Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam dziewczny...

Wczoraj jakas mega awaria Netii sie wkradla i nie mialam internetu 🤪 - ale struta chodziałm cały dzien 😠

Zycze powodzenia na USG Happysad dzisiaj ... czekamy na newsy i foty...
Tymczasem spadam z malzonem do masazysty bo mu cos przeskoczyło 🙃

Buzki

PS. pogoda iście plazowa u nas ale i tak zostaje w ogródku bo i lodowka i kibelek zawsze blisko 😉 😜
na sloneczku ostroznie 30 min na zewnatrz 30 min w domu i nic sie nie dzieje ...a brzuszka nie opalam wcale...

• Mamusia
Cześć dziewczyny 😎
ULKA No moja siostra miała w zeszłym roku takie ciemne plamy na policzkach i zeszły jej po urodzeniu dziecka
Mam pytanie do Dziewczyn które używają LUTEINE po tabletce którą miałyście w nocy i rano idziecie siku i się podcieracie jaką macie wydzielinę przeźroczystą, białą czy żółtawą ?
Miłego dnia wszystkim Życzę 😜

• Mamusia
Czesc dziewczyny! 😆
Fajnie tak czytac o waszej radosci zwiazanej z ciaza. Mam 22 lata, studiuje, estem w 12 tygodniu i musze przyznac, ze dopiero przetworzylam ta informacje, ze rozwija sie we mnie drugie zycie 🙂 mile lecz dziwne uczucie. Mam nadzieje, ze to forum pomoze mi przetrwac czas porodu w dobrym samopoczuciu. Caluje wszystkie grudnioweczki!

• Mamusia
pepecha napisał(a):
Czesc dziewczyny! 😆
Fajnie tak czytac o waszej radosci zwiazanej z ciaza. Mam 22 lata, studiuje, estem w 12 tygodniu i musze przyznac, ze dopiero przetworzylam ta informacje, ze rozwija sie we mnie drugie zycie 🙂 mile lecz dziwne uczucie. Mam nadzieje, ze to forum pomoze mi przetrwac czas porodu w dobrym samopoczuciu. Caluje wszystkie grudnioweczki!

witamy serdecznie im wiecej nas tym razniej 😉

• Mamusia
pepecha napisał(a):
Czesc dziewczyny! 😆

Witamy serdecznie 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):
Cześć dziewczyny 😎
ULKA No moja siostra miała w zeszłym roku takie ciemne plamy na policzkach i zeszły jej po urodzeniu dziecka
Mam pytanie do Dziewczyn które używają LUTEINE po tabletce którą miałyście w nocy i rano idziecie siku i się podcieracie jaką macie wydzielinę przeźroczystą, białą czy żółtawą ?

Raz tak, raz tak a raz inaczej... 🙂

• Mamusia
Nic wielkiego w domu nie udało mi się zrobić 🤨 dopiero zaczynam działalność sprzątania, bo rano po tym jak pisałam poszłam karmić ryby a tam masakra. Moje krewetki i kilka rybek do góry brzuchem. Musiałam jechać do miasta po lekarstwo. A przy okazji wpadła mi w oko ładna bluzka ! Dzisiaj wieczorem spotykamy się ze znajomymi to się odwale 😆
I jeszcze będę piec pyszne ciacho ! Miłego popołudnia idę do słonecznej kuchni ubijać, kroić mniammmm... ( nie żebym tyle jadła tylko lobię piec 😉 )

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
CZEŚĆ DZIEWCZYNKI.
CHCIAŁAM WAS ZAPYTAĆ ,CO SĄDZICIE O "SIEDZENIU NA SŁONECZKU"-CZY OPALACIE SIE ??? CO WOGULE MYŚLICIE NA TEN TEMAT-MOŻNA CZY NIE?
POZDRAWIAM I CZEKAM NA POSTY :0|)

Ja niedawno wróciłam znad jeziorka, bylismy z mężem i piesem 2 godziny, w poludnie sie zwinęliśmy jak zaczęlo naprawdę mocno grzać. Większość czasu siedziałam w cieniu ale wysunęłam też na pół godzinki kocyk na słońce bo jestem nieprzyzwoicie biała 😉 Daleka jestem od smażenia sie w pełnym słońcu ale nie mam zamiaru też go panicznie unikać, trzeba złapać troszkę kolorku, w końcu idzie lato 😎

• Mamusia
rubi napisał(a):
😁cześć dziewuszki 🙂
Wanilia dobrze że wszytko ok 🙂
Ja wczoraj z mężem byłam na małych zakupach przed weselnych 🙂
A dzisiaj znowu zabawa 😁 tylko nie wiem jak bedzie z jedzeniem bo od kilku dni nie moge patrzeć na mięso i strasznie mnie muli a już myślałam że wszytkie mdłości mnie opuściły a te paskudy do mnie wróciły. Najśmieszniejsze jest to że kogo spotkam ze znajomych to pyta czy jestem w ciąży tak juz po mnie widać. A to dopiero 10 tydzień pamiętam że przy chłopcach to dopiero w 4 5 miesiącu było widać, więc będę wielką kuleczką phi kulą jak to w takim tempie będzie 😁 Miłej soboty mamusie ja muszę pakować dzieci bo jadą do teściowej. A i mężusiowi koszulę wyprasować.

Rubi mnie tez mama mowi ze juz bardzo widac, choc staram sie nosic luzne rzeczy.

My na wesele jedziemy za tydzien, fajnie, w koncu cos ciekawego 😉

• Mamusia
ja leżałam teraz w szpitalu z dziewczyną po której na pierwszy rzut oka było widać że w ciąży - myślałam że tak z 5ty miesiąc (porównując z sobą) a okazało się że jej ciąża prawie identyczna jak moja - 14 tydz..ja nie mieszczę się w spodnie od jakiś 3 tygodni, oczywiście widze zmianę w kształcie brzuszka i że wystaje ale ktoś kto nie wie że w ciązy jestem to się raczej nie domysli. Ale już mi wszystko jedno czy brzuch jest czy go nie ma, grunt że bejbik w środku się dobrze rozwija 😉

• Mamusia
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
Cześć dziewczyny 😎

uzywacie luteine dopochwowo czy doustnie??

• Mamusia
Ja mam dopochwowo... 2x1 (50g)

dziewczyny.... wczoraj spotkałam znajoma (rodziła w grudniu) i sie pyta ktory to tydzien a ja ze juz 14...a ona wywalila oczy o tak : 🤪 i mowi...no nic u ciebie nie widac 😲 ja to juz brzuszek mialam ładny...
Musze zrobic update do fotki i mi same powiecie bo u Ulki juz tak ładnie, Chloe tez a ja mam wrazenie ze tak jak był tluszcz tak tłuszcz został 🤢

Cześć brzuchatki 🙂

Aleeee się naczytałam 😁

Temat rosnącego brzuszka widzę in progress 🙂

U mnie od ostatniej fotki się wielkościowo nie zmienia ale szczerze Wam powiem, że czuję jak się "treściwy" robi 😜 Tzn. taki twardy na maxa z naciągniętą już skórą na podbrzuszu 🙃
Ale nadal chudnę...dzisiaj dobiłam do 51 czyli -2,7kg w ciągu niecałych trzech tyg. 🥴

Był jeszcze temat słońca i opalania... Jeśli o mnie chodzi to od wczoraj wystawiam się na słońce ale to zbyt długo nie trwa bo pocę się jak świnia nawet przy nadgarstkach !!!! i drażni mnie to więc szybko wracam do cienia 😜

Echhhh leniwe popołudnie mnie czeka...słodko 😉

Do miłego 😘

• Mamusia
Czesc Dziewczyny,

dawno mnie nie było, wiec mialam niezłą lekture do poczytania. Witam serdecznie nowe grudniuweczki 🙂 Widze, ze nie tylko mnie nie opuscily mdlosci. Mnie mdli caly dzien a wymiotuje "tylko" poznymi wiczorami-dziwne jakies to. Dzis piekna pogoda i zaczely puchnac mi stopy;(
W koncu doczekalam sie usg i jestem troszke spokojniejsza, no i widzielismy bijace serduszko. Radosc niesamowita 🙂)))
POzdrawiam i zycze udanej soboty

• Mamusia
UWAGA CHWALĘ SIĘ 🙂 Moja Fasolina ma 6,7 cm. jest sliczn...y, chyba On bo widzialam jak nic małego pitola 🙂 Moj lekarz nie chciał tego potwierdzić, ale powiedział... cytuję "ewidentnie cos mu tu między nogami wystaje" 🙂 Wszystkie parametry w normie 🙂 Słyszałam bicie serduszka,widziałam raczki nozki...szał 🙂 Tylko sobie spało Malenstwo bo nie chciało się ułożyc ładnie do pomiarów. Musielismy Go z doktorkiem nieco rozruszac...leniuszek 🙂 Jestem baaardzo happy 🙂 Jak tylko dorwę scaner to oczywiscie dorzucę fotkę. Aha i całe USG mam nagrane na płytkę CD. Własnie jest katowana przez moją rodzinkę...ale radocha 🙂

• Mamusia
chloe napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
Cześć dziewczyny 😎

Hej,
ja tez biore luteine, 2 razy dziennie po 2 tabletki dopochwowo. I tak od 2 tygodni. Denerwuje mnie to bo po kilku godz. jak tabletka sie rozpuści to jest pełono bialej wydzieliny na wkładce. Czasami sie czuje jakbym dostala okres;-/ 8 czerwca ide na usg, mam nadzeje ze mój gin w końcu mi ja odstawi.

mam jeszcze pytanie jak wyglada sprawa z wazymi brzuszkami? rosna juz? bo ja jestem w 15 tyg. i prawie nic mi brzuch nie urósł..chcialabym zeby juz byl, byloby sie czym chwalić:-)

uzywacie luteine dopochwowo czy doustnie??