Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
holi32 napisał(a):
wiem wlasnie tylko ze kurcze ja waszych nie widzialam widzialam tylko wanili a twojej nie no ja sobie dzis zrobie fotke i zamieszcze powiedz mi tylko to sie zamiesza jak ????

Jak wejdziesz na zdjecia grudnioweczek to na poczatku wątku Marzenkamil pieknie i dostepnie opisała jak dodawac zdjecia 🙂
Nasze brzuszki sa tam wystawiane 😁

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej hej
No wreszcie słońce zasżło teraz zupełnie inaczej 😁
A tak się naczytałam o waszych wypadach do sklepu że jutro chyba też się wybiorę do jakiegoś lumpeksu 😁 sukienka by się przydała. A ceny nowych fakt powalaja. Dobrze że mam część z pierwszej ciąży ale to i tak za mało :/

• Mamusia
Wróciłam do domku z wizyty i z zakupów 🙂 Dzidzia taka ruchliwa, ma piękne stopki i rączki. Wszystko z bobaskiem w porządku jak najlepszym. Miałam USG dopochwowo i normalnie, bo się tak bobasek wiercił, że nie mogła pani doktor zobaczyć twarzyczki i kości nosowej - ale się udało i zobaczyłam moje maleństwo. Cud natury - mały człowieczek ! Zdjęcia zrobiłam czekam na męża, bo mi gdzieś kabel schował i szukałam ale jak kamień w wodę przepadł.
Wkleję za niedługo !
Ciekawe co u nadii

witaj Gosia cieszę się że wszystko w porządku u Ciebie i u dzidzi mówisz że ruchliwa dzidzia zobaczymy jak już się urodzi jaki ancymonek mały będzie!!!! Super to czekamy na zdjęcia i ja też cosik muszę dołączyć!!!!
ja nadal w pracy jeszcze troszkę i do domu

mam pytanie co macie zamiar dzis na kolcyjke przekasic mnie tak naszla ochota oczywiscie jak wróce na sałatkę!!! Sałata z mojej działeczki plus tuńczyk plus kukurydza i pieprz i sól mniam normalnie nie mogę się doczekać a wy

• Mamusia
Hello!!!!!!
A więc jest wszystko ok 😁
Przezierność karkowa jest niewielka, wręcz symboliczna... 1,2 mm.. Kość nosowa obecna.. Łożysko mam na przedniej ścianie, już wyczytałam, że przez to mogę mniej odczuwać ruchy dziecka 🤨
Ale poza tym super, wszystko ok.. Dzidzia ma 7,2 cm i jest to 13 tydz i 3 dzień....
obserwowaliśmy też serduszko... wszystko jest w porządku.. 😁

• Mamusia
Gosiu cieszę się, że u Ciebie też wszystko ok...
Ja miałam tyle pytań, że miałam listę. Pytałam o farbowanie włosów - odradzał, mówił, że to chemia, że najgorzej jak się spłukuje farbę.. o ironio godz przed ginem byłam u fryzjera podciąć włosy i babka mówiła, że można farbować na 100%... a Gin, że to jest trudne, bo jak zmusić kobietę, żeby nie farbowała... Na nieszczęście był przy tym mój mąż (od początku ciąży jest na każdej wizycie 🙂) i powiedział, że on tego dopilnuje 😲 To zapytałam o pazurki/żel, a on, że to jest mniej szkodliwe, bo to tylko paznokcie... Więc na pocieszenie lecę jutro zrobić sobie żelik na rączkach i nóżkach 😁
Pytałam też o opalanie, mówi, że absolutnie nie, bo może spowodować poronienie..(a wcześniej kłóciłam się o to z mężem, że przesadza, to naskarżył na mnie 😜).. pozwolił pływać w basenie i jeziorze, ale czystym.. Mówił, żebym nie brała witamin poza kwasem foliowym i jodem. A resztę w jedzeniu i o zgrozo znowu odradzał jedzenie pomarańczy, winogron, i ARBUZÓW (Aga a taką ochotę mi narobiłaś 😞) bo tam jest chemia.. Lepiej nasze polskie...masakra..

• Mamusia
No rewelacja, wszystkie brzuchy rosną zdrowo.

Ja dzis bylam u mojego doktorka i bardziej patrzyl na mnie niz na dzidzie z usg. Powiedział, że jeśli chce miec fajniejsze badania usg to on polecja specjaliste genetyka ( Dr Dudarewicz - już o nim wszystko wiem od jakiegos czasu, bardzo wiele koleżanek polecalo, a ze ma gabinet 2 ulice ode mnie...) - poprosiłam małża aby nas do niego zapisał na koniec czerwca (bedzie 18 tc) i na połowę lipca - połówkowe. nic tak nie uspokaja i nie motywuje jak usg, wiec nie bede długo czekala tym razem.

My byliśmy w piatek i w sobote na weselach - pod warszawa a potem w Toruniu. Podróże dobrze mi poszły, choc upał nie pozwolił za długo lazic po starówce Torunia.

Wszystkie laski jak sie dowiedzą, że jestem w ciaży to tylko o tym chca gadać. Nadal mnie to irytuje, może jestem skrzywiona, ale dla mnie naprawde to nie jest jedyny temat...

Pozdrawiam dziewczyny!

• Mamusia
Mój lekarz i lekarze moich kolezanek nie zabrania farbowac włosów, rany, kobiety, przeciez to jakis schiz - chemia na paznokciach jest łagodniejsza niz na włosach??? O co tu caman... Przeciez włosy tez są martwe. Lekarzom chodzi o zapach amoniaku, ale ja od lat farbuje włosy u fryzjera bardzo dobryjmi kosmetykami i juz nawet nie pamietam jak taki amoniak pachnie. Dobry fryzjer nakłada farbe nie dotykajac skóry głowy (tak robi mój) i robi pasmo farby pasmo wolne (tak tez mam robione od lat).

A wiecie ze skoro tak panikujemy to szkodzi lakier do włosów (wdychanie) i błyszczyki np. z cynamonem - przenikają do krwi?

Jezu, ale chrzanienie według mnie...

• Mamusia
ale macie super dziewczyny że już jesteście po wizycie i okazało się że wszystko jest dobrze
ciesze się razem z wami i wam gratuluję 😜
Ja mam wizytę jutro o 9:30 i też mam genetyczne badania już się nie mogę doczekać 🤪
dzisiaj na kolację to zrobiłam sobie sałatkę grecką z fetą pomidorkiem sałatą i ogórkiem 😜 pyszności
zaraz idę się wykąpać ale jeszcze trochę posiedzę 🙂

• Mamusia
Ulka jakie buty? 🙂 mozesz przeslac linka? Ja mam slub dopiero w sierpniu wiec juz brzuszek bedzie widac no ale coz i tak wszyscy wiedza :P w Łodzi dziś strasznie duszno, napiłam sie wody mineralnej i leże, bo mi sie zrobilo niedobrze...kiedy to wreszcie przejdzie :/

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
guga napisał(a):
holi32 napisał(a):
czyli masz fajnie że idziesz sobie spać!!!! ja muszę pracować!!!! mój brzuszek już też jest taki duży jak arbuz a zwłaszcza na wieczór najbardziej hihihi ale się cieszę bo w końcu widać również muszę zdjęcia zrobić

No własnie bo my sie tu obwieszczamy fotami a Ty jeszcze sie nie pochwaliłas 😉

też się jeszcze nie pochwaliłam brzuszkiem 😞 może zrobię sobie zdjęcie lada dzień i wrzucę. Może zrobię też zdjęcie usg, które miałam ostatnio. Bo skanera nie mam. Ale może ładne zdjęcie wyjdzie, to wstawię 🙂

a teraz w czwartek mam następne usg i tym razem to będzie to genetyczne. bo moja pani doktor uznała, że to będzie idealny czas. jak byłam w środę na usg to wg usg był 11 tydzień 6 tydzień i ona powiedziała, że coś tam sobie pomierzyła, ale nie wszystko się dało. i jak chcę to mogę przyjść za tydzień to wtedy już wszystko pomierzy etc. to oczywiście, że chciałam. umówiłam się ok 20.

TO MAMY TO USG GENETYCZNE W TYM SAMYM DNIU 🙂 KONIECZNIE PISZ JAK JUŻ BEDZIESZ PO.JA JUZ KREEW MIAŁAM POBRANA DO TYCH GENETYCZNYCH BADAŃ W ZESZŁYM TTYG.I WYNIKI MAJA BYC W ŚRODE I W CZWARTEK USG I ZOBACZYMY JAK TE TESTY 🙂 OBY DOBRZE BYŁO.