Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kobietki wróciłam 🙂

Mąz happy, ze zobaczył na własne oczy córeczke ukochaną 🙂 Pomiar serduszka, komór i przegród prawidłowy. Brzuszek, nózki, główka tez wszystko wg tygodni ciazy.
Mała waży 803g, wiec podobnie jak Twoja Hania Martuś 🙂
Wód płodowych mam duzo, a to co niekiedy mi tam poleci- to tak w ciazy jest- skoro sa czyste i bezwonne to jest ok, ale pochwalił mnie ze zwróciłam na to uwagę. Miesniak ogólnie sie zmniejszył, ale zaczyna sie rozciagać w poprzek, co podnosi macice do góry. Dlatego bede miała duzy brzuch, zreszta juz mam jak na 26tc. Wmiejscu gdzie powinna byc główka jest miesniak, ale podobno narazie sie przemieszcza prawidłowo i robi miejsce na ciecie cesarskie. Termin wg usg wychodzi 9-10wrzesnia, ale poród mam mieć szybciej. Przytyłam 1,5kg przez 30dni, powiedział że bardzo ładnie. Moja waga teraz 67kg:P...potem sie zgubi...acha od dzis odstawiam no-spe bo i tak oszukiwałam i jej nie brałam:P tylko przy bólach mam się nia wspomagać...a tak tylko zalcił mi Feminatal N i Asmag. Dostałam skierowanie na glukoze, ale mam zrobic pod koniec czerwca aby wyniki były na kolejna wizyte aktualne.No i zaczynam odwiedzac lekarza co 3tygodnie..

• Mamusia
Gratulacje Karolinko- zatem same wspaniałe wiadomosci uslyszalas 😉 I cudownie , ze maz juz zobaczyl córcie 😉 Ooo i nasze corcie podobnie wazą 🙂Ja mam zas nie za duzo wod-niby w normie, ale to tak na styk 🙂 - po 4 cm kieszonki z wodami plodowymi.

• Mamusia
MiP napisał:
Gratulacje Karolinko- zatem same wspaniałe wiadomosci uslyszalas 😉 I cudownie , ze maz juz zobaczyl córcie 😉 Ooo i nasze corcie podobnie wazą 🙂

Dzieki Martuś.
Mąz cały w skowronkach, bo gin przesunał monitor i jemu wszystko pokazywał 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

Karola same dobre wieści 🙂 super 🙂
Nie kazał Ci lekarz sprawdzać co to jest to co się sączy? Papierkami lakmusowymi?
Kiedyś pisałaś coś o możliwości porodu naturalnego, już jej nie ma?
Ja bym tak bardzo chciała rodzić naturalnie... Ale teraz z tymi nerkami nie wiadomo...

Martuś, fajnie widzieć Cię częściej 🙂 buziak 😘

• Mamusia
Toja nie mam juz wyboru co do porodu, gdyz dla mojego zdrowia i małej lepiej bedzie cesarke zrobić...Mi jest obojetnie, wiem co to poród naturalny, teraz moge spróbowac cesarki:P

Wody nie kazał mi spradzać, gdyz pomierzył mi wszystko i cos tak jeszcze liczył czy wody nie ciekna i łozycko czy całe. Wiem ze wszytko jest ok.

• Mamusia
Dziewczyny normalnie padam, zaraz zmykam spać...niby taka wielka szfa a ja juz nie mam gdzie układac...posegregowałam ciuchy dla Natalki- już nic nie kupuje...mam o wiele za duzo 🙂
Syn mój natomist chyba na rynku ustanie ze swoimi ciuchami bo 6 półek mi zajał z wszystkimi jego ubrankami.
Czekam teraz na meza az wróci i poukłada wszytko na górne pólki, bo ja drabiny sie nie tylkam na wszeli wypadek.

• Mamusia
Karola, z tym szafami tak jest - wydaje się, że wielkie i przepastne i że wszystko się zmieści w nie, a potem zonk, bo rzeczy i tak jest więcej... 😉
Ja mam zamiar trochę swoje przerzedzić zanim zacznę porządne zakupy, mam trochę rzeczy w których nie chodzę a z którymi ciężko mi się rozstać... Ale muszę się z tym uporać... 😉

Cieszę się że wszystko ok, tak jak piszesz

Odpoczywaj kochana, należy Ci się 🙂

Normalnie chyba mnie skręci, tak chce mi się tej pizzy, a u nas we wsi nie ma szans na taki rarytas, dowożony też... 🥴 🥴

• Mamusia
hehe a ja juz mam dosc na dlugi okres pizzy. zamowilismy bardzo ostra- MAFIOZO sie nazywala 😜 z ostra papryczka jalapenos i sosem chili:P pycha ale pije szklankami wode teraz:p Toja zastap sobie pizze moze jakims spagetti? 🙂

Papa Karolka 😉

• Mamusia
A co do samej pizzy, to mamy ulubioną jedną taką - jarską, mnóstwo na niej warzyw, bez mięsa, ale pyszna jest...

Taką ostrą zjadłabym, oj zjadła, ale potem twarz miałabym w ciapki jak muchomor... walczę z prycholami, teraz jeszcze na plecach mi wyszły, masakra - aż tak nigdy nie miałam... 😠

• Mamusia
Hej brzuszki kochane!!!Jestem w końcu 🙂 🙂 Malowanie już prawie skonczone, jutro jeszcze mamy zamiar z mężem poprawić pokój duzy i kuchnię i będziemy walczyć z kolorowymi podłogami 🤪 🤪 które zostały nam po malowaniu 😲 😲
Przedpokój pomalowaliśmy na pomarańczowy jasny,kuchnię na zielony groszek, pokój mały na niebiesko, a duży na orzechowo-ciesze sie bo ładnie nam to wszystko wyszło 😆 😆 Później jeszcze lakieriwanie, ale ja już nie będe w tym uczestniczyć, bo chyba bym tam padła 🤨 mąż sie tym zajmie ale już bez mojego udziału 🙂 Martuś, Toja jak miło zobaczyc wasze kruszynki 🙂 🙂 Karola to dobrze ze z serduszkiem Natalki wszystko dobrze 😉 Asiu no troszkę teraz przed ślubem będzie zamieszania, ale w pozytywnym sensie oczywiście:P Moniu cierpliwie czekamy, a Ty pakuj się spokojnie 🙂 Uciekam kochane,życze wam dobrej nocki!!!!Buziaki 😘 😘

• Mamusia
witajcie ja dzis pierwsza chyba sie obudziłam ,własciwie to niespie od 4 rano, nie obijając w bawełne to zaczełam sie wszystkim przejmować traz mnie dobija ta pogoda na polu deszcz i błoto i taka pogode zapowiadają do nastepnego tygodnia martwi mnie to ze wysmaruje sukienke w błocie albo niepojade w plener bo bedzie padac ,wogule to mnie wszystko denerwuje jak do wesela było daleko to każady muwił ze nam pomoże teraz jak trzeba to niema nikogo, tesciowie to tez sie nieprzyjmują nic ich nieobchodzi a szkoda muwic niebede wam tu marudzić ,, 😉 ide o 9 tej na sale bo dekoratorka dzis przyjeżdża to z puł dnia mi zejdzie potem może do kościoła pujdziemy żeby nam pokazał jak to bedzie wyglądać nasza uroczystosc dobra to ja zmykam , miłego dnia 🙂

• Mamusia
jestem 🙂
ja wczoraj skończyłam sprzatać pokój dzieci, dzis biore się przed południem za naszą landarę a popołuniu czy skończe czy nie uciekamy na spacery....dosc juz siedzenia w domu...oby tylko nie padało...Mały zaprasza Nas do McDonalda na lody...a mi brak już świeżego powietrza i spacerków z mężolkiem 🙂