Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karola83 napisał:
a dzięki za podpowiedź 🙂

Ale jakoś tak mało tego macierzyńskiego się wydaje 😉
ja pewnie będę szła na wychowawcze, bo nie chce wracać do pracy

ja musze wrócić do pracy 😞
ale dopiero gdzies około marac/kwietnia- mam duzo urlopu i możliwośc chodzenia na rózne godziny...zresztą jestem kierownikiem, wiec ustawie juz sobie dobrze grafik...a tak moja mama lub teściowa zajmowac sie będzie malutka 🙂

• Mamusia
Ania78 napisał:
heh, nie znam daty porodu 😉 tylko z usg mi dzisiaj powiedzieli, że 6 tydzień. *wg daty ostatniej @ powinnam być w 4 tyg, a chyba zaszłam nieco wcześniej 😉 )

hej
znajdz sobie w necie kalkulator datu porodu i oblicz podaje sie tam date ostatniej miesiączki...
i zauwazyłam że masz date porodu w profilu na 22.maj- chyba kwieciej jak juz co?!!

• Mamusia
Ania78 napisał:
heh, nie znam daty porodu 😉 tylko z usg mi dzisiaj powiedzieli, że 6 tydzień. *wg daty ostatniej @ powinnam być w 4 tyg, a chyba zaszłam nieco wcześniej 😉 )

a to dziwne, bo od razu lekarz podaje przewidywaną datę porodu. Ciąża trwa 40 tyg więc możesz policzyć sobie mniej więcej na kiedy będziesz miała termin 😆

• Mamusia
heh, w Szkocji jest niestety inaczej. dzisiejsze usg miało tylko wykluczyć ciążę pozamaciczną. i wykluczyło 😁 wielkie dzięki, już sobie jakoś policzyłam i jestem szczęśliwa! 😁 póki nie zacznę znowu ryczeć od hormonów 😉 no, ale wy już macie to za sobą, dziewuszki. delikatnych porodów życzę!

• Mamusia
Ania78 napisał:
heh, w Szkocji jest niestety inaczej. dzisiejsze usg miało tylko wykluczyć ciążę pozamaciczną. i wykluczyło 😁 wielkie dzięki, już sobie jakoś policzyłam i jestem szczęśliwa! 😁 póki nie zacznę znowu ryczeć od hormonów 😉 no, ale wy już macie to za sobą, dziewuszki. delikatnych porodów życzę!

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Tobie spokojnej ciąży!!!
Forum Brzuszek to super miejsce dla przyszłych mam 🙂
mozna znaleśc i poznać wiele wspaniałych osób!!!

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Karola83 napisał:
a dzięki za podpowiedź 🙂

Ale jakoś tak mało tego macierzyńskiego się wydaje 😉
ja pewnie będę szła na wychowawcze, bo nie chce wracać do pracy

ja musze wrócić do pracy 😞
ale dopiero gdzies około marac/kwietnia- mam duzo urlopu i możliwośc chodzenia na rózne godziny...zresztą jestem kierownikiem, wiec ustawie juz sobie dobrze grafik...a tak moja mama lub teściowa zajmowac sie będzie malutka 🙂

oj, szkoda, bo ciężko pewnie będzie mała zostawić. ale będzie z którąś z babć więc krzywda jej się nie stanie. A skoro Ty możesz sobie ustawić godz pracy to też nie będzie najgorzej.

Ja nie będę miała z kim zostawić Kluski, a do żłobka jej nie dam.
Swoją drogą dlatego też zostajemy u moich rodziców żebym nie musiała wracać do pracy.
Zresztą i tak wszytsko wyjdzie w praniu

• Mamusia
Ania78 napisał:

Hormony szaleją przez cała ciążę :laugh:
Oby u Ciebie przebiegała bez niemiłych niespodzianek. 🙂

• Mamusia
Ania78 napisał:
a mogę jeszcze raz wykorzystać Waszą wiedzę i doświadczenie? 😉 (lizus, hihihihi) też chciałabym ustawić sobie suwaczek, wiadomo - dopiero, co widziałam kijankę i jestem okrutnie podniecona 🙂

http://www.suwaczek.pl/
tu masz link do str z suwaczkami

Wkleja się BBCode w podpisie (tak jak pisze wyżej Karola)

• Mamusia
Ania78 napisał:
a mogę jeszcze raz wykorzystać Waszą wiedzę i doświadczenie? 😉 (lizus, hihihihi) też chciałabym ustawić sobie suwaczek, wiadomo - dopiero, co widziałam kijankę i jestem okrutnie podniecona 🙂

poszuja w necie jakiś suwaczek, mozesz kliknac na nasze jak którys ci sie poboba i wtedy otworzy ci sie stronka z nimi 🙂
ustawiasz tam wszytskie dane łącznie z napisem, potem generujesz kod , jak sie nie mylę dla forum musi pisać [url]=http:// jakos tak...i wówczas go kopiujesz , wchodzisz w profil swój, ustawienie forum i go wklejasz w podpisie 🙂
powinno zadziałać 🙂

• Mamusia
Karolka, świetnie, że z ciocią w porządku, nie będziesz się nam denerwować 😉
Karola83 fajnie, że udało Wam się znaleźć takie auto na jakim Wam zależało, a do jeżdżenia taką dużą limuzyną szybko przywykniesz. Ja też kiedyś w naszym za kółkiem czułam się jak w czołgu, a teraz nie wyobrażam sobie jeździć mniejszym 😉

• Mamusia
A co do pracy, to ja zostaję na wychowawczym. Nie mam komu zostawić maleństwa, chociaż moja mama zaoferowała, że jesli będę chciałą wrócić do pracy, to ona pójdzie na zasiłek przedemerytalny. Ale ja przed zajściem w ciążę miałam dość mojego miejsca pracy i miałam zacząć szukać nowej, a teraz po tak długiej przerwie to już w ogóle nie myślę o powrocie tam. Prędzej poszukam sobie innej jak będę na wychowawczym. Poza tym chciałabym jak najwięcej czasu spędzać z moim maleństwem, a przy pracy, którą miałam za dużo nie byłoby mnie w domu 😞 Zobaczymy jak to będzie też z kasą, może będę musiała wrócić? Mieszkamy teraz u rodziców mojego M., więc na życie wiele nie wydajemy, ale wybudowaliśmy domek i chcielibyśmy najpóźniej za rok tam się wprowadzić...