Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
podaje jeszcze raz przepis na rogaliki zkremem czekoladowym. ROGALIKI Z KREMEM Składniki;1/2 litra mleka, 10 dag drożdzy ,1 cuier waniliowy,3/4 szkl,cukru,5 jajek, 3/4 kostki margaryny, szczypta soli,1.5kg mąki krem czekoladowy PRZYGOTOWANIE::Z 1/2 litra mleka , drożrzy 4 łyżek mąki i łyżki cukru robimy rozczyn( ja rozpuszczam drożdze z 1 łyżka cukru dopiero jak sie to rozpusci dodaje mąke i mleko)pozostawiamy do wyrośniecia. Margaryne rozpuszczamy jajka z cukrem ucieramy mikserem,,do naczynia wsypujemy mąke dodajemy rozczyn i pozostałe składniki wyrabiamy ciasto , ciasto wykładamy na stolnice i dielimy na 8 czesci ,każdą czesc rozwałkujemy i znowu na 8czesci ,na każdą czesc nakładamy krem czekoladowy i zawijamy rogaliki,blaszke wykładamy papierem do pieczenia układamy rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem , pieczemy na złoty kolor w temp,180 st,

• Mamusia
Martus Tom gra w zespole "LET US LOVE" poezja śpiewana, ostry rock, niekiedy fajne ballady...ale cięzkie dla ucha...szczególnie kobiety w ciazy:P
jak Tom zaczyna grac w domu na gitarze, to Bartus zatyka uszy:P

http://w265.wrzuta.pl/film/2fRi2sUoxbl/let_us_love_-_my_nie_chcemy_uciekac_stad

• Mamusia
asia85a napisał:
hej karolka już po śniadanku?ja czekam na meza bo juz jedzie z pracy musze skoczyc do miasteczka kupic pare rzeczy dla niuni muj dopiero dzis kupił wanienke he he różową i sam sie smiał ze mnie ze ja wszystko na różowo kupuje :P :P

Asiu bo to sie udziela 🙂
ja mam zółtą 🙂

• Mamusia
ja tam w sklepie widziadzałm zielone i żółte i miałam mu napisac zeby kupił zieloną albo żółtą , ale sobie mysle niebede pisac zobacze co kupi i teraz do niego pisze a on mi odp,ze różową bo ta ponoc mierzy temp, ehh faceci a ja kupiłam specjalnie termometr do wanienki

• Mamusia
ja tam w sklepie widziadzałm zielone i żółte i miałam mu napisac zeby kupił zieloną albo żółtą , ale sobie mysle niebede pisac zobacze co kupi i teraz do niego pisze a on mi odp,ze różową bo ta ponoc mierzy temp, ehh faceci a ja kupiłam specjalnie termometr do wanienki

• Mamusia
asia85a napisał:

ja nigdy nie mierzyłam na termoment tylko na łokieć:P

ok zmykam:P
Miłego....

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Martus Tom gra w zespole "LET US LOVE" poezja śpiewana, ostry rock, niekiedy fajne ballady...ale cięzkie dla ucha...szczególnie kobiety w ciazy:P
jak Tom zaczyna grac w domu na gitarze, to Bartus zatyka uszy:P

http://w265.wrzuta.pl/film/2fRi2sUoxbl/let_us_love_-_my_nie_chcemy_uciekac_stad

WOW to dają chłopaki czadu Karola. Moj maz tez slucha takiej ostrej muzy i buja sie po koncertach 😉

• Mamusia
hej kobietki!!!ja znowu w przerwie między karmieniem wpadam 😉Dzisiaj Szymus budził sie w nocy co 3 godziny, jadł i zasypial jak w zegarku 😆 Zlote dziecko, oby jak najdłużej byl taki grzeczny 🙂
A pozatym u nas oki, mąż ma ostatni dzien urlopu, jutro idzie na jakis festyn,gdzies tam na lotnisko 🤔
A tak wogóle to sie wkurzylam nieźle, bo moja mama poszła tam do nas do gminy zeby wziąsć mi zaświadczenie, ze nie brałam becikowego, a te wredne babsztyle z gęba na nia wyskoczyły, ze jak to ze osobiście ja mam przyjść 😠 😠 😠 ale sie wkurzyłam głupie babska, ja bede 300km jechała z małym dzieckiem żeby wniosek wypelnić chyba one sa niepowazne 😠
Ja tez myśle, ze Monia27 juz urodzila i pewnie dlatego nic sie nie odzywa, bo może jest jeszcze w szpitalu, a Atula nasza pewnie z dzieciaczkami teraz ma zajecie,bo to szkola sie zaczęła więc musi je conieco przypilnować w tych pierwszych kilku tygodniach 😉
Asia ja sobie tez ten przepis przepisze, chociaz na razie czekolady mi nie można ale na przyszłość będzie 😉For you 😘
Karola skoro tak Cię juz pobolewa to pewnie juz Natalka niedługo bedzie z Toba 😉
ACSB trzymam kciuki za pomyślna wizyte u gina 😉
Lece gotowac obiad poki mały Szkrab spi 😉Miłego dzionka brzucholki 😘

• Mamusia
Cześć Laski! 🙂

Mi dziś się rewelacyjnie spało, choć od czasu do czasu czułam jak mnie brzuch pobolewa.

Zaraz z A wybywamy do miasta, póki jeszcze się kulam to chce kupić kilka kosmetyków itp żeby mieć po porodzie i musimy dowód od auta odebrać.

Mimi czasem babki w urzędach po prostu nie mogą inaczej, ale spróbuj może z jakimś upoważnieniem dla mamy, jak wytłumaczycie sytuację to może jakoś pójdzie. Mam nadzieje że się uda

Miłego dnia słoneczka 😘

• Mamusia
asia85a napisał:
ROGALIKI Z KREMEM Składniki;1/2 litra mleka, 10 dag drożdzy ,1 cuier waniliowy,3/4 szkl,cukru,5 jajek, 3/4 kostki margaryny, szczypta soli,1.5kg mąki krem czekoladowy PRZYGOTOWANIE::Z 1/2 litra mleka , drożrzy 4 łyżek mąki i łyżki cukru robimy rozczyn( ja rozpuszczam drożdze z 1 łyżka cukru dopiero jak sie to rozpusci dodaje mąke i mleko)pozostawiamy do wyrośniecia. Margaryne rozpuszczamy jajka z cukrem ucieramy mikserem,,do naczynia wsypujemy mąke dodajemy rozczyn i pozostałe składniki wyrabiamy ciasto , ciasto wykładamy na stolnice i dielimy na 8 czesci ,każdą czesc rozwałkujemy i znowu na 8czesci ,na każdą czesc nakładamy krem czekoladowy i zawijamy rogaliki,blaszke wykładamy papierem do pieczenia układamy rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem , pieczemy na złoty kolor w temp,180 st, [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie0091.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Moni znalazlam dla Ciebie przepis 🙂

• Mamusia
No tak Asia juz przepis podala,a ja dopiero nadrobilam czytanie 😉

Wracam z wiadomoscia,ze trzymaja mnie tylko do niedzieli 🤪 🤪 🤪
W niedziele,do szpitala 😆
Gin stwierdzil,ze wszystko jest jak sie nalezy,maly ulozony do wyjscia idealnie,tylko mamusia nie chce go puscic 🙂
Ktg bardzo dobre.
W poniedzialek powinnam byc juz mamusia 🤪 🤪 🙂

• Mamusia
ACBS super wiadomosci!!!
to trzymamy kciuki, aby jak najszybciej się ruszyło 🙂

ja posmigałam po mieście...niestety Marta az do Rynku nie dotarłam niby blisko, a jednak...
posiedziałam u siostry, potem u kumpeli wyladowałam na kawce w drodze powrotnej zaliczyłam lumpeksik - gdzie kupiłam 15 rzeczy dla ńuńki, Bartusia i siebie:P wydajac 4,80 🤪

teraz zmykam polezec:P

Witam 🙂 🙂
Pisałam dzisiaj do was i pytałam sie o te bóle krocza hehe...
nie wytrzymałam i poszłam do lekarza ale wiecie co taka w szoku byłam ponieważ nic mi nie powiedział nawet co to moze byc tylko kazał nospe brac i mówił ze powinno przejsc a ja juz dosłownie nie wytrzymuje...
ACSB- jak ci dobrze ja tez juz bym chciała niedługo urodzic, ale cóz trzeba czekac 🙂 nic na to sie nie poradzi...

Ja to juz nie wiem dokładnie na kiedy mam termin bo kiedy nie zajde na usg to zawsze inny mi podaje.....

• Mamusia
ewualda napisał:
Witam 🙂 🙂
Pisałam dzisiaj do was i pytałam sie o te bóle krocza hehe...
nie wytrzymałam i poszłam do lekarza ale wiecie co taka w szoku byłam ponieważ nic mi nie powiedział nawet co to moze byc tylko kazał nospe brac i mówił ze powinno przejsc a ja juz dosłownie nie wytrzymuje...
ACSB- jak ci dobrze ja tez juz bym chciała niedługo urodzic, ale cóz trzeba czekac 🙂 nic na to sie nie poradzi...

Ja to juz nie wiem dokładnie na kiedy mam termin bo kiedy nie zajde na usg to zawsze inny mi podaje.....

troche dziwny lekarz bo no-spe juz w 38tc nie powinno się brać bo zachamuje ci skurcze...
co za lekarz 🤪
a teramin najbardziej wiartgodny zawsze jest z OM a nie z usg...ja miałam nawet na 12 sierpnia z usg i jakos nadal chodze 🙂 a OM mam na 9.09.2009 🙂
pozdrawiam.

Wiem znajome mi tez mówiły zebym nie brała nospy i nie biore mam nadzieje ze tam nic nie bedzie.....
mówisz co za lekarz?... sama nie wiem jakis niedoświadczony nawet mnie nie zbadał tylko tętno sprawdził....
Mi wychodzi ze mam na 17 ale cos mi sie zdaje ze moze i wczesniej urodze.... a tak to mi wyznaczał terminy najpierw na 24 potem ze w pazdzierniku urodze hehe a teraz tak jhak pisałam na 17
Mysle zeby pojechac gdzies do prywatnego moze mnie zbada i cos mi powie dokładniej 🙂:

• Mamusia
wiesz co :
jezeli boli Cie bardzo mocno to powinnaś pojechać do szpitala, ale przygotuj sie na to, że Cię zostawią...bo juz wysoka masz ciaze...a z tego co mówisz mozesz juz miec lekkie skurcze...

albo udac się gdzieś prywatnie, ale tak aby Cie zbadał lekarz z usg i ktg...i to dziś!!!

ja bym udała sie na izbe do szpitala...