Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kar_ola napisał:
no to moze naprawde coś zaszkodziło z twojego menu małemu 🤨
słuchajcie a jecie pomidory??
bo bym sobie zjadła chociaz 2 plasterki, ale sie boję 🙃

Karola, ja pierwsze 2 plasterki zjadłam po tygodniu od narodzin. Teraz jem tak co 2-3 dzień całego. Generalnie to już dużo rzeczy wprowadziłam do diety. Nie jem tylko smażonych i tych wzdymających.

• Mamusia
Musze pomyslec co tez zajadalam wczoraj,ale chyba juz sie domyslam,ze to moj obiad jest tym powodem 😠

Ja jeszcze nie jadlam pomidora,ale jak zaczniesz po kawalku to mala sie przyzwyczai.
Ja podobnie jak Moni unikam smazonego i wzdymajacego.
Kurcze,ale my biedne jestesmy z tym jedzeniem,ja od dnia w ktorym wyszlam ze szpitala schudlam 9kg ,caly czas na rosolkach i gotowanym miesku,chociaz nie ukrywam,ze taka wlasnie dieta mi odpowiada,w mieszkaniu nie smierdzi za smazonym i o ile zdrowsze to jedzonko 😉

Nasza Asia gdzies zaginela,czyzby na porodowce?

• Mamusia
Hej kochane! :laugh:

Ja jestem po wizycie położnej z Łucja ok i ze mną też, tylko z wysiłku porodowego wyszła mi hemoroida i zrobiła się niesamowicie bolesna 😞 i muszę sobie robić nasiadówki z kory.
Pokarmu też mam już więcej ale położna mówiła, że spokojnie mogę dokarmiać mała butelką bo jest duża i mój może jej nie wystarczać. A i jak jest ładna pogoda to możemy wyjśc na spacerek i to nawet taki godzinny, z jednej str dobrze urodzić taka kluskę dużą bo jak stwierdziła jest już odchowana :laugh:
tylko czy ja podołam spacerom 🥴

ogólnie dobrze się chowa póki co i nie mam z nią większych problemów, bo jak ja karmie piersią to czasem potrafi przespać tylko odz i się budzi bo głodna a czasem nawet z 5 godz :laugh:

• Mamusia
Laseczki ja dzis na kolacje pomidorka próbuję 🙂
czytałam w necie, ze mozna 🙂moja mama tez mówiła, ze co kilka dni mogę 😆
watpliwosci mam do kompotu z wiśni????????
musze poszperac a takbym sie napiła!!!!!!

Karola83 Łucja naprawdę duza laseczka, odchowana, wiec potrzebuje tez duzo jedzonka 🙂

My jestesmy umówieni z połozną na jutro 🙂
jestem ciekawa co mi powie, bo wydaje mi sie ze mała ma znów zółtaczkę 🤪 ale nie chce panikować...dostawiam ja co 2/3h aby wypłukac zniej ta bilurbinę...wyczytałam w poradniku, ze jak dziecko spi długo i przesypia pory karmienia- czyli jka mloda spi w noci po 6/7h moze byc to spowodowane wzrostem bilurbiny!!!

• Mamusia
jutro mam termin a tu nic wczoraj doktorka mi powiedziała zebym duzo spacerowała zeby przyspieszyc wód juz mi ubyło rozwarcie mam na 1 palec no i jak nie urodze to za tydzien mam jehac sama do szpitala na izbe przyjec ,a mnie juz powoli nerwica bierze bo wiadomo człowiek sie martwi 🤔

• Mamusia
Hej babeczki,
wpadłam z kawką i drożdżówką. Młody śpi a dziewczyny wcinają śniadanko.Ola dzisiaj na popołudnie do szkoły to ranek "spokojny". Dzisiaj moje najmłodsze dziecko pobiło rekord w spaniu- zasnoł wczoraj o 21 a wstał dopiero po 4 🙂 Aż w nocy sama z przyzwyczajenia wstałam i patrzałam czy wszytko o.k:P

• Mamusia
asia85a napisał:
witaj moni ja to tez niemam szczegulnych planów czekam bo maja dzis ta firma od kominka przyjechac oni u siebie stawiają a tu tylko przewoża w kawałkach i montują do komina musze sobie dzis jakies zajecie znalesc

Asiu, to korzystaj póki możesz odpoczywaj i relaksuj się bo już niedługo sie skończy 😉 🙂 .
Kominek fajna sprawa 🙂