Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam dziewczy!!!

Chwilka spokoju 🙂 maly spi,dzis w nocy przespal mi 5 godzin bez przebudzenia 🤪 mam okazje nareszcie sie wyspac troszke,nawal pokarmu zanika bo przystawiam czesciej i nie musze juz odciagac 😆

Biedne te nasze karoliny,oby nareszcie lekarze zaczeli dzialac,bo biedne mecza sie nie tylko fizycznie 🤨

Karola83 nie boj sie wywoywania,ja tez mialam kroplowke bo w piatek odeszly mi wody,a boli nie dostawalam,do niedzieli rano mialam tylko 1cm rozwarcia i zero skurczy!!! 🤢
Ale o 10 rano mnie podlaczyli pod dopalacz i o 18:30 mialam juz Phillipka przy sobie 😆 Wiec nic do bani wszystko na klate 😉 nie bedzie tak zle 🙂 buzial z okazji dnia terminu 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej kochane ,
I ja wpadłam na moment , bo akurat dzieci śpia a Ola w szkole.
Rety , te nasze wrzesieniowe dzieci coś siłą wyciągane z brzuszków. Chyba jeszcze żadna nie urodziła naturalnie (w sensie że bez "dopalacza" jak to pisze ASC 😎.
To wywołanie nie takie straszne, chciaż mnie też męczyli 3 dni.

Życze z całego serca naszym kochanym brzuszkom szybkiego rozwiązania 😘 😘 😘

• Mamusia
A mój mały chłopczyk tez grzeczniutki. W nocy budzi sie juz raz i to z zegarkiem w ręku ok 2. Śpi potem do 6.W dzień też ładnie śpi, chciaz juz coraz dłuższe przerwy sobie robi między spaniem. Nawału pokarmu na szczęscie nie miałam.
Pogoda ładna więc spacerujemy sobie po dworze ile tylko możemy.

• Mamusia
Wiadomość od Inki:

U mnie postępy są!
Odszedł mi czop
a w nocy i dziś od rana mam
coraz mocniejsze i częstsze skurcze
Tylko jeszcze nieregularne.
Ciągle czekam na oksytocyne
od wczoraj bez jedzenia i już słabne 😞
i skąd ja mam siły na poród brać?
Pozdrowienia dla mamusiek 😘

Chociaż u Inki coś zaczyna iśc w dobrym kierunku :laugh:
Z kroplówką pewnie się wstrzymują, bo samo coś zaczęło się dziać 🤪
Trzymam kciuki, w końcu to ostatni wrześniowy chłopaczek :P

• Mamusia
hej kobietki!!!!no to moni moge Ci tylko pozazdrościc ,mój Szymus co 3 godz sie budzi w nocy a czasami nawet czesciej 🤪 dzisiaj 4 razy go karmilam i ledwie co zyje 😞 a teraz chce wyjsc z nim na spacer to mi mały łobuz nie chce zasnąć:laugh: Cwaniak jeden 🙂
To dobrze ze u Inki cos sie dzieje 😉
Ja wit K podaje ale D3 nie 🤨 połozna mi tylko K kazala podawac o 2 tygodnia.
A mam pyt moni Twój maksiu ssie smoka???
tak pomyslalam ze może mój szymon poprostu nie może zasnąc bo nie ma smoczka 🤨 sama nie wiem czy mu kupic czy nie..poradźcie ☺️

• Mamusia
co do smoczka to ja bym Ci polecała, naukowcy udawadniali że dzieci które używaja smoczka sa bezpieczniejsze w nocy(chodzi mi o śmierć łóżeczkową) oczywiście to tylko przykład hehe a nie jakaś przestroga prosze nie panikować bo wiele dzieci sie urodzilo i nie potrzebuje smoczków 🙂 niektore mamy uzywaja smoczkow tylko do zasypiania 🙂

• Mamusia
Mimi83 napisał:
hej kobietki!!!!no to moni moge Ci tylko pozazdrościc ,mój Szymus co 3 godz sie budzi w nocy a czasami nawet czesciej 🤪 dzisiaj 4 razy go karmilam i ledwie co zyje 😞 a teraz chce wyjsc z nim na spacer to mi mały łobuz nie chce zasnąć:laugh: Cwaniak jeden 🙂
To dobrze ze u Inki cos sie dzieje 😉
Ja wit K podaje ale D3 nie 🤨 połozna mi tylko K kazala podawac o 2 tygodnia.
A mam pyt moni Twój maksiu ssie smoka???
tak pomyslalam ze może mój szymon poprostu nie może zasnąc bo nie ma smoczka 🤨 sama nie wiem czy mu kupic czy nie..poradźcie ☺️

Mimi dla Ciebie 😘 na to karminie

a co do smoczka to wydaje mi się, że możesz spróbować, drogie nie są więc jak nie będzie chciał to nie będzie Ci żal wyrzucić 🙂

• Mamusia
Kurde dziewczyny dobrze macie bo już po wszystkim, teraz tylko "problemy" z maluchami.

a ja dzisiaj to chyba wyjdę z siebie zamiast Łucji 😞
Ciągle mam te skurcze a przy nich bóle, z tym, że teraz skurcze są rzadsze (tak ze 2 na godz) ale dłuższe i bardziej bolesne, w dodatku aż w krzyżu je czuje. Ledwie już żyje. Jak nic się nie zmieni do jutra to chyba zadzwonię albo nawet się przejdę do lekarza, bo nie wiem czy to normalne.
I ciągle coś jem 🙂 bo czuje głód, a jak zjem to po godz idę na kibelek ☺️ i tak w koło. Weź tu zrozum o co chodzi i co się dzieje 🤢
Oczywiście coraz więcej mnie wysypuje, mam już cały dekolt, plecy, nawet na szyi mi się te wstretne krostki pojawiły.
Gin powiedział, że to przez hormony 😞
Kurde czuje się jak paskud 😞

Aaaaa nie pochwaliłam się... Arek skręcił łóżeczko :laugh: chyba w ten sposób chce przyspieszyć poród.

• Mamusia
Karola83- trzymam kciuki zeby to były oznaki porodu i szybko sie rozkręciły i żeby Łucja szybko wyszła.

Za dziewczyny (Inke i Karole) cały czas trzymam kciuki żeby wreszcie je ruszyło.

Mimi , mój smoka nie chce. Wypluwa , a jak mu poróbuje dać to od razu go nerwa bierze i się krzywi. nTo samo mam z butelką . Więc na razie sobie odpuszczam. Smoczków mam z 3 rodzaje i nie chce żadnego.Dziewczyny tez nie chciały, i w sumie dobrze bo potem nmie miałam problemów z odzwyczajaniem.

• Mamusia
Hej Kobietki

wpadam na chwilę, bo nerka mnie boli, ale na szkole rodzenia pytałam o sytuację Inki, i dziewczyny, która ma do niej numer, niech jej napisze, że te położna powiedziała że Inka może karmić piersią, tylko niech buzię zasłania sobie żeby nie chuchać na Kubusia, a on będzie pił mleczko w którym dodatkowo będą jego przeciwciała 🙂 🙂

A co do smoczka Mimi, to jedna dziewczyna na szkole też się pytała i położna mówiła że nie jest konieczny, chyba że dziecko ma tak dużą potrzebę ssania że cały czas domaga się cyca, chociaż jest najedzony - niektóre dzieci tak mają i wtedy można dać smoka.
Ogólnie do 4-6 tygodnia kształtuje się mechanizm prawidłowego ssania u dzieciaczka i wtedy nie powinno się stosować smoka, chyba że tak jak napisałam wyżej, ma zwiększoną potrzebę ssania. A poznaje się to po tym, że karmisz regularnie i opróżnia Ci obie piersi i chce jeszcze.

Karola83 ani się obejrzysz a się zacznie - czyści Cię, odczuwasz niepokój i te skurcze... 😉

Moni ale Twój synek fajnie śpi w nocy 🙂 🙂

• Mamusia
Toja napisał:
Hej Kobietki

wpadam na chwilę, bo nerka mnie boli, ale na szkole rodzenia pytałam o sytuację Inki, i dziewczyny, która ma do niej numer, niech jej napisze, że te położna powiedziała że Inka może karmić piersią, tylko niech buzię zasłania sobie żeby nie chuchać na Kubusia, a on będzie pił mleczko w którym dodatkowo będą jego przeciwciała 🙂 🙂

Toja napisałam jej. Tylko wiesz różne szpitale różne praktyki. Zobaczymy co u Niej wyniknie. Nic nie pisała, żeby coś dalej ją ruszyło

Dobranoc kochane 😘

• Mamusia
Karola83 to juz blizej jak dalej,twoj organizm sie przygotowuje coraz bardziej 🙂 moze nawet urodzisz sama bez dopalacza 😉

Moni ja uzywam smoka,w szpitalu nie wolno bylo to mu palca do ssania dawalam,ale bez smoka bylo by ciezko bo ma duza potrzebe ssania.Polecam smoczki z firmy NUBY moj maly nauczyl sie szybko go ssac.

Toju na bol nerki 😘 chcialam ci powiedziec,ze ta twoja szkola rodzenia to przydaje sie nam wszystkim wiec drugi 😘 za to,ze chetnie sie z nami dzielisz tymi cennymi informacjami 🙂

Spokojnej Nocy i kolorowych snow wam zycze!!!