Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
I znowu chwila ciszy 🙂

Toju dziekuje za porade jutro smigam do apteki kupic te masc,bo dodatkowo popekal mi ten nieszczesny sutek 🤨

Karola83 juz nie dlugo,nim sie nie obejrzysz to juz bedzie po,
😘 na pocieszenie.

No z nasza karola to tez mam nadzieje,ze i u niej pojdzie wkoncu jak po masle,biedna,tyle czasu ja mecza 😞

co do kosmetykow ja zaopatrzylam sie w kosmetyki firmy penaten.
Firma juz tyle lat na rynku i ciagle sie sprawdza.

dobrej nocy dziewczyny trzymajcie sie cieplutko 😘 dla was! 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pisałam popołudniu z Karolką i:

pisała, że już ją nie boli ale nie ma skurczy 😞
i chodzi z mężem po schodach :P
iże już ze 3 razy modliła się o cesarkę

Później już nie dała znać a ja nie chciałam jej głowy zawracać i jej męczyć pytaniami na noc, więc napisze do niej z rana czy są jakieś efekty tej jej "męczarni"

• Mamusia
ja miałam taki aktywny dzień, że padłam o 17 i sobie uciełam drzemkę, później pojechałam z A na zakupy i do jego kuzynki, bo odłożyła dla nas małe ciuszki dla naszej Fuśki :laugh:
Tylko, że ja myślałam, że to będzie kilka ciuszków a wyszedł niezły wór z tego i od rana mam pranie (ze 3 pralki wyjda jak nic) a później trzeba poprasować i gdzieś to upchnąć, tylko za bardzo nie mam gdzie, chyba muszę małej swoją dużą szafę oddać 🤪 🤪 🤪

Ogólnie mnie dzień zmęczył i nie mam sił tylko te cholerne skurcze są i mi dziecko niepotrzebnie gniotą 🤨
i spać nie mogę, bo nie wiem czy je liczyć czy może olać 🤢

• Mamusia
Hej Kobietki 🙂

Widzę że nowych wrześniowych dzieci jeszcze nie ma na świecie... To czekamy dalej 🙂

ACSB bidulko, mam nadzieję że maść szybko Ci pomoże. A co do Penatena to wiem że firma dość dobra, ale te kosmetyki w Niemczech są lepsze niż w Polsce - koleżanka używa, bo jej mąż przywozi z Niemiec jak ma trasy no i w porównaniu z tym co można kupić w Polsce to niebo a ziemia... Aż w szoku byłam jak to powiedziała...

chociaż wiecie ja też zauważyłam że np proszki czy płyny do płukania tej samej firmy z Niemiec są lepsze 🤔 🤔 I kosmetyki też. Miałam peeling z St. Ives do twarzy kupiony w Polsce i kolega miał z Anglii ten sam i co? W jego peelingu było więcej tych granulek i bardziej ścierał naskórek, a w tym moim to więcej tej mazi i śladowe ilości granulek...

Więc o co kaman?

Karolcia83 dobrze że masz te skurcze przepowiadające bo macica cały czas pracuje i widać że coś rusza, a tak bez nich to co? Bądź dzielna 🙂

Mimi dzięki, łap całusa dla synusia!

• Mamusia
Aha ACSB zanim się sutek zagoi to możesz przystawiać Philipka przez taki sylikonowy kapturek na pierś... Jak się zagoi to już normalnie...

Położna mówiła żeby zwrócić uwagę na te kapturki przy kupowaniu żeby były całe okrągłe, a nie tak jak np. te z Aventu takie jak motylki, bo są nie wygodne.

• Mamusia
Wiadomość od Karoli:

U mnie bez zmian 😞
nadal mam cewnik, ale kompletnie zero skurczy
od wczoraj południa.
mam gom ieć do jutra do 10-tej.
no a później albo oksytocyna albo cc.
Pozdrawiam 😘

i druga:

ma nadziej, że nic nie zadziała i będzie cc.
jestem tak zmęczona, że marze tylko o cesarce i do domu.

• Mamusia
a ja pół nocy nie przespałam, bo miałam na przemian lekkie bóle, skurcze i od czasu do czasu kopniaki od córci 🥴

stwierdziłam, że dziś wybiorę się na spacer z Arkiem skoro skurcze się utrzymują do teraz i albo zacznie się dziać coś konkretnego albo mnie coś trafi ze zmęczenia :P

Kurde a Wy gdzie się podziewacie??

No nic lecę na śniadanko

Przyjemnej soboty
😘

• Mamusia
No hej kobietki!!!Pustki dzis jak nic 🤨 ja od 7ej do 10.30 karmilam, usypialam i bawilam malego, jakis marudny byl i dopiero kolo 11ej mi usnął, może to przez pogode 🤔
Moja mama pojechała juz dzisiaj rano o 3ej, troche pusto mi bez niej 😞
Karola83 dla Ciebie na skurcze 😘
Biedna Karola mam nadzieje, ze do niedzieli urodzi 😞 bo juz tak sie męczy, że az szkoda jej i Natalki 😞 Oby urodziła juz jak najszybciej nawet przez cc, bo szkoda zeby sie meczyla jeszcze porodem naturalnym..
Zajrze poxniej kobietki, bo musze troche chalupe przy sobocie ogarnąc 🤢 papaksy 😘 😘

• Mamusia
Biedna Karolcia...

a mi się też dzisiaj coś brzucho stawia i lekko jak na miesiączkę boli...
Chcę znów zrobić te rogaliki drożdżowe od Asi, ale kurcze mam zonka czy stać przy nich czy dać sobie spokój....

Z drugiej strony teść tyle przywiózł śliwek, że chciałam je zamiast czekolady do tych rogalików wykorzystać...

Mimi, szkoda że mama pojechała, no ale fajnie że mogła przyjechać i zostać troszkę dłużej niż zamierzała 🙂

• Mamusia
Hej mamunie!

Biedna Karola, tyle się musi mordować 😞 Aż zaczynam się bać co ze mną będą w poniedziałek robić, czy od razu wywołanie, czy będą mnie trzymać i męczyć 🥴 Lepiej, żeby do poniedziałku syneczek sam zechciał wyjść...

Pogoda dziś u nas w sam raz do leniuchowania, a ja znów od rana piorę i sprzątam, żeby było ładnie jak wrócimy z małym :P
A po obiadku znów długi spacerek, żeby go trochę pobudzić do wyjścia, może się wreszcie uda 🥴

Miłego dzionka brzuszolki 😘

• Mamusia
Czesc dziewczynki 🙂
ja juz wrociłam z salonu SPA 🙂 🙂(szpitala) 🙂 🙂
No troche nas dłuzej przytrzymali ale w koncu wypuscili, dzis przed nami pierwsza noc w domu, troche sie boje, ale msle ze poradze soobie.

Poród nie był az taki straszny jak o sie mówi, ja miałam bardzo lekki nawet nie poczułam zadnych taki bóli zeby wrzeszczec z bólu tak jak inne babki co rodziły obok mnie,
dostała 4 skurczy i na 5 skurczku Korni wyskoczył jak piłeczka 🙂 🙂 alejuz gorzej miałam z łożyskiem, z nim sie meczyłam prawie 30min to było wielkie zdziwienie dla położnych, ale wkoncu wyciagneli to ze mnie. 🙂 🙂

• Mamusia
Przekazuję pozdrowionka od Karoli. U niej wciąż bez zmian 😞

Mady, szczęściaro, taką szybką akcję to chyba każda z nas by chciała :laugh: Trzymaj 😘 na to pierwsze nocowanie z synkiem w domciu.

A ja się tak nazasuwałam w domku, że aż mi się spaceru odechciało, ale do wieczora jeszcze czas... Teraz podjadam nutelkę ( Asia czorcie to przez Ciebie 😉 ) i czytam książeczkę. Młody szaleje i boję się, że w końcu coś wymodzi i w pępowinę mi się poowija albo cuś 😮

• Mamusia
hej kobietki!!!Mady gratulacje z okazji narodzin Kornelka i szybkiego porodu 🙂 🙂 no ja rodziłam 3,5 h, ale niestety troche sie darłam, bo bardzo mnie skurcze bolały ☺️ ☺️ ☺️
Dla was na pierwsza noc w domku, bedzie dobrze 😘
a ja powiem Wam, ze mam dola dzisiaj..ze moja mama pojechala 😞 😞 ryczec mi sie chce i ledwie sie powstrzymuje...ehhh jakos tak mi smutno...
Inuś wszystko bedzie dobrze i Kubuś na pewno grzecznie sobie wyjdzie na swiat, bądź dobrej mysli kochana 🙂

• Mamusia
Toju tak wlasnie zrobiłam zryczalam sie jak bóbr 😞 😞 i troszkę ulżyło mi się na sercu..ale nadal mi ciężko..
Wczoraj Szymuś mi sie zakrztusil troche po jedzeniu i tak się przestraszylam ze coś mu się stalo 😞 ze teraz za kazdym razem sie boje zeby to sie nie powtorzyło... 😞