Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wiadomość wieczorna od Karoli:

Na wieczornym obchodzie pożarłam sie z lekarzem
co mi usg robił :P
jutro przyjdzie do mnie ordynator
i będzie decydował co dalej.
Niby jestem do cc przygotowana
ale decyzja wisi w powietrzu
mała albo przestała rosnąć albo usg
w szpitalu ma jakieś inne pomiary :P
tęsknie za wami laseczki.
odezwę się jutro po obchodzie
Buziaki 😘

• Mamusia
moim zdaniem z tym usg coś nie tak albo ten lekarz co jej robił to jakiś niegramotny 😠
w najgorszym wypadku czeka ją cc.

Ja jestem przerażona tym gadaniem lekarzy
ciekawe co mi powie w poniedziałek mój, pewnie też będzie tak kręcił jak u Inki i Karoli 😠

Ja już przez całe dnie odczuwam lekkie skurcze a wieczorem się nasilają, oczywiście i tak nie urodzę i tylko mnie drażnią, bo nie są zbyt przyjemne a w dodatku do niczego nie prowadzą 🥴

ech szkoda gadać

Spokojnej nocy 😘

• Mamusia
Jeny... coś ten wrzesień spokojnie rodzić nie może i jak na razie to każda ma jakieś przeprawy z lekarzami albo... teściowymi... (Mady 😉 )

Karolcia83 te skurcze jak najbardziej prowadzą to porodu, może nie tak bezpośrednio jak byś chciała, ale prowadzą 🙂 buziak dla Ciebie co by Ci cierpliwości nie zabrakło 😘

Karola, dobrze że zrobiłaś akcję temu lekarzowi, niech ma za swoje znachorstwo...

A my dzisiaj dokupiliśmy resztę brakujących rzeczy i mogę powiedzieć że mam wszystko 🙃 🙃 teraz jeszcze podopierać, poukładać, popakować i czekać na październik 😎

dobranoc dziewuszki!

• Mamusia
dzien dobry!

Wpadam do was z pompka na cycu 😠 mam taki nawal mleka,ze nie radze sobie z nim!!! Od tego odciagania mam pecherze na sutku 😞 boli jak cholera 🤢 moze wie ktoras co zrobic by zeszly i nie bolalo?

buziaki dziewczyny 😘 zmykam bo padam na twarz,a malenki akurat spi wiec musze to wykorzystac.Jedno szczescie,ze nie ma kolek i jest grzeczniutki 🙂

• Mamusia
Witam piątkowo!

Ale z Was śpiochy :laugh: o tej porze zawsze było co czytać a dziś...
a może Wy na porodówkach 🤪

ACSB świetnie że Mały zbytnio nie dokazuje, niestety ja Ci nie poradzę odnośnie pęcherzy, ale może zajrzyj na forum do dziewczyn które już urodziły i ich się zapytaj 🙂

Toja dzięki 🙂 powoli już mi brakuje tej cierpliwości, szczególnie wtedy kiedy czuję na sobie presję wywołaną przez rodzinę i znajomych (jakby to ode mnie zależało kiedy się urodzi) 🥴

U mnie noc spokojna,
wieczorkiem rodzice przywieźli babcię na kilka dni więc mam z kim spędzić dzień, bo A do pracy.

Witam 🙂 🙂
Może wy mi pomożecie... Mam mały problem co do kupna odpowiednich rzeczy dla maluszka a chodzi mi o te do pielęgnacji zaraz po porodzie... Byłabym wdzięczna gdybyście mi napisały co wy kupiłyście...

• Mamusia
Witaj Ewualda.
Ja dla swojego maleństwa ma chusteczki nasączane do wycierania pupki i krem przeciw odparzeniom, płyn do kąpieli z szamponem 2w1, krem nawilżający do całego ciała i buźki i oliwkę ( ponoć przez pierwszy mies. najlepsza jest oliwka, bo dzieciątko ma bardzo wysuszoną skórę ) Do tego waciki kosmetyczne do przemywania fałdek, może być też pieluszka tetrowa. Aha, jeszcze krem do buźki na każdą pogodę. Oprócz tego spirytusik do pępuszka. Pozdrawiam.

• Mamusia
A my z M. właśnie skręciliśmy łóżeczko :P Umówiliśmy się wcześniej, że M. skręci je jak ja już będę w szpitalu, ale może Kubala nie chce wyjść, bo boi się, że nie będzie miał gdzie spać :P Czekamy teraz na montażystę rolet i jak już sobie pójdzie, to będziemy mogli ustawić łóżeczko i pościelić.
A poza tym, to wykończy mnie psychicznie to czekanie 😞 Jeszcze tylko 3 dni w najgorszym wypadku, chyba, że znowu mnie cofną w poniedziałek ze szpitala 😠

Ciekawe czy u Karoli już się coś wyjaśniło, zaraz do niej naskrobię, to dam Wam znać.

Karolciu83 😘 na te skurcze.

• Mamusia
dzień dobry 🙂

Wpadam po wieści, ale widać że trzeba poczekać 😉

ACSB 😘 coby się sutki goiły - spróbuj maść bepanthen na sutki dla kobiet karmiących - ponoć bardzo pomaga, no i wietrzenie...
http://www.i-apteka.pl/product-pol-297-BEPANTHEN-masc-30g.html

A jak masz nawał to Philipka przystawiaj jak najczęściej, chyba że już nie chce, to wtedy odciągaj ale tylko do momentu aż poczujesz że pierś już nie jest tak napełniona, całkiem nie ściągaj bo będzie Ci się więcej produkować.
(to ze szkoły rodzenia)

Inka co do oliwki to na szkole rodzenia mówili, że wcale nie jest dobra - lepszy jest mleczko do ciała, dlatego że oliwka zatyka pory 🤔 ewentualnie można jej do wody troszkę wlać.
co do kosmetyków do na szkole rodzenia polecali serię z Hippa, bo są ekologiczne i naturalne ponoć. Ja mam niveę, bo lubię ją dla mojej skóry, więc dla dzidziusiowej myślę że też będzie fajna 🙂

Dzielę się z Wami tym o czym nam mówią, bo myślę że się przyda a położne mają duże doświadczenie 😉

jak będziecie chciały porady co do zastojów w piersi to pytajcie 😉 😁 😁

• Mamusia
A ja właśnie miałam pisać Wam wiadomość od Karoli ale Inka mnie wyprzedziła :laugh:

Napisałam jej, że przesyłamy jej buziaki i gorąco pozdrawiamy a przede wszystkim trzymamy kciuki

a Karolka odpisała

dzięki 🙂 wierzcie mi psychicznie
jestem strasznie zdołowana 😞
boli też 😞
ale wiem, że niebawem będzie po.
BUŹKA dla wszystkich 😘

• Mamusia
Karola83 napisał:
ja też kupiłam kosmetyki nivea z uwagi na to, że są hipoalergiczne a oliwkę jonsona

ale widziałąm, że u mnie w szkole rodzenia mają kosmetyki hipp.
zobaczymy w praktyce jak mała zareaguje

no u mnie też mają Hipp, ale też była babka z Hippa i opowiadała o ich asortymencie - może się tak reklamują po szkołach 😉

udanych zakupów!

• Mamusia
Hej dzieczwynki,
Młody spi to mam chwilke dla siebie.

Karolka, trzymam za ciebie kciuki. Wiem doskonale co znaczy leżec w szpitalu bo ze mna tez tak krecili 😞

ACSB, co do piersi to podpisuje sie pod Toją. Mnie "wyleczyła" maść BEPANTHEN. Przystawiaj tez często małego i delikatnie odciągaj. Mnie pomagały też na obolałe piersi liście z kapusty.

A co do kosmetyków to ja używam do kapieli emulsji Oilatum, jak dla mnie jest rewelacyjna.http://supertaniaapteka.pl/oilatum-emullecz-p-1316.html Używałam jej tez przy Jagodzie i teraz też . Po tygodniu uzywania skóra młodego jest super nawet nie potrzebuje jej niczym smarować po kapieli. A kosmetyki z Hipp'a tez polecam. Przy Jagodzie miałam mleczko,żel do kapieli i krem na odparzenia , teraz dostałam taki sam zestawik dla młodego.

• Mamusia
no hej kobietki!!!
Ja na chwilke, bo mój maluszek spi 🙂Moja mama jeszcze została u mnie dzień dłużej 🤪 jestem taka szcześliwa, bo duzo mi pomaga 🙂 Jedzie dopiero jutro rano 🙂 W sumie to zatrzymałabym ja na dłuzej, ale ona tez ma swoje obowiązki w domu no niestety 😞
Ja do pielęgnacji małego mam z kolei oliwkę Bambino, krem Bambino i maść bephanten do pupy(tak mi polecały położne w szpitalu), a do kąpieli zel Nivea taki 2 w 1,którym tez myje włoski Szymkowi 🙂
Inka, Karola83 trzymam za WAS kciuki kochane i cierpliwości Wam życzę, na pewno juz nie dlugo urodzicie spokojnie 🙂
biedna Karola 😞 szkoda mi ze ja tak w tym szpitalu męczą 😞 oby nie trwało to długo..
Toja dla Ciebie 😘 za skompletowaną juz wyprawke dla Ani 🙂
zmykam pewnie zajrze dopiero jutro 🙂Papaksy 😆 😆