Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mimi, bo ona jak ostygnie to się taka robi, dlatego ja ją najbardziej lubię na ciepło 🙂 😉
Jak Twój mąż nie-ciastowy, to się nie dziwię że może kręcić nosem 😉

ACSB mój M też uwielbia słodycze, a szczególnie takie domowe 🙂

Karola83 - koleżanka do każdego mleka wsypywała 1 łyżeczkę kleiku dla zagęszczenia i jej chłopcy przestali ulewać, a przynajmniej ulewali mniej. Tak jej poleciła lekarka. Można też zagęszczać takim specyfikiem z apteki, Nutriton czy Nutrition się nazywa, ale z tego co jej lekarka mówiła, to kleik lepszy i zdrowszy 😉 Ponoć na opakowaniu są proporcje jak go przygotowywać w razie czego, ja nie wiem bo nie kupowałam nigdy 😘

Byłyśmy z Anią na zakupach i kupiłam sobie taką bajerancką formę do ciasta z tulejką, niedługo jakąś babkę upiekę 😜

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ACSB mój jest tak za słodkim, że codziennie najlepiej jakby było inne ciacho.Rece opadają, ale i tak chwali, ze ma dobrze.
Dziś na kolacje pierogi pieczone z piekarnika serwuję- tez lubi sie nimi obiadac, a ja lubie jak on wcina 🙂 🙂 🙂
Mimi a ten twój M nie jest gumiasty??? 🤪 🤪 🤪 boze tym chłopom to dogodzic nieraz to wrózką chyba by było trzeba być 🤪 🤪 🤪 /żartuje oczywiście/:P:P:P

• Mamusia
ACSB Bartka raczka nie boli. Zbiera się bąbel z wodą jak to po oparzeniu.
Karola83 ja zagęszczałam na 150ml mleka 1 łyzkę kleiku ryzowego BOBOVITY. Mleko było gęściejsze i mniej ulewania było. Polecam. Jezeli dajesz młodej kaszkę do mleka to do tego dodaj 1łyzeczke mała kleiku, zobacz jak zareaguje 🙂

Moja dziś juz pieknie buziola otwierała do łyzeczki za marchewką. Znów pół słoiczka poszło, a drugie pół Bartek głodomor wciągnął.Tak mu sie dzis wagary przedszkolne spodobały, ze powiedział, ze jutro tez nie idzie i jedzie do babci na wakacje, ale się z tesciową usmiałysmy 🙂

• Mamusia
Karola, ja mam taką starą stolnicę od sąsiadki moich rodziców, takiej babci 🙂 Ona nie ma dzieci, jest z nami zaprzyjaźniona. Ostatnio stwierdziła że nic już nie będzie na niej robić i dała mojej mamie, a mama mi 🙂
W sumie sąsiadka się bardzo ucieszyła że ja wzięłam stolnicę, bo bardzo się lubimy i chodziłam do niej często na herbatkę i ciastko 🙂
Widać na tej stolnicy takie nacięcia na samym brzegu - dużo makaronu było na niej zrobione 🙂 Dla mnie takie rzeczy mają ogromną, bo sentymentalną wartość 🙂 Chętnie ją wyciągam 🙂

A co do mężów i słodyczy, mój M bierze zawsze moje wypieki do pracy i dzieli się z kolegami. Często ma zmianę z takim Grzesiem, który, jak mówi M, strzela oczami do ciastek które przyniesie i zawsze musi się z nim dzielić 😆 :laugh: No i Grzesiu nie może się mnie nachwalić a M zazdrości strasznie bo jego żona mu nie piecze 🙃 🤪 🤪

• Mamusia
Mini dziękuję jutro sobie odpisze muj mąż to tak ooo zawsze muwi że najlepszy placek dla niego szarlotka . A rogaliki to ja też robiłam z powidlami marmolada kremem jutro może sprobuje dać kawałki czekolady ale nie dużo bo jak dużo się daje to pękają i się rozlewa

• Mamusia
Toju ja tez bym miała. Ja mam pełno w domu starych skrzynek na drobiazgi, tkich z panoramami miast Polski i Francji. Moi dziadkowie pochodzili z Francji, mój Tato ma obywatelstwo 🙂Wszystkie takie duperele:skrzynki na nici, igły, nawet drewniane podstawi, wszytsko ja mam po swoich dziadkach.

Co do męzów. U mnie to samo. T zawsze bierez do pracy, ale chłopacy też maja super zony co pieką, znaczy się dwóch ma bo reszta to starzy kawalerzyści 🤪

• Mamusia
Karola, ale super 🙂 Moi rodzice mają bardzo dużo rodzeństwa i ja po mamie mojego taty mam jedną książkę ks. Tishnera, a po mamie mojej mamy mam nóż i widelec z jednego kompletu :laugh:
Troszkę Ci zazdroszczę tych wszystkich skarbów 😉

Asiu szarlotki warto spróbować 🙂 ja jednak będę obstawać przy tej polskiej szarlotce 😉
ACSB jak Ci smakowała?

• Mamusia
Toju powiemCi, ze dla niektórych takie starocie to tylko smieci. Jednak mam np.szkatułke ala koszyk wyklinowy w kształcie kółka zapinaną na taki fajny wielki guzik jakze sredniowiecza, trzymam w niej spinki i rózne ozdoby do wlosów...Niejedna dziewczyna takie coś by wywaliła, a ja jestem z tego dmna i pamietam jak ŚP.babcia wyciagała z niej takie duze wsówki imi czesała warkocze.

Ta szarlotka polska tak ma w tytule??skusze sie na nią w weekend 🙂

• Mamusia
Toju nie powiem bo smaczna,tylko chyba z cukrem przegielam bo slodka byla jak cholera,balam sie,ze jablka za kwasne ☺️ 😉 nastepnym razem dostosuje sie do przepisu.
Moj maz byl zachwycony,pasibrzuch co chwilke lecial odgrzewac bo on na cieplo z lodami lubi.

Asiu z bialym serem tez sa pyszne te rogaliki,juz robilam kilka wersji i w kazdej sa smaczne,ale najlepsze z powidlami 🙂

No,a po faworkach to zaraz tylko zapach zostanie.Jej ile to mozna jesc?!Juz wiem po kim moj gnuc ma taki zoladek 😉

• Mamusia
Karola, tak ta szarlotka tak się nazywa 🙂
A co do kupki, jeden dzień zwłoki to nie jest jeszcze powód do jej 'wywoływania'. Masowanie brzuszka i rowerek jak najbardziej, herbatka też... Ale termometru czy czopka glicerynowego użyłabym po kilku dniach dopiero...

ACSB jakich jabłek użyłaś? 🙂

• Mamusia
Hej kochane ciotki 🙂 ,
wczoraj już nie zajrzałam , bo gości mieliśmy bo M miał imieninki i tak sie jakoś poschodzili wszyscy.
Fifulkowi dupsko wynosili i wybawili że jak zasnoł o 22 to spał do 6 bez pobudki 🙂 . Wczoraj dał popis-osiusiał ciotke centralnie na bluzkę 🤢

Lecę poczytać co tam wczoraj naklikałyście.