Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej cioteczki!

Karolka dobra jest herbatka ułatwiająca trawienie albo co okazało się ostatnio deserek z brzoskwinek :laugh:
Łucja po 2 dniach jedzenia zrobiła 3 kupolaki 🤪

Co do zagęszczania mleka to troche się obawiam bo Łucja i tak juz duża klucha 😉

Ostatnio mała mi się tak wygina na przewijaku , że niemoge jej ani pampera założyć ani ubrać, wygląda jak pikowany precelek :laugh:

a my z A byliśmy wczoraj w kinie 🙂
ogólnie film o niczym ale śmieszny i oderwałam się trochę od codziennych obowiązków
a wcześniej bylam u koleżanki w pracy na imieninach więc już miałam dzien iście rozrywkowy :laugh:

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej slonka!!!

Mimi 😘

My tez jak nigdy wstalismy krotko po 8-mej.
Ogolnie tez jestem nie wyspana i na dokladke ta pogoda.
Szaro buro,az marzy sie sloneczko.

Toju,nie wiem co to byly za jablka,kupowalam u turka,poprosilam o najkwasniejsze.(nie znam sie na jablkach) ☺️
Kochana kiedys wyslalas link z tymi buleczkami cynamonowymi nie zapisalam sobie,a widzalam tam super przepis na panecake,moj maz mi wierci dziury w brzuchu.

kar_ola i jak Natka juz kupacza strzelila??

milego dnia kochane.

• Mamusia
Ogarnęłam cały zwierzyniec i usiadłam 🙂

ACSB 😘 , a tu masz linka na te bułeczki http://mojewypieki.blox.pl/2008/02/Norweskie-buleczki-cynamonowe-norwegian-cinnamon.html Chyba o te pytałaś 🤔 .

Karola83 -super,że się wyrwaliście do kina 🙂

Karola-mój Fiful to kupe robi raz na tydzień, póki nie płacze itp to nie interweniuje.
Ja jak ty i Toja , tez lubie starocie. Mam krzesło po mojej prababce i Stary Testament.

Asiu, niestety nie znam żadnych stronek z darmowymi próbkami dla dzieci.

• Mamusia
Hej laseczki.
Ja dziś dośc pózno, ale od rana mam sajgon.Młodego z przedszkola odbierałam przed 9-tą, bo skarzył sie na bóle brzuszka i miał odruch wymiotny. Oczywiście do tego jedna z Pan powiedziała troszke za duzo, wkur...mnie na maxa. 😠
Potem u lekarza z Batim, okazało sie, ze ma slaba krtań, ma sie oszcedzać, nie spiewać, krzyczec itp...acha a na lekki mrozik spacerowac, bo krtań lubi chłodek 😆

Natalcik uraczył mnie wielkim atomowym kupaczem ok6-rano. Noc przespała całą, bez pobudki. Znów mam duzo pokarmu, ze jej nie daje Bebilonu.Teraz lezy i śpiewa do telewizora:laugh:

a ja póki co padam na twarz, a dopiero połowa dnia, juz dwie pralki wyprałam jeszcze jedna 🥴
dobrze, ze dziś T bedzie od 15-tej w domu...choc to jedyny dzień w tym tygodniu 🙃

zmykam...w pospiechu zimna kawe spić...

• Mamusia
Karola to dobrze, ze Nati kupala walnęła 🤪 🤪 Kurcze, a mi się wydaje, ze juz mam coraz mniej pokarmu 😞 Cyce jak flaczki, mały strasznie sie denerwuje przy cycu, dzisiaj to chyba juz z 15 razy go przystawiałam, non stop chce jesc 🥴 😞 Kurcze zmęczona tym jestem 😞 chcialabym zeby przynajmniej była dłuzsza przerwa w karmieniu niz godzina..naprawde od przyjazdu tutaj jest strasznie marudny i ciągle chce jesc... 😞

• Mamusia
Mimi83 napisał:
Karola to dobrze, ze Nati kupala walnęła 🤪 🤪 Kurcze, a mi się wydaje, ze juz mam coraz mniej pokarmu 😞 Cyce jak flaczki, mały strasznie sie denerwuje przy cycu, dzisiaj to chyba juz z 15 razy go przystawiałam, non stop chce jesc 🥴 😞 Kurcze zmęczona tym jestem 😞 chcialabym zeby przynajmniej była dłuzsza przerwa w karmieniu niz godzina..naprawde od przyjazdu tutaj jest strasznie marudny i ciągle chce jesc... 😞

Mimi podaj mu butle z mlekiem, zrób 120ml lub 150ml mleka modyf. młody to wszytsko wypije a ty spokojnie bedziesz miała ok 3godzin. Zobaczysz jak mleko sie naprodukuje, ja własnie tak robie jak mam mało pokarmu. Ty odpoczniesz sobie, nie bedziesz taka umeczona 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Mimi83 napisał:

Mimi podaj mu butle z mlekiem, zrób 120ml lub 150ml mleka modyf. młody to wszytsko wypije a ty spokojnie bedziesz miała ok 3godzin. Zobaczysz jak mleko sie naprodukuje, ja własnie tak robie jak mam mało pokarmu. Ty odpoczniesz sobie, nie bedziesz taka umeczona 🙂

Mimi ja tez tak robiłam, jak miałam za mało swojego to dokarmiałam butlą i wtedy ty odpoczniesz a mały się naje, bo tak niepotrzebnie on się też męczy bo ciągle głodny 🤨

• Mamusia
ja właśnie wróciłam z siłowni i padam bo się wymęczyłam 🤢
kurde ale powiem Wam, że siłownia siłownią ale od tego ciągłego noszenia Fuśki takie bicepsy mi sie robią, aż widać!!!

a powiedzcie mi, bo mi gin przed ciążą mówił, że mam za mała macicę jak na swój wiek a teraz to ona chyba jest za duża, bo tłuszczyk mam na brzuchu ☺️ ale ogólnie mam taki odstający brzuch i twardawy, to chyba macica nei wróciła do swojego stanu rzeczy i nei wiem czy się skurczy jeszcze czy mi tak zostanie 🤨 😞

• Mamusia
Mimi83 napisał:
Wiecie co babeczki zrobiłam jak mi poradziłyście i co.....mój mały nie umie jeśc z butli 😲 😲 poprostu nie umie zasysać i się krzywi i buzie odsuwa od butli 🤨 Może to dlatego, ze ja nie używam smoczka 🤨

Mimi a próbowałaś posmarować smoczek mlekiem, albo delikatnie nadusić smoczek jak ma w buzi żeby poczuł mleko. Bo pewnie nie wie o co chodzi i co ta mama mu wtyka do paszczorka 😉
Swoją dorogą to podziwiam Cię że nie dałaś smoczka, ja już w szpitalu Łucji wetknęłam ☺️

• Mamusia
Karola83 napisał:
a powiedzcie mi, bo mi gin przed ciążą mówił, że mam za mała macicę jak na swój wiek a teraz to ona chyba jest za duża, bo tłuszczyk mam na brzuchu ☺️ ale ogólnie mam taki odstający brzuch i twardawy, to chyba macica nei wróciła do swojego stanu rzeczy i nei wiem czy się skurczy jeszcze czy mi tak zostanie 🤨 😞

Karolcia a byłas na kontroli po porodzie??
ja np. mam macice ladnie obkurczoną, ale brzuszek wisi 😉

• Mamusia
Mimi podziwiam, ze Szymus bez smoczka, naprawde wielkie ukłony dla Ciebie i wielki buziol 😘 😘 😘
Kochana jeszcze zrób tak, wez młodego przystaw do piersi, a w drugiej rece mirj butle i co chwilka mu wkladaj butle do pyszczka albo piers i tak na zmiane,ja tak robilam na poczatku.
Moja byla przyzwyczajona do butli bo w szpitalu na zółtaczke podawali jej glukoze 🙂

• Mamusia
Hej Babeczki 🙂
Gości dzisiaj miałam 🙂 Przyjechała moja kuzynka z dzieciakami 🙂 Jest fryzjerką i jak zobaczyła w jakim stanie są moje włosy to mi je podcięła i ułożyła 😁 😁 Akurat miała ze sobą swój kuferek 😎 Ale jestem happy 😁

A rano byliśmy u nefrologa i u Ani wszystko ok 🙂 Posiew z moczu wyszedł ujemny 🙂 🙃 teraz badanie ogólne mamy robić co dwa tygodnie a nie co tydzień i za miesiąc do kontroli 🙂
W lutym usg brzuszka, żeby sprawdzić czy w nerce dalej jest to poszerzenie czy już nie.

Moni, buziak dla Maksa za celny strzał :laugh: :laugh:

Mimi, przetrzymacie. Ja też mam tak, że moje piersi są miękkie. Już nie pamiętam kiedy były twarde i Ania się najada... Ile pijesz w ciągu dnia? Pytałam się chyba, i nie wiem czy odpowiedziałaś.
Jakby co, dostałam od znajomej przepis na mieszankę ziół mlekopędnych, kupuje się te zioła w sklepie zielarskim:

Mieszanka Mlekopędna 345g-koszt około 26zł
Zioła dokładnie wymieszać!!!
Wszystko kupić po 1 opakowaniu:
kminek owoc 50g
rutwica ziele 50g
melisa liść 50g
czarnuszka nasiona 50g
anyż owoc 50g
bazylia ziele 15g/kawon/
koper włoski owoc 50g
Pić 3 razy dziennie po szklance(1 łyżka ziół na 1 szklankę, czyli wychodzi po 3 łyżki do dzbanka na cały dzień), 20 minut przed posiłkiem.
Po miesiącu kuracji 7 dni przerwy.