Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Kochane to znowu ja:laugh:

Ale moja Kruszyna dzisiaj mnie zadziwiła 🙂 miała dwie długie drzemki 🙂 jak nigdy 🙂Po powrocie z podwórka spała jeszcze dwie godziny 🤪 ale miałam raj 🙂 spokój ,cisza,wolne ręce:P

Dalej siedzimy sobie u mamusi 🙂 nie ma jak u mamy 🙃 przynajmniej czas szybko mi leci,bo ja znowu w oczekiwaniu na małżonka..jeszcze 1,5 tygodnia... 😞 jakoś wytrzymam..

Buziaczki maleńkie moje 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej kobietki 🙂
i po labie-dziewczyny już są w domu. Ale dobrze bo strasznie cicho bez nich było 🥴 .
A moje najmłodsze dziecie dostało dzisiaj z okazji 5 miesiąca na obiad puree ryżowe z brokułami i zjadł prawie wszytko 🤪
I dziękować za cmoki , jutro bedziemy cmokać Szymusia 🙂 . Kurka jak ten czas leci. Rzeczywiście za miesiąc juz pół roczku będzie 🤪 .
A ja wczoraj zasnełam dopiero po 2 w nocy, nie wiem co się stało że spać nie mogłam.

Hej Monia, super że zajrzałaś. 😘 dla Dobrusi.

Kurczaki, jak wy tak piszecie o spaniu waszych pociech, to ja już na swojego fifulca narzekać nie będe bo z niego w takim razie mały śpiszek 🙂

• Mamusia
Natalka wlasnie rozpoczeła druga drzemkę. Co do skoków rozwojowych, to chyba tak samo ma ten okres.
Smoczek jego wyjmowanie, wkladanie i gaworzenie z nim na wpół w buzce ma opanowane perfekto.
Ostatnio przy kapieli dajemy jej polezec na brzuszku w wanience, ona się chichocze tylko. Karmienie nocne od kilku dni co 3 godziny, góra 4. Mam na to sposób zaczełam sie kłaśc szybciej i wtedy jakos wyspana jestem.

Dziewczyny a dawałycie juz kaszki lyzeczką swoim maluchom??

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Moni napisał:
Karola ja mam łyżeczke z Tommee Tippee i taka co dostałam w paczuszce z Hippa. A kaszki robie tak z max 80ml wody. Czasami zje wszystko nawet.

Monia pytałam o smak, nie rodzaj łyzeczki 😉

☺️ :P zamot ze mnie:P

Dawałam juz z Bebilonu-mleczną ryżowo-kukurydzianą: Dojrzałe Jabłko i z Hippa mam kaszke mleczną na Dobranoc Ryż z jabłkami i kaszke mleczno - ryżowa Brzoskwinie - Morele.

A z Hippa dostałam paczkę z tydzień przed świetami.

• Mamusia
Hej dziewuszki, my już po wizycie u rodziców. Do kina oczywiście nie poszliśmy, a też między nami nic się nie polepszyło 😞 I przeczuwam, że już dziś się nie polepszy, bo zaraz kolacyjka, kąpanko małego i mój mąż zwiewa na kosza, wróci dopiero po północy jak my będziemy słodko spać... Trudno, jakoś przeżyję 🤨

Ja Kubulowi daję kaszkę, robię już ze 150ml i dwa razy zdarzyło się, że zjadł wszystko, a tak ok. 1/3 zostawia, tylko waniliową bebilonu nie chciał jeść wcale. Nie wiem, czy mu nie smakowałą, czy po prostu nie miał ochoty na amusianie. Zrobię jeszcze jedno podejście, to się okaże. A do tej pory jadł mleczno ryż. bebilonu jabłkową, morelową bobowity albo nestle już nie pamiętam i bananową. Te mu smakowały 🙂
Wiem już też, że nie lubi brokułów, bo pluł i odwracał główkę :P
A dziś na deserek jadł pierwszy raz gruszki hippa i zjadł cały słoiczek i aż się trząsł o jeszcze. Boję się, by nie było rewolucji 🥴

Zmykam, wrócę jak M. już wybędzie, chyba, że padnę na twarz, bo cały dzień jestem dziś strasznie ospała.

Buziole 😘

• Mamusia
Mimi83 napisał:
Ja raz próbowałam dać małemu kaszkę, to się strasznie krzywił niestety 🤨 , a kaszkę mam z Bobovity Smaczny Sen z Bananami 🙂

też mam tą kaszkę ale ja daje Łucji z butli na ostatnie wieczorne karmienie.
Mimi a jaka ona niedorba, fuuu
bo wiecie ja zanim coś dam Łucji to sama próbuje :laugh:
a tak to mam jeszcze brzoskwiniowa (ta jest pycha)i jabłkową

• Mamusia
Łucjanda opierdziela pól słoiczka deserku owocowego a na pczątkuzawsze się tak słodko krzywi a później az krzyczy bo chce jeszcze.
Tylko chybanie moge jej dawać deserku jabłkowego (ewentualnie wz innym owocem) bo na buźce jej podrażneinie wyszło, takie czerwone i po jakimś czasie zeszło jak jej nakremowałam.

Kurka dziewczyny Wy piszecie, że Maluchy już się przekręcają na boki a moja nic, jedynie co to prawie już sama siada
a w dodatku nie lubi okropnir na brzuniu leżeć, a jak śpi to tylko na pleckach
A się śmieje, że za ciężką dupke ma i dlatego nei może się obrócić sama

Dziś pojechałam kupić małej grzechotki :laugh: bo w ciązy kupiłam ale jeszcze wtedy nei wiedziałam jakie i póki co to się nie nadają dla niej, więc teraz jako doświadczona mamulka zakupiłam 3 i dzieciątku się podobaja bo pieknie się bawi :laugh:

• Mamusia
Karolka przyjdzie czas na Łucję, ze bedzie sie przekrecać. Nasza gwizada najlepiejby tylko na raczkach chciala byc i nie siedzieć tylko nosić, w pionie 🙂Co do siedzenia, to małpka mała chce siedzieć, ale mi jej bo sie chwieje. Zreszta na to ma jeszcze czas 😉
Natalka odkrywa wciąz ze ma brata, który się wciaz do niej smieje, tuli, całuje woła na nia " 😜inducha" a ona reaguje. Wczoraj przed kapaniem młody skakał na łózku, a ona az się zanosila od smiechu. Jak przestawał to piszczała, mała spryciula.Cos mi sie wydaje, ze jak zacznie raczkowac to nie da spokoju braciszkowi.

Kaszek jeszcze nie podawałam. Pamietam, ze Bati tylko pił, bo jesc tez nie chciał z BOBOVITY malinową.
Karolcia moja tez dostała wczoraj takie małe krosteczki, po deserku z jabłek.Dopiero jak przemylam wodą przegotowana i nakremowałam to z czasem zeszło.Natalka wogóle przy deserku z jabłek odstawia histerie, wiec na razie rezu=ygnuje i tylko marchewka i banany.

DOBREJ NOCY.

• Mamusia
Tak właśnie nie ma za bardzo co porównywać wyczynów dzieciaczków, bo każde i tak swoim indywidualnym tempem idzie. Ola tak jak Karoli Łucja była silna i taka kluseczka i wszystko szybko robiła. A Jagoda znowu wszystko jakby z miesiecznym opóźnieniem. Ola chodziła już na 10 msc a Jagoda ruszyła dopiero na 15msc.

A ja znowu siedze i zasnąć nie moge 😞

• Mamusia
cały dzień się przymierzałam żeby do Was usiąść, ale jakoś nie mogłam...

Gości mieliśmy wieczorem i na szybko sypaną szarlotkę piekłam 😉 w mniejszej tortownicy tym razem i wyszła wyższa 😉

No i zrobiłam jeszcze ślimaczki szynkowo-serowe z ciasta francuskiego - świetna przekąska do piwa dziewczyny - kupujecie gotowe ciasto francuskie w Biedronce i na opakowaniu jest przepis 😎 pycha!

A tak mi się piwa chce że szok...

Moni jeszcze od nas buziak dla Maksia! 🙂 😘

Inka nie zazdroszczę Ci tych relacji z mężem... Na pewno musi Ci być ciężko... Jak między mną a M jest coś nie tak to chodzę i ryczę. Ja się nie potrafię kłócić, nie potrafię mieć focha itd... Wszystko musi być kawa na ławę od razu - a to też niełatwe i zanim się zbierzemy na rozmowę to jest właśnie tak jak u Was teraz. Nie cierpię tego... Przytulam!

Dobranoc babeczki :*

• Mamusia
Hej laseczki 🙂

Na przywitanie 😘 dla Szymusia na 5 msc 🙂

A ja miała nockę wesołą, nie dosyć że spać mi się nie chciało to jak już się położyłam to młody się obudził i bawić mu się chyba zachciało, bo fikał w wyrku na wszystkie strony. Śmiałam się, bo Karola parę godzin wcześniej pisała żebym się nie cieszyła i oo chyba Maksiula posłuchał cioteczki 😉 🙂 .
No ale kawka już stoi i pachnie do tego kawałek ciacha od mamusi. Dzisiaj mąż zażyczył sobie skubańca ze śliwkami. Wiec będe później piekła, śliweczki już się rozmrażają.

Eh.. z tymi chłopami 😞 . Ja tak jak Toja chodzę i ryczę 😞 .