Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kurka dziewczynki piszecie, że dzieciaczki przekręcają się już na brzuszek a moja Łucyja ani razu jeszcze sama z plecków na brzuch się nie przekręciła 😞
choć ostatnio chętneij leży na brzuszku (jak się ją położy) i zaczęła sypiać na prawym boczku (ale tylko na prawym, widać lepszy niż lewy 🤢 ) i to wszystko.
Aaaa i coraz lepiej idzie jej siadanie, co prawda z niewielką pomocą czyli musi się czegoś chwycić) ale sama też już potrafi wysoko sie podnieść bez trzymanki albo odpychając się łokciami od leżaczka 🤪

• Mamusia
ja też bym się na coś wybrała, ale i tak jak na razie moje wyjścia bez Ani są sporadyczne 🤢

Moni27 ja Cię podziwiam że dajesz sobie radę z dzieciakami sama... Na Twoim miejscu dawno ściągnęłabym go do domu i kazała szukać pracy na miejscu... 😉

W niedzielę już chrzciny a ja ze sprzątaniem w lesie... Lenia mam jak sto pięćdziesiąt! Okna muszę umyć, przynajmniej te w pokoju dziennym bo wymacane i uślinione przez dzieci znajomych 🤔 łazienkę trzeba wypucować, ciastka dla dzieci upiec (będzie trzech chłopaków, robię zwykłe kruche bo koleżanka pożyczyła mi foremki w kształtach samochodów, traktorów itd 😁 😁 będą mieli radochę )

Karola83 Ania lubi spać na obu boczkach, na brzuszku czasem zaśnie, ale zazwyczaj jak ją tak położę to się zaprze łokciami i głowę w górze trzyma cały czas... 😉 No i moja Ania też jeszcze się nie przewraca - nawet z brzuszka na plecki (tylko dwa razy jej się to zdarzyło na razie i cisza 😉 ) A większość dzieci wrześniowych już się miesiąc temu przewracała 😉
Łucja ma też długi tułów - a takim dzieciom trudniej wykonywać różne manewry i później się uczą 😉

Mimi, Karola, jeśli Szymuś i Natka nie mają poduszek ani pluszaków w łóżeczku jak śpią to myślę że nie ma strachu jeśli same przewrócą się na brzuszek. A jeszcze jak kocyk jest lekki to też nic się nie stanie - są już na tyle duzi, żeby odwrócić główkę gdyby brakowało im powietrza (chociaż i tak nie ma takiego powodu żeby miało im braknąć 😉 )

• Mamusia
Właśnie przed chwilą próbowałam dać Szymkowi przygotowany przezemnie przecier jarzynowy i niestety nie smakowal mu 😞 Nie wiem może to dlatego, że nie mam miksera i widelcem rozdrabniałam i była inna konsystencja 🤨 Wszystko wypluwał i się krzywił 😞

• Mamusia
Karola83 normalnie Ci zazdroszczę tych spacerków pod ciśnieniem 😉 super.. u nas czegoś takiego nie ma 😞muszę sama ruszyć tyłek i trochę poćwiczyć 🥴

Toja nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym aby był tu z nami,ale narazie na zmianę pracy nie ma co liczyć,u nas jest duże bezrobocie a nawet nie ma kiedy porozglądać się za czymś innym bo ciągle w Norwegii siedzi,myśleliśmy aby się tam przenieść ale chyba nie dałabym rady tam mieszkać,zostawić to wszystko co tu mam,dom który nadal remontujemy 😞(długo nam to idzie ale jak skończymy będzie bosko) 🙂
Plan jest taki,żeby odłożyć trochę pieniążków i założyć własną działalność,no ale czas pokaże,na razie muszę być silna i uzbroić się w cierpliwość 🙂 i tak w sumie dzieci mam anioły albo już się przyzwyczaiłam do mojego trybu życia 🙂 😉

• Mamusia
wróciłam ze spaceru zmeczona jak nie wiem, w sumie to była kawka u siostry w zakladzie, kilka rundek po sklepach i dwóch klubach fitness 🙂
okazało sie, ze kapsuła vacu w salonie urody 🙂koszt to 25zł za jednorazowe wejście, karnet 200zł za 10wejść 🙂
także w przyszłym tygodniu idę na spacer pod ciesnieniem 🙂

Karola a znasz kogos to chodził i widział efekty??
bo u siostry w zakładzie to sie smieli ze mnie, ale to takie same wielkie panie któreby chciały tylko przekroczyc próg fitness i już byc 10lat młodsze i 30kg szczuplejsze nie mówiac na wygladzie estetycznym 🤪

• Mamusia
ja też zaliczyłam spacerek najpierw z Łucją z późneij na vaku :laugh: w planach była jeszcze siłownia ale to już chyba byłaby przesada a nei zdążyłam obiadu zjeść 🤢 więc wróciłam do domku do mojej ślicznotki 😉

Mimi ja Łucji blenderem miksuje (kupiłam najzwyklejszy za 40zł) na idealnie gładką konsystencję (chyba od 7 m-ca widelcem się gniecie) ale te pierwsze jedzonka powinny być papkowate.

Cieszę się, że Was zaraziłam Vacu :laugh: 🤪
ja zupełnie inaczej funkcjonuje po ćwiczeniach czy to na vacu czy po siłwoni 😉
Karolka powiem, że trochę drogo u Ciebie ale myślę, że warto spróbować.
I tak jak już pisałam, koleżanka, która 4 m-ce temu urodziła chodzi i mi poleciła.u niej widać efekty, brzuszek jędrny, rozstępy spłaszczone , tyłeczek podniesiony i praktycznie zero celulitu!!! 🤪
Powiem Ci tak tam pewnie nei schudniesz bo jestes sztuplutka ale ujędrnisz się.
I tak jak pisze te które powinny coś ze soba zrobić najgłośniej się śmieją bo im ciężko się wziąc za siebie i swój wygląd 😠

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
My właśnie wróciłyśmy ze spacerku,pogoda nam dopisała,mała cały czas sobie słodko spała 🙂Teraz leży sobie na leżaczku i odpoczywa po jedzonku 🙂

Karola super,że u Ciebie tez jest ta kapsuła vacu,opowiesz jak wrażenia z takiego spacerku 🙂

Idę coś zjeść 🙂jakąś lekkostrawną kolacyjkę ☺️

• Mamusia
Karola83 napisał:
Karolka powiem, że trochę drogo u Ciebie ale myślę, że warto spróbować.
I tak jak już pisałam, koleżanka, która 4 m-ce temu urodziła chodzi i mi poleciła.u niej widać efekty, brzuszek jędrny, rozstępy spłaszczone , tyłeczek podniesiony i praktycznie zero celulitu!!! 🤪
Powiem Ci tak tam pewnie nei schudniesz bo jestes sztuplutka ale ujędrnisz się.
😠

Karolciu mi nie zalezy na spadku wagi, tylko na ujędrnieniu, likwidacji celilitu i aby brzuch nie był taką fałdą 🤪
mam nadzieje, ze pomoze 🙂
drogo jest, biegac tam codziennie nie bede bo zbankrutuję, ale postaram się chociaz co kilka dni 🙂

• Mamusia
Mimi83 napisał:
Kurcze, ale ze mnie gapa przecież ja tez mam blender ☺️ Zapomniałam całkiem, że dostaliśmy w prezencie ślubnym 🤢

hehe ale zapominalska :laugh: :laugh: :laugh:
ja mam taki wielofunkcyjny mikser, co rózne artukuły rozdrabnia w zaleznosci od potrzeb 🙂

• Mamusia
dzieczko me już smacznie śpi po kaszce waniliowej 😉 A. na siłowni a ja przed kompem 🙂
Łucyja już nie jest taka marudna ale teraz jak jej coś nie pasuje to zamiast płakać to tak skrzeczy/piszczy.
I udało mi się ją w łóżeczku uśpić a nie ze mną w łóżku. w sensie chyba miała dość wymyślanych przeze mnie bajek ☺️ i wolała spać bo to jedyny sposób na uciszenie mnie :laugh:

• Mamusia
a Wy stosujecie jakieś diety? ☺️
ja się do tego kompletnie nie nadaję :P
Po siłowni potrafię z A. opierdzielić pizzę itp. :laugh:
nie potrafię sobie odmówić, ale pewnie jak będę staruszka to nie będę mogła pewnych smakołyków zajadać więc korzystam póki mogę :laugh: 😉

• Mamusia
Ale dzień... Byliśmy na zakupach, a jeszcze i tak połowy nie ma 🤪 🤪 Ale warzywa i mięso chcę kupić jutro...

Normalnie Ania nie daje mi zrobić wszystkiego... Gdzie jest mój ANIOŁEK???

Ja nie nie jestem na żadnej diecie, ale to chyba łatwo się domyślić 😁 😁 😎

• Mamusia
witam!!!
Toju kochana spokojnych przygotowań, aby córeczka była najgrzeczniejsza dziś i jutro, dała mamusi jak najwiecej zrobić 🙂 😘
Aniu witaj!wrzesniówki zostały najwytrwalsze:laugh: :laugh: :laugh:

a ja jak zwykle nocne pobudki z zegarkiem w ręku co 3godziny, a nad ranem 2 i pobudka o 7mej 🙂
dziś szaro, buro i ponuro...brrr...

miłego dnia 🙂

• Mamusia
Hej kobietki 🙂 ,
Kurcze dosłownie nie mam ostatnio na nic czasu 😞 . Normalnie porażka. Wyglądam ostatnio jak cień człowieka 😞 . Młody coraz bardziej towarzyski i absorbujący się zrobił. Trzeba przy nim siedzieć i się bawić. A najlepsze jest to że tylko ze mną taki jest. Jak jest z M to leży grzecznie na macie i się bawi SAM. Więc po domu żeby coś zrobić nosze go w chuście.
Wczoraj Ola miała w szkole przedstawienie z okazji Dnia Babci i Dziadka. Tak, tak dopiero-niezły poślizg nie:P ?. Wiec korzystając okazji że M w domu, poszłam pomóc w przygotowaniach i trochę się do ludziów wyrwałam 🙂 .
Młody też coraz częściej na brzuszek się przewraca w nocy. Niby to prawda co pisała Toja ,że nic nie powinno się stać, ale ja i tak zawsze go na plecki przewrócę, albo na boczek bo też lubi spać.Szczególnie na lewym.

Czytałam też o tym Vacu... . U mnie jest na pewno. Tylko musze się zorientować ile to kosztuje. No i minusem jest jeszcze to że to w drugim końcu miasta 🥴
U mnie też zero diety ☺️ , i dupsko rośnie a wiosna/lato tuż tuż 😞

Anula_Miszka, no troche sie wykruszyło. Ale reszta dzielnie się trzyma 🙂 i oby jak najdłużej.