Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Karola, zazwyczaj dzieciom się nic nie dzieje, ale warto sprawdzić, bo mogła się na przykład pod nieobecność pielęgniarki zsunąć opaska z oczek i dziecko mogło się patrzeć w lampy...

Ja pamiętam, jak raz pielęgniarki odwoziły dzieci do wypisów i zostawiły pod lampami maluszki same, akurat tam była moja Ania a ja jej zaniosłam odciągnięte mleko żeby jej dały pić moje a nie sztuczne. Tak strasznie płakała, golutka była w samej pieluszce i tą opaskę miała na oczach... A ja nie mogłam tam zostać z nią, ani jej wziąć, ani pogłaskać 😞 bo mamom nie można było tam przebywać 😞

A potem jak mi ją przywieźli to żółta skóra została tylko tam gdzie była opaska 😁 wyglądała jak żółw ninja 😁 😁

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej kochane!!!

Nie ma ostatnio czasu 😠 co prawda nie jestem w miare na biezaco,ale nie zawsze podczytywalam do konca.

U nas wszystko leci jak krew z nosa 😞 😠 jedno sie skonczy nastepne zaczyna 😠
pakujemy sie i pakujemy,a mieszkanie jeszcze nie gotowe 😠 moj slubny siedzi w pracy po 16h na dobe i nie ma za duzo czasu na remonty.

Gnuc tez w ostatnim czasie fochami ciagnie,czasami to,az wystrzymac nie mozna,chyba kolejny skok rozwojowy plus zebuchy bo dziasla opuchniete 🤨 no nic jakos damy rade 😉
Dzis dostal pierwszy raz spaghetti z warzywami,poki co nic zlego sie nie dzieje,zobacze jaka kupe strzeli.

Toju 😘 dla Naszego Dzieciatka Bozego 🙂

Dobrej Nocki kochane,postaram meldowac sie czesciej.
Buziam mocno was wszystkie 🙂 😘

• Mamusia
Karola bo to prawie w każdym szpitalu inaczej jest...

ACSB wierzę Ci że masz już dość - u nas też jeszcze nie wszystko skończone i rozpakowane, bo nie mamy się do czego rozpakować - jedną szafę tylko mamy... Ciągnie się to i ciągnie... Buziak, bośmy w tej samej biedzie 😉

• Mamusia
cześć Robaczki!

u mnie standardowo pobudka po 6 🤢
ale nawet w miare jestem wyspana, bo wczesnie się położyłam i pierwsze karmienie A. zaliczył 🙂

plany na dziś są, popoludniu zakupy z kuzynką (wiosna idzie a w szafie masakra albo za małe albo nie nadaję się do założenia bo przecież w tamtym roku nic nie kupowałam bo brzunio rósł 🤪 ) a po kąpieli siłownia (chyba, że sił nie będę miała :P )

jem śniadanie i lecę ogarnąć marudę 😉

• Mamusia
hej!!!
Karola u mnie stanadard pobudka o 7mej.Dobrze, ze T w domu, to Bartka zaprowadził do przedszkola. Młoda dzis strajkowała w nocy, spała z nami od 24-4.30.Połamani jesteśmy od takiego spanka 🥴
Dziś mam w planach zakupy, moze cos kupie dla Natki na chrzciny i spacer w vacu. 🙂
Pogoda bardzo ładna, ale wietrznie kolejny dzień.

Miłego dnia kochane 🙂
Karola83 😘

• Mamusia
Hej babeczki moje 🙂
U nas nocka minęła spokojnie. Młody jak zasnął o 21 to pierwsze karmienie było po 5. Ale Jagoda obudziła mnie po 6 i tak za wiele nie pospałam.
Szczepienie zaliczone-młody grzeczniutki pięknie się to pani uśmiechał. I tylko lekko zakwilił jak mu igłę wbiła i potem znów uśmiech na twarzy 🙂 Waży 8640 i ma 70,50cm. I generalnie wszystko o.k. Powiedziała że jak młody nie lubi(bo nie lubi)to na siłę mam go na brzuchu nie kłaść. U niego jest tak,że jak sam się przewróci to ok , ale jak ja go położe na brzuchu to syrena na pół bloku. I bądź tu mądry 🤔

Kurde zadzwonie zaraz też na to Vacu i zobacze po ile to u mnie jest. Ciągle zapominam.
Karola83 😘

• Mamusia
Moni napisał:
Dzwoniłam na to Vacu , muszę czekać do poniedziałku bo nie mam osoby odpowiedzialnej za to 😞 i nikt mi nie umie podać informacji ile kosztuje. Dziwne 🤔 , siedzi kobietka na recepcji i nic nie wie 🤢

nieraz tak bywa 😞

ja czekam na T, jak wróci od dentysty to zmykam 🙂

• Mamusia
Wpadam na chwilę, nie czytam, nadrobię później 😉 Mamy dziś masę załatwiania, więc tylko się przywitać chciałam i życzyć Wam miłego dzionka 😘

Malutki prezencik dla e-cioteczek:

http://www.empikfoto.pl/127268/kuba/

😘 😘 😘

• Mamusia
Dobry wieczór,
a co tu tak cichutko dzisiaj? Ja musiałam po południu do pracy pojechać i przesiedziałam tam 4 godz 😠 . Uczyłam laski jak wystawiać rzeczy na allegro.

Młody po szczepionce cały dzień przespał.Teraz zjadł całą miseczkę kaszki i lula sobie już.
Ja też już uciekam, bo M jakiś film włączył.
DOBRANOC 😘

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
My na nogach od 7. Ola już w szkole,Jagoda buduje coś z klocków a młody fika na macie.
Wypadłam teraz tylko na chwilkę i zmykam na śniadanko bo głodna jestem jak wilk 🙂

Miłego dzionka póki co życzę 🙂

Karola 😘

• Mamusia
Karola, a kiedy ty wracasz do pracy?
Mnie się wczoraj dziewczyny(szefowe) pytały czybym nie wróciła, bo jedna laska jest w ciąży i zaraz pójdzie na zwolnienie. Ale u mnie to raczej na razie powrót do pracy nie wchodzi w grę.

• Mamusia
hej dziewczynki!

wczoraj mi net padał iszlak mnie trafiał przed kompem 😠
udało mi sie przesłać buziaka dla Inki i później straciłam cierpliwość co do posta.
Kubuś istny cukiereczek :laugh: no i te oczy... BOSKIE :laugh:

tak się cieszyłam na wczorajsze zakupy i co NIC, normalnie nic nie ma! 😠
powymyślali jakies dziwactwa do ubrania a jak coś mi się spodobało to o ile na manekinie fajnie wyglądało to na mnie koszmar 😞
wróciłam do domu z nowym lakierem do paznokci i tuszem :laugh: a i kolejna torebką (z tego akurat się cieszę 🙃 )

Karolka dzisiejszy poranny 😘 leci do Ciebie
jak było na vacu?

• Mamusia
hej dziewczyny!!!
mnie rozłozyło na dobre, od wczoraj goraczkuje po 39st., do tego duszności, katar, kaszel i dreszcze 😞
wstałam tylko na chwilkę wpaść na brzuszek 😉 i nakarmic swój głodny brzuchol 😉

Monia ja wracam 22marca 😞chyba że coś sie zmieni i moze troszkę szybciej /ale to cicho sza i trzymac kciuki 😁 /
Karolcia na vacu poszłam, ale nie korzystałam.Po pierwsze babka podwyzszyła nagle cene na 35zł, po drugie syf tam i brud, ze nawet bym się nie rozebrała. Bedę szukać innego vacu w mieście, bo tutaj drogo i niehigienicznie 🥴

Bartus dzis pomaszerował juz po 6tej do przedszkola, bo nawet sił nie mialam aby z nim wstawać.Mała bzikuje na macie, narazie mogę sobie leżeć, bo grzeczniutka jest.

Inuś śliczne oczka ma Kubuś.Kolorem pasują do oczu mojej niuni 🙂

Monia kupiłam ten faruszek, super sprawa.

Kochane trzymajcie się, miłego dnia.
Potem zajrze.

dzieki za buziaki 🙂
mój leci dla Moni 😘

• Mamusia
Hej dziewuszki!

Kar_olka 😘 dla Ciebie, zdrowiej szybciutko 😉 A kto wie może Kubala z Natką polubia się jak juz się spotkają :laugh: :laugh: :laugh:

Mnie tez dziś cos rozkłada. Całą nockę męczyło mnie suche gardełko i katar i to jak na złość Kubala dzis pięknie spał, tylko ja nie mogłam 😞 😞 😞

Zimno dzis u nas i wietrznie, ale opatuliłam Szkrabka i kocykiem zasłoniłam mu w wózku każdą szczelinkę i śpi mopsik juz godzinkę na dworze 🙂 A mamunia ciągle łazienki ma na tapecie i ciągle w kropce jestem 😠 Jak już mi się cos spodoba, to drożyzna straszna...

Chyba herbatki z miodkiem i cytrynką muszę łyknąć...

Pa laseczki 😘

• Mamusia
Inus for You 😘 żeby Cie mocniej nie rozłożyło

ja zaliczyłam ponad godz spacerek, pochodziłabym dłużej ale księżniczce już sie podobało ani na leżąco ani na siedząco 🤢
później tak wariowała i marudziła, ze dałam jej mleko i uśpiłam :P
teraz delektuje się ciszą i spokojem :laugh:

Karolka to vacu u Ciebie to strasznie drogię. U mnie cena nie przekracza 15zł/30min.
i pokażdej klientce jest dezynfekowane!

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Od jutra będę miała pod opieką znajomego 4-latka. Także podzielę los wielodzietnych 😉 ale na 1/4 etatu, bo maksymalnie będzie u mnie 6 godzin... 😉

zmykam,
Karola i Inka! Co to za chorowanie??? Do zdrowia mi tu wracać, ale już! 😉 :*

• Mamusia
Toja powodzenia 🙂
Karola rzeczywiście drozyzna, a do tego nie wiem jak to vacu, ale syf był w pomieszczeniu zwanym recepcja i przebieralni.Podziekowalam i tyle 🥴

a ja leże...jest coraz gorzej, a jutro Natka ma szczepienie...
miłego popołudnia...
ide na kawke i rogaliki 🙂