Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Karola moja Natka jak je to tez cała upaćkana 🙂T wczoraj dawał jej obiadek to się wsciekał, bo wszystko jej wylatuje twierdził 😉 jakos jak ja karmiłam i mi to nie przeszkadzało 🙂Ci faceci to zero cierpliwosci do tych maluszków nie mają 🥴

co do nocki, młoda po tym mleku z kaszką obudziła sie dopiero przed 5-tą takze spała dobre 7godzin 🙂ale potem od 6-tej już urzedowała w łózeczku, pobudziła Bartka i razem hałasowali 🙂

pogoda u Nas piekna, słonce świeci jak oszalałe 🙂lekki wiaterem, ale ja zamierzam do teściów iśc spacerkiem choć to z godzinke potrwa 😉 T z Batim pewno autem pojadą, bo oni takie dwa leniwce :whistle:

Miłej niedzieli...czas rosołek wstawić 🙂

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej, hej,
my już po dłuuugim spacerku. Udało mi się M do parku wyciągnąć.Psioczył pod nosem , bo troszkę (ale dosłownie -troszkę) błota na alejkach było i marudził przez cały spacer. Co za chłop 😠 . Buciki sobie pobrudził delikatnie:P . Ale młody za to spał 3 godzinki. Jak wstał był tak głodny że cały słoiczek wpierniczył 🙂 .
U nas też jak go karmię to wszytko brudne, ale kupiłam mu w tesco taki śliniak który ma rękawki i się nie przejmuję niczym. Ściągam , przepłukuje wodą i wsio 🙂

Zmykam na kawke i ciasteczka 😎

• Mamusia
my z Łucją zaliczyłyśmy prawie 2 godz spacerek, ale po godz gwiazdeczka postanowiła pomarudzić 🤢 podniosłam jej oparcie w wózku więc sobie zwiedzała świat ale i tak trzeba było na sygnale do domu biec 😉

ale dzis dała mi w kość 🥴 ale to chyba ze zmęczenia bo praktycznie nic nie spała mi w dzień 🤨

Monia a ja nie widziałam tych śliniaków a przydałby się oj przydał :laugh:

• Mamusia
my popołudnie spędzilismy u teściów 🙂na spacerze nie byłam, bo wiatr mocno na osiedlu wiał, aż momentami mrozno 🥴 a po drugie wózka jednak nie zabrałam 🥴

teraz dzieciaki leża razem w łózku i czekam az usną...ale chyba predzej mnie zobaczą sniacą 😉

DOBRANOC

ps.Monia sprawdz date tego mleka z paczki...ja dostałam z miesiaczną data ważnosci 😞

• Mamusia
Dziewczyny , ja mam taki śliniak, nic wielkiego http://www.allegro.pl/item929849465_sagi_baby_duzy_sliniak_fartuszek_straz_pozarna.html (tylko wzór inny). Jest z takiego śliskiego materiału, jakby ortalionu i jak sie ubrudzi to tylko go pod wodę myk.

Karola , sprawdziłam mleko jest do sierpnia, ale za to takie puree ryżowo-brokułowe ma datę do styczna ,więc już do wyrzucenia-3 paczuszki 😠

• Mamusia
Hej 🙂

Uroczystość się udała 🙂
Ania w kościele była grzeczniutka - zresztą jak co tydzień w niedzielę 🙂
W domu dusza towarzystwa - mało spała w ciągu dnia, ale i tak śmiała się do wszystkich i szczebiotała 🙂 🙂

Jedzenia została masa... Nie wiem jak my damy temu wszystkiemu radę - już jedni sąsiedzi obdarowani 😉

Padnięta jestem... A jeszcze trzeba resztę jedzenia poporcjować i wrzucić do zamrażalnika... 😉

Jutro idziemy z Anią do okulisty i aż się boję, bo to badanie jest dość drastyczne 😞

• Mamusia
witam!!!
marzec się zaczął i do pracy niebawem 😞aż łzy mi sie kręcą jak pomysle o zostawieniu mojej ksiezniczki bez cyca 🤨

Toju najważniejsze, ze chrzciny sie udały 🙂Ania grzeczniutka była, a Wy zadowoleni jesteście 🙂Jedzonka mozesz kazdej z NaS przesłać 😉 nie pogniewamy się 😆 hehe 😆

u Nas dzis deszczowo, ale bardzo ciepło 🙂
Natalia w nocy płakała i piszczała, myslałam, ze z siebie wyjde, tym bardziej, ze goraczke mialam i najlepiej w łózku mi było 🥴 jakoś przez godzinkę ją potuliłam, nakarmiłam i spała od 2giej do 7mej 🙂

Toju jak miałaś ubraną małą w kościółku??
Moni wiem jak wyglada fartuszek, wiec jutro poszukam, powinnam dostac w Canpolu 🙂
Miłego dnia.

• Mamusia
Witam 🙂

Ojj u nas nici ze spacerku dzisiaj ,strasznie zimo jest ,najpierw padał deszcz a teraz śnieg i do tego strasznie wieje 😞

Kurcze chyba znowu coś nie odpowiedniego zjadłam 😞 Dobrusia wysypki dostała 😞 już cierpliwości do tego nie mam,już nie wiem co mam jeść aby było dobrze 😞 a jak wczoraj zdrzemnęła się u prababci to w stała z czerwonym polikiem co później się okazało spała na poduszce z pierza 😞

Chyba będę pomału odstawiać małą od cycusia,bo za często mnie gryzie 😞z bólu czasami to aż krzyknę i powstrzymuję się od łez 😞

Miłego poniedziałki,lecę do mojej śpiewaczki 🙂

• Mamusia
cześć kofaniutkie cioteczki!

Monia27 dla Ciebie i Dobrusi 😘
faktycznie ciężko musi być z jedzeniem widać Dobrusi alergie ma 😞

U nas dziś kiepsko, pogoda fatalna (pada i okrutnie wieje) przez co Łucyja rozdrażniona 🤢
Z rana byliśmy u mnie w pracy bo babeczka przywiozła zabawki (o połowę tańsze niż w sklepie bo np. brak metki lub opakowanie jest uszkodzone ale zabawulki ok )
więc mam juz prezent na zajączka i na roczek 🤪

• Mamusia
ufff wreszcie usnęła a ja mam chwilę ciszy
umkneła nam jedna drezmka przez ten wypad po zabawki więc mam nadzieję, że dłużej pośpi tylko od kiedy ona spełnia moję życzenia :laugh:

Inka ten Twój Kubus to mały spryciula :laugh:
ale wierzę, że się przeraziłaś 😞
mi wystarczy, że Łucja histeryzuje bo np. jest zmeczona to agresja do innych którzy chcą "pomóc" wzrasta do 100 i bez kija nie podchodź :P

Monia a tych śliniaczków to nie ma większych? w sensie śliniak tylko w wersji ochraniacza dla rodzica plus maska bo czasem jak nie uskoczę to na mnie ląduje trochę, cóż dziecię nauczyło się pluć 🤢

• Mamusia
ciekawe co u ACSB?
dawno nie zaglądała,widać już nie może nadawać zza szafy albo rozpakowywanie i urządzanie ja pochłonęło do reszty 😉

a ja nie dostałam nic z nestle dla Łucji 🤨
ale muszę podpatrzećna różne obiadki, bo nie wiem co mogę Łucji w obiadach serwować, póki co to dostaje brokuła, marchewkę, ziemniola i pierś, chcę srpróbować z ryżem ale boję się, że będzie miała zatwardzenie 🤢 😞

idę kończyc obiad dla dorosłych 😉

Udanego poniedziałku :pinch:

Karolka daj znać jak było na vaku (ja idę na 17)

• Mamusia
witam ja chorobowo dzis od wczoraj mam temp prawie 38 czekam az połozna wruci i musze zadzwonic bo niewiem czy moge karmic przy takiej temp.a jak mi niespadnie to jutro do lekarza jeszcze małej oczko ropi czym to mozna skutecznie przemywac wybieram sie planowo w srode do szczepienia to sie zapytam

• Mamusia
Hej 🙂

Karola, Ania miała na sobie bodziak z długim rękawkiem, sukienkę, sweterek i kurteczkę białą, a na dół białe rajstopki, białe polarkowe spodenki i ciepłe buciki 🙂
U nas w kościele ciepło to nawet jej lekko kurteczkę rozpięliśmy bo jest cieplutka 🙂

Asiu z tego co wiem to możesz karmić jak masz gorączkę. A oczko przemywaj rumiankiem albo esencją z czarnej herbaty 🙂

Byliśmy dzisiaj u okulisty skontrolować Ani oczka po fototerapii (nie ważne że kontrola powinna być miesiąc po urodzeniu a dopiero na teraz udało nam się złapać termin 😠 ) No ale na szczęście wszystko w porządku - oczka zdrowe 🙂 Ania nie płakała ani przy zakrapianiu oczek ani przy badaniu 🙂 tylko panią doktor ciągnęła za włosy jak jej w oczy zaglądała 😁 😁

• Mamusia
Asiu mozesz karmić jak gorączkujesz 🙂jeżeli nie masz zadnych innych dolegliwosci tybuu wymioty, biegunka 🥴
ja karmiłam nawet jka miałam 40stponi, weż cos na zbicienp paracetamol-mozna karmic po nim 🙂
zdrowiej Aska for you 😘
Toja ja tak pytam, bo juz sama nie wiem jak ją przygotowac do chrzci...jeszcze miesiac 🙂

• Mamusia
Dobry 🙂 Ja znów z biegu. Jak się od rana za sprzątanie wzięłam to niedawno dopiero skończyłam. Niby co dzień ogarniam chałupke a tu się troche jednak nazbierało.

Toja, fajnie że chrzciny sie udały 🙂
Karola83, fajnie by było żeby były jakieś ochraniacze dla rodziców 🙂 .Już widzę siebie w wielkim fartuchu i maską spawacza na głowie:laugh: . Po ryżu nie powinno nic być Łucji.
Asiu, możesz jak najbardziej karmić w czasie gorączki. Ja oczki przemywałam esencją z herbaty i solą fizjologiczną.

Jutro mamy szczepienie, zobaczymy ile chłopak waży 🙂

• Mamusia
Karola, nam w wypisie ze szpitala napisali że wskazana jest kontrola oczu po miesiącu od urodzenia ze względu na fototerapię.
To musi być taki okulista który przyjmuje takie maluszki... W Opolu okulistów od groma a niemowlęta przyjmują tylko w Wojewódzkim Ośrodku Medycznym i jednej przychodni - terminy są nawet do trzech miesięcy do przodu...

• Mamusia
Toja napisał:
Karola, nam w wypisie ze szpitala napisali że wskazana jest kontrola oczu po miesiącu od urodzenia ze względu na fototerapię.
To musi być taki okulista który przyjmuje takie maluszki... W Opolu okulistów od groma a niemowlęta przyjmują tylko w Wojewódzkim Ośrodku Medycznym i jednej przychodni - terminy są nawet do trzech miesięcy do przodu...

dzieki, ja nic na wypisie nie mam 🙂
jedank w czwartek bedziemy u pediatry na szczepieniu to zapytam 🙂niezaszkodzi 🙂