Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej cieżko jakoś mi się tu wchodzi czytałam co tam uwas troche ja jako jedyna jesli chodzi o okersik to niemam jeszcze 🤢 mam nadzieje ze jeszcze niedostane bo jak pomysle jak mnie bolało przytm brzuch to masakra ,w poniedziałek miałam pierwszą jazdę Reno clio jutro mam drugą jazde mam młodego instruktora narazie niejest tak żle poprostu jechałam jak kaleka 😁 zobaczymy co to jutro bedzie ,

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂

Dzionek minął nam bardzo fajnie, całe popołudnie spędziłam na dworze z dzieciakami. Ola uczyła sie jeździć na rowerze i jak na drugą lekcję idzie jej już super. Jagoda na razie opanowała kierownicę 😜. Młody grzecznie w wózku siedział i obserwował wyczyny siostrzyczek.
Padły po tych szaleństwach na świeżym powietrzu już po 20-cała trójca 🙂. Ja tez zaraz mykam do łóżeczka , bo nogi z d.. wychodzą po tym bieganiu za nimi.

Mimi brawa dla Szymusia za nowe wyczyny 🙂. Lovi dobra firma. Koleżanka ma taki kubek niekapek(bez ustnika) no rewelacja.Ja mam z Aventu, i właśnie ten trójprzepływowy smoczek na zmianę z ustniczkiem od niekapka, bo chcę już pomału odzwyczajać go od smoka. Załapał już ten ustnik, więc chyba pójdzie gładko.

Asiu, powodzenia w nauce jazdy. Ja swoje pierwsze lekcje strasznie przeżywałam,pamietam.

Karola, jak tam po występach synka w przedszkolu? Zaliczyłaś fryzjera?

Zmykam oglądać filmik już z łóżeczka.
Dobranoc

• Mamusia
Dzień Doberek 😆

Mimi ja mam buteleczke Lovi i jestem bardzo zadowolona.Kiedys dostałam do niej łyzeczkę na smoczki i teraz kiedy Natalcik nie chce pić z butli bardzo sie przydaje.
Mała od tamtej kupki z krwią, już takiej nie zrobiła, ale nadal sa one mozno zółte, sluzowate. Odstawiłam jej nabiał i marchwiankę podaje z ryżem. Wydaje mi sie, ze to ząbkowanie tak się nasiliło, bo w nocy piszczy przezcen i wogóle straszny piszczuś z niej sie zrobił 🤢

Fryzjera zaliczyłam. Poszlam tylko podciąć włoski o 2cm, a wyszłam z fryzurą "na chłopczycę" ja stwierdził mój T..Ja czuje sie super. Przymierzam sie jeszcze do zmiany koloru z blondu na tofii,ale to wymaga długich przemysleń 😉
Przedstawienie piekne. Bartuś zadowolony, dostalismy własnoręcznie wykonane prezenty przez naszego synka 😆pózniej był poczestunek na powietrzu 😆
Dziś młody jechał na wycieczke do Mini Zoo i Hoplandu usytuowanego na działce rolniczej 30km od miasta - wszystko sponsorowane przez przedszkole, na Dzień Dziecka dla dzieci 😆.

Asiu powodzenia w nauce jazdy. Na poczatku zawsze jest trudno. Nawet po zdaniu egzaminu, ja naprawde zaczełam jezdzić po 7latach od egzaminu 🤪.
Monia ale miałas dzień 😆dzieci daja czadu, teraz jakciepło jest trzeba miec dwa zycia normalnie 🙂
Karolcia ja wczoraj kupiłam sobie tez spodnie i sweterek na k.rękaw ale w lumpku. Fajnie, ze udalo ci sie wyskoczyc ikupic kilka rzeczy. 🙂

Mam pytanie. Czy któraś z was wymieniala ostatnio telefon?? Macie jakieś fajne modele do polecenia??

• Mamusia
Hej kochane!!!!
Ja jak zwykle od 6ej juz na nogach, bo mały rozpoczął dzien o big kupska i tak się domagał przewinięcia, ze nie było mowy o dalszym spaniu 🤪 😁 😁
Asiu, przyjęłam Twoje zaproszenie na nk 🙂 Ja tez pamiętam jak prawko robiłam, pierwsze 6 godzin- istny koszmar-potem było już coraz lepiej 🙂 Kochana nabierzesz wprawy i będziesz jeździła jak rajdowiec 😁 😁 Ważne, ze masz fajnego instruktora, bo to tez duzo daje 😜
U nas dzisiaj chłodno i pochmurno, czyli wiosna na całego 😠 😠 😠
Moni, brawa dla Oli, pojętna z niej dziewczynka 😜 Ja mam kubek niekapek z Tommee tippee i jest też bardzo fajny, Szymon nauczył się z niego pic w ciągu dwóch dni 😆
Zmykam kochane wywiesić pranie i zaaplikowac bąblowi syrop 😉
Miłego dzionka 😘

• Mamusia
dzień dobry witam widzę ze śpiochy z was ja już od 7 niespie Natalia się tak budzi przed 7 i teraz własnie usnęła i potem k południa pójdzie spać aja mam trochę sprzątania potem obiad dziś mąż przyjedzie po pracy z córą zostanie jak mama pojedzie się uczyć jeździć ,bo mamy mały problem niestety przez złośliwość mojej mamy; chodzi oto ze jak ma mi zostać ze swoją wnuczką to zawsze jest mamranie dużo roboty ma albo 100 tel jak już mi zostanie ,dziwi mi jej zachowanie bo zawsze mówiła jak Natalia była mała ze mi z nią zostanie a teraz jak trzeba to jest duży problem .jak to mówią amisz liczyć licz na siebie

• Mamusia
cześć dziewczynki!!

Mimi Szymuś ledwie zaczął siadac a już za wstawanie się bierze 😁
szaleje chłopak 🤪 😁

Monia fajnie, że Ola tak dobrze sobie radzi na rowerze 😉

Asia spokojnie na początku jest zawsze ciężko i nerwowo, oswoisz się i z autem i jazda po drogach. Na początku zawsze jest strach 😉
ps. przyjęłam zaproszenie na nk 🙂

ja mam niekapek nuk'a oczywiście kapie 😜 a lucja cos nie bardzo wie o co chodzi, wkłada do buzi ale czuje, że to nei smok odbutelki i wypluwa 🤢
Od kilku dnoi robi "tany, tany" jak siedzi na dupce to się kiwa na boki i skacze na pupce 😁
bajecznie to wygląda 😁
i chyba przymierza się do raczkowania, bo wczoraj już była na czworaka i kiwała sie do przodu i tyłu ale nie odważyła sie ruszyć z miejsca 🙃

ale mam problem... nie moge wyjśc nawet do wc, bo mała od razu włącza syrene ale taka przeraźliwą 😞 nawet jak z A. zostaje, wczoraj moja mama próbowała ja uśpić, żeby ją przyzwyczaić, że nie tylko ja, tez mega ryk.
Powiedziałam A., że popołudniu ja będe wychodZić chociaz do innego pokoju, żeby ona była beze mnie.
Dziś w nocy się przebudziła i zaczęła płakać pogoniłam A. do niej i jeszcze mocniej się rozpłakała jak ja wstałam to się uspokoiła 🤢 😞

• Mamusia
my juz po zakupach i obiad sie juz robi . wiecie co dziewczyny wczoraj weszłam na nk i cytajac powiadomienia zjechałam myszką na sam dół na zdjecia ost, dodane i wiecie co normanie szok leży sobie małe dziecko w tym łużeczku co wożą w szpiatlu bo to zdjecie z szpitala było nagie i maiało ogromne jajka i to zdjecie dał tatuś jego bo potem parzyłam to było duzo zdjec dziecka ale tych normalnych juz

• Mamusia
hej 🙂

Asia ja też w sumie powinnam zacząć jazdy... tylko zebrać się nie mogę. Teoretyczny wew. mam zaliczony jeszcze na początku ciąży...

Mimi, ale pędzi ten Twój Szymek 😁

Karola, to może być od mąki - glutenu. Ja bym odstawiła najpierw wszelkie biszkopty, kaszki manny itd.

Karola83, moja Ania też robi tany, tany, już od jakiegoś czasu - fantastyczne to jest 😁

Mi wczoraj na Dzień Mamy nikt w domu życzeń nie złożył... Ania nie potrafi - wiadomo, ale że ten mój mąż się nie domyślił to...
Wieczorem mu powiedziałam o tym, to mu było głupio... :P

A dzisiaj jestem z siebie zadowolona 🙃 do śniadania czytałam sobie gazetkę, potem przeniosłam się z nią na kanapę i zaczęłam lekko przysypiać. I już miałam iść się walnąć do wyrka (M spał po nocce, Ania też), ale wstałam, ogarnęłam się i zabrałam się za chatkę, posprzątałam, podłogi wyszorowałam porządnie 🙂 fajnie tak 😁

• Mamusia
Toja napisał(a):
hej 🙂

Karola, to może być od mąki - glutenu. Ja bym odstawiła najpierw wszelkie biszkopty, kaszki manny itd.

dzieki za rade 😆 moze za duzo dostaje....a chrupki kukurycziane?? bo wafle ryzowe to wiem ze sa bezglutenowe...a i ostatnio duzo chlebka żuje...
i jestesmy w domu...wszystko juz wiem...
dzieks Amelko 🙂

• Mamusia
Karolka 🤪 no rewelacja!!! 😁
bardzo twarzowa fryzurka 😉
A może warto spróbować z nowym kolorem, do toffi pasowałyby jasne refleksy 😉

Mimi bardzo ładnie zachował się Twój mąż 🙂
ja mówiłam A., ze jest dzień mamy i ma namalować laurkę z Łucją dla mnie ale on ma to gdzieś 😞
(niestety z domu nei wyniósł dobrych manier 😜 😞 )
najważniejsze, że mam Łucyjkę i ona się tak pięknie uśmiechała do mnie przez cały dzień to był najpiękniejszy prezent 😁