Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam poniedziałkowo!

Monia fajnie, że zakupy się udały, też lubię tak czasem wyskoczyć i siebie obkupić 😉 😜

Na dzien dziecka Łucja dostanie dres i pudełko na zabawki (zamiast zabawki 😜) bo ma ich tyle, że nie mieściły sie w koszu 🤢

A. w sobotę pojechał na szkolenie i dobrze, że moja babcia była to chociaz zabawy z Łucja mi odeszły bo nie miałam sił już dawno nie byłam taka wyczerpana ,aż mama mnie pożałowała i spała z Łucja a ja przeniosłam sie do niej. oczywiście Łucyjka przespała pięknei cała noc, ja i tak sama sie obudziłam o 6 ale chociaż rano nei musiałam sie do niej zrywać 🙂

Wczoraj byliśmy u cioci na obiedzie, a że padało to na spacer nie poszliśmy (padało czyli lało tak, ze po chwili na drodze były juz rzeki :blink 🙂

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U nas pogoda oczywiście piękna i wiosenna, czyt. wieje i dość zimno jest ale i tak wyjdziemy na spacer bo trzeba na obiad produkty kupić

aaaa zapomniałam się pochwalić, że w sobote byłyśmy z Łucyjka na festynie osiedlowym, mała się rozglądała i dostała balonika do wózka a późneij włączyła mega syrenę i tyle było z festynu 😁

• Mamusia
Hej.
Karolcia u nas tez pada od wczoraj wieczora, ale ciepło jest wrecz parno 😎
my niedziele spedzilismy na działce, tak T grila zrobil, ja salaki porobilam i z dzieciakami czas zleciał 🙂Bartek sie troszke nudził, bo bylismy tylko my w 4kę, bo moi rodzice wyjechali na jacht na Mazury z Kacperkiem. Gdy wrócilismy dodomu, ja z Bartiem wyklejalismy kolorowanki i czytanki dla 4taka. Laski powiem wam, ze w szoku bylam ile te dziecko już potrafi. No a wieczorem to rytuał niedzilny- randka z zelazkiem.

teraz własnie piekę jabłecznik, bo wczoraj checi zabrakło, a młoda spi...odsypia noc od 3 dni woli w nocy siedziec z mamą niz spać...
ja Bartkowi kupiłamklocki na jutrzejsze swieta a Natce ten zamek z piłeczkami 🙂potem wrzuce fotkę 🙂

• Mamusia
dziewczyny zaszłam przed chwilą na pażdziernik 2010 i tam jedna panna ma suwczek i pisze ponim tak ilosc dni do rocznicy podpisania cyrografu, niewiem co to jest dokłanie al e napewno coszwiazane z piekłem po co sie tanie cos podpisuje>?

• Mamusia
Hej 🙂

Ja chcę moje pogodne dziecko z powrotem!!!
Ania nawet na spacerku nie potrafi zasnąć 😞 śpiąca jest i ryczy...
Wieczorem padła mi jak kawka już, bo w dzień tak mało spała...

Asiu, ja myślę, że tej dziewczynie pewnie chodziło o rocznicę ślubu 😉 niektórzy na akt małżeństwa mówią żartobliwie cyrograf 😉 Może mają do tego powód, bo małżeństwo kojarzy im się z piekłem? 😉 albo po prostu żartują sobie...

• Mamusia
Toja napisał(a):
Hej 🙂

Ja chcę moje pogodne dziecko z powrotem!!!
Ania nawet na spacerku nie potrafi zasnąć 😞 śpiąca jest i ryczy...
Wieczorem padła mi jak kawka już, bo w dzień tak mało spała...

Toju u mnie to samo...
dzis nie byłam z nia na spacerze bo lało cały dzień, wiec w domu meksyk 🤪
usneła ok 19-tej i spi...

• Mamusia
wynika z wykresu (jak dobrze policzylam), że młoda ma 37tydz. a wiec skok 😞
no mówie wam, ze noce to są masakryczne ostatnio 😞
dziś np. obudziła sie na karmienie ok 3, napiła się z cyca i zasnela po 5 minutach juz wyła, pomasowałam jej plecki ale nie brałam na rece a ta dalej płacze i raczki wyciaga, to wziełam ją i tulilam usypiałam...i tak do 4.15 😞 zabrałam ja do nas do łóżka a ona jak zaczela plakać...masakra...wiec znów ją tuliłam az padła ok 5tej i zasneła do 6.30...

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
Dziewczyny piszecie, że wasze maluchy są niespokojne, u nas to samo. Wczoraj po południu Szymek miał taki humor, że nie dało się Go niczym zabawić, ani jeść, ani na rączki ani na podłodze pełzac nie chciał 🤨 Dziś rano tez obudził sie w nie najlepszym humorze 🤢 Byc może ta pogoda tak wpływa na nasze pociechy 🥴
Ja powoli przestawiam małego na butlę, bo zaczyna mnie gryźć w sutki i nie jest to nic przyjemnego 😞
A pogoda u nas dziś taka nijaka 🤢 Nawet nie wiem czy ciepło na dworze czy zimno i jak tu się ubrac na spacer 🤔
Zmykam kochane 😘
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA WSZYSTKICH WASZYCH SZKRABÓW Z OKAZJI DNIA DZIECKA

• Mamusia
hej kochane!

Na początku oczywiście gorace buziaczki i zyczenia dla "Naszych" maluchów z okazji ich swięta
i oczywiście dla Was dziewczęta , bo w końcu do końca życia jest sie dzieckiem 😁

U mnie podobnie, Łucyja marudna ale do zniesienia, choc już nie ma mowy żeby posiedziała na wersalce i pobawiła sie jak to bywało do tej pory 🤢 przeniosłyśmy się na podłoę bo mała zaczyna pełzać i przymierza się do tego raczkowania więc na dole jest bezpieczneijsza

• Mamusia
hej dziewczyny no ja tak myślałam że ta pani chyba niepodpisała taktu z diabłem ,moja jak nieidzie na spacer bo nap.leje tak jak dzis to śoi rano sie budzi o 7 potem spi tak 1.do 2 godzin potem idzie spac 13 lub 14 ,potem znów sie zdrzemnie z godzine a gdy sie zbliża 20 to juz jej pora marudzenbia noi gdy usnie to jest k21.30 i choc tyle ze nie ryczy ona to wogule taka pogodna jest ona niewie co to płacz , ząbków jeszcze niema puki co ją karmie cycem mysle ja karmic do roku a potem juz coraz rzadziej zeby sie pomału odwyczajała ,ale puki co niemogę sie doczekac kiedy jej wyjdzie pierwszy ząbek 🙃

• Mamusia
Laski, ale nie musicie od razu odstawiać na dobre dzieciaków od piersi 🙂
Ja też karmie, ale mała jest nauczona, że mogę ja zostawic i wyjść na kilka godzin 🙂
wiem, że jest cięzko...mnie też Natalka gryzie, ostatnio az mi ranę zrobiła, ale ja póki co daje dalej pierś i raz dziennie 150ml Bebilonu2 🙂