Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej laseczki!

A u nas pogoda do d... wilgoc w powietrzu,zachmurzone na sloneczko nie ma co dzis liczyc 😞
Inka-Nie zazdroszcze,mnie by szlag trafil jak nic.Moze warto byloby zwrocic uwage na pewne sprawy konkretnej osobie.
Karola83-Nie przejmuj sie,moja mama tez ma esy o sloiczki.Ale mimo wszystko dalej podaje.Ostatnio przyczepila sie,ze w dzisiejszych czasach takie wygody:pampki,podgrzewacze mleka itd... No coz,nie nasza wina,ze w ich czasach ludzie nie pomysleli jak sobie ulzyc.
Karola-Udanego wypoczynku slonko,odpoczywaj za nas wszystkie 🙂
mimi-Jak tam Szymonek,wyzdrowial juz?Ciesze sie na przyjazd siostry.Mimo duzej roznicy wieku jestesmy psiapsiolki i brakuje mi jej 😞 az szkoda,ze tylko tydzien bedzie u nas 😞
Toju-Jak w pracy?I jak Anusia radzi sobie z rozlaka?

Ide odgrzewac ogorkowa,mezul jedzie na ryby,cale dwa nie bedzie go w domu 😞 wiec niech podje jeszcze domowego jedzonka 😉
milego dzionka! 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ACSB, Szymek juz czuje sie coraz lepiej, nie kicha tyle no i nie leci mu z noska na szczescie 🙂
A ja sie pochwaliłam pogoda i d....a blada, bo na przemian ze słonkiem, jest co jakiś czas, ulewny deszcz 🤢
Wyobrazam sobie Inka jak sie wkurzyłas 😠 Zwróc jej uwage na drugi raz, zeby Cie uprzedzała o ewentualnych wizytach jej dziecka.

• Mamusia
hej zapomniałam wam napisać jaką akcje w nocy miałam więc w nocy wzięłam Natalke do siebie i połozyłam ją od sciany i tak spaliśmy ja się budzę w nocy i patrze niema dziecka 😲 a ona musiała przezemnie przejsc i patrze a główka jej wisi za łuzkiem na brzuszku spała na kraju łózka cud aniołek nad nią czuwał chyba dobrze ze nie spadła 🤢

• Mamusia
Hej.
Jak przyjemnie jest wrócic z pracy i mieć tak duzo do czytania 🙂
Inka ale bym sie wkur...szok...zwróć uwage kochana, to Kubuś się meczy a nie oni 😠
Asiu ale szczescie, ze Natalka nic sobie nie zrobiła...ufff...naprawde anioł stróż miał ją w swych objęciach 🙂
ASCB ale masz spioszka- tylko pozazdroscić. Doczytałam, że twój mąz to też zapaleniec wędkowania, to pewno by się z moim T dogadał 🙂
Mimi super, ze Szymuś lepiej się czuje 🙂

moja dziś od rana płaczliwa i fochuje 🤨koncert mi dała na 3 głosy przez godzinkę 🤪wyła na całą kamienice, aż okna pozamykałam 🤨byłam na nią tak wściekła, ze zostawiłam ją w łózeczku i wyszłam do kuchni...niestety wróciłam i dalej ją usypiałam bo była padnieta a nie chciała zasnąć 🥴
straciła tez apetyt, wogóle nie chce jesć 😞

• Mamusia
No mezul wyprawiony,troszke mi smutno,ze ot tak sobie wyjechal 😞 gnucio lulka,a mnie trafia z nudow.
Asiu-Jedno szczescie,ze Natalka cala i zdrowa.Cale szczescie,ze w pore sie zbudzilas.
Karola-Napewno nsi mezowie by sie zgadali,moj C cale dnie by siedzial nad woda.
Dziewczyny piszecie o tym braku apetytu u maluchow.Moj Phill tez ostatnio cos nie bardzo do jedzenia.Rano flaszke mleczka wypija,na deser i obiad gumowe zeby ma,oszukuje go juz jak moge,a i tak nie zjada polowy 🤢 za to kaszke na noc wytrabi calutka,czasami krzyczy o wiecej.Moze to taka faza w rozwoju? 🤔
Dobrze,ze chociaz to spiochanie idzie w dobrym kierunku,ale to chyba odziedziczyl po rodzicach,bo oboje z C lubimy sobie pospac ☺️ 🙂

• Mamusia
Kubala też dzisiaj w ogóle nie miał apetytu 😞 Rano mleczko zamiast kaszki, o 10-tej i do 17-tej tylko brzoskwinkę 😮 A o 17 1/3 słoiczka zupki, która uwielbia i o 20-tej 1/3 miseczki kaszki, ale mleka przed snem nie odmówił 🤢 Tak wię dziś kolejny dzień pawie na samym mleku 🥴
Ale pediatra mówiła, że takim malutkim dzieciom nic nie podaje się na wzmożenie apetytu, samo wie najlepiej ile potrzebuje,ale sama nie wiem 🥴

• Mamusia
Ale się uśmiałam! Włąśnie przyszedł do pokoju mój mąż i pyta z kim tam znowu tak klepię w klawiaturę. I mówi: " Ze mną to już tyle nie rozmawiasz co z tymi dziewczynami..." 😁 😁 😁
Zmykam więc, bo chyba czuje się zaniedbywany 😁
Buziaki 😘

• Mamusia
Hej!

A co tutaj taka cisza dzis?
Oj i pochwalilam sie moim spiochem,standartowo jak tatus poza domem to wstajemy o 7:30 🤢 Phillus ucina sobie wlasnie drzemke,zasnal w siedzonku zaraz po obiedzie.Jak sie uda to wstawie fotke na fb,bo usmialam sie nie ziemsko i nie moglam sie powstrzymac by tego nie uwiecznic 😁
milego dzionka kochane!!! 🙂

• Mamusia
hej kobitki!

Łucyja śpi prawie o godz, mi udało się zjeść obiadek i teraz leniuchuje 😁

U nas rano pogoda niczym z Londynu a teraz piękne słonko świecie, więć po drzemce uciekamy na plac zabaw pośmigać troszkę po piasku 😉

a ja sobie wymyśliłam szare jeansy 😉 i sobie jutro śmignę do miasta i może kupię jak będą fajne 😉

• Mamusia
http://allegro.pl/item1129192303_dekoracja_swiderki_kolorowe_jedynki_roczek_15_szt.html

http://allegro.pl/item1129192351_baner_happy_birthday_na_roczek_2_5_m.html

http://allegro.pl/item1170858672_swieczki_cyferki_rozowe_kwiatki_1_do_5_roczek.html

przebój jak dla mnie
http://allegro.pl/item1171182623_balon_rozowa_jedynka_princess_71x48_cm_roczek.html

i jeszcze taki
http://allegro.pl/item1152258975_balon_cyfra_1_rozowa_jedynka_71x48cm_roczek.html

• Mamusia
a do tego kupie któres z tych:

http://allegro.pl/item1165256667_balony_z_nadrukiem_princess_na_roczek_urodziny.html

http://allegro.pl/item1152259131_balony_z_nadrukiem_1_roczek_urodziny_37cm_5szt.html

http://allegro.pl/item1165256132_balony_z_nadrukiem_kwiatki_na_roczek_urodziny_girl.html

i myślę, że ozdoby będą prezentem dla małej, bo swego czasu kupiliśmy jej puchatka, który śpiewa i opowiada wierszyki ale już się nim bawi od jakiegoś miesiąca 🤢 (trzeba było nowej zabawki bo reszta się znudziła 😉 poza tym od gościu dostanie prezenty więc krzywda jej się nie stanie 😜

• Mamusia
więc będzie róż party 😎
no z ewentualnym dodatkiem fioletu 😉 bo nie znalazłam balonikóe różowych "1" 😮 😁 🥴

jeszcze strój dla Łucyjki muszę wyszukać 😉 chciałam przebrać ja za króliczka... palyboya 🤪 ale nei ma na allegro 😞 (no w trakcie imprezy może wersja na elegancko też się pojawić)

• Mamusia
I juz sobie poszalałam 😞 Maz miał wrócic z pracy wczesniej i zostac z małym a ja miałam pojsc sobie cos kupic, no i wrócił oczywiscie pozniej 😠 Doła mam okropnego, bo nic sie nie zmieniło od naszej ostatniej rozmowy, zachowuje sie ciagle, jakby byl kawalerem 😞i nie miał zony i dziecka 🥴Teraz poszedł na piwo z kolegami a jak jest w domu to tylko przed komputerem siedzi non stop...a miał robic mleko, przewijac, pomagac, ehh brak mi juz słów...Nie chce mi sie juz nic..człowiek chodzi jak w kieracie, zero odpoczynku, zero relaksu;/Tylko ciagła frustracja, odbijajaca sie m.in na dziecku 😞

• Mamusia
Mimi biedulko 😞
doskonale Cię rozumiem bo ja tez mogę liczyć tylko na siebie (fakt mi pomogą czasem rodzice więc o tyle lepiej mam) i czesem przez to na Łucji się odbija jak mam już dość
Kochana zastosuj terapię szokową skoro rozmowy nie pomagają, zostaw małego jak mąż wróci z pracy i oznajmij poprostu że wychodzisz na godz na zakupy 😜
musisz mieć chwilę wytchnienia i tyle

• Mamusia
a moja Łucja ma guza dzięki mojej mamie 😠 bo jej nie dopilnowała a mnie wysłałą z misją 😠
normalnie aż jej powiedziłsm co myślę oczywiście focha miała na mnie ba nawet do Łucji się nie odzywała 😁 ale już jej przeszło

dziś oczywiście znowu byłyśmy na placu zabaw i moje dziecko posżło kawałek z obca panią a mi robiło papapa 🤪 kurka w szoku byłam, że taka odważna ale to dobrze, że obcych się nie boi i taki dzikus z neij nie jest 😜

• Mamusia
Mimi83 napisał(a):
Ale jestem wk...a jeszcze Go nie ma 😠 😠 😠

Kochana zamiast się denerwować poświęć czas sobie, Szymuś pewnie śpi... więc zrób coś dla siebie 😉 (ja tak zawsze robię, albo długa kapile w piance, paznokcie itp byle niemysleć) no niestety musisz w domu ale przynajmniej nie będziesz myślała o mężu i o tym ze jeszcze nie wrócił

• Mamusia
Hej, ja znów zaczęłam na budowie się udzielać. W pon. mają nam montować panele w pokojach i musiałam zrobić tam błysk 😉 I tym sposobem w przyszłym tyg. zakończymy górę 🙂

Mimi, Karola ma rację, pomyśl o sobie jak męża nie ma, on pewnie niestety w tym samym czasie o Was nie myśli 😞 A wygarnij mu jak wróci, postaw sprawę jasno, bo tak jak radzi Karola ja bym nie robiła... Dopiero się nerwów najesz, co się z dzieckiem dzieje...

Karola83 guzy się zdarzają nawet przy najlepszej opiece 😉 Nawet jakbyś miała oczy dookoła głowy, nie zawsze jeste ś w stanie temu zapobiec, a Twoja mama na pewno specjalnie do tego nie dopuściła 😉 😘 w ten guzik 🙂

• Mamusia
PS. Znalazłąm taką stronkę: http://www.partybox.pl/lista.php?szukaj%5Bcategory_id%5D=30&szukaj%5Bokazje%5D=137&all=80&gclid=CPv0y4GWo6MCFdYq3wodCDzD4g

Może się komuś przyda 😉 Karola83 puściłam Ci wcześniej na gg, bo od razu pomyślałam o Tobie, a brzuchol mi się nie otwierał 😮 Wejdź w kostiumy, jest tam króliczek, co prawda nie playboya, ale też słodki 😉