Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej kobiety!!!!
Maż wrócil koło pólnocy, pięknie nie ma co 🤨 Ja poszlam spac, bo nie miałam ochoty gadac juz z nim, ale za to rano powiedzialam mu co myslę i myślicie, ze był skruszony, jeszcze zaczął się rzucać 😠 Ze on wychodzi raz na ruski rok (co jest nie prawdą) i pytal czy ma mnie już w sobote zawieżć na wies na urlop, no poprostu jest bezczelny na całego, hipokryta 😠 😠
Myślał, ze kupi mi czekoladki i zacznie się podlizywac a ja głupia mu odpuszczę, co to to nie 😠
Szczerze mam już tego wszystkiego serdecznie dość.. 😞

• Mamusia
Oj Mimi 😞 przykro mi, że mąż ma takie podejście 😞
nie wiem co Ci poradzić bo ja mam taką samą sytuację z A. on wiecznie marudzi, że nie ma czasu dla siebie itp. a przeciez tylko ja zajmuje się małą, w niczym mi nie pomaga a i tak ma wieczne pretensje do mnie, poprostu nie dorósł do dziecka 😞
wydaje mi się, że rozmowa pomoże na krótko do następnego razu 🥴
Trzymaj się kochana 😘

• Mamusia
Hej kochane!!!

U nas pogoda przeokropna,nudzilismy sie dzis jak mopsy.Jutro jade po siostre z jednej strony sie ciesze,ale z drugiej,pierwszy raz od urodzenia Phillipka zostawiam go 😞 🤨 zobaczymy,w niedziele do poludnia juz chce byc w domu spowrotem.
Mimi-Kurcze,ale mi Ciebie szkoda.Hmmm ja bym nie pozwolila,zeby moj C sie tak zachowywal 😠 normalnie zakrakalabym na amen.Nie wiem co Ci doradzic,gadka nie pomoze,ale zimny kubel wody na glowe napewno.Moze pojedz z Szymonkiem na wies do rodzicow,moze jak was zabraknie to zateskni,zrozumie.Trzymaj sie Kochana 😘
Karola83-Swietne te ozdoby,Lucji szykuje sie prawdziwy bal 🙂 Ja planuje ozdoby z Kubusiem Puchatkiem,ale balonikow jeszcze nie widzialam Kubusiowych,wiec pewno wybiore cos z jedyneczka.
Inka-Dlaczego zniknelas z fb?
Nic laseczki ide pakowac manele,ah zapomnialam wam dodac,ze spadek po Phillipie znalazl juz nowego wlasciciela 🙂 u mojej bratowej w brzuszku (wrzesnioweczka 2010) mieszka maly Maksymilian 🙂 , druga bratowa (luty 2010) nosi w brzuniu mala Agatke,a szwagierka (styczniowka) jeszcze nie wie co bedzie. 🤪 Phill bedzie mial z kim rozrabiac 😉 😁

Milego weekendu dziewczyny,3majcie sie cieplutko 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej Laski 🙂

Pierwszy tydzień pracy za mną 🙂
Ania dzielnie zostaje z tatusiem w domu, nawet nie płacze 🙂 Pierwszego dnia tylko nie chciała spać. Do żłobka pójdzie dopiero 13 września.
Ja za to wracam do domu z pełnym cycem (Ania praktycznie tylko z lewego je) i wyglądam śmiesznie z jednym małym a drugim dużym 😁 🙃 🙃 Na szczęście nie muszę wozić ze sobą laktatora 🙂

• Mamusia
Hej kobiety!!!!
Toju, to dobrze, że Ania tak dzielnie zniosła rozstanie z mamusią 🙂 Teraz na pewno już się przyzwyczai i będzie Wam coraz lżej 🙂
a my dziś z Szymonkiem sami w domu, bo maż pojechał z kolegami i koleżankami na szpaler honorowy do kolegi z pracy az do Krakowa 🤪 Więc wróci pewnie późno w nocy spowrotem 🥴
miłego dnia kochane, buźki 😘

• Mamusia
hello!

Toju fajnie, że Anulka bez problemu zaakceptowała nową sytuację duża dziewczynka i rozumie, pewnie i tak to Ty najbardziej wszytsko przeżywasz 😉

Mimi ja tez dziś samawieczorek spędzam, A. z kolegami ja wolałam w domu zostać i zaraz zmykam spać bo ostatnio niewyspana jestem 🤢
ahhhh i nauczyłam ją dziś pokazywać jakie dobre jedzonko jest 😁 i teraz tak słodko po brzuniu się klepie 😁
U mnie cały dzień deszczowy 😞 😠 😠ale jak padała mżawka to wzięłamŁucyjkę na dwór bo dziewczyna musiała dupkę przewietrzyć chociaż w wózku, późneij pojechaliśmy do centum handlowego bo chciałam jakąś bluzę rozpinaną z kapturem ale za gruba jestem i rozmiaru nei było 😞 więc deprechę mam 🤨

Za to Łucyjka nieziemsko przytulska się zrobiła 😁 ale nei ma nic za darmo z przyteleniam na równi jest gryzienie 🤪

• Mamusia
dziewczęta jeszcze śpią?!
no ładnie leniuchy 😜

My od 7 na nogach, dziś Łucyjka była łaskawa i pospałą dłużej 😁
teraz ucina sobei drzemeczkę poobiednia a ja mam wolne bo mama robi obiad a A. wysłałam na zakupy dla małej bo się nam obiadki kończą, sprytna jestem 😁

ale pogoda do d... wczoraj padało dziś z rana tez teraz przestało i troszkę się wypogadza więc na spacerek późneij się z mała wybiorę ale niestety z piaskownicy znowu nici 😞

Udanej niedzieli 😘

• Mamusia
Hej kochane!!!!
My dzisiaj pospalismy nieco dłużej, bo az do 9.30 🤪 🤪 Pewnie dlatego, ze mały o 4.30 dostał mleko, jak nigdy się obudził i dłużej przez to spał 🤔
U nas dziś pogoda w kratkę czyli czasem słońce czasem ulewny deszcz, jak w lesie równikowym 😁 😁
Ja powoli kompletuję rzeczy na wyjazd, wczoraj zrobilam częśc zakupów, a reszta czeka mnie jutro 😲 😲 No i musiałam dziś poprasowac parę rzeczy, chociaż wiem ze nie powinnam, bo jest niedziela ☺️ 🤢
Miłego odpoczynku kochane mamusie, buziam 😘 😘

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂
ale się za wami stęskniłam 😆
wróciłam opalona, wymoczona w mazurskej wodzie, wypoczeta 🙂 i odliczam piątku, gdy ujrze morze 🙂
Bartuś miał wielką niespodziankę, kiedy to dobrze się nie obudziwszy w piatkowy ranek ujrzał nas przed domem 🙂 nie wiedział co robić 🙂 ale stęsknił się niesamowicie, bo cały piatek mnie nie odstępował i chciał wracać z nami 🙂 jednak przez 3 dni się mną nacieszył i został na kolejne 7dni 🙂
kurka laski tam jest cudnie....tylko mieć wolne, kase i jechać tam na całe wakacje 🙂

• Mamusia
hello!

Karolcia dobrze że wypoczęłaś a co najważniejsze pogoda dopisała i skorzystałaś z uroków lata 🙂

kurka tez bym sobie gdzies pojechała na wakacje 😞
no ale nie ma jak. A. walczy z kredytem. wiecie za mało pracy bo tylko dwie i za dużo dzici bo aż jedno 😞 😠 ehhhh
a już trąbią, że będa zaostrzać warunki kredytowania 😠 i podnosza podatki no masakra jakaś. tylko wyjechać za granicę bo tu żyć niedługo nei będzie za co 😠
się zbulwersowałam 😮

• Mamusia
Hej kobiety!!!!
Karola, cieszę się ,ze udał Wam się rodzinny wypad na Mazury 🙂
U nas big packing, czyli wielkiego pakowania czesc dalsza 🙃 Wygląda na to ,ze prawie 3/4 domu musze zabrac ze soba na ten urlop 🤔 Tylko gdzie ja to zmieszcze 🤢
Karolka83, pocieszę Cię, my tez nigdzie nie jedziemy, tylko do rodziców i pewnie czeka nas tam zbieranie malin, kalafior, brokuł itp.. także nie jestes sama 😜 😜
buziam 😘

• Mamusia
Hej laseczki 🙂
my wypoczęci wróciliśmy,a Natka z katarkiem 😞męczy się biedulka strasznie 😞 do tego znów ząbkowanie naciera, bo tony śliny się pojawiło 🤪
Mimi kiedy wyjeżdzasz?? i na jak długo??
pisałam do Moni, ale coś się nie odzywa 🥴ciekawe co u nich?!
dzięki za koment. ładnego miałam partnera na spacerze??hehe 😁
pozdr:*

• Mamusia
hej!

Karolka troche sztywny ten Twój spacrowy funfel 😁
co do katarku to Łucyji tez z noska leci taka woda bo od A. sie zaraziła ten przeziębiony od tygodnia 🥴
daje jej od kilku dni do kaszy wit c ale i tak załapała oby dalej się nie rozwinęło.

też sie zastanawiałam co tam z Monią bo dawno nie zaglądała 🤨

Ja wczoraj byłam w hurtowni i kupiłam Łucji girlandę i świeczkę na torcik, dziś idę do sklepu z takimi pierdkami to może coś tam wychaczę a resztę z allegro zamówię 😉

• Mamusia
Łucja mi taka nockę urządziła, że szok. Co się położyłam i już przysypiałam to musiałam wstać, o popłakiwała albo wstawała bądź siadała i tak do 4 🤢 później zasnęła po mleku i spała do 6.20 🤢
chyba też zębolce jej dokuczają bo gryzie wszystko i mnie 😉

miłego dnia 😘

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
U nas dzis zapowiada się gorący dzien, maluch spi, a ja stopniowo pakuje kolejne szpargały 🙂
Karola, my wyjeżdzamy jutro i bedziemy u rodziców do 15 wrzesnia (mam nadzieje ze nie bedziemy wczesniej wracać z powodu jakichś zgrzytów itp 🤢 ) Nigdy nic nie wiadomo 😁 😁
Karola83, to na pewno przez ząbki, Szymek tez jak ząbkuje to jest bardzo niespokojny w nocy 😲 Dziś tez stał w nocy w łóżeczku, ale ja się nie podnosiłam, bo trochę mi się nie chciało ☺️ i polożył się i zasnął spowrotem 😁 😁
A nie pisałam Wam, ze wczoraj tak mnie rozbolało kolano, dokładnie staw kolanowy mi spuchł, że cały czas smaruje masciami i chodze w bandazu elastycznym, co by wydobrzec na urlop 😜 Dziś już mi o niebo lepiej 😆
Zmykam laski, miłego dzionka 😘

• Mamusia
o kurka Mimi to się pogościcie troszkę na wsi 😁 odpoczniesz sobie a babcia wybawi Szymka 😜
(mam nadzieję, że będzie ok i żadnych nieporozumień nie będzie 😉 )

byłam w mieście i mi sklep zlikwidowali z imprezowymi pierdkami 😠
więc resztę zamówię z allegro (przynajmniej przesyłka będzie tansza 😜 )
ale za to kupiłam sobie jeansy szare 😁

Łucyjka śpi, słonko się przebija więc po drzemce idziemy na plac zabaw 😁
nareszcie bo mała juz się stęskniła chyba za dziećmi 😁

• Mamusia
łuuuu ale pusto i cicho 😮

dobra to ja pomarudze....
wczoraj przed spaneim Łucja urządziła mega koncert, była neiziemsko zmęczona ale zasnąć nei mogła co przysypiała to w ryk 😞 nic nie pomagało ani noszenie, ale leżenie razem więc stwierdziłąm, ze bankowo ząbki jej dokuczają i po 20 minutach męczarni zapodałam jej czopka po 10 minutach dzieciątko słodko spało 🙂

a ja ciapa na spacerze zgubiłam wczoraj smoka (nówka sztuka 🤢 ) z łańcuszkim i dzisiaj muszę kupić nowy komplet. no ofarma ze mnie i już ☺️ 😠

• Mamusia
Hej laseczki!
Melduje,ze dojechalam w obie strony cala i zdrowa 🙂 W drodze powrotnej postylismy sobie dwie godziny w korku.No tak,dopiero stresowalam sie moja podroza,a siostra juz w niedziele wyjezdza 😞 Phillus zadowolony z towarzystwa kuzyna 🙂 (chyba szybciej zorganizuje mu rodzenstwo 😉 )

Mimi,Karolka-udanego wypoczynku 🙂