Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hello!

Monia!!! ja pierdzielę, jak czytałam to miałam gęsią skórkę aż 😲
szczęście, że wszystko dobrze się skończyło

no, no, no Natalcia wielkie gratki maleńka 🤪

Ja wzięłma sie za robienie zaproszeń na roczek Łucjandki 😉
na ozdoby już czekamy ponoć wysłali
no wiem jeszcze miesiąc ale wiecznie mi czsu brak więc wzięłam sie wcześniej za to 😁

za to pogoda lipna, jesien nadeszła - pada, wieje bleee

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień doberek,

Młody wstał z uśmiechem na twarzy więc po wczorajszym chyba go nic już nie boli. Pogoda do bani , bo pada, więc znowu czeka mnie przymusowe siedzenie w domu 😞.
My roczku jakiegoś wielkiego nie robimy, będą tylko dziadkowie i chrzestny. Chrzestna daleko wiec nie przyjedzie. Mam zrobiony napis 1 urodzinki i balony, bedzie tort i chyba wsio. Pomysłu na prezent nie mamy 😞, skacze po allegro ale nic mi nie wpadło w oko a na siłe nie chce kupować.

Dzisiaj M w domku wiec idę SAMA na zakupki ale fajnie 😎.
😘

• Mamusia
Hejka,
wpadłam tylko napisać że młody tak ni z gruchy ni z pietruchy zaczął raczkować 🤪. No w szoku jestem bo tak to tylko siedział i nic nie wskazywało na to że ruszy tyłeczek a tu proszę. Śmieję się że zamiast kroczka na roczek będzie raczek 😁 😁

• Mamusia
Hej kobiety!!!!
Moni, dobrze, ze wszystko się pomyślnie skonczyło, wyobrażam sobie co musiałaś czuć 😞 Najważniejsze, ze Maksiowi nic nie jest 🙂 I brawa za nowe osiągniecie w postaci raczkowania 😜
Karola, gratulacje dla Natki za przechodzenie 11-miesięcznicy 🙂 🙂 🙂
U nas tez pogoda nie ciekawa 🤢 Raz słonce raz deszcz 😠 Nie wiadomo jak się ubrać, bo raz zimno raz gorąco 🥴
My też na roczek zapraszamy tylko dziadków i chrzestnych,a tak pozatym nikogo i tak nam wychodzi z samej rodziny najbliższej 10 osób 😲 😲 Impreze robimy dopiero w następną sobotę, zeby kazdy mogł przyjsc 🙂
Zmykam, dobrej nocki laski 😎

• Mamusia
kurka napisałam się i mi net padł 😠 a tym samym post przepadł 😠

Monia lepiej późno niż wcale 🤪 choć pewnie bardziej liczyłaś na pierwszy krok 😁
brawa dla Maksia 😁

... ja impry wielkiej nie planuję, będą najbliższi - ciotki, dziadki i pradziadki
ale chcę żeby było fajnie przyozdobione stosownie do okazji głównie dlatego, że chrzciny były mało udane (w sensie po był obiad u A. rodziców - totalna kicha, niepodobało mi się kompletnie)
osdoby dziś przyszły 😉 a zaproszenia gotowe do rozwiezienia 😁
ale w planach jest druga impreza roczkowa dla znajomych (jedyne dziecko wśród znajomych to raz a dwa, że dla A. bardziej rodziną są koledzy niż jego własna, rodzona rodzina 😲 ) ale to już ujego rodziców (głównie dlatego, że moja mama miałaby za dużo "ale" 😞 )

swoja drogą przeżyłam z jej cały urlop 🤪 masakra 2 tyg siedziała w domu strata czasu jak dla mnie 🤨 no ale dałam radę choć czasem mnie trafiało 😮

Monia jak zakupy?

• Mamusia
Moni!!! o matko, współczuję!!! I dzięki Bogu nic poważnego się nie stało... No i gratulacje dla Maksa - raczkowanie jest fajne 😉

Mimi, kibicuję Wam, a szczególnie Twojemu mężowi, żeby na oczy przejrzał... Żeby dojrzał...

Karolka uściskaj swoją Natulę od ciotki - zdolniacha mała 🙂

• Mamusia
Hej.
Mnie ostatnio mało, ale to ze względu, ze T wciąż nie ma 😞 a ja jestem zarobiona z dwójką dzieciaków plus obowiazki domowe i wekowanie 😞
Natalka dziekuje za usciski, buziaczki 😘oddaje każdemu z osobna 😘
Chodzi ładnie, na spacerach piszczy bo nie chce już siedzieć w wózku tylko za raczkę chodzić 🙂 na placu zabaw ma dwie kolezanki 2letnie co z nimi babki z piasku klepie 🙂
Ostatnie dni wakacji spedzamy jak najwiecej na świezym powietrzu 🙂aby nabrać sił na długą zimę 🙂
Dziewczyny a jakie prezenty kupujecie dzieciom na roczek??
Co do imprezki ja robie jak zawsze urodzinki, zapraszam rodziców, dziadków, rodzenstwo i chrzestnych Natalki- ogólem wyjdzie z 16osób jakby nie było.
Co do Pogody to u nas cały czas sa upały., moze nie 33stopnie ale ok25 stopni nie schodzi 🙂 ranki sa zimne i wieczory ale dni upalne 🙂
miłego weekendu 🙂 my dziś bawimy sie u mojego taty na urodzinkach działkowych 🙂

• Mamusia
Mimi mm nadzieje, ze stosunki z Twoim mężem się poprawią 🙂 musi chłopina dojrzec do ojcostwa i małrzeństwa 🙂
Moni ale przezywaś 🤪aż włos się jerzył jak czytałam ta sytuację 🙂brr.... 😞ja przezyłam coś podobnego z Natką jak miała 3 dni ale wtedy zachlusneła się przy kąpaniu mojej mamie 🤪nie do opisania o co sie wówczas czuje 😞 ważne, ze wszystko dobrze się skończyło 🙂
a jak tam przygotowania do szkoły?? dziewczynki juz obkupione??
Toju fajnie, ze mąz radzi sobie z córeczką i wasze stosunki sie polepszyły 🙂 wow 🙂
Karolcia a jak sprawy z mieszkankiem??
ja też musze przeczekac okres próbny i wtedy pomyslimy o swoim juz na dobre 🙂

• Mamusia
hejka kochane!

u nas tez pogoda się poprawiła ipodobnie jak u Karolki, poranki i wieczory chłodne ale w dzien słonko przyjemnie świeci i jest akurat 😉
Co do mieszkania, jeden bank nas odrzucił z uwagi na A. działalnośc (branża hazardowa u nich nei wchodzi w grę) w drugim przeszliśmy wstępną turę zostały 2 🤨
mam nadzieję, ze się uda, jak nie to stanę na głowię żeby cos wynająć, bo u mnie nie da się żyć 😞

Kurka a moje dziecko jakies marudne i płaczliwe się zrobiło ostatnio (nie wiem może ktoś ją zauroczył chocż duża jest, bo ja chwalą i słodzą i istny czorcik się z niej zrobił 😮 )w dodatku jak czegoś chce a nie dostanie to ryczyyyy - wymuszara jedna. za to na dworze a szczególnie w piaskownicy, ooooo normalnie w swoim żywiole tak szaleje i oczywiście zaczepia kogo się da strojąc te swoje minki itp. 🤪 😁

• Mamusia
Hejka 🙂
Mimi mam nadzieje że wybawiłaś się 🙂należy ci się jak najbardziej 🙂
Karolcia u nas też tak było i z dnia na dzień młoda zaczęła sama chodzić po mieszkaniu, pózniej na dworze a teraz to struś pędziwiatr 😁
my wczoraj wróicliśmy szybko, bo kamary cieły dzieciaki i chłodno było 🥴ale i tak fajnie było 🙂
zaraz zabieram się za kolejne wekowanie i śmigamy póżniej na działkę, póki pogoda dopisuje 🙂
miłej niedzielki 🙂

• Mamusia
Hej laseczki!!!
Wypindrzyłam się na imprezkę i wybawiłam się za wszystkie czasy, normalnie nóg nie czuje w ogóle 😁 😁 😁 Taka odskocznia od codzienności na prawdę poprawia humor 😜 Ale spałam tylko dwie godziny i ledwie co zyje 🤢 🤢 Więc zaraz kładę się spać 🙃
Szymek też śmiga, ale na razie tylko za rączki, tak jak Twoja Łucyjka Karola 🙂
Dobrej nocy 😘

• Mamusia
cześć babiczki!

Mimi to super, że impreza mega udana i Ty miałaś choć jednen wieczór/noc tylko dla siebie 😁

Kurka jutro mamy imprezę na forum 🤪 Maksiula roczek !!!!
jak to szybko zleciało
(a tak na marginesie, jakie macie menu na imprezy? bo ja mam lekki dylemat z czymś na ciepło bo nie mam zamiaru robić uczty weselnej, ale z jedno danie na ciepło by się przydało 🤨 )

My wczoraj z racji tego, ze przyjemnie cieplutko było wybraliśmy sie na pobliskie jeziorko, Łucyjka piękne babki robiła i za piłeczką ganiała, a mnie ugryzła osa czy tam pszczoła nie odróżniam dziadostwa w każdym bądź razie to gryzące i tak zabolało, że małej rączkę póściłąm i na piasek poleciała 😞 na szcześcier niczym kotek na rączki i nic się nie stało poza lekkim wystraszeniem 🤔

dzis popołudniu mamy za to wizyte u pediatry, bo cos katarek nam nie przechodzi a już się ciągnie prawie 2 tyg myslałąm, ze po kroplach przejdzie a tu d...a 😞
także idziemy się skontrolować i zaopatrzyc ewentualnie w potrzebna broń do walki z katarem 😜

Miłego poniedziałku 😘

• Mamusia
No wreszcie, chyba z pół godziny się logowałam 😮

Hej babeczki, dawno nie zaglądałam, ale na budowie ciągle dużo roboty. Młodego już parę razy podrzucaliśmy do moich rodziców na parę godzinek, żeby porobić co trzeba. Męcząca ta praca i wieczorem padam na twarz, ale jednocześnie bardzo przyjemna 😉 Już coraz bliżej do przeprowadzki, muszę tylko zagryźć mocno zęby i jakoś przetrzymać te ostatnie tygodnie...
Synuś gania jak szalony, nawet czasem mogę posiedzieć, jak biega po podwórku 🙂 No i odkąd zaczął biegać przesypia namcałe noce 🤪 Najpierw parę nocy z rzędu do 5-5.30, a teraz już kilka dni do 7-7.30 🤪 🤪 🤪 Więc i ja zaczęłam przesypiać więcej niż po 3 godziny z rzedu, choć wstaję czasem w nocy, żeby go przykryć. Ale jedną noc udało mi się przespać calutką od 22-giej do 5-tej i potem jeszcze drzemka. Pierwsza przespana noc od prawie roku 🤪
Zmykam na budowę, bo mamy dziś mobtaż drzwi wejściowych i panowie już kończą, wię muszę odebrać od nich klucze. Nasze pierwsze klucze do włsnego domku 😉 Wpadnę wieczorkiem 😘

• Mamusia
Hej babeczki,
nie zaglądałam bo w pracy w weekend byłam. Raczkowanie idzie młodemu pociesznie 😜, ale i tak woli z mamusią za raczki śmigać 🤢. Na zakupkach w piątek się obkupiłam-kupiłam sobie jeansy , 2 bluzeczki i torebkę. Także zrelaksowałam sie na maksa 😎
Mimisuper że wyjście udane! Ja mam zaplanowany taki wypadzik z dziewczynami 3 września, już sie doczekać nie mogę.
Karola83- SUUPER z tym kredytem , teraz już z górki!
Inka fajnie że domek już na wykończeniu, no i że Kubuś tak pięknie śmiga na nóżkach i śpi.

Karolka83, ja na roczek jutro to mam tort i jakieś ciacho i lody(to na słodko). A tak to mama ma mi zrobić kurczaczka z jabłkiem, my robimy 2 sałatki i tradycyjnie jakiś półmisek serów i wędlinek. Robiłabym tylko na słodko urodzinki ,ale przychodzą na 17ta dziadki to jakąś kolacyjke wypada też podać-i to wsio.

😘 😘 😘

• Mamusia
Hej kobiety!!!
U nas dziś grill rodzinny 🙂 A urodziny robimy dopiero w niedziele/sobotę, bo nie każdy może przyjść w dzień roboczy.
Nad menu jeszcze nie myślałam, ale chyba zrobimy obiad, tort zamówimy i tyle 🙂
Inuś, super ze już nie długo na swoim będziecie 🙃 Karola83, extra, ze tak Wam się z kredycikiem udało 🤪 Moni, zobaczysz odzyjesz odrazu po takim wypadzie 😁 😁
Zmykam, bo Szymon pcha się do kompa non stop 🤢
Miłego wieczorku 😘

• Mamusia
Karola83 jakie super wieści!!! Wy też już niedługo będziecie na swoim 🙂

Dziewczyny, niedawno ciężarówy,dzis już o urodzinach dzieciaczków rozmawiamy 😁 Ja też niby tylko rodziców, rodzeństwo i dziadków proszę, a wyszło 12 osób i 4 dzieciaczki. Dla nas przygotuję tradycyjnie parę sałatek i coś do przekąszania i jeszcze coś na ciepło, ale chcę wymyśleć coś ekstra dla dzieci, w końcu to dziecięca imprezka 😉 Jakieś przebieranki czy cuś 🥴

Myślałam, że trochę ponadrabiam zaległości, ale oczka mi się już kleją i szczypią ze zmęczenia. Spokojnej nocki 😘