Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Toju ale nie ma żadnego linka 😞
po wychowawczym mogą mnie zwolnić, niestety. Trudno jak coś to nie wróce tylko przrdłużze dalej wychowawczy, a między czasie będe szukać innej pracy, w sumie i tak chciałam zmienić pracę bo już czas najwyższy 😜

A mój A. wrócił z siłowni i oznajmił, że on chyba by chciał mieć jeszcze synka 😮
a jak ja wspominałam, że chciałabym jakies rodzeństwo dla Łucyjki to mówił, że już jest spełniony jako ojciec, hmmm nie wiem comu się poprzestawiało...
w sumie tez bym chciała malucha drugiego ale sama nie dam rady z dwójka a A. niezbyt się angażuje w pomoc więc niech sobie dalej marzy 😜

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kurcze, Karola zapomniałam wkleić linka i zamknęłam stronę...
Ale to można wygooglować... Chyba nie mogą Cię zwolnić jak wrócisz na przykład na pół etatu... Ale ręki uciąć nie dam.
Zmykam bo taka śpiąca jestem że masakra...
Szykowałam nasiona do kiełkowania i kurde, M kupił słonecznik niełuskany i stałam jak ta lampa i łuskałam 🤢

• Mamusia
witam kofane kobietki wszystkiego naj naj 😜 karola ja też tak muwiłam 2 miesiące temu normalnie się zarzekałam że narazie jedno nam wystarczy bo z dwójką niemam rady , a siła wysza chciała inaczej i tak postawiła na swoim 🙃 ehh co zobić ale teraz się cieszę i niemogę sie doczekać poniedziałku żeby zobaczyć co uniej słychać bo sie cos martwie jakos tak samo od siebie chciałabym już ruchy czuć :dry 🤔

• Mamusia
Hej laseczki!!!!
Spóźnione życzenia dla Was kobietki i moc buziaków 😘 😘 😘
My nadal u rodziców, ale tu na lubelszczyźnie jest strasznie zimno 😞 W mieszkaniu zimno, na dworze jeszcze gorzej ehh 😞 No i Szymkowi zaczyna się powoli nudzić chyba, bo rozrabia ile wlezie 😁 😁 Dziadkowie zostali z nim w poniedziałek, bo ja pojechałam spotkać się z przyjaciółką i mieli z nim roboty tyle, ze hoho 😆 Pewnie nawet mieli Go już dosć, założę się, tylko nic nie mówili 😁 😁
A ja nic nie dostałam od meża na Dzień Kobiet, na urodziny zresztą tez 🤨 Starał się przed ślubem,a teraz widocznie nie musi, no cóż 🥴
Miłego..

• Mamusia
cześć !

Myz Łucyjka zaliczyłysmy już godz spacerek, teraz ona po obiadku drzemie a ja mam chwile dla siebie 😉
powiem wam, ze chyba przesilenie wiosenne mnie dopad ło bo taka zmeczona jestem od kilku dni, w dodatku Łucja strasznie łobuzuje, wyciąga mi wszytsko z szuflad, grzebie po szafkach w kuchni - urwanie głowy z nią, czasem ci cierpliwości do neij brakuje 🤨

• Mamusia
Czesc dziewczyny !
Czy mogla bym was poprosic o glosowanie ? na Ewunie ? Jest przesliczna i przeurocza ! A jej zdjecie samo cie rozweseli 😉
http://pl.lennylamb.com/#pieluszki_wielorazowe/konkurs/3022 Poleć znajomym
Wystarczy jedynie kliknac pod zdjeciem 😉
Kazdy glos jest dla nas wazy!

P.S Glosowac mozna codziennie do konca Marca, Z góry dziekujemy za kazdy oddany glos 😉

• Mamusia
hej dziewczyny
przepraszam, że tak was zaniedbuje ale brak czasu...
remontujemy cały czas a wszystko idzie tak po mału, że nerwy trace...
nie mam nieraz gdzie zostawić dzieci, aby pomóc mężowi...moja mama chora , ciągle gorączkuje po 39, teściów nie chce obciążać bo opiekują się Natką gdy my jesteśmy w pracy, a tatusiowie pomagają nam w miare wolnego czasu...
do tego ja mam zapalenie kratni od 1,5tyg. a nawet na chorobowe nie moge iść....bo pełno pracy...
dzieciaki zdrowe, Bartkowi nie stwierdzono żadnych pasożytów, a antybiotyk drożdzowy pomógł...
Pozdrawiam, do następnego 🙂
ps.Karola nie obowiązuje Cię żadna ochrona niestety...

• Mamusia
Asiu, u mnie tak samo. Łucja okropnie boi sie lekarzy. dla niej każdy obcy to lekarz, który będzie coś jej robił 😞

A mi mała załapała katar 😞 już wyciągnęłam wszystkie syropki i od rana działamy.
Nocke oczywiście miałyśmy okropna, ale to dodatkowa wina 3-ek które wychodzą wszystkie naraz.

Karolka współczuje z remontem 🤢 wiem jak to jest, chce się szybko ale nie ma kiedy i jak.
Dobrze, że maluchy zdrowe, a Ty znajdź chwilke na lekarza żeby jeszcze gorzej się nie porobiło. A miedzy czasie możesz płukac gardło: -szałwią.

• Mamusia
Karola, dzięki, ja czuję się już dobrze 🙂 cieszę się że Twoje dzieciaki już zdrowe 🙂 a remont, zobaczysz, niedługo będzie po i będziecie się cieszyć swoim mieszkankiem 🙂

A ja musze pochwalić moją Ankę, bo ona się lekarzy nie boi, nawet mimo tego że byłyśmy w szpitalu i tam miała dwa razy zakładany wenflon i codziennie dwa razy podawany przez niego antybiotyk.
Daje się ładnie osłuchać, buzię otwiera jak pani dr idzie do niej ze szpatułką 🙂 No i dzisiaj byliśmy na pobraniu krwi i bardzo mało płakała, nie wyrywała się - chociaż tego się bałam... I jeszcze mieliśmy rtg klatki piersiowej, bo Ania ma podejrzenie kolejnego zapalenia płuc 😞 i ładnie stała i się nie ruszała do zdjęcia 🙂 kochaniutka jest 🙂 dostała w nagrodę ciacho 🙂

• Mamusia
Toju 😞 poważna sprawa. zdrówka dla Ani, dobrze że taka dzielna jest chociaz u lekarzy, chociaz mam nadzieje, że nie będzie musiała często do nich chodzić.

My też zaliczyłysmy wczoraj pediatre wieczorem, małej podskoczyła temp, więc wolałam działać od razu. U nas typowa wirusówka, mnie tez chwyciło. Dziś siedzimy w domu, choć temp już nie ma ale ze względów bezpieczeństwa, jak nic nie będzie się działo wieczorem to jutro wyjdziemy choc na chwilę się przewietrzyc, bo w domu nie wyrabiam

• Mamusia
Asiu fajnie masz, znowu ten moment wyczekiwania i narodzin... 😉
a tym razem kogo chciałabys mieć, chłopca dla odmiany?

Dziewczyny oficjalnie od 7 maja wracam do pracy 😁
póki co się ciesze zobaczymy jak będzie w praktyce 😜
zadzwonił do mnie dyrektor i zapewnił, że moge wracać bo mnie nie zwolnią, wręcz przeciwnie nawet im na ręke ze mam w planach powrót, niańka załatwiona myślę, że i Łucja będzie zadowolona, bo babeczka w domu siedzi z 2-ka swoich córek (jeszcze2 chodzą już do szkoły) a od kwietnia będzie zjamowała się dodatkowo chłopcem 1 m-cznym i moją Łucją od maja, także przedszkolo żłobek w sam raz 😁, będe jej płaciła 150zł tyg, więc miesięcznie ok 600zł źle nie jest.

Toju jak zdrówko Ani?

dawno nie było ACSB? Ciekawe jak tam Phillipek po zabiegu...

Karolka jak idzie remont? musisz się pochwalic jakimis foteczkami jak skończycie 😉
Buziam 😘

• Mamusia
Hej kochane 😉
Asiu, to na 100% dzidziuś tak się rusza 😆 😆
Karolka83, super, ze wszystko udało Ci się tak szybko załatwić 😆 No i za opiekunkę 600zł, to nie jest tak duzo jak na obecne czasy 😉 Łucji na pewno się spodoba takie mini przedszkole 😁 😁
Toju, jak Aneczka..mam nadzieje, ze lepiej 🤨
My wczoraj wróciliśmy od rodziców i mam od razu pełne ręce roboty 😲 Cztery pralki muszę puścić z praniem 😲
Do tego wzięłam się za wiosenne porządki, pochowałam zimowe rzeczy, umyłam płytki na balkonie, bo były po zimie takie brudne, ze az woda czarna była 🤢 🤢 Zmyłam podłogi, a teraz odpoczywam póki mały trzpiocik śpi 🙂 Dzisiaj jeszcze kupiłam Szymkowi cieńsza czapeczkę i kilka bodów, bo juz ze starych powyrastał 🙂Jeszcze musze połazić za jakąś kurteczką 🙂
Buziam Was kochane 😘 😘 😘