Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
W sumie nic nie wiem. Lekarze stwierdzili, ze "obraz usg jest dziwny".Ogolnie Hania jest bardzo ladnie rozwinieta, lezy poprzecznie , dlatego brzuszek moj wydaje sie mniejszy, ale jak najbardziej wszystko dobrze.Jednak nie spotkali sie z tym nigdy. Hania miala uropatie- sklejona cewke moczowa i pecherz robil sie wielki,mocz sie nie wydalal. Zalozyli shunt, dzieki ktoremu mocz wyplywal z pecherza do wod. Ale jak sie okazalo shunt juz dawno wypadl i plywa sobie w wodach plodowych...i teraz niewidomo o co chodzi...bo pecherz jest malenki,nerki powiekszone...podejrzewaja, ze po prostu Hania ma niewydolnosc nerek 😞 a to wiadome co sie z tym wiaze- smierc zaraz po urodzeniu. Ale to nic pewnego...mam obserwowac ile jest wod plodowych, jak beda malec tzn. ze nerki nie pracuja...

• Mamusia
MiP napisał:
W sumie nic nie wiem. Lekarze stwierdzili, ze "obraz usg jest dziwny".Ogolnie Hania jest bardzo ladnie rozwinieta, lezy poprzecznie , dlatego brzuszek moj wydaje sie mniejszy, ale jak najbardziej wszystko dobrze.Jednak nie spotkali sie z tym nigdy. Hania miala uropatie- sklejona cewke moczowa i pecherz robil sie wielki,mocz sie nie wydalal. Zalozyli shunt, dzieki ktoremu mocz wyplywal z pecherza do wod. Ale jak sie okazalo shunt juz dawno wypadl i plywa sobie w wodach plodowych...i teraz niewidomo o co chodzi...bo pecherz jest malenki,nerki powiekszone...podejrzewaja, ze po prostu Hania ma niewydolnosc nerek 😞 a to wiadome co sie z tym wiaze- smierc zaraz po urodzeniu. Ale to nic pewnego...mam obserwowac ile jest wod plodowych, jak beda malec tzn. ze nerki nie pracuja...

a masz może problemy z utrzymaniem moczu??

• Mamusia
Cześc dziewczyny 🙂

Atuś cieszę się że Cię tu widzę 🙂
przed chwilą zaglądałam do Was na lapku, ale coś od wczoraj źle mi otwiera tę stronę i nie mogę nic napisac. Więc wlazłam na chwilę na kompa...

Martuś, trzeba dużo nadziei i wiary że dzidzia sobie poradzi...

• Mamusia
Atus smaka to ja mialam...oj mialam....;p kupilam sobie kilka holenderskich truskawek,kiwi,banana i jogurt- wszystko pokroilam. Pysznie wygladalo i momentalnie, kiedy wszystko zjadlam, wszystko zwymiotowalam...ehhh brak mi slow:/ chyba pociesze sie poranym chlebem z jakims serem:/ A ty juz po kolacji?

• Mamusia
MiP napisał:
Atus smaka to ja mialam...oj mialam....;p kupilam sobie kilka holenderskich truskawek,kiwi,banana i jogurt- wszystko pokroilam. Pysznie wygladalo i momentalnie, kiedy wszystko zjadlam, wszystko zwymiotowalam...ehhh brak mi slow:/ chyba pociesze sie poranym chlebem z jakims serem:/ A ty juz po kolacji?

ja zrobię na kolację koktajl owocowy z kefirkiem.
I nie ma szans żebym go zwymiotowała - nie dam się!!! 😉

jestem nauczycielką w przedszkolu i codziennie wracam z bólem głowy do domu 😉

• Mamusia
Mi tak powiedziano:/ Bo jezeli nerki zle pracuja, to jest interwencja. A niewydolnoisc nerek to juz nieodwracalna wada. U noworodkow nie robi sie przeszczepow bo nie ma dawcow, wiec nawet dializ nie robia( dializy robi sie osoba czekajacym na przeszczep 😞