Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aurelia ja widze,ze ty dla brata taka sama jak ja 🙂
ja juz wyszykowana, dziecko sie obudzilo i bedzie szykowane do wyjscia,jeszcze sie make-upne.
sloneczko jest, piekna polska zlota jesien.
my zrobilismy rekonesans wsrod krzeselak i najlepsze(najbardziej funkcjonalne) zdaja sie byc chicco wiec bedziemy polowac na jakies tu u nas oczywiscie uzywane 🙂

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
edithd napisał:
a na temat krzesełka - to ja poluje na takie. cena przystępna i chyba jest OK http://allegro.pl/item738837259_krzeselko_do_karmienia_super_wyposazenie_nowe.html

swietne! wzorowane na chicco wlasnie! super! cena za nowe rewelka!HMMM...CHYBA SIE ZASTANOWIE NAD TAKIM NOWYM 🙂

• Mamusia
no tez mam zamiar na jakis spacerek w koncu wyjsc....opuchlizna juz prawie zeszla wiec moge pokazac sie na swiatlo dzienne..... a co do krzeselek to ja wiem ze moj typ |Pudziana nie usiedzialby za dlugo w tym z pierdolami 5 min by go zajelo !!!!!!!!!!!i poznije co innego dziecko 6 miesieczne jest jak wariat jak juz zaczyna jesc wiec fiolia wszystko najlepiej zakryc heheheheh

• Mamusia
Czesc kochane!
Dziekuje Gos za cud kwiatka.
Kasiu!Mam nadzieje,ze dalas rade w tych szpilkach.Nota bene...podziwiam!!!Ja przy Sofii jakos nie daje rady na obcasach a co dopiero w szpilkach. Jestem jakos mniej operatywna... hahahaha.
Mam nadzieje,ze chrzest udal sie! Gratulacje i witam w gronie malych aniolkow.
My juz dzis bylismy w kosciolku. Wystroilam Mala w kiecke i pantofelki. Wszyscy tylko ach i och! Potem oszlismy na spacer i na kawe i deser na tarasie w takiej fajnej kafejce na starym miescie. Teraz Sofia spi sieste, a my do obiadu!!!
Milej niedzieli Kochane!

• Mamusia
Hej dziewuszki 😘

ja juz po spacerku i pojechałam do Shoping centre na zakupki dla Beti ,ale zgłupłam i nic nie kupiłam ,Beatko body sa z długim pakowane po 3 szt.i kosztują -4euro-Early days,a Pizamki tez po 3 szt kosztują 6,5e.są śliczne i te lepszej jakosci i kolorowe,więc nie wiem czy w tej cenie kupowac ,dzwoniłam do ciebie ale nie odbierałaś ,jak mi powiesz tak to jutro wszystko kupię.Body z krótkim są pakowane nawet po 10 szt i kosztują 7 euro ,ale z krótkim nie chciałaś.

Polazłam również zrobić rekonesans tego krzesełka i powiem wam ze nie jest warte tej ceny ,ta cena jest za tą wkładkę i pasowałoby miec je od zera żeby wykorzystac funkcjonalność ,i przesadzili 180euro za jeden bajer ,obok stało inne z Chicco i kosztowało 79euro a niewiele sie rózniło tylko nie było rozkładane całkiem na leżąco ,a ja pytam czy wasze dzieci jeszcze chcą leżec ,bo moja jak tylko ma chec to dzwiga głowe go góry i leży tylko jak śpi,więc juz mi przeszło zakażenie żeby je mieć 🤪 chociaż jeszcze dziś rano byłam gotowa je kupić,bez dodatku sióstr 😁 także te co sie napaliły to dobrze sie zastanówcie i jeszcze dobrze ogladałam to z Rainforest Fishe pirice i tez przemawia ZA!,nie tylko ceną=99euro.Więc ja juz ten temat zamknęłam.
http://www.allegro.pl/item743975781_fisher_price_krzeselko_karmienia_rainforest_gratis.html

• Mamusia
edithd napisał:
a na temat krzesełka - to ja poluje na takie. cena przystępna i chyba jest OK http://allegro.pl/item738837259_krzeselko_do_karmienia_super_wyposazenie_nowe.html

w polsce takie sobie kupię ,tez wystarczy i jeszcze szukam taniego kojca na nastepny przyjazd w listopadzie juz nie bede spała z małą na łózku i jeszcze z mężem,bo teraz najpierw dopóki byłam sama to spała ze mna a potem jak Piotrek doleciał to mieszkaliśmy u jego brata a że spodziewali sie dziecka drugiego(urodziła sie w poniedziałek:3200g,Karolinka)to było juz gotowe łózeczko no i mała spała jak księżniczka na swoim,hihihi,w gościach miała lepiej niz w domu,bo tu ma tylko kołyskę 🙃 wiec kojec i krzesełko w PL musi miec!

• Mamusia
Cześć kochane wiedźmy!

Jestem padnięta, miał być super weekend a jestem totalnie wykończona. Małemu łapło wiaterki i ryczy w niebogłosy. Całą noc nie przespał a ja razem z nim, w dzień spi max po 10 minut a my nic tylko z goracymi pieluchami i masażami brzuszka TRAGEDIA a lekarz na dyżurce w szpitalu powiedział nam dosłownie tyle "jak będzie gorączkował dajcie mu paracetamol w syropku". Jestem zła padnięta wykończona i na bęcwała wqurw... Biedne dziecko!!! Normalnie łzy mam w oczach jak widze jak sie meczy!!! A w dodatku pierwszy raz od 15 lat dostałam total atak astmy z max dusznosciami. Dobrze ze w sąsiedztwie mamy mieszkają starsze schorowane babcie i mają inhalatory i ze mnie poratowały bo było juz nie ciekawie. Myślalam ze mam juz z astma spokój święty, tyle lat nie atakowała a tu taka niespodzianka. Ja padnieta, mały wykończony dobrze ze męzulo się trzyma! Pędzimy okąpać małego w super ciepłej wodzie i ide spróbować pospać, bo padam. Wpadne tu jutro jak już odwiedze jakiegos pumologa ze soba i z maleńkim lekarza.

A co u ZOsi? Jakie wieści?

• Mamusia
zoltri
własnie oglądałam twoje fotki i sie kapłam że Ethanek ma taki pałąk ,ale ja nie mam rózowy tylko fioletowy a nie było takiego to wkleiłam róż to prwie to samo też jest zółwik,konik morski i ośmiorniczka,hihihi,fajny jest 😉
a to krzesełko to przesada,ale gdybym nie widziała na własne oczy to dalej bym spać przez nie nie mogła ,bo na necie jest tak pokazane ,że zaraz bym kupiła:P to sie nazywa chwyt reklamowy,a ja mam na tym punkcie bardzo słaba -silną wolę 🙃

• Mamusia
HEJ WIEDŹMISKA!!!:P

MY WCZORAJ PORZĄDZILIŚMY,BYLIŚMY U RODZINKI,OBALILIŚMY KILKA FLASZEK,A DZISIAJ LECZYNY KACA:P :P ALE TRZYMAŁAM SIĘ JAK NIGDY,TO NAWET W SZCZYRKU SZYBCIEJ WYSIADŁAM HIHI:P

RENI BIEDACTWO WSPÓŁCZJĘ WAM,MUSICIE SIĘ LECZYĆ I BĘDZIE OK,UWAŻAJCIE NA SIEBIE 😘 😘

GOSIA A WIESZ,ŻE JUŻ OGLĄDŁAM TE WÓZECZKI,ALE KUŹWA NIE POGIĘŁO MNIE,ŻEBY DAĆ 3 STÓWY ZA WÓZEK DLA LALEK 🤪

A CO DO KRZESŁKA TO MI WYBIŁAŚ WŁAŚNIE Z GŁOWY KOCHANIE 😘 JA KUPIĘ JAKIEŚ PROSTE COŚ JAK MA ZOLTRI I MAM TO GDZIEĆ,PRZECIEŻ NIE BĘDZIE TAM SPĘDZAŁA PÓŁ DNIA 😉

KURDĘ CZYTAŁAM ZALEGŁOŚCI ALE MAM SLEROZĘ KACOWĄ I ZAOMNIAŁAM CO BYŁO ☺️

CIEKAWE JAK TAM LASKI PO CHRZCINCH???

MY WŁAŚNIE WCZORAJ BYLIŚMY U KUZYNKI TEJ OD KEVINA RODZICÓW I TAM SPALIŚMY,PAULINA TEŻ BYŁA Z MAŁYM,ALE CIOCIA SIĘ NIMI ZAJĘŁA A MY MIELIŚMY LUZ BLUZ,CHOCIAŻ MOJE SŁONECZKO TAKIE JEST KOFFFANE,ŻE SPAŁO OD 21 DO 6 RANO WIĘC SPOKO:P MIELIŚMY CZAS DLA SIEBIE:P

MYKAM SIĘ ZARAZ KĄPAĆ I KAKAO MI SIĘ CHCE:P BO WCZORAJ NIE BYŁO WARUNKÓW,BO SPALIŚMY WSZYCY W JEDNYM POKOJU,MY Z ŁUKASZEM NA MATERACU Z KTÓREGO ZESZŁO CAŁKOWICIE POWIETRZE I CIERPIELIŚMY NA PANELACH 😞 🙃

BUZIAKI MAMUŚKI KOFFANE,ALE WIĘKSZE DLA MALUSZKÓW:P

• Mamusia
Niewyzyta jesteś ,ale idz i kochaj sie na maksa aż drzazgi i wióry polecą ,bo na kacu super smakuje,hihihi,:P

a krzesełko -fakt ,chcesz to kup ale wg mnie to przegięcie 🙃

ja tez juz się odłączam od swiata ,bo zaraz mój husband wraca no i z okazjii jego jutrzejszych urodzinek robie kolacyjke ze swiecuskami 😁 i żabsko ogoliłam ,to moze cos tez bedzie ,jakieś kakao ☺️ napewno ,bo pół kilo lubczyku dzis było w rosole,hihihi:P
:P

DOBRANOC KOFFANE!

a moja Olivcia też dzis przespała od 22-5 rano ,super córcia,nie mogę powiedzieć ,ze mam nieprzespane noce,chybaże przez pękate cycki 🙃

• Mamusia
Goś napisał:

DOBRANOC KOFFANE!

a moja Olivcia też dzis przespała od 22-5 rano ,super córcia,nie mogę powiedzieć ,ze mam nieprzespane noce,chybaże przez pękate cycki 🙃

matko, jak ja Wam zazdroszcze!!!!!!!!!!!!!! tez tak miałam przez 2,5 miesiąca, a teraz...o 3 pobudka i potem co 30-40 min az do 7. wierzcie mi. masakra. męczy cycka, a jak jej go wyjmę to sie od razu budzi. kurcze, nie wiem skąd jej się to wzięło...

• Mamusia
Hej mamuśki!
I my bylismy na weekend u rodziców i jeszcze dzisiaj do mojego dziadka pojechaliśmy bo wczoraj urodziny miał a, że ja ukochana wnusia jego jestem to pojechalismy 🙂
Jednak źle zrobiłam, że dawałam małemu jabłuszko wcześniej bo później bolał go brzuszek i strasznie sie męczył nie mógł zasnąć i w ogóle ale juz dzisiaj mu nie dałam i jest ok poczekam aż skończy te 4 miechy i spróbujemy jeszcze raz 🙂
Mój maluch kapany jest o 19.30 potem butla później na rączkach do odbicia potem poleży jeszcze w łóżeczku na pleckach popatrzy na karuzelę i po 20 minutach na brzuszek i raz dwa zasypia potem 24-1 w nocy pobudka tatustaje daje butle mały zjada i od razu spi potem 6 rano mama wstaje daje butle przewija( zawsze kupka 🤪 ) i też zasypia od razu potem pobudka o 8 bierzemy go do nas do łóżka i bawimy się z godzinkę potem wkładam go do krzesełko i ogarniam pokój potem mały zasypia oczywiście trzeba go położyć na brzuszku!!! Budzi się koło 11 dostaje butle przewijamy ubieramy i idziemy do miasta do babci i do parku potem wracamy do domku. Druga babcia konczy pracę ( jest dyrektorką szkoły i uczy polskiego) mały zostaje na dole z babcią a mama idzie robić obiadek godzina 16 mały zjada butlę i bawi się z godzinkę zasypia koło 18 budzi sie i juz do kompieli bawi się i tak mija nam dzionek !! 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
iza jaki grafik dobry:P:P:P

moj wcina wszystko juz oprocz mieska....kalafiorek pietruszka marchewka ziemniak jablko banan brzoskwinia:P:P

jutro sprobuje kurczaczka mu zrobic odlozylam piers z kurczaka wiec ugotuje i zasmakuje:P:P

iza tez sie balam reakcji malego ale naszczescie go brzusio nie bolal ja nie wiem w ogole co to znaczy...kazde dziecko inne i matka wie najlepiej

• Mamusia
hej kochane, ja na chwile,jutro doczytam. Gos kup te pajace na 6-9 (6 szt)i 9-12(6szt) oraz body tez tak jak pisalam czyli po 6 szt z rozmiaru(tak samo jak pajace) bo przeciez bede i tak potrzebowac a cena jest ok.
telefon mam nowy nr 😞 ten na ktory dzwonilas lezy w domu jako stacjonarny. na nk juz podam nowy:*

Kochane

dalismy rade uff...nogi mnie bola tak,ze szok...brrrr 🙂 zaraz bede ograniac stoly po imprezie...ale jak na nie patrze to mi sie odechciewa wszystkiego.... 🤪 🤪 Nadzia spi,maz tez tylko ja buszuje...

Niebus fakt mielismy piekna pogode z Radzia 😘 ciekawe jak u niej?? 🤪

Edith co do tych szpilek to You Can Dance nie bylo-na moje szczescie,ale...czulam sie jak na szczudlach :laugh: jakos tak nie bardzo czuje sie na szpilkach teraz -niewygodnie mi bylo tymbardziej,ze cala msze trzymalam sama Nadzie... za to uwielbiam moje juz biedne adki :P