Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
sloneczko123 napisał(a):
Agamu napisał(a):
sloneczko123 napisał(a):
mam pytanie, skoro jestem w 5 tyg i 6 dni to jest 5tc czy 6tc?wszedzie roznie pisza i sie zastanawiam nad tym...
Wg mojego gina to już 6 tydzień, skończyłaś 5 i teraz leci już 6 🙂

Ten brzuszkowy kalkulator dziwnie mi oblicza, wychodzi mi ze wczoraj w sobote zaczal sie 7tc. Ah juz nie wiemjak to obliczac:P
Musisz gina zapytać, jak będziesz u niego, ja mam 23 wg OM, 24 wg USG, a na brzuszku wychodzi że 22 więc zawsze jest jakaś rozbieżnośc heehhehe 🙂

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

sloneczko123 napisał(a):
Hej dziewczyny! 🙂
Pierwsze mdlosci juz za mna...wczorajszy wieczor byl koszmarny 😞

Współczuję, mnie mdli, ale tylko trochę. Jak na razie nie wymiotowała.

chyba za szybko się pochwaliłam. Dziś mnie okropnie mdliło. Jak mi tylko coś na brzuch naciska to mi niedobrze(np spodnie), jak szłam za szybko to też mnie mdliło. Mam wrażenie, że ciągle mnie mdli. Macie na to jakieś rady? Wiem, że imbir jest przeciw mdłością. Tylko u mnie go nie widziałam w sklepie.
Przy pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości.

• Mamusia
Nikusia102 napisał(a):
chyba za szybko się pochwaliłam. Dziś mnie okropnie mdliło. Jak mi tylko coś na brzuch naciska to mi niedobrze(np spodnie), jak szłam za szybko to też mnie mdliło. Mam wrażenie, że ciągle mnie mdli. Macie na to jakieś rady? Wiem, że imbir jest przeciw mdłością. Tylko u mnie go nie widziałam w sklepie.
Przy pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości.

mojej szwagierce przechodzilo po herbacie z cytryna 🙂

sloneczko123 napisał(a)

no ja właśnie też dziś taką herbatę próbowałam, troszkę lepiej było, ale wszystko na chwilkę.

chloe napisał(a):
Hej dziewczyny!
Przede wszystkim gratulacje! 🙂)
Ja mam termin na 31.12 wiec bede do was zagladac bo to bardzo bliziutko i nie wiadomo kiedy dzidzius zechce przyjsc na swiat 🙃

super, bo różnica w terminie 2-3 dni to żadna różnica 😉

• Mamusia
Nikusia102 napisał(a):
sloneczko123 napisał(a)

no ja właśnie też dziś taką herbatę próbowałam, troszkę lepiej było, ale wszystko na chwilkę.

Laski ,podobno pomaga jedzenie migdałów-mi nie pomogło, ale może Wam pomoże 🙂 Chciałam jeszcze rzec, że mi mdłości i wymioty przeszły dopiero jakiś tydzień temu, więc wszystko przed Wami 🙂

Agamu napisał(a):
Nikusia102 napisał(a):
sloneczko123 napisał(a)

Laski ,podobno pomaga jedzenie migdałów-mi nie pomogło, ale może Wam pomoże 🙂 Chciałam jeszcze rzec, że mi mdłości i wymioty przeszły dopiero jakiś tydzień temu, więc wszystko przed Wami 🙂

mi migdały nie pomogły, nie mdliło mnie tylko w momencie jak je jadłam. Herbata z cytryną też na chwilę, nawet ciepłego mleka próbowałam (pomagało mi czasem jak zgagę miałam 😉 ale teraz nie. Ja się pocieszam że do 3 miesiąca a Ty piszesz, że niedawni Ci się skończyły-załamka.

• Mamusia
Dziewczyny na mdłości najlepiej zjeść herbatnika, jakieś lekko strawne ciasteczko lub ryżowe krążki przed wstaniem z łóżka, połóżcie sobie na szafeczce przed snem i pół godziny przed wstaniem zjedzcie... a migdały i orzechy włoskie na zgagę... wiem coś o tym, bo się męczyłam pod koniec ciąży i migdaly przynosiły ulgę 🙂

• Mamusia
Post został usunięty ze względu na naruszanie zasad Regulaminu Forum ( pkt 10 k )

hej dziewczyny jak się czujecie?
jesteście ciekawe płci dziecka? Jak myślicie co będzie? A co byście chciały (po za tym, żeby było zdrowe, bo to oczywiste)
bo ja mam już syna i nie wiem czy teraz chciałabym córkę czy lepiej drugiego syna, żeby mieli lepszy kontakt 😉

• Mamusia
Hej. Też mam termin na styczeń i cieszę się z tego bo razem z dzidzią będę obchodzić urodziny 🙂 Póki co, to mdłości prawie nie mam 🙂 ale za to od czasu do czasu czuję dziwny ból u dołu brzuszka, trochę się tego boję 😞 czy to normalne? Czy też tak macie?

• Mamusia
Czesc dziewczyny, jakby nie bylo jestem w ciazy, termin porodu kalkulatory internetowe roznie mi liczą od 29 grudnia do 2 stycznia, a mnie się marzy urodzić 3 stycznia i to coreczkę 😁D, do gina idę dopiero 31 maja`( bo sie urlopuje heh), ale za to jutro ide do ogolnego po skierowania na badania to je sobie za wczasu zrobie 🙂
Co do mdlości , od tygodnia albo mnie mdli albo jestem śpiąca albo jedno i drugie naraz ale zauważylam ze na mdlosci pomaga mi siedzenie na świeżym powietrzu i "ruszanie szczęką" jak tylko poczuję sie glodna natychmiast mnie mdli.
tak wogole to moja druga ciąża, pierwsza byla 16 lat temu a jej owoc jest teraz wielkim facetem już.
Pozdrawiam Was wszystkie przyszle i te już obecne mamuśki 🙂

no gratulacje dziewczyny 🙃
a jeszcze niedawno sama zobaczyłam dwie kreski i zakładałam wątek hihi a tu już styczeń 2012 jeeej

powodzenia i samych radości 🤪 🤪 🤪

Monika1985 napisał(a):
Hej. Też mam termin na styczeń i cieszę się z tego bo razem z dzidzią będę obchodzić urodziny 🙂 Póki co, to mdłości prawie nie mam 🙂 ale za to od czasu do czasu czuję dziwny ból u dołu brzuszka, trochę się tego boję 😞 czy to normalne? Czy też tak macie?

czytałam, że podbrzusze może boleć jak dzieciątko zagnieżdża się głębiej w macicy.
nasza dzidzia będzie w grudniu lub styczniu urodzona (termin na 03.01) a my oboje z mężem z lutego jesteśmy 🙂

anetkamm napisał(a):
Czesc dziewczyny, jakby nie bylo jestem w ciazy, termin porodu kalkulatory internetowe roznie mi liczą od 29 grudnia do 2 stycznia, a mnie się marzy urodzić 3 stycznia i to coreczkę 😁D, do gina idę dopiero 31 maja`( bo sie urlopuje heh), ale za to jutro ide do ogolnego po skierowania na badania to je sobie za wczasu zrobie 🙂
Co do mdlości , od tygodnia albo mnie mdli albo jestem śpiąca albo jedno i drugie naraz ale zauważylam ze na mdlosci pomaga mi siedzenie na świeżym powietrzu i "ruszanie szczęką" jak tylko poczuję sie glodna natychmiast mnie mdli.
tak wogole to moja druga ciąża, pierwsza byla 16 lat temu a jej owoc jest teraz wielkim facetem już.
Pozdrawiam Was wszystkie przyszle i te już obecne mamuśki 🙂

Witamy kolejną Mamusie 🙂 im nas więcej tym weselej będzie 🙂)
mi kalkulator wyliczył na 03.01 a kiedy urodzę to zobaczymy. To też moja druga ciążą, prawie osiem lat temu w sierpniu urodziłam syna. Teraz syn już się rodzeństwa nie może doczekać 🙂

• Mamusia
Nikusia102 napisał(a):
hej dziewczyny jak się czujecie?
jesteście ciekawe płci dziecka? Jak myślicie co będzie? A co byście chciały (po za tym, żeby było zdrowe, bo to oczywiste)
bo ja mam już syna i nie wiem czy teraz chciałabym córkę czy lepiej drugiego syna, żeby mieli lepszy kontakt 😉

ja bedzie dwoch chlopakow to jak mowi moja kuznka - wersja ekonomiczna, bo duzo ciuszkow i zabawek moze odziedziczyc 🙂

ja mysle ze urodze coreczke, oboje z mezem mamy takie przczucie 😁 ale co bedzie to bedzie, byle zdrowy dzidzius byl! 🙂

Ja też oczywiście kibicuję jak inne dziewczyny przyszłym mamusiom 2012!! 🙂 Termin miałam na 17 stycznia, a urodziłam 7.01. 😉 tak z czystej ciekawości napiszę, że 1 usg (w sumie ono najdokładniej określa termin porodu) ustaliło, że mam rodzić 10.01 🤪 😉 ale miałam regularne @ więc się trzymałam terminu z @.

Mi też na zgagę pomagał sok z cytryny. Pamiętam jak dzisiaj, że cytryna schodziła u mnie w ekspresowym tempie. Do wszystkiego piłam gorącą wodę z cytryną nawet do obiadu 😁 jak sobie teraz o tym pomyślę... tfu! 🤔

• Mamusia
dziewczyny a jak u Was z ochotą na sex? bo u mnie baardzo wygasla jakosc od kiedy wiem ze spodziewam sie dzidziuska.

anetkamm napisał(a):
dziewczyny a jak u Was z ochotą na sex? bo u mnie baardzo wygasla jakosc od kiedy wiem ze spodziewam sie dzidziuska.

u mnie to samo. Nie mam wcale ochoty. Dziś rozmawialiśmy z mężem na ten temat i powiedział, że czytał, że kobiety nie mają ochoty w pierwszym trymestrze, w drugim mają a potem w trzecim znowu nie.
Myślę, że to łatwo wyjaśnić, wzrasta poziom hormonów, często się źle czujemy, jesteśmy zmęczony czy nas mdli. Tatusiom na pewno ciężko się z tym pogodzić, ale taka natura 😉, chyba że macie na to jakąś radę 😆

• Mamusia
hej dziewczyny! widze, ze mamuś nam troche nowych przybyło 🙂 byłam w środe na usg!widziałam naszą fasolkę i serduszko biło 🙂)), z usg, które miałam robione 2 dni temu wynikało, że jest to 6t i 2 dni ciąży 🙂nasza kruszynka ma 5mm 😁 lekarz powiedział, że z terminu OM wychodzi na 2.01, a z usg 8.01. 😉 dzidzia zdrowa, wszystko wporządku, mam zdjęcia 😁 a co tam u was???

słoneczko123 to super, że wszystko jest ok. Mi na wizytę przyjdzie jeszcze poczekać, ale jak powiedziałam rodzince kiedy mam USG to mąż stwierdził, że idzie ze mną a syn zaraz dodał, że on też. 🙂)

• Mamusia
Nikusia102 napisał(a):
słoneczko123 to super, że wszystko jest ok. Mi na wizytę przyjdzie jeszcze poczekać, ale jak powiedziałam rodzince kiedy mam USG to mąż stwierdził, że idzie ze mną a syn zaraz dodał, że on też. 🙂)

mąż też był ze mną 🙂 ale jak zapytałam czy mąż może wejść jak będzie mi robić usg to powiedział, że da zdjęcie. A kiedy masz mieć usg???

USG mam na 29.06 a przy pierwszej ciąży mąż był ze mną na usg i nie było problemu. Myślę, że teraz też nie będzie, bo to ten sam lekarz 🙂)