Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

skoreczka napisał(a):
mra_ napisał(a):
Tylko nie przeterminowane 😉

Mra tak jesteście nazwane w Odliczaniu więc spapugowałam 😉

Wiem, wiem 😁

Anabel może kuracja antybiotykowa wystarczy, trzymam kciukasy 🙂

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mra a jak twoje różowe upławy? Dalej są? Mnie to sie dzis sniło ze Ty jesteś następna 🙂

Pisałam chwilkę z Nikusią i to samo mi pisała co wcześniej napisała Anabel, więc mam Was pozdrowić 😘 Chwilke tylko bo Emilka juz mlaskała - dawała znak ze jest głodna 🙂

Dziewczynki a mąż Nikusi wstawił dziś link ze zdjęciem Emilki? Bo Nikusia wspomniała mi ale ja nie moge znaleźć na naszym forum ☺️ Jak któraś wie to podpowiedzcie mi proszę na której stronce 🙂

• Mamusia
Kasiulka obyś wyszła, albo żeby się rozhulało 🙂... tego ci życzę !! 🙂

Skoreczka dobrze że jesteś 🙂...ja nienawidzę jak u mnie neta nie ma... 🙂

Anabel życzę Ci aby macica się obkurczyła 🙂

Magditta ha udało mi się dodać ci 100 oklaska !! 😁 Makuś wychodź!! 🙂

• Mamusia
skoreczka ja nie widziałam żadnego linka do zdjęć Emilki 😮

Anabel również życzę, aby leki pomogły 🙂

Ja byłam dziś u gina i szyjkę mam "ciążową", czyli wszystko pozamykane. Pobrała mi wymaz na tego paciorkowca i powiedziała, że jak będzie, to przy porodzie dostanę antybiotyk (czyli to co Wy pisałyście 😉 ). Termin mam albo na 23 albo na 25 stycznia. Jeszcze muszę oddać mocz i iść na pobranie krwi. Za tydzień idę na ostatnie USG, a za dwa tygodnie mam ostatnią wizytę ginekologiczną 😉

Beata dobrze ze wizyta udana 🙂
Pamii to ja mam jeszcze wizytę 9 stycznia. No chyba ze do tego czasu synek się pojawi 😉
Rzeczywiście cisza nocna na forum stycznióweczek 🙃 Ciekawe kiedy powróci gwar? 🙂

To dobranoc mamusie 😘

• Mamusia
Cześć
Ja dosłownie na moment, bo tego jak się czuję nie da się opisać 😮 Nie śpię od wczoraj od 2:00 w nocy odkąd złapało mnie jakieś zatrucie pokarmowe (nie wiem czy nie złapałam w szpitalu jakiejś jelitówki). Nie potrafię zliczyć ile razy lądowałam w WC - ale szło ze mnie górą i dołem 🤢 Byłam pewna, że nie dojadę na wizytę do gina - bo byłam taka osłabiona. Ale ostatecznie dotarłam do gabinetu i wyglądałam jak zdjęta z krzyża. Powiem Wam, że mój lekarz po raz kolejny mnie rozczarował, żeby nie napisać wkur.... 😠 Nic mi nie przepisał na zatrucie!!!! Sama się musiałam dopytywać, czy mogę się ratować jakimiś lekami - chociażby węglem na zatrzymanie biegunki. Pomimo tego, że dałam mu wypis z wczoraj ze szpitala (były tam opisane szczegółowo 2 badania usg z dopplerem i wynika badania ginekologicznego) to i tak mnie męczył na fotelu i zafundował Małej zbędne USG!!!! Do tego skasował mnie jak za zboże i powiedział mi, że mam się zgłosić na porodówkę 16 stycznia. A jeśli nie zejdzie mi zatrucie to mam pojechać do szpitala i zgłosić się na jakąś internę, żeby mnie podleczyli - bo do porodu trzeba się zgłosić wypoczętym i zdrowym 🙃 Powiem Wam, że tak mi podniósł ciśnienie, że brak mi słów. Leżę w łóżku plackiem, łykam węgiel, trzymam ścisłą dietę ale ból jest okrutny 🤨
POZDRAWIAM WAS i życzę szybkiego i szczęśliwego wypakowania 😘

• Mamusia
Magditta, to ode mnie 101 oklask, bo zostałam wyprzedzona 😉
Kobziorku, Ty biedulko znowu cierpisz 😞 A lekarz, to jakiś konował a nie lekarz, zero tolerancji, byle kaska była 😠
No to Nikusia przechwaliła małą 😉 A zdjęcia też nie znalazłam 😞
Anabel, to teraz się oszczędzaj żeby macica się dobrze obkurczała i żebyś nie musiała zostawiać dzieciaczków i na oddział jechać 😞

Kobzior - wspolczuje Ci bardzo! 😞
Magditta - no to i ode mnie masz okejke na rozruszanie akcji 🙂

A ja dzis bylam u poloznej - wszystko w normie z ciaza (tu szyjek nie sprawdzaja, jedynie bicie serca dziecka, jego ulozenie, moj mocz, cisnienie moje i dzidzi, i pytaja sie czy wszystko OK).

A teraz jak zwykle nie spie i tak czuje jak mi dzidzia szaleje w brzuszku - po prostu mam wrazenie ze mi sie zaraz tylkiem wypchnie przez skore 🙂 🙂 🙂 No tak to dawno nie szalala 😉

A, i jeszcze dodam, ze skoro to juz styczen to postaralismy sie troche rozmiekczyc szyjke no i wrocilam do mojej zumby coby bioderka przed porodem rozruszac 😉

Pozdrawiam Was.
M

• Mamusia
hej Brzuszki 🙂
miałam już KTG i pojawił się tylko jeden skurcz,więc liczę,że wyjdę do domku 🙂 zależy,co powie lekarz,czekam na niego,może niedługo przyjdzie...
Powiedział mi wczoraj,że raczej termin z 21 stycznia mnie obowiązuje i żebym tego terminu się trzymała,a nie tego z 4 stycznia(czyli dzisiaj),bo nie jest wiarygodny. Więc wychodzi na to,że mam jednak jeszcze troszkę czasu 😁

hallo 🙂

Obecna w dwupaku 🙂

Wesa fajnie ze zagladasz do nas i trzymasz kciuki za stycznióweczki 🙂 🙂 🙂
Kasiulka to rzeczywiście duza rożnica w terminach porodu u Ciebie 🙃 Dłużej bedziesz za to obecna na forum 😉 Wracaj do domku!
Kobzior mam nadzieje ze juz dzis lepiej ze zdrówkiem! A ten twój lekarz to jakis nie za bardzo empatyczny człowiek 🤢
MartaMay a ja się boję rozmiękczać szyjkę 😮 bo dostaje takich skurczy ze pozniej nie wiem gdzie wejść i co zrobic zeby mineły 😞

Mamusie miłego dnia 🙂

• Mamusia
Cześć Kobietki 🙂
Ja też 2 w 1 😉 Po dość okropnej nocy 😠 Zasnąć jak zwykle nie mogłam a jak już zasnęłam to dokładnie o 24 dostałam smsa od koleżanki z życzeniami 😠 Życzenia okej, no ale ta pora 😮 No i znowu nie mogłam zasnąć. A o ok 3.30 już nie spałam, musiałam odwiedzić wc i to z dziwnym bólem brzusia, no ale to przejedzenie wyszło-dosłownie 🙃
Kasiulka, to jeszcze troooochę poczekasz 😉
Wesa, no my czekamy i czekamy i czekamy i nic 😉
Ale dziś jakiś tu spokój więc kto wie 😜

• Mamusia
Czesc
Kobzior jak dzisiaj??? mam nadzieje ze zatrucie mineło
U nas w domu tez panuje jelitówka szfagier przywlekl to dziadostwo ;/ mam nadzieje ze dzieciaki nie złapia staram sie je izolowac...
Mi w ciązy tez lekarz w razie czego pozwolił smecte brac ale obeszło sie bez...

Monika to własnie boli mnie najbardziej ze dzieci bede musiała zostawic poprostu nie moge o tym myslec...

Kasiulka dobrze ze rokowania dla was sa pomyslne i ze jeszczewrocisz do nas przed porodem 😉 jej 21 to juz moja kinia prawie miesiac beedzie miała 😉

Ciekawe czy noworoczne mamuski dzis wyjda ze szpitala 😉

Skoreczka ty to juz tez walczys długo z bolesnymi skurczami oby przez to porod był szybszy ...

Hej Brzuszki i Mamuśki 🙂

nadal jestem w trybie 2w1 i już nie mogę 😲 wczoraj wieczorem myślałam, że umrę - potworny ból krzyża, mąż mi go potem masował, ból głowy, zgaga a potem mdłości i humor taki, że bez kija nie podchodź... Dzisiaj niby lepiej, ale bolą mnie kolana i plecy 😮 no i że wczoraj tak źle się czułam to nie pracowaliśmy nad szyjką. Seksy jakoś zdają się nie wpływać na moją szyjkę, ja nie wiem 🙃 jak tak dalej pójdzie, to czas do godziny zero przeleżę w złości 🤢

WielkaB napisała, że być może już jutro wyjdą ze szpitala, jeśli Fabian mocniej się nie zażółci 🙂

• Mamusia
Hej Drogie 🙂
U mnie analogicznie sytuacja wygląda jak u ciebie Mra_ !!!! Sex też nie działa i ochoty wczoraj nie miałam zupełnie /chyba pierwszy raz od początku ciąży 🙂/ . Generalnie samopoczucie do bańki a dziś idę do doktorka na 16ta to może coś ustalimy 🙂
Widzicie mój synek nie jest jednak łasy na oklaski 🤢
Uciekam na razie odezwę się po wizycie 🙂 buzia i miłego dzionka 😘

Anabel myślisz ze takie skurcze będą miały jakiś wpływ na szybszy poród?

Też mam hormona, bo brzuch mnie ciągnie w dół i sprawia to ból, a nie mogę usiąść i nic nie robić. Strasznie mi się ciągnie do terminu porodu. A pomysleć ze można przenosić ciążę 😮 🙃 Zmęczona jestem. Musiałam się pożalić ☺️ Sorki.

Mra u ciebie tez nie jest wesoło z samopoczuciem. Oby juz niedługo!
Anabel a jak Twoje antybiotyki? Masz jeszcze goraczkę?

Skoreczka w końcu i na żale mamy forum 😉

Magditta pewnie zostanie zafundowany Tobie masaż szyjki. Mnie takim obdarzono i myślałam, że zjadę z fotela. 2 dni jeszcze czułam ten zły dotyk 🙃