Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Kruszyna mnie to czeka w piatek, też miałam jutro jechać na te badania ale musze to przełożyć. Przyznam że nie lubię zadnych badań, bo kosztuje mnie to duzo stresu, a czasem niepotrzebnego stresu.

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MartaMay w PL glukoza jest chyba jednak rutynowym badaniem, bo nie słyszałam żeby któraś ze znajomych nie miała tego badania ... na niekorzyść dwupaczków... No Skoreczka, tak to jest z tymi badaniami, ja też jak idę na wizytę to zadowolona itd, ale chyba podświadomie się stresuje tym wszystkim (tym że zaraz się dowiem jakie mam wyniki i czy wszystko ok z dzieciątkiem) i przed wizytą, u położnej jak mierzy mi ciśnienie to mam 170/90 itd 😜... a w domku mierze codzień 2x i mam ciśnienie 110/65 , czasem 97/55 a czasem 125/73 🙂 więc chyba nie jest źle..

• Mamusia
Witajcie brzuszki 🙂
Mam okropne latanie z zakończeniem praktyk w szkole podstawowej 🤢
Tyle tych papierków,że szok 🤪 🤪
Wy też macie tak,że w jakiejś pozycji nie możecie spać?? Ja jak chcę usnąć na lewym boku (zawsze tak spałam) to dzidzia się denerwuje i zaczyna kopać 🤨 i muszę się odwrócić na plecy lub prawy bok 🙂 w piątek jadę na kontrolę do gina 😮 😮 trzymacie kciuki,bo się troszkę boję 🙂 a od pon. znów studia 😞( i kolejna przeprowadzka z domku 😞 smutno będzie 😞 ale muszę dać radę 🥴
Miłego wieczorku 😘 😘

• Mamusia
Witam dziewczynki 🙂
dawno mnie nie było, ale udało mi się nadrobić

Nikosia trzymam kciuki i szybko wracaj do nas...

dziewczyny nie dawać się przeziębieniu, walczymy...

a odnośnie studiów jeżeli masz determinację to dasz radę u nas mamusia była najbardziej zorganizowana i zawsze przygotowana na zajęcia więc jak człowiek nie ma czasu to powinien znaleźć sobie kolejne zajęcie 🙂

• Mamusia
hehe Urszulka, w sumie to ponoć prawda że mamuśki nigdy nie odkładają czegoś na później 🙂...
Skoreczka właśnie wiem że wysokie :P i mam takie tylko jak widzę lekarza bądź kogoś kto jest ubrany na biało :P... czytałam o tym w necie że tak niektórzy mają :P... widać zaliczam się do tych niektórych 😁

Pamii to jak kiedyś zorganizujemy zlot Styczniówek to musze pamiętać o tym aby nie ubrać się na biało 😉
Kasiulka ja też swego czasu miałam praktyki w podstawówce, fajnie je wspominam 🙂

• Mamusia
Czesc
A ja znów nie miałam internetu ;/ i znów duzzzzo do nadranbiania mam nadzieje ze jutro tez internet bedzie to nadrobie bo dzis nie dam rady ... a mam do piatku wolne bo przeziebienie musze wyleczyc 😉

Nikusie widze ze wizyta była ciezka mam nadzieje ze wszystko sie ułozy i szybko was wypuszcza ze szpitala i nie denrwoj sie trzymaj sie jestesmy z Tobą

Skoreczko trzymam kciuki za Twojego synka ;+

Jutro jak nadrobie postarm sie napisac cos wiecej ...

Dzękuję Anabel !

A ja jednak jutro z rana jadę zrobic te glukozę, tylko nie kupiłam jej w aptece...ciekawe czy w laboratorium dadzą...najwyżej bedę szukać apteki!

Byłam na dole u mamy i jadła kluski śląskie z sosikiem i mięskiem, myślałam że oszaleje jak to zobaczyłam, jednak odmówiłam całej porcji ( zjadłam jedna maleńką ), bo muszę ograniczać jedzenie skoro tak rosne w oczach. Teraz jem winogrona i czekam na Przepis na życie.

Dobranoc!

• Mamusia
Czesc 😉
Skoreczko kiepski zamiennik kluseczka na winogrono 😉 bo winogrono ma duuuuzo kalpori i cukru podobno garstka winogfrona ma tyle kalori co kilogram jabłek 😉 to tylko tak dla informacji Siostra mojej szefowej sie odvhudza całe zycie i wypomina to mojej szefoewj przy kazdej okazji 😉
Daj znac jak po badaniu 😉

A ja zaprowadziłam małego do przedszola dzis katar troszke mi minoł ale gardlo zaczeło bolec na razie jade na hallsah
A nie pisałam wam ze bylam wczorqaj u mojego rodzinnego lekarza z tym przeziebieniem zeby sie dowiedziec ile czego moge brac i po 3,5 godziny czekania dowiedziałam sie ze moge dwa razy dziennie wziasc wit c 😉 ale uspokoił mnie ze na tym etapie ciazy dziecko jest juz w miare bezpieczne .Zapisał mmi tez antybiotymk jak bym sie gorzej poczuła to mam wykupic mam nadzieje ze mnie to omiinie na razie pije cherbatki malinowe tak mi kazał i cytrynke no i kanapeczki z cebula to juz z poprtzedniej ciązy wiem 😉 natura góra 😉

Jeszcze tydzien mi został do wizyty jestem ciekawa jak tam moje malenstwo 😉
Tylko sie martwie ze chyba mało przytyłam chyba ze moja waga oszukluje ;/
Zobaczymy ...
Mam wolne do piatki mam nadzieje ze sie podlecze do tego czasu

wielka
B jaka przysięga ? siostry???

• Mamusia
Anabel jak już kiedyś pisałam mi gin na gardło kazał tantum verde w aerozolu 3x dziennie po cztery wciśnięcia (raz po prawo raz po lewo i dwa po środku jamy ustnej) ponoć działa miejscowo bakteriobójczo, do nosa sól morską w sprayu do tego witaminka C. Pomogło, więc jakby co to możesz próbować tej kuracji. Ja po 7 dniach uporczywego kataru zatokowego jestem uleczona 🙂 No i taki sposób mojej teściowej na bolące gardło skarpetki na noc 🙂

• Mamusia
Kahira mnie jeszcze wczoraj gardło nie bolało wic nic mi nie mówił o tartum rose ale jak byłam w pierwszej ciązy to hallsy tez dały rade 😉 A co do skarpetek to popieram zwłaszcza jak sie w nocy pare razy wstaje i nie zakłada papci 😉

Poszperałam troche po allegro 😉i juz oczopląsu dostałam 😉

Yo,

tym razem szybciorem - jeszcze żyję przy tym pakowaniu. Teraz już w ogóle kartonów i toreb stoi tyle, że nie ma jak się przemieszczać po domu 😉 a tu jeszcze akcja generalne sprzątando 🙃 uciekam, trzymajcie się, kurujcie i głaszczcie brzuszki 🙂

• Mamusia
Urszulka 😉 ni nie koniecznie zmiescimuy sie w rozmiar nie przeznaczony dla cięzarówek bo nasz obwod brzucha jest duuuuzo wiekszy niz normalnie to tego przeszkadza nam kazdy ucisk na brzuszek 😉

Przekazuje wiadomosc od Nikusi 😉
"Nikusia
hej wczoraj zrobili mi ktg ale skurczy nie byla. skonczyli i wstalam to zarazmialam twardy brzuch.teraz musze lezec dostaje tabletki na wyciszenie skurczy a dzis jeszcze luteine.juz jest lepiej. jutro mam miec badanie i usg i bede wiedziala co dalej"

hej brzuszki, u was tez dziś taka plucha? A wczoraj było tak pięknie, a ja cały dzień w kuchni spędziłam 😠

znowu zrobiłam zupę i mąż się smieje, że musi mi kupic garnek wojskowy 80l bo jak gotuję w swoim duzym, to cała rodzina się zlatuje i zupy nie ma 🙂 głodomory na moja zupę 😜

Urszulka napisał(a):
Witam 🙂

chciałabym podzielić się opinią o rajstopkach, przyjechały fajne ale nie trzymają wymiarów specjalnie kupiłam rozmiar 4 a on jest ciasny... a tak bardzo chciałam kolorowe rajstopy mieć... 🤢

ja normalnie kupowałam rozmiar 3/4 bo mam 166 cm i mniejsze rozmiary spadały mi z tyłka 😜 teraz mam mega brzuch i kupuję tylko z pasem na brzuch na ciężarnych. Od razu zainwestowałam w takie leginsy i sa super wygodne.

• Mamusia
Ja nosze jeszcze leginsy normalne bez pasa choc zauwazyłam ze powoli zaczynaja mi sie zsuwac z brzuszka ale kupiłam je bo potrzebowałam jak szłam na impreze mysle ze jeszcze je troszke wynosze do pracy a pózniej sie zobaczy napewno nie mam zamiaru inwestowac w spodnie ciazowe bo wole za to kupic coś maluszkowi ,Mam jedne spodnie po poprzedniej ciązy ale juz sa troszke zniszczone zobaczymy na ile mi wystarczą te ciuszki co mam a póznej sie bede martwic 😉 jakoś to bedzie 😉