Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Mamuśki!
Ja właśnie biorę się za śniadanko. Musiałam wstać bo miałam kiepską noc 😮 Tak mnie bolą biodra, że płakać mi się chce! 🤔 Nie mogę już leżeć ani na jednym, ani na drugim boku. Poza tym nie wiem czy Mała mi się przypadkiem nie przemieściła i nie uciska mi pod prawą piersią bo czuję się tak, jakby mi ktoś płytę chodnikową tam przyłożył 🤢 - ucisk na maksa... Mam nadzieję, że to minie.
Życzę Wam udanego dnia! Uściski! I przesyłam dzisiejszy wschód słońca u nas...

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/196/wschdsoca1.jpg/][IMG]http://img196.imageshack.us/img196/9255/wschdsoca1.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Wiatm wszystkie brzuchatki 🙂 🙂
Skoreczkaavatarek jak zwykle podziwiam!!! Uważaj na małego bo takie uzczypniecie z nienacka pewnie boli,ale on to robi z czułością 🙂 Moja starsza siostra też mnie szczypała bo tak Kochała 😁 😁
A torcik to duze wyzwanie więc powodzenia.
Nikusia uwielbiam sernik a mój obiecał ,że zrobi pierwszy raz karpatkę więc czekam na efekt jego starań!!!

Dzień dobry 🙂
Dzięki Kruszynka za rady, uważam jak mogę 🙂 W nocy dziś mały był bardzo płaczliwy i wygonił mnie z łózka, poszłam spac na jego tapczanik. On chyba przeczuwa że tata na kilka dni wyjeżdza a to jego faworyt ☺️ Bardzo jest za tatą. A w zwiazku z tym ja jednak nie jadę, zostaję z dzieckiem w domu, bedę więc pewnie oblegac Brzuszek 😉
Kobzior przepiekne zdjęcia, przeprowadzam się 🤪
Urszulka 2 tygodnie to rzeczywiście mało, ja myslałam że Ty masz juz do końca ciąży zwolnienie.
Nikusia sernik pyszny, poczestowałam się 😉 😉 😉
Co do jedzenia i nie jedzenia czegokolwiek w ciązy. To jestem za tym co pisze Kobzior: wszystko z umiarem 🙃 Jeśli nie obżeramy się cały czas danym produktem to chwileczka zapomnienia nic nie zrobi. Wiadomo wykluczyc trzeba sytuacje kiedy poprostu sie czyms zatrujemy, bo zoładek akurat nie chciał 😉

Miłego dzionka brzuchatki 😁

Hej Dziewczyny
Miałam ciężką noc, położyłam się, mała szalała, potem miała czkawkę, jeszcze brzuch mi się stawiał i biegałam do wc. I tak z boku na bok a spać nie umiałam, chyba do 1:30 się tak męczyłam. A rano dobrze, że mąż zrobił śniadanie bo ja miałam problem żeby się zwlec. 😉
Pewnie wczorajsze zakupy, potem pieczenie, gości itd dały mi popalić. 🥴
Kobzior ale my chyba o tym gin mówił jak zaszłam w ciąże, ale przyznaję, że ja nie jem takich serów wiec nie przywiązywałam do tego wagi.
Vespera mam już kurtkę, więc teraz mogę spokojnie nawet z dwa swetry włożyć więc pasy nie są mi potrzebne. Jak piszesz, że byłaś w restauracji to mi się przypomniało, że wczoraj mąż mnie do KFC chciał zaprosić, jak na początku ciąży miałam obsesję na punkcie ich kurczaków to teraz zupełnie mi przeszło 😁 😁 😁
Kobzior ja bym nie ruszyła tatara a lubię, bo mam negatywną toksoplazmozę a przez to też można się zarazić.
Kobzior widoki rewelacja 🙂
Urszulka ja wiem, że pod koniec ciąży się częściej do ginekologa chodzi, mój mi też wizytę o tydzień szybciej niż zwykle "zapisał".
To jesteś jeszcze w Warszawie??
Kruszynka karpatkę też piekę, to ulubione ciasto mojego męża a syn też zje bo nie mam owoców.
Skoreczka to liczymy, że będziesz często na brzuszku 😉
WielkaB super się słyszy że masz kaprys żeby odpoczywać, tak trzymaj 😁
MartaMay przeprowadzki współczuję, ale może szybko pójdzie, trzymam kciuki 🙂

• Mamusia
Dzień dobry brzuszki i maluszki:)
Ja dziś wstałam po 8 i jakoś nie mogę dojść do siebie. Coraz gorzej mi się śpi, nie mogę znaleźć miejsca- na plecach ciężko mi się oddycha a na boku mały tak kopie, że aż wszystko boli, nie wiem czy go przypadkiem nie podduszam 🥴
Karpatkę też uwielbiam 🙂
Kobzior, piękne widoki 🙂
Skoreczka, ja przyszły weekend będę bez męża 😞 Wyjeżdża do Karpacza bo firma ma 20-lecie istnienia. Dwie noce sama w domu, trochę się boję ale nic mu nie mówię, bo czasami się rozmyśli. A chcę żeby jechał, bo od stycznia to już go nie puszczę 🙃
WielkaB no w końcu trochę odpoczniesz 🙂 Należy Ci się i częściej musisz mieć takie zachcianki 😉
To życzę miłego dnia 🙂 Buziaczki 😘

Nikusia102 napisał(a):
Jeszcze wczoraj poprałam resztę ubranek Emilki bo już mi się nazbierało, ale na prasowanie nie mam siły 😜

Nikusia Pierzesz już teraz? Ja myślałam, żeby dopiero w grudniu. Żeby ubranka sie nie zakurzyły...?

Ja się dziś znowu obudziłam tak jakby chora i do tego z bardzo polącym barkiem. Mąż masował ale nadal boli 😠

kobzior ale super widoki! uwielbiam morze 😎

• Mamusia
Vespera ja też już pomału myślę o praniu!!! Przeciez te ciuszki chowa się gdzieś do komody,albo szafy nie leżą luzem i się nie kurzą a chodzi głównie aby je odświeżyć i mieć wyprane w jednym proszku bo wiadomo ma się je z różnych źródeł!!! To moje zdanie a ty zrobisz jak zechcesz jak uważasz,że w grudniu i w styczniu starczy ci sił na to wszystko to ok 😉

Monika ja też mam taki problem ze spaniem, że jak leżę na boku to Emilka zaraz kopie. Właśnie w ten bok, a wiem, że leży w poprzek brzucha więc też mam wrażenie, że jak się położę na lewy bok to jej nóżki przygniatam.
Vespera ja już mam nauczkę, żeby nie zostawiać sobie wszystkiego na koniec. Jakby mnie znowu do łóżka wpakowali to nie będzie miał kto tego naszykować, a tak sobie systematycznie robię. Gotowe ubranka mam w szufladzie przykryte folią. Teraz miałam sporo do prania, czyli te co podostawałam, pokupowałam na allegro itd.
Kruszyna napisałaś dokładnie to co ja 😁 😁 😁, też myślę, że w grudniu nie będę miała siły na wszystko a na 02.01 mam termin więc styczeń to już całkiem odpada 😉

Ja pewnie zrobię pranie na poczatku grudnia, zaraz po baby shower. Bo wtedy bede pokazywac ciuszki i zapewne jakies nowe dostanę więc to chyba dla mnie najlepszy termin na pranie 🙂 A teraz to niestety i tak mam mase pracy (remont c.d.). Liczę, że do grudnia cały remont, akcja meble itp zostaną zakończone i wtedy będe miala chwilę na pranie. Gdybym musiała lezeć, to pomoże mi mama lub siostra z tym praniem... Ale macie rację, żeby zostawić na koniec jak najmniej rzeczy. I tak mamy jeszczę mase spraw do załatwienia.

Pierzecie ręcznie czy w pralce?

a co do koszul do karmienia - czy wszystkie na allegro są z krótkim rekawem?? bo ja nie mogę znaleźć z długim 😮

Pamiętacie moje poszukiwania pasa podtrzymującego brzuch/ ortopedycznego? lekarz powiedział, żeby go nie kupowac i nie nosić - chyba, że na prawdę bola plecy a trzeba gdzieś iść. No więc jednak go nie kupuję. Zastanawiam się tylko nad tym ozdobnym, ocieplającym pasem bo ja mam zawsze takie lodowaty brzuchol i bym go ogrzała jakoś 😎

Vespera piorę w pralce. A co do brzuszka, to ubieram się na cebulkę czyli najpierw podkoszulek, potem sweterek a jak jest jakiś lekki lub bluzeczka to jeszcze bezrękawnik do tego mam spodnie ciążowe z wysokimi "kołnierzami" i jak do tego płaszczyk to nie jest mi zimno w brzuch. 😉

zaczynam powoli robię liste rzeczy których jeszcze nie mam. Chyba nie jest najgorzej... Jaki termometr będziecie kupować? Widziałam takie mierzące temperaturę w uszku maluszka w krótkim czasie. Chciałabym kupić jakis dokładny i szybko mierzący..

Nikusia to super, że mozna w pralce. Ręczne pranie jest strasznie męczące. Ja praktycznie wszystko piorę w pralce; zwłaszcza, że mozna wybrac delikatny program, niską temperaturę i wolne odwirowywanie 😎 Miałam tylko jeden wypadek; tesciowie kupili raz meżowi bardzo drogi sweter, który po praniu zrobił się za mały nawet dla mnie. Ale myślę, że to nie jest wina pralki tylko wody lub tego głupiego swetra. Kto robi swetry których nie da się potem uprać?? 😠

• Mamusia
Vespera nie widziałam koszul na długi rękaw,ale na pewno jakieś są!!! A co do tego pasa ortopedycznego jakoś ja nie byłam nigdy przekonana,ale jak bardzo zależy ci na ociepleniu brzuszka po pomyśl może o takim pasie http://moda.allegro.pl/pas-ciazowy-uniwersalny-najtaniej-na-allegro-i1866542953.html Na allegro jest tego pełno i jest w czym wybierać. Ja sama z takiego kożystam najlepiej sprawdzaja się do przyciasnych spodni w moim przypadku 🙃 🙃

Ja z podkoszulkami to mam taki problem, że sa juz za krótkie i niestety brzuchol mi wystaje 😁 Spodnie i spódniece też mam z pasem; wczoraj kupilam sobie tez rajstopy na allegro z pasem. Niby moge chodzić w dotychczasowych bo mam same biodrówki ale chciałabym cos na nerki wciągnąć, a nie od razu sam pas od spódnicy. Zobaczymy jakie przyjdę te rajstopki, oby cieplutkie 🙂

Kruszyna o takim myslałam - ale muszę sobie zmierzyć obwód brzucha bo nie wiem czy mam 120 czy 150 cm 😜

a właśnie; wam lekarz mierzy obwód brzucha lub odległość pepka? Bo mi nie, a gdzieś czytałam że się mierzy?

Kruszyna, Nikusia 🙂
Juz w polowie przeprowadzki, nie jest tak zle - a najlepsze po poludniu - ukladanie, porzadkowanie, a na koniec na poprawe nastroju zakupy nowego sprzetu (nabedziemy takie sliczne czerwone rzeczy - czajnik, toster, grill do rybek) 🙂
Ale bedzie fajnie w naszym nowym miejscu! 🙂
Miejsce na lozeczko i komode dla dzidzi juz jest!
Buziaki dla wszyskich mamus i dzidziusiow