Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jak leżałam na sali na ginekologii to leżała ze mną taka dziewczyna,która była w 25 tygodniu. Ma jakiegoś krwiaka i krwawiła cały czas. Już kilka razy była w szpitalu biedna. Ale najgorsze jest to,że okazało się wczoraj,że w nocy z krwią odeszły jej wody!!! 🤢 🥴 Biedna poszła tylko na USG,a przyszła zapłakana... a jej synek waży dopiero 800g 🥴
Dostała szybko zastrzyk na rozwinięcie się płuc maluszka i kroplówkę z Fenoterolem i zabrali ją do szpitala w ZG. Chcieli ją zabrać do Poznania,ale niestety to by mogło zagrozić jej życiu 😞
Biedna... tak mi jej szkoda było 😞 i jednocześnie dziękowałam Bogu,że już mi 37 tydzień minął!!!

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ewelinamit masz rację Gosik faktycznie się nie odzywa... hmm może o czymś nie wiemy 🙂 i już tuli swoje maleństwo 🙂

Kobzior to dobrze że masz w zamrażarce pierożki bo bez głowy ciężko byłoby mi cokolwiek robic 😜...

Kasiulka, niestety tak to bywa :/ chociaż słyszałaś pewnie o tej dziewczynce co urodziła się w 24-25 tygodniu i ważyła 230 gram bodajże 😉 a dziś jest jak noworodek 🙂 i żyje i ma się dobrze 🙂 więc wiesz... może zdarzyć się tak że maleństwo przeżyje 🙂 oby!! 🙂

Ewelinamit to twój mąż to poważny koziorożec 🙂
Co do Gosik to nie było jej jakis czas 😎 Teraz to już wszystkie są podejrzane jak sie nie pojawiaja na forum 🙃
Beata i Pamii no nie wiem suwaczek mojego starszego synka ostatnio upierał sie ze ma 2 lata i 2 miesiace, a pozniej nagle zmienił opcje na te prawidłową 😉
Pamii apetyczne pieroźki, ale ja najbardziej lubie z serem 🤪
Kobzior ja tak nogi zaciskałam w Sylwestra to Ty teraz przez nastepne dwa dni 😉 Niech mąż - wsparcie wróci 🙂

Staram się teraz nie mysleć o przykrych historiach ale jak człowiek leży w szpitalu to niestety widzi i słyszy o ludzkich dramatach 😞

Kasiulka po przeczytaniu tej histori obiecuje sobie nie narzekać na swoją ciąże i mojego uparciuszka który nie chce wyjść. To straszne co przeżywa ta dziewczyna 😞
Skoreczka koziorożec to napewno ale poważny to uwierz że on nie jest 😁
Czy u was też tak wieje jak u mnie 🤨 Tragedia nie da się wyjść z domu bo głowe może urwać 😮

• Mamusia
Ewelinamit u mnie też wieje... tzn widzę to przez okno... mam zamiar iść na miasto bo krem mi się skończył, mężowi muszę migdały kupić , wędlinę 😜 więc za bardzo nie wiem jak przez tą pogodę się ubrać xD... żeby głowy nie zwiało :P... a i żeby za gorąco nie było... bo u nas 8 stopni jest xD

Skoreczka ja uwielbiam pierożki ruskie 😉... a z serem tylko czasem, bo rozumiem że chodzi ci o te na słodko? 🙂...

• Mamusia
Mra_ czuje w kościach że ty jesteś tuż tuz 🙂 dawaj znać jak się zacznie 🙂 Co do "ucieczki" ze szpital to się nie dziwie bo sama to wczoraj zrobiła. Po czotra mam leżeć w szpitalu jak mam do niego 5 minut samochodem. Zresztą mój doktorek jest przeciwnikiem kładzenia na zapas i twierdzi, że będę umiała się zachować jakby się zaczęło albo było coś nie halo.

Mama moja wydzwaniała już od dłuższego czasu z kontrolnym pytaniem "jak się czujesz?", ale od wczoraj już nie wytrzymała i do nas przyjechała. zaczyna mnie to JUŻ pomału irytować bo a bym tylko leżała i odpoczywała a ona co chwila lata bo coś by porobiła, przecież nie może leżeć w łóżku do 12tej...jak to nie??ja mogę 😁

Kasik jak czyta się takie historie to rzeczywiście fakt warto docenić nasze ociągające się leniuszki, smutne...

Monika jak ty chcesz rodzić jak wczoraj sobie termin na 21stycznia kazałaś przesunąć 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Wieje i siąpi i u mnie 🙂
Pamii jestem pełna podziwu, że chce ci się po krem iść do sklepu 🤪 🤪 🤪 ja to na badanie jak rano poszłam to poczułam się jak po mega wyzwaniu. No i panie pielęgniarki mnie osztorcowały, że sama przyszłam, że w tym stanie to nie można samemu spacerować 🤪 🤪 🤪 Powiedziały też, że wcale mój brzuch nie est taki ogromniasty, może to jest jednak kwestia tego, że mi wszystko w brzuch poszło i moje proporcje są mocno przerysowane 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Magditta ja patrzę na termin wg OM... bo z Usg za każdym razem mam inny... lekarz mówi że to w zależności jak dzidzia rośnie... i powiedzial żeby się trzymać tego z OM... więc tak robię, a Kasiulka wzięła pewno z USG a z OM ma na 21.01... i stąd się to wzięło 🙂

• Mamusia
skoreczka napisał(a):
Magditta to chyba Kasiulka przesuneła termin na 21 😉

hehehe racja 😁 🙃 😁 🙃 widzisz Monika jak ja się pcham do porodu, ze już Was ustawiam na koniec miesiąca 🙂 żebyście pierwsze nie były 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
pamii18 napisał(a):
Magditta ja patrzę na termin wg OM... bo z Usg za każdym razem mam inny... lekarz mówi że to w zależności jak dzidzia rośnie... i powiedzial żeby się trzymać tego z OM... więc tak robię, a Kasiulka wzięła pewno z USG a z OM ma na 21.01... i stąd się to wzięło 🙂

U mnie dziś wypada termin z OM 🤪 i też najbardziej się jego trzymam ale z racji tego, ze z pierwszego usg miałam na 3stycznia to oba traktuję/traktowałam dość poważnie. a teraz pomalutku zaczynam się przeterminować 🙂

Pamii szczerze mówiąc to lekarze robia z tym straszne zamieszanie. Powinni mówic tylko o terminie OM. Mnie tez namieszali swego czasu w głowie 😉 trzymam sie jednak OM 🙂
Magditta my Cie przepuścimy 😁

Termin z OM miałam na 3 stycznia 🙃 ten z pierwszego usg na dzisiaj, a z usg zrobionego w Polsce dość niedawno 1 stycznia 😉 także jakby nie patrzeć, powinnam rodzić 🙃

Mam takie skurczyki, ale małe, bardziej napięcia co 15-20 minut nadal - ciągiem od tej 5 rano 😠 pospałam z 45 minut, wstałam i zjadłam 3 pyzy z sosem i brokułami. Mąż się śmieje, że pewnie w nocy zaliczymy powtórkę z rozrywki 😁 Co do szpitala - w chwili, gdy zgłaszałam się do przyjęcia, przyszedł z żoną koleś ode mnie z roku wyżej 🙃 Nie widziałam go 3 lata i tak mi się wydawało, że to on, ale pewności nie miałam i dopiero mój mąż mi powiedział, że tamten jemu powiedział, że pamięta mnie z zajęć 🙃 jego żonę przyjęto 🙂

• Mamusia
Ja wiem jedno... brzuchol mam ciągle dość wysoko ;/... ręka mi nie wchodzi pod piersi... więc chyba się szybko nie rozpakuję... no ale do 19 jeszcze 2 tygodnie więc kto wie co się stanie 😜...

idę myć naczynia.. 🙂 i cebulkę do pierożków robić 🙂...

w ogóle to coś dziwnego przed chwilą się stalo :P... wracam z miasta i słyszę jak jakiś pies u mnie w bloku wyje... wchodze na klatkę i słyszę że to ode mnie z mieszkania... czyli to mój pies wył... tylko czemu!? xD... zdziwiłam się bo nie robił tego nigdy xD...

• Mamusia
Skoreczka tak to ja przesunęłam termin na 21 stycznia 🙂 lekarz kazał mi się go trzymać.Andrzej odebrał mój wypis ze szpitala. Jeśli nic nie będzie się działo to na początku przyszłego tygodnia mam jechać do lekarza prowadzącego. Ciekawe,czy Fabiś wytrzyma 😮 😮 już chciałabym go przytulić ☺️ 🙃

Pamii jest jeszcze inna opcja: 2 tyg. do terminu + 2 tyg. po terminie 😉 🙃
Ty jestes moja terminowa siostra bliźniaczka 😁 ciekawe jak to bedzie 😉

Moje cycuchy chcą juz dzidziusia bo siara sie pojawiła 😎

Kobzior nie rodzę jeszcze 😉 Jednak brakuje tu kilku osób więc może i rodzą 😁

Troche się zdrzemnełam ale jestem teraz gorzej nieprzytomna. Mój synek też śpi juz od dłuższego czasu, nic dziwnego taka pogoda brrrr

• Mamusia
skoreczka u mnie +4 stopnie i zero śniegu 🙂 ale senna też się robię - jednak nie mogę pozwolić sobie na drzemkę bo będę miała \"z głowy\" nockę 🤢
...a co do rodzących to ja obstawiam na najbliższe 24 godziny Monikę i mrę_ 🙃 i może 31072010 też już na porodówce, bo dziś jej nie było 😜