Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jak bylam w pl zapomnialam kupic podkladow poporodowych. I teraz szukam przez internet to sa tylko belli. A ja szukam innej firmy by ja kupic w it. W kosmetycznym widzialam takie podpaski na nie trzymanie moczu. Wiec nie wiem jakie one powinny byc. A czy takie podklady sa innych firm? juz sie rozgladalyscie?

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Tynka a ile ty zapłaciłaś w sklepie za ten robot bo ja chcę mamę naciągnąć i nie wiem czy nie przesadzę z kasą 😆
Agnes jak masz majtki poporodowe to zwykła dużo podpaska wystarczy już nie trzeba podkładów chyba że ci o coś innego chodzi.

Konefka,ja kupiłam w rtv euro agd,zapłaciłam 599 zł . Przekonała mnie kwestia,że za np dobrą maszynkę do mięsa trzeba dać minimum 300 zł a nie wspomnę o innych funkcjach. Sokowirówka- jest bardzo dobra. Wyciskarka do cytrusów też super rzecz,uważałam że to niepotrzebny bajer,ale powiem szczerze,że sok z pomarańczy i nawet mandarynek!! wychodzi rewelacyjny. Fajna jest ta podstawa,u nas stoi cąły czas na blacie,nie zajmuje dużo miejsca. Naciągaj Mamę,ja jestem bardzo zadowolona.Uważam,że patrząc na ilość funkcji to cena jest bardzo dobra. 🙂

ale jestem dziś zmęczona,nie robiłam dosłownie nic,mąż sam robi remont,a czuję się jakbym to ja wszystko robiła,dziwne, widać mam nie najlepszy dzień,za to córa tancerka taka,że żebra to mam mocno obolałe

• Mamusia
Oj nie wiem Dziewczyny czy podpaski wystarczą. Nie używałam podkładów, bo tutaj nie ma. Nie wiem tez jak wyglądają, jakie sa duże.W TR trzeba uzywać pieluch dla dorosłych po porodzie, taki jest tutaj zwyczaj. I powiem Wam, że przez 3 dni była masakra. Lało się masakrycznie i podpaska na pewno nie ratuje sytuacji. Po trzech dniach owszem, ale to tylko ta wielka nocna. Poza tym trzeba baaaaardzo często zmieniać, dlatego że taka ilosć krwi z resztkami wyściółki macicy nie pachnie zbyt ładnie.

• Mamusia
Witam co do laktatorów to ja mam dwa. jeden taki zwykły, drugi tufi z człym osprzętem i do tego pożyczam od szwagierki elektryczny tufi (podobno rewelacja).

Dla szybszego gojenia się ran po porodzie polecam tantum rosa,

Jutro idę na USG 🙂 zobaczyć czy mojej córci jakiś ptaszek nie wyrósł 🙂
miłego wieczorka

• Mamusia
Konefka mam majtki poporodowe, myslalam, ze wlasnie jeszcze do tego trzeba podklady poporodowe. Sama nie wiem. Bo te majtki to jak z bandazu, ze same nie wystarcza. Marta wlasnie widzialam, ze u nas tez sa same pieluchy dla doroslych i podpaski na nie trzymanie moczu. I tak sie zastanawialam co kupic. 🤔 🤔 🤔
Te roboty sa swietne. U mnie tez korpus stoi na blacie, zajmuje malo miejsca, i wyciagam tylko dzbanki, ktore chce uzyc. Ja tym robotem robie wszystko, a kupilam ze wzgledu na mozliwosc wyciskania soku z pamaranczy. W 2 minuty masz wycisniety sok z 3 kg pomaranczy. Z myciem tez nie ma problemu. Ja naprawde polecam. Super sprawa. 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
dzień dobry mamusie,
ja juz nie spie,dzis moj malzonek 😉 polecial na kilka dni do Rosji,musialam go odparwic bo sierota zawsze czegos zapomni 😁
tynka naprawde super zakupu dokonalas ,tyle funkcji i do tego malo miejsca zajmuje
wioletka milej zabawy na usg ,czekamy na wiadomosci o dzidzi
milego dnia !!!!!

• Mamusia
hejka , smacznego 🙂 ja juz po sniadanku, wiesz co moj maz to taki troche dziwak on nie uznaje ani czapki ani rekawiczek o szaliku nie wspomne,no chyba ze idzie ryby lowic w zime to owszem ,za kilka dni wroci i znowu bede musiala gotowac 😁 😁 😁 😁
moj maly sie obudzil daje po zebrach 😮

• Mamusia
Dzień dobry,

Na citeam.pl jest promocja na sterylizator i podgrzewacz 2 w 1. Jak dla mnie rzecz zbędna, ale może któraś z Was planuje kupić. http://citeam.pl/oferty/kupony-allegro/sterylizator-slash-podgrzewacz?utm_source=citeam-newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-kupony-allegro-2011-11-22

Moje wyniki na HbA1c przyszły. Niby w normie, bo 5,20% a norma 4-6, w każdym razie poniżej 6,1. Tylko dla normy 5,20 cukier jest wyższy niż 95 na dobe, a norma dobowa dla ciężarnej to 95. Więc tak czy siak cukier mam za wysoki. 🥴 🤢

Witajcie Kobietki
Ja dziś sobie pospałam smacznie nawet do łazienki wstałam tylko raz 😆 U nas dziś taka mgła, że świata z okien nie widać. Mimo wszystko wybiorę się chyba na dłuższy spacerek aby nie zbzikować bo o godzinie 17 mam wizytę u lekarza. Zawsze taki dzień się ciągnie jak flaki z olejem. Ja mam nadzieję, że zobaczę swoją kruszynkę. 😆

• Mamusia
Evelcia, nie wiem. Wizytę u gina mam dopiero 7 grudnia. Do tego czasu miałam zrobic tylko te wyniki i iśc do endokrynologa. Mój lekarz nie jest panikarz, więc dla niego wyniki nie sa tragiczne. Nie wysłał mnie ani do dietetyka ani do diabetologa. Powiedział, że mam nie jeść słodkiego. Sama ograniczyłam całą resztę, żeby ten cukier wyrównać, więc zobaczymy. Jutro idziemy do przychodni po sniadaniu sprawdzić cukier. Tutaj wieśniaki nie wypożyczają glukometrów, ale za kupno żądają sobie trzy razy tyle. Jutro sie okaże czy dalej moja dieta nic nie daje.

• Mamusia
wracajac do tematu jedzenia ,to dzis moglabym zjesc konia z kopytami ,a musze sie ograniczac 😠 wiec jem co godz a ze wypilam kawe z automatu z mlekiem to musze jeszcze odczekac ,a ssie mnie jak nie wiem 😠
dzis moja natalia pytala dlaczego musze robic diete w ciazy,wytlumaczylam jej i byla w szoku bo myslala ze chcialam byc laska po ciazy 😁

• Mamusia
To Ty jesz ser źółty? Ja już jestem tak na chudo ze wszystkim, że moje sniadanie to dwie lub trzy małe kromki chleba razowego i mega wychudzony 🤢 ser biały i pomidor + herbata owocowa z odrobiną cukru albo wędlina zamiast sera. I to drugie sniadanie, bo pierwsze to płatki na odchudzanie 🤢 z mlekiem 0,5%. Płatków odrobina, a mleko ok. 200ml.

I wiecznie jestem głodna.

U mnie zmiana planów. Siostra zaraz do mnie przychodzi pomóc w myciu okien. Jeśli chodzi o jedzenie to marzą mi się kopytka. Nie umiem ich robić niestety ale może uda mi się siostrzyczkę namówić ona lepsza jest w te klocki 😆 i będą kopytka na obiad.

• Mamusia
marta sery do max 45% tluszczu brie i plesniowe odpadaja ,twaróg do 20% tluszczu,kupuje margaryne odtluszczona zamiast masla ,tak samo marmolada czy nutella wszystko dla diabetykow,ale gdy gotuje cos ze smietana to tez odtluszczona,naturalny ryz,ciemne pieczywo

• Mamusia
Sera zółtego zjadłam może ze trzy maluteńkie plasterki od tego czasu. Nie wiem ile % tłuszczu, bo mąż kupił go na wagę. Wygląda na chudy, poza tym to ser krótko dojrzewający, nie ma smaku sera zółtego ani koloru. Sery białe sa tutaj tłuste głównie i słone. Zawsze kupywałam półtłusty i niesłony, teraz kupuję bezsmakowy, suchy jak pieprz. Kupiłam margarynę z minimalną zawartością tłuszczu, dla tych co sie odchudzają. W zupie ląduje jogurt od zawsze. Tu nie ma smietany. Na marmoladę, dzemy i nutellę nawet nie spoglądam. A ryż, to nie wiem, tutejszy, więc kto ich tam wie czy on naturalny. W zupach oczywiście sa ziemniaki. A na drugie dania jada się tu żadko mięso, bo jest drogie (Wołowina kg ok. 60zł). Baraniny nie jadam, bo śmierdzi, a kurczak raz w tygodniu i ryby raz w tygodniu jemy. A tak to warzywa pod różna postacią z ryżem bądź z tutejszą kaszą - bulgur (kasza pszenna).

• Mamusia
Ja już po USG.
Moja córcia już główką w dół 🙂
waży 948g

nie rozumiem tylko jednego.
mam termin na 24lutego wg brzuszka i lekarza jestem w 26tyg4dzień i mi się to też zgadza.
4 tygodnie temu byłam na usg u radiologai wszystko było co do dnia.
Dziś wyszło 26tydz4 dzień (czyli to samo - idealnie) a termin pokazało na 2 marca 😞