Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
radek moze dzis wkncu zlozy wozek-ma wolny dzien, to go zagonie, bo material lezy w pudle wyprany i trzeba to wszystko zlozyc do kupy 🙂to moze tez wstawie fotke jak wyglada-bo to ten po Oliwi, nie kupowalismy nowego, a dopral sie ladnie i bardzo ladnie wyglada, jak nowy 😉

• Mamusia
no dokładnie zawsze to jakieś 50 zł zostało w kieszeni 🙂 ja też czasami jak coś licytuje to mnie na koniec poniesie 🙂
A ciekawe czy baterie na długo starczą w takim Bujaczku, bo karuzelę mam do prądu więc jest oki a tutaj trzeba baterie,karuzela bateria, niania bateria o matko ile tego trzeba 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
olcia a ile płaciłaś za przesyłkę kombinezonu i bucików?
bo ja chciałam zapłacić przez allegro i mi wyszło za przesyłkę 40zł ( czyli tak jakby wszystko w osobnych paczkach. u tego sprzedawcy kupiłam 4pary malutkich bucików). więc napisała żeby mi wyliczyli koszty wysyłki bo tyle nie zapłącę (za buciki wyszło mi 24,5)

• Mamusia
o kurcze to dużo jak cholera!! Ja w sumie też mało nie zapłaciłam bo nie czytałam tego wszystkiego a tam pisze że każda kolejna sztuka 5zł i ja zapłaciłam jak dobrze pamiętam 18zł, żeby tylko te ubranka były tego warte 🙂

Wiecie tak ślicznie słonko świeci że ide gdzieś pospacerować niby mróz na polu -4,5 ale na pół godzinki mi nie zaszkodzi 🙂

• Mamusia
Brzuch mnie ciągle pobolewa. Jeszcze obiadu nawet w połowie nie zrobiłam, bo musiałam usiąść. Chyba zaraz zadzwonię do męża, żeby przyjechał 🤢

Karina, ja planuję w ciąży chodzić przynajmniej do 15 lutego. Plany planami, synus sam zdecyduje, więc dbam o niego jak tylko mogę. A już do nastepnego czwartku muszę wytrzymac, bo moja mama przylatuje.

• Mamusia
Wioletka strasznie dużo ta przesyłka - szok 😮 Przecież ciuszki nie są aż tak ciężkie...
Martaer uważaj na siebie i odpoczywaj w miarę możliwości.
Tynka też uważam, że mimo uszczerbku było warto, bo swoją rolę będzie spełniać. Puki co wysłałam gościowi fotki, może zaproponuje coś sensownego hehe 😉

• Mamusia
Co do zamawiania na allegro raz porządnie się nacięłam na jakieś 70-80zł... zamawiałam wtedy jakieś gadżety do pazurków żelowych, bardzo dużo osób zamawiało u gościa, potem zaczęły się pojawiać komentarze, że długi czas oczekiwania lub paczki nie dotarły... w końcu miał mnóstwo negatywów - moja paczka też nie dotarła! Wystawiłam negatywy za wszystkie aukcje a ten pajac jeszcze bezczelnie też mi dał negatywy - choć z mojej strony wpłata od razu, mnóstwo maili z zapytaniem o wysyłkę, próba kontaktu telefonicznego... więc oszuści niestety też się trafiają. W końcu mu zawiesili konto, ale sporo osób oszukał 😠 😠 😠

• Mamusia
oj ale zimno 🙂 🙂 🙂 ale chociaż trochę pooddychałam "świeżym" powietrzem o ile można go tak nazwać bo czuć w nim sam węgiel z kominów 🙂 przy okazji poszłam jeszcze do mamy poszukać torby do szpitala bo wszystkie zostały jeszcze u niej i wzięłam dwie i zobaczę w która się zmieszczę. A wy jakie macie torby duże??? 🙂 żebym nie jechała jak na wczasy 🙂

• Mamusia
Uffffff nadrobiłam Was....
U nas nic sie nie wykluło 😞 No i jeszcze doszedł mi ból pachwin,no przecież oszaleć można...Spacer nie wpłynął na narodziny łobuza,seks też nie no ale dzisiaj idę znowu na spacer porządnie posprzątam i może pójdzie....Może faktycznie maluch musi się zestresować w szpitalu i wyjdzie łaskawie....Boli mnie dzisiaj jeszcze głowa.Noc średnio przespana...
Dzwoniłam dzisiaj do Bartka,że wstałam a ten dupek pyta czy jedziemy na porodówkę...
To co mi radziły moje siostry i siostra Bartka nie pomogło,więc chyba faktycznie mały zakorzenił się i będzie siedział do marca 😁 😁
Pisała do mnie Innicione:ma złe wyniki,musi brać jakieś leki i musi leżeć bo szyjkę już ma ma maksa skróconą więc może zacząć w każdej chwili rodzić...
Do Oli napisałam i czekam aż odpiszę....
Ja przed ciążą ważyłam 54 kg a teraz ważę 72,4 więc prawie 19 kg na plusie...Ale nie widać nigdzie tylko w brzuszku.Wczoraj sąsiad mi powiedział,że wyglądam jakbym piłkę lekarską połknęła....
Snakerka trzymam kciuki za wizytę 🙂
Monia faktycznie rady koleżanki bezcenne,śmiechem bym ją zabiła chyba 😁

• Mamusia
Co do piwa w ciąży to ja od czasu do czasu wypiję karmi albo nawet zwykłego kilka razy od męża wziełam. myślę że to nie zaszkodzi dzidzi.
oczywiście podczas karmienia nic a nic.

Pamiętam ja przestałam karmić lalunię i wypiłam pół piwa i byłam piana 🙂

Mi też zdarzyło się spróbować łyka od Męża,ale nigdy dużo. Dla mnie Karmi to nie piwo,więc sobie nawet smaka nim nie psułam 🤢
Kurde zjadłam teraz 4 (słownie cztery !!!!) kanapki 😲 Na zmianę mnie czyści a ja pochłaniam duże ilości żarcia.
http://www.youtube.com/watch?v=O7-yOPm3S0o dla smutasów 🙂

• Mamusia
Dziewczyny jestem w szoku, zadzwoniła do mnie przejęta żona gościa od leżaczka, tłumacząc się, że na prawdę przed wysyłką był uprany i żadnej dziury nie było ani przy pakowaniu też nic nie było, zaproponowała że mogę odesłać i zwróci kasę.. ale bez sensu bo przecież nie jest tak źle 😉 Ustaliłyśmy, że zwróci 20zł 😉 Jestem hepi bo w takim układzie bujaczek z wysyłką kosztował nas 131zł 😁 😁
Malwina fajnie, że się odezwałaś wreszcie. Biedna Innicone - ale jak już jej ten czop prawie 2tyg temu odszedł to pewnie niedługo faktycznie urodzi...
Za Aleksandrę trzymamy kciuki, żeby też Szymuś jeszcze troszkę posiedział w brzuszku.

• Mamusia
ja w ciągu 12h byłam 4x na drugiej stronie w kibelku 😮 ale mi się wydaje, że jak zjem za dużo mandarynek to jest taki efekt, a w nocy kilogram zeżarłam. Zobaczymy czy się uspokoi 🙂 I dzisiaj mi tak głośno w brzuchu bulgocze.. jakbym żabę normalnie połknęła 😁 😁

• Mamusia
Matko ludzie jednak potrafią być bestiami!!!!!
Piesek ślicznościowy 🙂 Zresztą ja kocham psy więc każdy mnie zachwyca 🙂
Wiecie co wyprasowałam pościel do łóżeczka którą kiedyś wyprałam i złożyłam wszystko już tak jak ma być ( jeszcze trzeba do sypialni przenieść bo myślę że prze pierwsze miesiące nie ma sensu chodzić do niuni do jej pokoiku tylko będzie spała z nami a później się zobaczy)no i ten komplet pościeli w paski to strasznie byle jaki materiał prałam na 30 stopni tak tylko żeby przepłukać a zagiętki się porobiły na niej jak po gotowaniu i ogólnie już nie jest taka fajna aż szkoda że już wystawiłam komentarz 😞 😞 😞
Snakerka to całkiem dobrze na tym wyszłaś ale ciekawe czy rzeczywiście nie wiedzieli o tej dziurce hhmmm....?????