Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
love napisał(a):
Dziewczyny a jak wasza cera? Ja strsznie jestem wysypana krostkami- okropnie. Ostatnio zdecydowanie mniej ich było., Teraz coraz gorzej.

hej, a ja nie widze zadnych wyprysków nie nic. mówia ze dziewczynki zabieraja urpode i wtedy sie ma rózne wykwity, krosty. a ja przy Zuzi wygladałam jak na chłopca, i wszyscy chłopca wróciyli. nio i tym razem tez póki co pięknie 🙂 nic sie nie dzieje. tylko wszyscy mówia ze widac ze w ciazy bo kwitnąco, promiennie....

• Mamusia
Haha poszłam do gin, i oczywiście ani usg , ani tętna dziecka . Poprosiłam i dostałam łaskawie skierowanie na usg na za tydzień. Musiałam poprosić położną, już po raz drugi się proszę, aby założyła mi kartę ciąży , więc dziś już na serio założyła ehh;/ jakoś inni mają łatwiej.

• Mamusia
obdarzoan to widzisz... jeszcze lepiej. 😉) sama nie będziesz, a twój M. zobaczy fasolkę i usłyszy razem z wami serduszko 🙂) Na pewno to lepsze niżbyś sama jechala 🙂 wiec tylko się cieszyć.
Ja jestem ciekawa czy w pt mi usg zrobią, bo jade do domu do mojej lekarki a nie wiem co i jak bedzie. ;/ Ma mi tylko wyniki badan rozszyfrowac, a ja mialam teraz co wizyte miec usg zeby bylo wiadomo czy wszytsko w pozadku z wzrostem maluchow.

• Mamusia
mulant napisał(a):
cześć wam ciężarne a mnie meczą mdłości i bóle potworne dodam zębów ;/

zębów?? a masz juz "ósemki" ?? ja okropnie sie szarpałam w ciazy pierwszej z 8. tragedia, nawet myslałam zeby je wyrwac, ale dopiero szły, wiec trzeba by było chirurgicznie w znieczuleniu a to nie było wskazane, wiec odpusciłam.

• Mamusia
ja jedną 8 wyrywałam nie wiedząc że jestem w ciąży ze znieczuleniem zaraz w pierwszych tygodniach ciąży ;(
a teraz mam malenką dziurkę zrobiła mi się 2 dni temu i boli mnie bardziej niż ta 8 co miałam boże a widze że w drugim zębie też mi coś tam się robi ;(

• Mamusia
Love- no to o tyle zajebiście, że sama nie będę:P może jak M zobaczy to wroci na ziemie:P
no wyniki badań są najgorsze:/ rzadko samemu idzie wszystko zrozumieć. Mi dziś gin wyczytał z moich badań , że miałam toksoplazmoze i że muszę jeszcze raz badania zrobić 😞
No właśnie? kiedy płeć można w końcu tak najwcześniej, jak się dziecko ułoży? a ruchy to tak koło 20 tyg ponoć:P ale mają tak od 16 tyg 😜 tzn tak czytałam na innych forach:P

• Mamusia
Mulant nie boj się. Ja mam kota od 10 lat tego samego i z nim śpię, jem, uczę się, bawię się, i w ogole to jest moje dziecko ktore dostałam w wieku 9 lat na gwiazdkę:P i jest to kot w 70 % domowy a w 30% podworkowy, i łapie myszy, i ma robaki( ale go odrobaczamy) i to owszem toksoplazmoza jest od kotow, ale mają one w tym udział ok. 20 % ( tak mi gin powiedział) i żeby zarazić się tą chorobą od kota bezpośrednio, trzeba zjeść jego kupę. Dlatego na serio zarażamy się toksoplazmozą poprzez mięso np. surowe, nie dogotowane, niemyte owoce, jarzyny itd:P Zresztą, skoro ja już mam przebytą, to lajt. Bo jak się pierwszy raz zarazi człowiek w ciąży to już gorsza sprawa:/

• Mamusia
obdarzona- ja tam bym zrozumiała może 🙂) Hehe aż tak cieńko ze mną nie jest ale mam po włosku wszytsko i nie wiem co oznaczają niktóre slowa... a słownik do D bo jakieś nie stworzone rzeczy wymyśła tlumacz google. 🙂 Haha
co do ruchow dziecka to u mnie na pewno szybciej będą, od lekarki się dowiedziałam ze około 15 tygodnia, a od internetu że około 12/13 tygodnia 🙂
A płeć to myslę że najpewniej na połmetku ciąży. Chociaż ja bym już chciała znać gdyby to było możliwe.
No i coś jeszcze!!! Dopiero się zoriętowalam że dziś zaczynam 10 tydzień... Ale to szybko zleciało. Noo... wy to jeszcze dalej, ale co tam :P

• Mamusia
Love- no ponoć ptzy bliźniakach prędzej czuć, w necie pisze, że tak od 15 nawet tyg a nawet wcześniej a w książce od 18 tyg:P no a ciekawe kiedy ja tak poczuję:P
Love, to mi dziś gin się pyta w ktorym jestem tyg, ja mowie że w 11. A on, policzył , że jestem w połowie 12 tyg i najkorzystniej jest usg robić w 13 tyg więc mam przyjść za tydzień. I on mi to liczył na takim kole:/ co za palant:p ale czytałam w necie, że tam się tygodnie z wyprzedzeniem liczy, ale ja uważam , że jestem w 11 tyg i w 4 dniu:P