Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wróćiłam 🙂\
jestem piekna hahahha
ależ tu były sesje 🙂 macie piekne brzuchy a pępek to ja mam chyba astrowy 🙂
Majka moja słucha bajek z CD, puszczam jak idzie w kimie na obiad albo jej czytam
ja musze sciagnąć jakies opery albo klasyki bo ona to wprost uwielbia tańczy do tego i spiewa
Maja jest mała a codziennie rano jak mówię zeby się przywitała z brzuchem to mi bluzke podciaga daje całsa, kotek cąłuje, podunie daje powachać i tuli i czasem robi to w ciagu dnia sama od siebie.
A Michciu też uwielbia do brzucha gadać i zawsze jak na całuje czy to na dzien dobry czy na dowidzenia całuje bęben 🙂 i dotyka
dzisiaj jedziemy do domu, i będziemy filmować sobie wiec wieczór rezerwuje na meza 🙂

• Mamusia
zobaczcie co znalazłam aż się posikałam ze śmiechu :P
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/233/f81a629171114ba7e273aba.jpg/][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/3555/f81a629171114ba7e273aba.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Izunia, każda ciąża ma swoje dziwne uroki 😁
Ggulek pewnie leczy dalej swego męża świeżo upieczonego, albo pojechała do rodzicow bo coś gadała, a Nefre prawdopodobnie nas czyta, bo pisała wcześniej chyba, że woli nas teraz czytac po akcji z Love.

Dalej nuda. Nie ma kocham cie polsko:/

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
ewci@ napisał(a):
pytanie do astry i izuni, czy wasze starsze dzieci słuchaja bajek takich słuchowisk albo audiobooków?? ja musze sciagnac jakaos z netu cos, bo mi mała truje głowe zeby jej opowiadac i non stop chce cos nowego przy zasypianiu, czytac chce na lezaco, ja nie daje rady, zaraz zadyszki dostaje wiec musze cos wymyslec.
PS> i jak juz pytam to zapytam, jak wasze starszaki reaguja na dzidzie w brzuszku i czy sa swiadome tego ze bedzie dzidzia, ciesza sie itd. cos mówia??

co do Niko ,a wiec tak:
cieszy sie,ale na poczatku byl smutny,bo miala byc Julia
szczesliwy zadawal pytania na usg 4D
spiewa i caluje Alanka
wie,ze mama pojdzie do szpitala i lekarz powie prosze przec 😮tylko ja mu tego nie tlumaczylam 🤪
a co do bajek to ja codziennie puszczam na jego radiu płyty z bajkami.Bo jak mu czytam to szaleje,bo chce ogladac i ogolnie nie zasypia.Ja kupowalam bajki do czytania i do tego wlasnie byly do sluchania 🙂A wiec ja jak najbardziej polecam.

Alanek ma czkawke.
Matko jak u mnie wieje 😞

nio własnie u nas czytanie nie pomaga na zasypianie, bo najpierw jest swiatło w pokoju, sie czyta to ona tez musiw ksiazke zagladac, i pyta sie jeszcze o to czy tamto i tak nie spi, potem sie gasi i znów kaze opowiadac, o pieskach czy o misiu bez łapki itp, co ktos kiedys opowiedział, kazdy inaczej opoiada a ona zamiast spac to mówi : a czemu ty nie mówisz ze ten mis to to czy tamto, tak jak ciocia mi opowiadała i tyle z tego, a na zasypianie mam dla niej kołysanki ale juz sa oklepane, bo ma je pewnie od dwóch lat i tez srednio usypiaja, jak juz jest zmeczona to po prostu pzrestaje zadawac pytania i sie mieli i mieli w łozku i przytula i zasypia,a le trwa to długo. a ze kładzie sie po 21 to zanims ei usnie to juz naprawde ciemna noc. a ja jak z nia leze to lezac do niej przodem nijaks ie potem zwlec nie moge, bo łózko za waskie zebym sie obróciła i wstawała tak jak wstaje czyli naj[pierw głowa, ramiona, do siadu itd. wiec isten akrobacje, nie mam siły an te usypianie. wieczorem jzu chodzi tylko maz, ale w dzien z babcia sie nie umie uspac bo ja morduje o te opowiadanie a jak nie z babcia to ze mna musi i tako 🙂

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
Niko mysli,ze przez pępek chyba.Ale wie,ze Alanek jest ze mna teraz polaczony.Masakra.....niech juz bedzie po wszystkim 🤨Ciekawe co mi powie kardiolog w poniedzialek.Tesciowa mi do mlodego przyjdzie.Beda robic wyposazenie do szopki.Tesc juz swiatelko do ogniska zrobil 😆

Jak Niko zobaczy mame pół żywa po porodzie to ucieknie-hihihih.Mi sie podoba jak Niko spiewa malemu,a ten mu kopniaki sprzedaje.

hehe nasza Zuzia tez spiewa do brzuszka, mówi ze beda zaraz swieta i ze Ciebie nie ma z nami, ale ja sie nauczyłam nowej koledy to ci zaspiewam, i spiewa i kładzie raczke, nie mzoe utrafic gdzie dzidzia uderzy wiec mówi, zobacz widze jak łapke mi podaje, hehe
PS. zazdroszcze Wam troche ze mozecie pisac Alanek czy Filipek to czy tamto, a ja cały czas dzidzia, tak bezosobowo. bo chyba nie bede pisac ze Iga albo Filip sie wierci bo rozdwojenia jaźni dostane 🙂 hehe

• Mamusia
ewci@ napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
Niko mysli,ze przez pępek chyba.Ale wie,ze Alanek jest ze mna teraz polaczony.Masakra.....niech juz bedzie po wszystkim 🤨Ciekawe co mi powie kardiolog w poniedzialek.Tesciowa mi do mlodego przyjdzie.Beda robic wyposazenie do szopki.Tesc juz swiatelko do ogniska zrobil 😆

Jak Niko zobaczy mame pół żywa po porodzie to ucieknie-hihihih.Mi sie podoba jak Niko spiewa malemu,a ten mu kopniaki sprzedaje.

hehe nasza Zuzia tez spiewa do brzuszka, mówi ze beda zaraz swieta i ze Ciebie nie ma z nami, ale ja sie nauczyłam nowej koledy to ci zaspiewam, i spiewa i kładzie raczke, nie mzoe utrafic gdzie dzidzia uderzy wiec mówi, zobacz widze jak łapke mi podaje, hehe
PS. zazdroszcze Wam troche ze mozecie pisac Alanek czy Filipek to czy tamto, a ja cały czas dzidzia, tak bezosobowo. bo chyba nie bede pisac ze Iga albo Filip sie wierci bo rozdwojenia jaźni dostane 🙂 hehe

Masakra.....ale to bedzie babka,bo sie wstydzi 🙂