nio oby oby nam sie wszytskim udałoo bez jakis tam przebojów pzrebrnac, urodzic. i byc szczesliwymi mamusiami.
Nasza tez jest niezła aplegerka. Twoja to jeszcze mniejsza, ale moja jzu konczy w sobote 2,5 rojku, jest przemądra, tylko sie wymądrza, kłóci jak cos nie pasuje, nawet pobiła 5-letniego chłopca w piaskownicy "bo się źle bawił" mówie Ci, Zuzanny to charakterne dziewczyny, tak mi kiedys powiedzieli jak byłam jeszcze w ciazy i teraz widze ze sie sprawdza. ale na szczescie juz odetchnełam, bo juz nie sika w pieluszke, udało sie tez odzwyczaic od ssania paluszka, i tak całkiem jzu taka rozumna jest, rozumie ze na brzuszek juz siadac nie mozna i skakac, ze mama jest zmeczona i musi odpoczac, pospac troszke itd. ciesze sie ze teraz dopiero te dzieciatko sie urodzi, bo tak jak twoja Zuzia to ja sobie nie wyobrazam byc w ciazy. bo nasza od małego była szalona ze hohho, wszedzie jej pełno. a inne dzieciaki takie spokojnoty, a nasza narwana, byłam pewna ze ma ADHD. Ale w gruncie rzeczy to wole taką zywą fajna dziewczynkę niz jakiegos mruczka siedzącegow kącie, z dala od innych dzieci 🙂
Ewci@ pytam się z ciekawości 🙂 ja swojego nie planowałam:P
Tak co do waszych imion to mi się też Dalia podoba, ale moja corcia będzie miała na imię Lilianna, a chłopiec Filip 🙂 albo może Alan, ale to jeszcze nie wiem:P chociaż dla dziewczynki też myślę nad Laurą, Dianą, Klarą:P Klementynka też fajne:P ale takie niieee..mogę tylko okaleczyć takim imieniem:P moja mama chce Walentynę.
Fajne imie Laura, ma to cos w sobie. Ladne jest tez Oliwia. Mnie akurat maz daje wolna reke co do imion, chyba jemu jest wszystko jedno. A mnie co chwila zmienia sie zdanie. Jum mialam wybrane i to przez pare miesiecy ostro trzymalam sie tamtych imion. Ale jakos zmienilo mi sie zdanie. Ja chce takie imie ktore bedzie proste w innych krajach tzn. ja mam na imie Katarzyna i za cholere nikt np w niemczech nie potrafi wypowiedziec tegi imienia nawet skrotu Kasia. nie chce aby moje dziecko jak kiedys wyjedzie za granice mialo tren sam problem 🙂
Obdarzona ja tam mam na to zlewke. Zabrałam co miałam zabrać... na 5 minut się usiadłam u niej i poszłam dalej... :/ I tak widząc sposób w jaki je daje to szkoda gadać.
Kurcze co do imion to mi się mnustwo podoba. Np dla dziewczynki Konstancja- ale nie dam tak bo trudne jest i może bym nawet krzywdę dziecku tym zrobiła. Dalej.... Estera, Emira i Hager- miałam kiedyś koleżanki w agencji Emirę i Hager, były arabkami i były tak śliczne... ładniejszych dziewczyn nie widziałam. A dla chłopca też jedno arabskie imię mi się podoba: Hajeder- ale chyba też zbyt trudne. Dalej.... Ignacy, Stasio, Maxymilian, no i Natan.
Pomysłów duuuuuużo 😁
Zuzia tez fajne imie, ale ja juz tak dac nie moge bo nasz wujek ktory jest tez naszym sasiadem tak dal na imie swojemun pieskowi. wiec jak by to wygladalo, on wolal by swojego psa a moja corka by myslala ze wujek cos od niej chce i ze to ja wola. Masakra 🙂
Love, pewnie dała Ci te śpiochy z takim sukowatym wyrazem twarzy i była oschła 😜 mi się Natan podoba tez 🙂 Kasiek- to tak samo jak mi się podoba imię Zosia, ale mam krolika Zosię 😜 hehe zawołam Zosia a tu obydwie przylecą 😜 tzn. jedna przyskoczy 😁
widziałam moją fasolkę i słyszałam serduszko aż łezka poleciała
no i lekarz potwierdził mam zakażenie przepisał mi Pimafucin i zobaczymy czy pomoże 🙂 a teraz ide na badania na 25 będzie dokładniej badał mierzył i jeszcze coś robił mojej \fasolce a jakurosła ma już `18,8mm
obadarzona tzn się... ona ogólnie jest w pożądku... ja bym ją nawet lubiła ale nie chcę jakoś się pchać tam gdzie mnie nie chcą... Ona mnie nie lubi i w sumie mam to w nosie... na niej mi nie zależy.
Hehe jest dużo ładnych imion hehe 🙂))
mulant to super że wsyztsko ok... a tak o Was dzisiaj myślałam jak po wizycie 🙂))
Ja idę w piątek tutaj w Pl. Chociaż pewnie niczego nowego się nie dowiem.
Oj to długo musicie czekać. ja to co tydzień teraz chodzę, ale myślę że to chyba zbyt często 🙂)) hehe taki już moj charakter że wszystko muszę mieć pod kontrola.
widziałam moją fasolkę i słyszałam serduszko aż łezka poleciała
no i lekarz potwierdził mam zakażenie przepisał mi Pimafucin i zobaczymy czy pomoże 🙂 a teraz ide na badania na 25 będzie dokładniej badał mierzył i jeszcze coś robił mojej \fasolce a jakurosła ma już `18,8mm
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
ewci@
Nasza tez jest niezła aplegerka. Twoja to jeszcze mniejsza, ale moja jzu konczy w sobote 2,5 rojku, jest przemądra, tylko sie wymądrza, kłóci jak cos nie pasuje, nawet pobiła 5-letniego chłopca w piaskownicy "bo się źle bawił" mówie Ci, Zuzanny to charakterne dziewczyny, tak mi kiedys powiedzieli jak byłam jeszcze w ciazy i teraz widze ze sie sprawdza. ale na szczescie juz odetchnełam, bo juz nie sika w pieluszke, udało sie tez odzwyczaic od ssania paluszka, i tak całkiem jzu taka rozumna jest, rozumie ze na brzuszek juz siadac nie mozna i skakac, ze mama jest zmeczona i musi odpoczac, pospac troszke itd. ciesze sie ze teraz dopiero te dzieciatko sie urodzi, bo tak jak twoja Zuzia to ja sobie nie wyobrazam byc w ciazy. bo nasza od małego była szalona ze hohho, wszedzie jej pełno. a inne dzieciaki takie spokojnoty, a nasza narwana, byłam pewna ze ma ADHD. Ale w gruncie rzeczy to wole taką zywą fajna dziewczynkę niz jakiegos mruczka siedzącegow kącie, z dala od innych dzieci 🙂
obdarzona
Tak co do waszych imion to mi się też Dalia podoba, ale moja corcia będzie miała na imię Lilianna, a chłopiec Filip 🙂 albo może Alan, ale to jeszcze nie wiem:P chociaż dla dziewczynki też myślę nad Laurą, Dianą, Klarą:P Klementynka też fajne:P ale takie niieee..mogę tylko okaleczyć takim imieniem:P moja mama chce Walentynę.
obdarzona
Gość
mamamaliszka
a teraz Anika (nie Anita) lub Maksymilian 🙂
love
Kurcze co do imion to mi się mnustwo podoba. Np dla dziewczynki Konstancja- ale nie dam tak bo trudne jest i może bym nawet krzywdę dziecku tym zrobiła. Dalej.... Estera, Emira i Hager- miałam kiedyś koleżanki w agencji Emirę i Hager, były arabkami i były tak śliczne... ładniejszych dziewczyn nie widziałam. A dla chłopca też jedno arabskie imię mi się podoba: Hajeder- ale chyba też zbyt trudne. Dalej.... Ignacy, Stasio, Maxymilian, no i Natan.
Pomysłów duuuuuużo 😁
Gość
obdarzona
Kasiek- to tak samo jak mi się podoba imię Zosia, ale mam krolika Zosię 😜 hehe zawołam Zosia a tu obydwie przylecą 😜 tzn. jedna przyskoczy 😁
mulant
no i lekarz potwierdził mam zakażenie przepisał mi Pimafucin i zobaczymy czy pomoże 🙂
a teraz ide na badania na 25 będzie dokładniej badał mierzył i jeszcze coś robił mojej \fasolce a jakurosła ma już `18,8mm
love
Hehe jest dużo ładnych imion hehe 🙂))
love
Ja idę w piątek tutaj w Pl. Chociaż pewnie niczego nowego się nie dowiem.
mulant
a teraz normalnie ide 15 września bo lekarz na urlopie będzie
love
mamamaliszka
mi PIMAFUCIN pomógł - brałam 6 globulek
mamamaliszka