Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Majka93 napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
a skąd jesteś? niemcy? 😁

Tak, mieszkam z mezem w Niemczech. Ale pochodze z okolic Krakowa 🙂

a skąd dokładnie? bo ja mieszkam jakieś 60km od krakowa 🙂

Ooo no prosze 🙂 Dokladnie to Chrzanów. Brakuje mi tych wypadow do Krk 😞 To jest moje ukochane miasto i tylko to

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Majka93 napisał(a):
kozinka napisał(a):
Majka93 napisał(a):
Achhh... nie mowcie o kielbaskach i grillach bo ostatnio kiedy cos takiego jadloam to poltora roku temu! 😞 W zeszly piatek bylo cieplutko 23 stopnie i juz myslalam ulokowac sie wieczorem na balkonie przy kielbasce a tu nici, czasu braklo

dlatego na obiad robię na patelni,bo dla 2 kiełbas nie będę rozpalać grilla lub ogniska 😁 tyle,że mam jakiś odrzut do jedzenia od wczoraj,prawie nic nie jem,bo mdłości mnie naszły,jedynie ryż z jabłkami wczoraj wieczorem a tak to nic 😞

to teraz to nie takie typowe ciążowe mdłości tylko tak jakoś apetytu brak i ciągle niedobrze,ostatnio mąż miał wirusa i pewnie to przez to,bo wymiotował i miał biegunkę 🥴
No pewnie ze sie nie oplaca, wiecej zachodu niz pozytku. A tych mdlosci to nie zazdroszcze 🥴 Ja jak narazie tylko doswiadczylam tego w 10 tygodniu i puki co odpukac nie wraca 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Majka93 napisał(a):
kozinka napisał(a):
Majka93 napisał(a):
Achhh... nie mowcie o kielbaskach i grillach bo ostatnio kiedy cos takiego jadloam to poltora roku temu! 😞 W zeszly piatek bylo cieplutko 23 stopnie i juz myslalam ulokowac sie wieczorem na balkonie przy kielbasce a tu nici, czasu braklo

dlatego na obiad robię na patelni,bo dla 2 kiełbas nie będę rozpalać grilla lub ogniska 😁 tyle,że mam jakiś odrzut do jedzenia od wczoraj,prawie nic nie jem,bo mdłości mnie naszły,jedynie ryż z jabłkami wczoraj wieczorem a tak to nic 😞

to teraz to nie takie typowe ciążowe mdłości tylko tak jakoś apetytu brak i ciągle niedobrze,ostatnio mąż miał wirusa i pewnie to przez to,bo wymiotował i miał biegunkę 🥴
No pewnie ze sie nie oplaca, wiecej zachodu niz pozytku. A tych mdlosci to nie zazdroszcze 🥴 Ja jak narazie tylko doswiadczylam tego w 10 tygodniu i puki co odpukac nie wraca 🙂

Acha, no byleby na Ciebie nie pszeszlo bo to nie dobrze dla dzidzi. Choc przecierz nie zawsze mozemy wszystkiemu zapobiec. Przecierz nie ubierzeny sie w skafander dla astronautow i bedziemy oddychac przez rurke hehehe 😜 nooo tutaj jedynie mozna pomyslec od separacji dla meza 😁

• Mamusia
Majka93 napisał(a):
kozinka napisał(a):
Majka93 napisał(a):
kozinka napisał(a):
Majka93 napisał(a):

Acha, no byleby na Ciebie nie pszeszlo bo to nie dobrze dla dzidzi. Choc przecierz nie zawsze mozemy wszystkiemu zapobiec. Przecierz nie ubierzeny sie w skafander dla astronautow i bedziemy oddychac przez rurke hehehe 😜 nooo tutaj jedynie mozna pomyslec od separacji dla meza 😁

haha 😁

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
A jak tam Maja u Ciebie z wyprawką, masz już wszystko?

No nie wszystko. Mam juz prawie wszystkie ciuszki, wanienke. Ale musze jeszcze kupic butelki, smoczki, kosmetyki. POkoik sie juz konczy robic. Mysle ze jeszcze jakies 2 weekendy i bedzie skonczony. A propo szukam takiego bujanego fotela (wiecie takiego ala babcia) i nie moge znalesc... 😞 u nas w niemczech trudno o taka rzecz

• Mamusia
Verandzia napisał(a):
Mnie w polowie kwietnia przeprowadzka do mojego sie szykuje ale co bedziemy razem to bedziemy 🙂
Hi hi to nie jestem juz najmlodsza w naszej grupie 😁 😁
Witaj Majka 🙃 🙃

Hej hej 🙂 A ty ile?

• Mamusia
oj was zostawić na trochę to tuziny stron 🙂 🙂
wpadła koleżanka niezapowiedzianie i niedawno poszła więc tu się narobiły zaległości 🙂
witam nową mamusię.
Aneta fajnie że z dzidzią wszystko ok.no i czekamy na fotkę 🙂
no nic, uciekam bo głodomór wrócił ze szkoły a tylko wykorzystał że miałam gościa i lodówka chodziła w tą i w tamtą i podjadanie przed tv....idę obiad podać i do lekcji zagonić 🙂
pogoda zrobiła się jeszcze gorsza...wieje strasznie zimny wiatr brrrrr.
miłego dzionka.

• Mamusia
Ja z wozkiem czekam na sam koniec, zeby gwarancja byla jak najdluzej wazna. Ale upatrzony juz mam 🙂 Kombi spacerowo sportowy. No i najwazniejsze to kolka duze, jednakowej wielkosci na gumowych oponach i metalowych szprychach a nie plastikowe kolowrotki i inne wymysly ktore zdaja egzamin puki sie nim nie wyjedzie z domu hehe

• Mamusia
Witam nową mamusie 🙂 To już dwie Maje na forum 🙃
Gratuluje córeczki 🙂

Aneta supcio, że z Kluseczkiem wszystko w porządku, a Ty u kosmetyczki 🙂 Piekna mama to szczęśliwa mama 🙂 hihi
Ja na 4D ide za tydzień w środe lub w czwartek 🙂 szaaał ciał 🙂

Kozinka na słowo grill, aż mi ślinka cieknie... Tylko wracam, czekam na słoneczko i już grilla odpalimy 🙂 Karkówa.. mniam!!!

Mi Pan nie zrobił masażu, bo kobietom między 3-7 miesiącem ciąży nie robi.. to poszłam popływać, a mąż później dołaczył 🙂 Już nie mogę się doczekać obiadokolacji .. same pyszotki 🙂 Jem nawet sporo, ale myśle, że nie aż tak niezdrowo 😎 brokuły jem, pomidory, mięsko 🙂 więc dobrze, no nie? 😁

Czasem przekąsze coś słodkiego 🙂

Katia super, że glukoza za Tobą, mnie czeka w poniedziałek, mam nadzieje, ze dam rade 🙂

• Mamusia
Maja dasz radę, każda dała więc co masz być gorsza 😁
a jeśli chodzi o wyżerkę to ja właśnie na feriach najwięcej przytyłam bo jedzonko pysznie podane, stół szwedzki i same pychotki w dużym gronie to się i więcej zje więc kilogramki poszły w górę 🙂
no ale to u mnie ty jesteś chudzinka to tobie to pewnie nie grozi 🙂

• Mamusia
Tysia pewnie, ze sa normy 🙂)

A ja juz grilla jadlam.. sialala 😁DD

A dzis mam echo w lodowce, wiec az nalesniki na obiad 🙂

Wroce niedlugo, bo zepsul mi sie tel. i musze sie ogarnac i znalezc umowe, albo gwarancje, a graniczy to z cudem 😁

Chodze wsciekla jak osa... 😞( zepsul mi sie tel co ma 9 miesiecy i nie moge znalezc ani gwarancji ani umowy 😞( czyli gowno z reklamiacji.. 😞(

• Mamusia
Witam wrocilam bylam u tesciow na kawie, ja co czekolady nie jem dzis zjadlam prawie pol tabliczki czekolady z truskawowym nadzieniem do tego troche delicji chrupki bekonowe i paluszki.
pszczelarka[/b ]A co do glukozy to ja jak wrocilam do domu zjadlam obiad a chwile po obiedzie jeszcze lody dzis na slodkie lece.

Witam nowa mamusie 🙂

Zaraz zrobie sobie na kolacje tosty z serem wedlinka i majonezem :P szwagierka mi narobila ochoty bo wspomniala o nich 😜 co tam ze zgaga znowu zaczyna palic i tak zjem.