Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A ja dopiero w sumie dotarłam pożądnie do domu połaziłam spacerki wskazane jak najbardziej, gin nic mi nie mówił o cc, na KTG pokazały sie 3 skurcze dwa do 40 a jeden do 90 wiec moze cos bedzie sie działo, w piatek mam jechac do szpitala dopiero na 14 bo tak bedzie mój gin wiec ja juz sie na nic nie nastawiam bedzie co ma byc 🙂

Dorotka to może juz niedługo skoro szyjka sie skraca 🙂
Midoranda co tam u Ciebie?
Kozinka gdzie sie podziłaś?
Czarna fajnie ze masz tak wszystko ustalone, tez bym tak chciała 🙂
Kocik a remonjt już skończony?
Wiola fajnie ze w domu jak Maja reaguje w domu na siostrzyczkę?
Sandra szybko zleci zobacz niedawno my robiłysmy glukoze 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hello 🙂
zacznę od wieści ze nasza Dorotka (Midorada) zostawiona w szpitalu,ma coraz częstsze skurcze i zostawiają ją na noc więc kto wie czy już jutro nie będzie nowych wieści 🙂

Emi kurka 🤨 🤨 🤨 ale ten twój leniuch leniwy.....już myślałam że się do nas odezwiesz ze szpitala....
a remont w nadal w trakcie ale jutro już ma być u nas ta brakująca tapet i w tedy skręcamy łóżeczko i pokoik maluszka gotowy 🙂 dziś właśnie zakończyliśmy zakupy. śliczną pościel kupiliśmy i te wszystkie bibeloty z tommee tippee i teraz tylko czekanie na bąbelka 🙂
Czarna umówiłaś się na mój termin 🙂 bo ja mam właśnie na 11.06 ale jak to będzie leniuch jak u Emi to też się pokulam dłużej.....a już mi tak ciąży....jak każdej na pewno....
Wiola super ze już w domciu 🙂
Dorota super wieści 🙂 no mi się szyjka niby też skróciła do 2,5 także zobaczymy jak to z tymi terminami będzie...teraz im bliżej tym bardziej każda z nas tylko o tych terminach gada 🙂
Justyna Ty szczypiorku 🙂 kurcze no ale ja to nawet nie mam co pomarzyć bo tak to ja wyglądałam na pierwszym roku studiów 😁

• Mamusia
a no właśnie a co u naszej Ani??? do nikogo nie pisała???

aha i jeszcze jedno, jak mam w paciorkowcu ujemny tzn że dobrze no nie? bo już nie pamiętam co mi gin mówił 😁

ale dziś było gorąco ....uf .....a całe popołudnie w korkach z Gdyni do Gdańska i z powrotem.....masakra a w godzinach powrotów z pracy to już w ogóle....

• Mamusia
Maju na wynik z paciorkowca czeka się około tygodnia... ja czekałam ponad tydzień, pobrał mi jakoś w czwarte a za tydzień w piątek był wynik.
Ja mam wynik negatywny - czyli nie mam paciorkowca 🙂
Kozinka where are you??
Dorotka 3mam za Ciebie kciuki !!!!!! Może Bobas chce już wyjść?
Wiolka jak znajdziesz troszkę czasu to opisz mi jak wyglądała Twoja cc , i jak dochodzisz do siebie, dla mnie to nowość, więc liczy się dla mnie każde info 🙂
Dziwne, bo w szpitalu nic mi nie powiedziała pielęgniarka ,że mam być na czczo :/
Może mi to gin powie ??
Tysia Ty farciaro 🙂 😘 niedość ze łatwy poród , grzeczne dziecko , to jeszcze figura idealna !!!

Ktoś tu pisze o truskawkach mmmm aż jutro pójde i sobie kupie 😜
Sandra - Ty już za połową 🙂 zleci ani się nie obejrzysz 🙂
Może napiszę smska do Kozinki i zapytam co u niej 🙂
Emi spokojnie dasz rady do piątku, pewnie gin zleci wywołanie 🙂 chociaż nie jestem lekarzem 😁 😁Sandra będzie wiedzieć co i jak w tym temacie, ale myśle ze jak kazał Ci przyjechać to chyba już zostaniesz?

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Dzięki Czarna za info w sprawie paciorkowca 🙂
kurcze, nie myślałam, że to aż tydzień się czeka..

kocham truskawki, mogłabym je jeść i jeść 🙂

Jedz póki możesz hihi 🙂 Jutro też sobie kupię 🙂
Dzisiaj kupiłam rabarbar i mam zamiar zrobic kompocik i jak starczy to może ciasto 😉

• Mamusia
hej,my weekend poza domem a dzisiaj nawet nie mam siły już chodzic jak dalej pójdzie tak jak dzisiaj po południu to może do rana skurcze się uregulują,ale znając życie pewnie położę się spać i przejdzie mi wszystko 😠 z tym,że takich skurczy jeszcze nie miałam,mam często słabsze i przynajmniej jeden na godzinę taki który powoduje odruch wymiotny z uczuciem walenia młotem w plecy 😞

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
a ja mam juz dosc jedzenia juz nawet nic mnie nie rusza nic na smaka nie przychodzi nie chce mi sie jesc poprostu 🤢

ja w weekend i dzisiaj nie zjadłam prawie nic,jedynie jadę na mixie sałatkowym z warzywami ☺️ cokolwiek nie zjem to mi niedobrze,do tego uczucie zaparć (których nie mam) i to okropne kłucie już nie tylko w pipce ale nawet w tyłku ☺️

• Mamusia
kozinka napisał(a):
hej,my weekend poza domem a dzisiaj nawet nie mam siły już chodzic jak dalej pójdzie tak jak dzisiaj po południu to może do rana skurcze się uregulują,ale znając życie pewnie położę się spać i przejdzie mi wszystko 😠 z tym,że takich skurczy jeszcze nie miałam,mam często słabsze i przynajmniej jeden na godzinę taki który powoduje odruch wymiotny z uczuciem walenia młotem w plecy 😞

Ale co ty sie smutasz mała donoszona mozna rodzić mogę sie z chęcią zamienić 🙂

• Mamusia
pati89 napisał(a):
witam 😎 orientuje się któraś może ile dni przed planowanym terminem porodu planuje się CC ???

Hej jeśli masz skierowanie od lekarza tak jak ja , to 38-39tydzień.
Ja osobiście mam na 5 dni przed terminem .
Mogłabym mieć w 38tyg ale wolę ,żeby dzidzia siedziała w brzuchu tyle ile trzeba. Chyba ,że samo coś ruszy 😉

no w czwartek na 9:15 mam się wstawić na porodówkę na ''Geburtsplanung'' ponieważ córcia jest ułożona miednicowo i do tego duuzia 🤢 jeśli będzie w czwartek nadal w takiej pozycji to bedzie planowana cesarka tylko właśnie strasznie jestem ciekawa na kiedy mi zaplanują 🥴

• Mamusia
pati89 napisał(a):
no w czwartek na 9:15 mam się wstawić na porodówkę na ''Geburtsplanung'' ponieważ córcia jest ułożona miednicowo i do tego duuzia 🤢 jeśli będzie w czwartek nadal w takiej pozycji to bedzie planowana cesarka tylko właśnie strasznie jestem ciekawa na kiedy mi zaplanują 🥴

hmm nie wiem. Wszedzie inaczej. Mój lekarz powiedział ,że nie robi cc wcześniej niż w 39tyg ponieważ boją się ,że dziecku coś się stanie. To zależy od lekarza i szpitala tak mi się wydaje.

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
kozinka napisał(a):

ja się nie smutam bo ja już bym chciala tylko te okropne bóle...wszystko byłoby do zniesienia tylko że u mnie ciągnie się to już 2 tygodnie i nie może rozkręcić i jak sobie pomyślę,że może tak boleć nawet kolejne 2 tygodnie albo i więcej to mi się odechciewa wszystkiego 😞
bóle bólami ale ta bezsilnośc do wszystkiego i niewiedza ile jeszcze trzeba wytrzymać,bo u mnie jest coraz gorzej,ja już nawet ograniczam chodzenie bo ustać nie mogę 😞 a w domu trzeba porobić,dzieckiem się zająć,ugotować...
mogłoby się to rozkręcić,mógłby być nawet ciężki poród,ale żeby się to skończyło ☺️ wolę gorszy ból dłużej,ale urodzić,niż takie bóle jak teraz które trwają już od około 2 tyg ☺️

• Mamusia
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):
kozinka napisał(a):

ja się nie smutam bo ja już bym chciala tylko te okropne bóle...wszystko byłoby do zniesienia tylko że u mnie ciągnie się to już 2 tygodnie i nie może rozkręcić i jak sobie pomyślę,że może tak boleć nawet kolejne 2 tygodnie albo i więcej to mi się odechciewa wszystkiego 😞
bóle bólami ale ta bezsilnośc do wszystkiego i niewiedza ile jeszcze trzeba wytrzymać,bo u mnie jest coraz gorzej,ja już nawet ograniczam chodzenie bo ustać nie mogę 😞 a w domu trzeba porobić,dzieckiem się zająć,ugotować...
mogłoby się to rozkręcić,mógłby być nawet ciężki poród,ale żeby się to skończyło ☺️ wolę gorszy ból dłużej,ale urodzić,niż takie bóle jak teraz które trwają już od około 2 tyg ☺️

Może zgłoś się do gina ? niech Cie zbada !!!