Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja laktator dostałam od siory schowałam na góre i też zobacze jak z pokarmem będzie 😜
ja mam jutro wizytę idę pokazać wyniki glukozy i przy okazji tez kluska obejrze 😁 a pózniej też mam chyba 11 kwietnia bo do 10 mam zwolnienie... 😜

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
ja laktator dostałam od siory schowałam na góre i też zobacze jak z pokarmem będzie 😜
ja mam jutro wizytę idę pokazać wyniki glukozy i przy okazji tez kluska obejrze 😁 a pózniej też mam chyba 11 kwietnia bo do 10 mam zwolnienie... 😜

Tez mam do 10 zwolnienie 😁

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):

Tez mam do 10 zwolnienie 😁

hahaha bo w tym samym czasie oglądaliśmy nasze maleństwa 😁

• Mamusia
jeju.. ja tez odkurzyłam cały dom i umyłam podłogi i powiem Wam, że padam na suty!
Trzeba coś wtrynić 🙂

Ps. Dziś miałam beznadziejny sen.. śnił mi się mój wychowawca z liceum i go goniłam z kumpelą po podwórku i pytałam go czy przełoży nam test z historii... 🤪
Co śmieszne byłam w ciąży tak jak teraz 🙂

Te sny mnie wykończą.. skąd one się biorą??

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Nocka byla tragiczna, prawie cala nieprzespana, dzisiaj juz jest ok,Maja nie ma goraczki.

Co do laktatora to on mi uratowal zycie jak mialam nawal pokarmu a pozniej sciagalam mleko przez 4 miechy bo Maja nie chciala ssac cycka wiec mi sie zakup zwroil stukrotnie.

Ja mam wizyte 13.04 🙂

• Mamusia
Hej Mamuski,

Widze, ze dzis laktatory sa dzis tematem przewodnim.
Ja zgadzam sie z Kozinka. Teraz chyba nie ma sensu kupowac, sa rzeczywiscie drogie, choc z mojego rozeznania wynika, ze zalezy to czy sa manualne czy elektryczne. Jakies rady w tej sprawie - to pytanie do doswiadczonych Mamusiek 😘 😘 Ja mam nadzieje, ze jednak mleko bede miala, choc siara mi w ogole nie leci i rozmiar biustu tez jakos tak drastycznie sie nie zmienil. 🥴

• Mamusia
midorada ja miałam ręczny i zabij mnie,mnie pamiętam ile kosztował 😮 albo 40 albo 70zł tak mi świta,ale to było prawie 2 lata temu i nie pamiętam ☺️ o elektrycznych słyszałam to,że są bolesne,ale nigdy takiego nie używałąm,więc nie wiem czy to prawda czy akurat były to wrażliwe sutki karmiącej 🙂

• Mamusia
ja miałam ręczny i jeśli już to taki bym kupowała, ale tak jak mówiłam mleczarnie są sporawe więc zobaczymy po porodzie czy młody nadąży z odciąganiem sam czy trzeba będzie mu pomagać 🙂

mi biust sporo się powiększył, siara też mi jeszcze nie leci ale to nie jest wyznacznik ilości pokarmu 🙂

• Mamusia
Hmmm.. elektryczny... moze przy zastojach inaczej nie polecam... 😞 Bolesny i niekoniecznie dobrze odciaga...
Zdecydowanie polecam reczny laktator Avent Isis... jeden z najlepszych na rynku juz od kilku lat...sama stosowalam i rowniez bylam zadowolona.. a najlepszy sposob to sciaganie wlasna reka 😉) hehe

• Mamusia
Ani rozmiar biustu ani fakt ze nie leci teraz siara z piersi nie wskazuje na to czy mleko bedzie czy nie. Laska ktora byla ze mna w szpitalu karmila "rodzynkami".

Laktator absolutnie reczny, elektryczny strasznie szarpie sutki i powioduje ich pekanie, chociaz jest bardziej efektywny w razie nawalu pokarmu. Ja mam Avent Isis i jestem z niego mega zadowolona.

• Mamusia
też właśnie miała tego Aventa, teraz jest nowa firma tommee tippe i ewentualnie nad nią się zastanowię ale z Aventu byłam zadowolona a to już 10 lat temu także nadal utrzymuje się na rynku to też świadczy o jakości 😉

• Mamusia
Tommee tippe to nie nowa firma 😁 😁 😁 😜 😜 Podobno butelki maja swietne ale nie wiem bo nie korzystalam. Ja mialam z NUKa ale teraz kupie wszystko z Aventu.

Czy ktoras z was decyduje sie na karmienie butelka tylko? Ja jestem zdecydowana na pewno na 1 karmienie dziennie butla od samego poczatku, mam swoje powody po tym co przezylam z Majka.

• Mamusia
U mnie jest baaardzo duzo produktow Aventy. Mam kupony znizkowe na sterylizator i laktator (chyba) wiec tak czy siak bedzie to ta firma. Z Avent mam tez butelki dla synka. Musialam je kupic bo szpital tak wymaga. Tommee Tippe to druga najwieksza, po Avent firma na rynku i tez laski sobie chwala. 🙂

• Mamusia
hahaha Wiola dla mnie po tych 10 latach wszystko prawie nowe 🤪 🤪 🤪

ja chcę karmic jak najdłużej piersią, mojego pierwszego krótko karmiłam tylko 2 miesiące i miałam strasznego doła że przestał jeść a i ja byłam na tyle niedoświadczoną młodą mamuśką że nic z tym nie zrobiłam. więc będę chciała ile się da 🙂

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Tommee tippe to nie nowa firma 😁 😁 😁 😜 😜 Podobno butelki maja swietne ale nie wiem bo nie korzystalam. Ja mialam z NUKa ale teraz kupie wszystko z Aventu.

Czy ktoras z was decyduje sie na karmienie butelka tylko? Ja jestem zdecydowana na pewno na 1 karmienie dziennie butla od samego poczatku, mam swoje powody po tym co przezylam z Majka.

Wiolka, nie wiem jak to bedzie, ale ja mam "problem" z mezem, bo on chce bardzo karmic - butla oczywiscie 😁 - tak wiec pewnie bede sciagac by dac tatuskowi te przyjemnosc i pozwolic mu sie zaangazowac i realizowac jako tatus. Jesli pokarmu bedzie tak w sam raz to bedzie dokarmianie butelka - co go zapewne uszczesliwi, no chyba ze nie bede miala pokarmu. Wtedy nie bedzie wyjscia 🥴

• Mamusia
Hhehe Kocik no to pewnie tak 😁 😁 😁

Ja sie chyba powinnam wziac za pranie tych ciuszkow po Mai bo za pare dni pojade po reszte szmatek, jakies body na krotkim rekawie i cos do wyjscia ze szpitala. Z reszta poczekam na meza bo ciuchy musze wczesniej wyprac i wyprasowac a nie chce tego robic dopiero w maju.