Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam jakos was doczytalam 🙂 tylko problem ze juz nie pamietam co mialam komu odp :/

Kocik napisał(a):
ziemniaczki z cebulką i boczusiem a do tego maślana to dla mnie królewskie jedzenie 😁 😁 😁 UWIELBIAM 🙂 ale na jutro już menu jest ustalone dziś przez Justynę 😉 placki ziemniaczane 😁 😁

Mniam ziemniaczki z cebulka i boczkiem ja tez chce a u dzis ziemniaczki i kotlety mielone. Mama narobila mi smaku bo ostatnio robila kluski przecierane z kapusta mmmm musze ja namowic zeby przyjechala (jak teraz i tak jest w moim miescie) i zeby mi zrobila taki obiadek 🙂
A jesli chodzi o placki ziemniaczane nie powiem tez bym zjadla.

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry 🙂ja dopiero wrocilam 🙂oczywiscie musialam Was nadrobic 20 stron 🙂
jak zawsze temat kulinarny ja dzis bylam na obiadku u przyszlej tesciowej byly ziemniaczki z miesem od szynki w sosiku i salatka z kap.pekinskiej 🙂a teraz w domu deserek wrąbałam babke z budyniem i napoleonkę i popijam colawkę 🙂tez bym sie Ania zastanowila nad sprowadzeniem auta z Niemiec 🙂

• Mamusia
My na auto tez koczujemy z Niemiec 🙂

Ejjj, ja nie lubie maślanki 😞

Moje ciuszki dla Poli pięknie ułożone w szafie rozmiarami 🙂 Jak to cudnie wygląda 🙂
Anetka obiadek miałaś pyszka 🙂
Ja mam ochote na naleśniki z dżemem truskawkowym, zaraz zrobie 🙂

I oglądam sesje Rady Miasta na Żywo 😁 w telewizji kablowej 🙂 hihi
akurat oprócz męża, będą ludzie ode mnie z pracy z gimnazjum o jakimś projekcie mówić 🙂
To bedę na bieżąco 🙂

Katia jak z mamą?

• Mamusia
Ja oglądam własnie rozmowy w toku, straszne to jest co dzis pokazują.
A zaraz lece na pierogi do mamy| 🙂
Nalesniki Miłam wczoraj 🙂
Na kolacje bym zjadla jakąś sałatke ale nie chce mi sie isc po produkty ani robić nie wiem może z pizzeri se zamówie 🙂

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Mój mąż siedzi na tej sesji i sms:
" Zamawiamy dzisiaj coś na kolacje? 😁 "

haha, mnie dwa razy nie trzeba namawiać 🙂

Ide puki co do mamy na te pirogi, napisałam do koleżanki może się ze mną wybierze 🙂 bo nie lubie sama jesć a mężus ma popołudnia

melduje się że żyjemy tylko czasu na nic nie mam bo tyle spraw i biegania na głowie, mam nadzieję że wybaczycie ☺️ ☺️
I smaka na pyszności nie robic bo Ania chyba przekazała że ja ostatnio tylko na twarożku i chudej wędlince ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
no w końcu Niunia 🙂
My chcemy raczej anglika,bo ,nie musimy go rejestrować a z racji tego,że nie może jeździć po Polsce,to trzeba go przerabiać na model europejski,dlatego takie auto w porównaniu z europejczykiem kosztuje dużo mniej,bo dużo do niego trzeba włożyć,a że nam potrzeba wszystko spod maski jak i całą blacharkę z przodu to z Angola nam pasuje,bo przerabiać trzeba środek a nie zewnątrz samochodu 🙂
kurczę srebrny kolor to klasyk tego auta a teraz jak na lekarstwo jak potrzeba,ale tak jest zawsze 😠

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
melduje się że żyjemy tylko czasu na nic nie mam bo tyle spraw i biegania na głowie, mam nadzieję że wybaczycie ☺️ ☺️
I smaka na pyszności nie robic bo Ania chyba przekazała że ja ostatnio tylko na twarożku i chudej wędlince ☺️ ☺️ ☺️

przekazałam przekazałam 🙂

wiem wiem przepraszam że się tyle nie odzywałam ale za dużo mam teraz na głowie i niestety czasu nie było za wiele a Wy skrobiecie i skrobiecie tak ze nadążyc się nie da a czasu na nadrabianie niestety nie mam 🤔
Znów ruszamy z budową domu i teraz wieeeeelkie boom na sklepy i zakup materiałów......
do tego ta cukrzyca, opieka nad Patrycją której wszędzie pełno, tworzenie bazy mailowej żeby jakaś dodatkowa kasa wpadła i tak schodzi.....

Ja to się ostatnio zastanawiam czy porodu nie prześpię 😁

Ania zapomniałam Ci odp na fb że u mojej jak na razie to tylko ten jeden ząbek wyszedł ale znów strasznie marudna jest więc pewnie niedługo kolejne polecą!!

AAAAAAA wiecie rok temu o tej porze byłam na porodówce 🤪 🤪 😜
dziś moja Niunia mała kończy roczek 😉 ale ten czas leci 😉

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Ania zapomniałam Ci odp na fb że u mojej jak na razie to tylko ten jeden ząbek wyszedł ale znów strasznie marudna jest więc pewnie niedługo kolejne polecą!!

a moja to w stanie masakrycznym ma dziąsło i dziwne,że jeszcze się nie przebił 😞 już wiem,dlaczego mówią,że trójki są "uparte"
😠
no widzisz,czas leci,nie da się go zatrzymać 🙂
ja bym chciała go cofnąć o 2 dni,ale się nie da,a człowiek jakby wiedział,że się przewróci o by usiadł...

kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):

a moja to w stanie masakrycznym ma dziąsło i dziwne,że jeszcze się nie przebił 😞 już wiem,dlaczego mówią,że trójki są "uparte"
😠
no widzisz,czas leci,nie da się go zatrzymać 🙂
ja bym chciała go cofnąć o 2 dni,ale się nie da,a człowiek jakby wiedział,że się przewróci o by usiadł...

Coś się stało??? 🤔

kozinka napisał(a):
mąż miał poważny wypadek,wyszedł cały ale naprawa samochodu wyniesie tyle,że głowa boli, nie mówiąc o tym,że trzeba będzie się zapożyczać w tysiącach 😞

O matko 😲 jeszcze tego Wam brakowało, tutaj trzeba wyprawkę szykowac a tu takie wydatki 😞 nie martw się jakoś dacie radę, najważniejsze że się mężowi nic nie stało i wyszedł z tego cało.....

Kurcze zawsze się musi coś przyplątac 🤢

Mam nadzieję że u reszty dziewczyn wszystko w porządku?? Bez jakiś większych przygód?? 🤔
A jak Kasia z tym cukrem bo wiem że jakoś też jej przekroczyło?? Wiecie coś??

Mnie moja cukrzyca dobija na maxa, z sił już opadam, ciągle to samo do jedzenia, chodzę głodna co chwile...... najważniejsze że przynajmniej cukier w normie więc nie szkodzę córci ale nie wiem czy długo tak pociągnę.......... ostatnio strasznie szybko się męczę, w ciągu dnia bym spała ciąle ☺️
Masakra nikomu nie życzę tego przechodzic....

Niby wychodzi mi 6 posiłków dziennie ale ja byłam nauczona co chwilę coś jeśc i teraz ciężko się przestawic na regularne posiłki dlatego po godzinie już głodna jestem a muszę jeśc tak co 3 godziny...... Do tego nic smażonego ani pieczonego, tego nie wolno tego nie woelno, dziennie mogę zjeśc 6-8 kanapeczek chleba a ja chleb uwielbiam!!!! No ale truc Wam tu nie bede bo Was to nie dotyczy 😜
No i do tego mierzenie cukru na czczo i godzinę po każdym posiłku, uwiązana jestem razem z glukometrem 🤢

No ale mam pozwolenie na malutki kawałeczek torta w święta jak będziemy Patrycji małą imprezkę wyprawiac 😁 zamówiłam fajną dekorację na torta na allegro, już się nie mogę doczekac jak przyjdzie 😉
http://allegro.pl/chrzest-roczek-dekoracje-cukrowe-na-tort-zestaw-i2214279921.html coś takiego a po bokach http://allegro.pl/najtaniej-maczek-cukrowy-kolorowy-50gr-tort-i2214290902.html

• Mamusia
no tak sobie myślę,że może jeszcze dietę bym jakoś przeżyła,bo czasem zdarza mi się nie jeść przy braku apetytu czy czasu,ale mierzyć cukier ukłuciami w palec i pobieraniu krwi to bym nie zniosła,widziałam raz tak u babci i miałam dość ☺️
my roczku nie robiliśmy,bo mieliśmy rozkopane mieszkanie wtedy i nie było gdzie gości zaprosić,a przy remontach i wydatkach nie w głowie nam były imprezy 🥴 no a jak było mieszkanie gotowe to już było ze 2-3 miesiące po roczku,więc nie było sensu 😉
a teraz pewnie zrobimy chrzciny razem z 2 latkami Klaudii i połączymy to w jedno 😜