Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hehe..moj to samo Bisia..chcialby, ale o sie boi ze bedzie w niego "pukal" 🙂 A co do seksu...to ja nie pytalam, ale lekarka sama mi to powiedziala...ze narazie prosze sie nie seksic:/ Dobrze z ufam awojemu mezowi i w ogole sie tym nie martwie...ja tez w ogole nie mam ochoty:/

Ale Dodi - uzywajcie!!! 🙂))

Wlasnie wrocilam z lodow i zakupow z rodzicami 🙂)) Super!!!!Nazarta i...dostalam od taty 4 sukienki, w tym jedna elegancka ktora i z ciaza i bez pasuje!A jedna sukienko-tunike tata wypatrzyl mi w HM na stoisku dla dziewczynek - na 158 🙂)) Fajowsko!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A w moim przypadku seks w ciąży to był szał ciał 🙂 Rzadziej bo rzadziej, ale jak już się zdecydowałam, to ho ho 🙃 No, ale minęły 2 miechy, więc zobaczymy jak to teraz będzie wyglądać - przywitać się jakoś wypada 😉

Doris zakupy super sprawa - a który kolor wybrałaś z Allegro? Moja koleżanka ma taka turkusową i jest śliczna 🙂

• Mamusia
Z allegro jeszcze nie kupilam, ale babeczki polecily turkus wiec wezme turkus 🙂))

No powiem Wam, ze jest mozliwe ze seks w ciazy dostarcza wiecej wrazen...tylko zeby jakos sie zmobilizowac i wejsc - gorzej, bo pobolewa i jakos tak blee..a ze moze byc super to wiem stad, ze pare razy w tygodniu mam w nocy, we snie orgazmy..hahaha 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny!
Superbaba tak turkus Tobie by pasował, zamawiaj bo sie rozmyslisz...
Dodi a co bedziesz sobie zalowac 😉 u nas jakos tez spokojnie... i tez czasem mi sie snia gry wstepne ha ha ale do nieczego nie dochodzi bo sie zaraz budze 😁 no a najbardziej lubie jak mi mezulek piersi masuje 🙃 jakos tak potem napiecie mi w nich mija i tak nie mrowia

• Mamusia
heh supebabeczko zadziwiasz mnie, ja też śnie o seksie i jest fajnie, a jak sie budze to już mi się nie chce. Wciąż powtarzam, że jesteśmy do siebie bardzo podobne. Jeśli ktoś ma ochotę na seks w ciąży to niech korzysta, podobno ( wiem od koleżanek) , że wtedy ma się bardzo intensywne orgazmy i w ogóle jest się bardziej wrażliwym ( to przez silne ukrwienie).
A co do masowanie piersi, ja słyszałam, ale to może ploty, że czasem może doprowadzić do skurczów, pobudza się jakiś hormon porodowy ( ale może coś przekręciłam). To tak samo jak po porodzie zaleca się karmić piersią i wtedy macica się oczyszcza z resztek lepiej

• Mamusia
hej 🙂
najpierw ogłoszę - wczoraj mnie maluch kopnął pierwszy raz (i od tego czasu cisza) leżałam i oglądałam film, nagle poczułam takie hmm coś jakby się mi brzuch w jednym miejscu o kołdrę obił, pomyślałam, że mi się zdaje tylko 😮 Położyłam rękę na brzuchu i dostałam kopniaka hehe wreszcie 🙂
Mąż już nie zdążył, wiadomo 🙂 Teraz czekam na dalsze kopniaki 🙂 Niech ćwiczy 😘

Dzisiaj doszła też paczka - rajstopy ciążowe*2 z gatty i getry i 2 pasy ciążowe i wreszcie będę miała w czym chodzić 🙂
I troszkę lepiej się czuję...ale lepiej nie zapeszać.
A co do seksu, to ja tam nie widzę przeciwwskazań, nie wszystkie pozycje się nadają, ale mi by było ciężko zrezygnować z tej bliskości...

• Mamusia
Dopiero wracamy do domku po badaniu i od rodzicow...znowu jestem na maxa obzarta!!!Help! W domu tyle nie jem noooo...

Echo serca ok - bez zmian, wiec uff...ale lek na serce biore juz regularnie w malej dawce. Ech...

A w domu nadal problemy z woda 😞Dobrze, ze u rodzicow sie wykapalm! Wlasnie zapomnielismy, ze fotki brzucha nie zrobilismy w weekend:/ Chyba zaraz to naprawimy 🙂Troszke brzucha dostalam..tylko nadal mam dziwny noo..bo mam kulke tam gdzie zoladek, a potem wklesle i kulke na brzuchu, gdzie dzidzi...dziwne to!

• Mamusia
hej dziewczynki
Akinimod gratuluje kopniaczkow 🙂 u mnie tez dzisiaj wiecej ruchow wkoncu poczulam pod reka kopniaczka 🙂 ale to super uczucie
Widze ze sie tutaj sexownie zrobilo u nas 😜
U mnie to roznie bywa w oierwszej ciazy nie moglismy za bardzo bo ciaza byla zabroniona, ale teraz nie powiem czuje sie lepiej i jakos wiecej ochoty wiec jest super 😉,ale wiadomo bez szalenstw 😜
A i odczucia inne 🙂
Takze dodi milego sexownego czasu z mezusiem 🙂
Maiha czekamy jutro na wiesci.

• Mamusia
bisia88 napisał(a):
SuperDorotko- to już taka profilaktyka, po stracie pierwszego dziecka a po za tym my wciąż narzekamy, że nas boli to seksu nam zakazali 😉
Ja stawiam:
maiha- synek
magdaluke- córeczka
superbaba- synek
co do dodi- nie wiem to i to mi pasuje 🙂

zakazali wam?? kurcze nam nikt nic nie zakazal a czasem bylby to dobry pretekst jak sie nie chce 😁 😁 hihi chociaz powinnysmy teraz korzystac poki dzidzi przy cycusiu nie ma 🙂
ja nie mam zadnych przeczuc :/....hmmm ale wiem ze bedzie wiecej chlopakow niz laseczek...
dobrej nocki rano lece do domciu 🙂 booziaki

• Mamusia
Ej, perwersje jakies tutaj odchodza!!! 🤪 smieszne dziewczyny jestescie.
Bisia, masz racje z masazem piersi, ale to dokladnie sutkow. Mi to polecali by rozpoczac akcje porodowa, oczywiscie jak juz byl moj czas z Ellunia i uwaga, dziala! Normalnie tak jak sie masuje i sciska sutki to sie wydziela oksytocyna i lapia skurcze. Nie wiem czy to tylko tak mocno dziala w poznej ciazy, ale ja bym nie prowokowala, poki nie nadejdzie czas i pora. Ale to nie tak od razu, troche trzeba pomajstrowac 🙃
Co do snow erotycznych to ja miewam okazyjnie przez cale dorosle zycie hehe 😁. Dodi, ja wiem w sumie jak sie czujesz wyczekujac meza, bo ja z Lukiem przez ponad dwa lata mielismy zwiazek na odleglosc , wiec jak sie czlowiek z czlowiekiem w koncu polaczyl, to sie ciezko bylo rozlaczyc ☺️ I czasami sie zastanawiam, dlaczego juz nie jest tak samo....monotonia jakas sie w nas wbila, kurde, czas to zmienic.
No ale...dzien nam minal fajnie, bo pojechalismy do babci do przedszkola i sie Ella wybawila z dziecmi na placu zabaw a potem w srodku....posle ja jak sie urodzi male, chociaz na jeden dzien. A moze wczesniej. POza tym to u nas piekne lato 😜 kupilam sobie dzisiaj pare bluzek, nie ciazaowe, ale nadaja sie jak ulal na ciazowe, wiec super. Buzia~

• Mamusia
Chcialam tylko dodac, ze jak sie mala urodzila i dostalam zielone swiatlo po 6 tyg od lekarza, to wtedy sie czulam jak napalona kotka , jak nigdy w zyciu doslownie ...wiec kto to wie jak kazda z nas reaguje.Jednym libido podnosza hormony w ciazy innym widac po ciazy, hehe.

• Mamusia
Dokładnie...każdy inaczej przechodzi ciążę i pociążowe dochodzenie do siebie 🙂

Na pewno inaczej jest, jak się jest z daleka od siebie..wtedy to napaleni na siebie, że hej! A jak się żyje codziennie ze sobą to i libido troszkę mniejsze..taka kolej rzeczy...chyba :P Dla mnie i tak najważniejsza jest po prostu bliskość i wsparcie 🙂 A w czwartek będę u gina to się podpytam czy już mogę...aczkolwiek mój mąż nadal twierdzi, że my jakoś głupio jak bobo w środku. No ale może się spróbuje..aczkolwiek jak mnie pobolewa brzuch na dole to się jednak sama boję :/

No aj tylko sukienki/tuniki dziś...od taty dostałam 🙂 Na bluzki przyjdzie czas...albo wcisnę się w zwykłe, bo w sumie te sukienki to nie ciążowe...ale takie luźniejsze 😉

A co do snów i orgazmów w nich to pewnie, że zawsze czasami się pojawiały...ale w ciąży jak i Bisia - mam normalnie cały czas :P

• Mamusia
Superbaba, moj tato to by nie wiedzial , nie mialby zielonego pojecia, jak mi cokolwiek wybrac! WIec leiej, ze nie probuje 🙂 Fajnego masz tate!
Czesc tych bluzeczek to pod tuniki mozna podciagnac. A w ogole to ja mam sporo ciazowych bluzek co podostawalam w spadku, ale mi sie nie podobaja...wielkie takie, workowate. W ogole mi nie podchodza fasony typowych ciazowych. Ja lubie bardziej dopasowane, co brzunio podkreslaja a nie ukrywaja. Ja sie z brzucholkiem nie chowam 🙂

• Mamusia
i jeszcze raz ja- pisałam Wam ok. 2 tyg temu, że po nocy, albo w nocy bolą mnie wszystkie narządy wewnętrzne, jakbym miała skopany żołądek, płuca, jelita. Męczę sie z tym już długo i nie wiedziałam co z tym zrobić, aż dzisiejszej nocy mój mąż wpadł na genialny pomysł ! Zawsze wsadzałam sobie poduchę pod brzuch by nie przekręcic się i nie dociskać brzucha ( nie pomagało) a mąż mówi, by tą poduchę wsadziła pod pierś i pachę. Pomogło!!!! Brzuch wisiał w powietrzu i nie czułam bólu po przebudzeniu 🙂