Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Madzia - moj tez rumcajsa czasem robi:P A co do prezenia..moze na ten gorac reaguje? Helenka mi ostro pokopuje..ale obiadek jadlam i maliny..moze smaka zlapala 🙂 Ogolnie to leze plackiem pod wiatrakiem, tesciowa obok bo tez pada z goraca!
Niech ktos sie za mnie ogoli i wlochale wymyje noooo 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja sie wybrac nie moge...dzis maz przywiezie klime na gore...ratunek moj!
Moj maly upodobal sobie prawa strone i normalnie poobijana sie czuje, ale to wy wiecie jakto dziewczynki :-)
A ja zjem pizze, bo wczoraj na kolacje zamowilismy, bo weny nie bylo po calym dniu wojazy...jak zwykle zreszta.
A jakas zupe chce skrecic na obiad, ale nie mam pomyslu....
Dorotka, oklady z zimnych recznikow porob, pomoze!

• Mamusia
Ja skończyłam prasowanie, padam na ryj normalnie...I postępy - jestem w 75% spakowana do szpitala, więc nie jest źle 🙂 jeszcze muszę kupić w końcu jakieś staniki do karmienia i te majtasy siatkowe, wysterylizować laktator i będę mogła się do końca spakować 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki!

Ledwo dziś dycham, tak jak pewnie większość, a w dodatku jakaś zdołowana jestem i smutno mi 😞. Nie mam siły ale muszę się ogolić bo jutro wizyta u gina.

Dodi teraz to już powinnaś uważać z takimi sprintami.
A z tą zazdrością to chyba każdą z nas ona dopada, a w ciąży częściej bo często takie nieatrakcyjne się czujemy. Małapaulinka jak coś w zachowaniu Twojego faceta Cię niepokoi to najlepiej pogadać z nim o tym.
Magdaluke fajny taki mini plac zabaw przed domem i zapewne radocha dla Elli.

• Mamusia
Gaja, no to nogi w gore i sie chlodzic....A ja tu wam marudze a klima chodzi jakby nie bylo. Ale, Luke dzwonil i mowie mu, sprawdzaj co tam u nas, bo ja moge pasc normalnie, tak mi dzis zle.
A na dodatek zgaga zywcem zjada. Pozera mnie. Juz nie daje rady. I te Tomsy jem, a po nich tak mi mdlo, bleeeee.
Dziewczyny, czy wy tez tak macie, ze ...w sumie nie wiem co to....ciazy mi dol brzucha. Tak jakby maly moze lezal czy uciskal nisko czy cholera Cie wie co. Normalnie jest ok i nagle ucisk w dole brzucha , ze jak ide to stanc musze i doczlapac nie moge. Ogolnie to wiecie, ja biegam i skacze i wszystko, bo ELla wymaga, ale te obciazenia to dziwne takie.

• Mamusia
Magdaluke ja takich ucisków w dole brzucha nie mam, bardziej czuję małego u góry albo po bokach brzuszka i tam się wypina, ale coraz częściej mnie łapie ból kości ogonowej i jak wczoraj wracaliśmy z mężem z Kościoła to myślałam że nie dojdę tak bolało i nawet po mieszkaniu ciężko się było poruszać.

• Mamusia
Magdaluke - Kochana...nie chcialabys widziec jak ja chodze:P W pol zgieta zazwyczaj...sle ogolnie to pobolewa w dole, a na gorze puchnie i napieta do granic! Juz sie chyba do tego przyzwyczailam, ze w 2 polowie dnia "rosne" az sie wyprostowac nie moge:/

Czekam na meza to umyje wlosy...bleee...i tez Gaju czeka mnie golenie, bo lekarze jutro i pojutrze! Musze zebrac sily, by wystac pod prysznicem!:/ Uff...no dzis naprawde byl upal!!!!

• Mamusia
Dorotka, no ja wiem, ze Ty to meki przechodzisz, i wspolczuje. Ja ogolnie to nie mam na co tak bnardzo narzekac...no i wlasni etak mnie w pol zegnie czasami. Ale czasami mi po prostu chyba zmeczenie wychodzi i upal...no nic. Niunia wstaje sobie to i na mnie czas.
I szybkiego prysznicowania bez przykrosci!

• Mamusia
Ja to sie juz w wiekszosci z tego smieje 🙂 Tylr wytrwalam to i dalej dam rade...grunt, ze nic zlego sie nie dzieje 🙂 A Ty Madzia to jestes tak prlna zycia i sil, ze podziwiam!!!
Strzauko - brawo z pakowania..ja tez juz mam sporo w tej torbie na dluzej:P Ale ciezko bylo sie zmotywowac..jeszcze ciuszki Helence musze wybravc i spakowac to co po porodzie!

A w ogole jak tak mysle o tej lipcowce..to kurde teraz kazda wizyta u gina to juz jakis nerw! Tamta tez pojevhala w 34tc kontrolnie do gina i od razu do szpitala:/ W wiekszosc mamy namiary na siebie i bedziemy informowac oki?!

• Mamusia
Jejaaaa! Ale zjadlam cos pysznego!!! No az nie moge wrocic do siebie..ale moglam malutko zjesc, bo dzis mnie jelita bola i skurcze sa..i az mi sie plakac chce, ze nie moge wiecej! Tesciowa mi kupila salatke sledziowa w curry, z cebulka, kukurydza itp..swiezutka i ten boski smak! Az prawie placze, ze musze uwazac, no ale juz boli, wiec wole nie ryzykowac 😞 Ech..niebo w gebie - powaznie! Bede wyc!:P

• Mamusia
Ooo rety ja też się najadłam jak dziki bąk - na kolację była pizza 🙂
Ten dzień mnie tak wykończył, że muszę iść już spać, wszystko mnie boli, a po tej pizzy jeszcze żołąd 🤢
Magdaluke wiem, co czujesz ze zgagą, mi jakoś ostatnio osłabła, ale miałam moment, że myślałam, że zwariuję. Zycie ratuje mi jedynie syrop Gaviscon.
A jutro z rańca znowu z babcią na pobranie krwi...
Dobranocki 😘

• Mamusia
tez lubie sledzia w curry ale takiego z puszki takie troche jak po grecku ale z curry tez pycha!
ja sie na obiedzie dorobilam ogorkowa i jeszcze na drugie zachcialo mi sie mlodych ziemniachow opiekanych z zeberkami no i mizeria myslalm ze juz po tym do konca dnia nic nie zjem... ale gdzie tam po godzinie dorwalam se do truskawek i rabarbaru i tarte zrobilam a ze troszke owocow zostalo to jeszcze kompot z jablek truskawek i rabarbaru. no super wyszlo ale ja umiaru teraz w jedzeniu nie mam 😞 i teraz zdycham!
Suuperbaba opaski tez bym pewnie nie kupowala gdybym musiala kupic inne bardziej potrzebne rzeczy ale ze praktycznie wszystkie ubranka w spadku dostalam wiec chce cos od siebie niunce kupic 🙂
Magdaluke mnie boli dol brzucha i w ogole tak jakby cala miednica przewaznie jak wstaje z lozka 😞 bo niby odpoczywam ale jak sie uloze na jednym boku to praktycznie pozycji nie zmieniam i potem chyba mi sie jakis zastoj robi 😞 a u ciebie to raczej wlasnie z zabiegania! Ella cie meczy zewnetrznie a maly wewnetrznie 😁

• Mamusia
Hej 🙂 ale ten upał wykańcza

Magdaluke rozumiem Cie doskonale ciągle w ruchu jestes bo mała tego wymaga ja mam to samo, bo ja to najchętniej bym sie połozyła i spała gdzie popadnie ale Nadia to ciągle biega a ja za nią to na spacer to na hustawki to do baseniku-my jestesmy w trkcie budowy placu zabaw dla dzieci mamy juz hustawke na 2 hustawki taka drewanina i teraz domek dla dziewczynek robimy piaskownica zjeżdżalania i trampolina już jest wiec mała ma gdzie szaleć

Bisia fajnie masz z tą pielęganiarka

Superababo zreszta neit ylkociebie ale wsyztkie dziewczyny które sie tak czesto gola podziwiam ja tylko tak okolice bikini ogole ale to tak wiecie "w ciemno" bo lekarz i tak mnie nie bada ginekologiczne wiec szkoda mojego zachodu

widze tematy "golenia sie facetów" heh mój tez czasem skraca trymestrem pachy czy dolne partiwe ale to dla własnej wygody ale zdarza mu sie dosłownie "raz na ruski rok" na szczescie twarz goli czesto bo praca tego wymaga 🙂 żbey wyglądać przyzwoicie

Dziewczyny musze sie Wam pochwalic "BĘDĘ CIOCIĄ 🤪" wczoraj sie dowiedzieliśmy ze brat meża bedzie miał potomka 🙂 wiec w tym roku nasz Adas doczkea się kuzyna albo kuzynke i nie bedzie najmlodszy 🙂

• Mamusia
No mi sie snilas Maiha 🙂 I komus jeszcze ale zapomnialam :P
No to gratulacje..fajnie, ze rodzinka sie powieksza 🙂 U mnie w rodzinie kuzyn tez bedzie mial coreczke we wrzesniu!
Ja zjadlam koalcje jeszcze..i nadal glonda:/ Chyba snickersa wciagne 🙂 Jutro o 15.30 trzymac kciuki, bo ide na usg 🙂

• Mamusia
Maiha, ale wypas plac zabaw! A piszesz, dla dziewczynek? To dla kogo jeszcze?
Moj maz caly czas gada, ze my tu czasowo i , ze niedlugo kupimy cos nowego a ten wynajmiemy i w zwiazku z tym, on nie bedzie az taks ie urzadzal...ale gada gl;upoty, bo ja znam zycie i wiem co i jak 😜
Dorotka, sledzie to tu taki rarytas, ze hoho. Nie ma po prostu...a jak juz najde to jakies nedzne ze sloika, wiec i tyle mojego. Pamietam, ze w domku to babcia i mama robily pod pierzynka sledzie i z buraczkami i jakie sobie czlowiek wymyslil...a ja kupowane to lubielma takie salsa sie nazywaly...wstreciuchu, smaka narobisz i tyle 🙃
My pobawilysmy sie na podworku i zrobilo sie czarno....ale syreny nie wyja poki co bo te cholerne tornada, ja to sie boje na maxa...no ale, pranie wilgotne co prawda, ale szybko sciagnelam i siedzimy bezpiecznie.
Dodi, ja tez mialam pizze, ja z bekonem i pepperoni i marynowna paryka. Dobra, ale nie rewelka.