Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dodi - i jakis zapaszek w lazience!!! Relaksuj sie...a w ogole gdzie paseczek za ilr maz wraca?!:/ A co do gina..to na poczatku chyba bylas zadowolona co? A wiesz...moja prowadzaca to nie robi mi takiego usg z mierzeniem itp itd..ja musze isc dofatkowo prywatnie na takowr i wybulic kupe kasy:/ Jutro ide na taka zwykla wizyte..

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dorotka, nie ma co podziwiac, nie ma innego wyjscia. Ja wybralam, ze chce z mala w domu, i pewno by bylo fajnie isc do pracy i "odpoczac" no i dodatkowa kase przyniesc...ale wszystko w swoim czasie. Ale ciesze sie, ze moge z dzieckiem i doceniam to , naprawde, wiec dajemy rade. No wiadomo, goraco i ciezko bo w ciazy, ale dla swojego dziecka sie wiele poswieci. I jesli Helenka doczeka rodzenstwa, to tez dasz rade, bo i nie bedziesz miala wyjscia 😉. I kazda mama CI to powie 🙂, prawda mamusie !
A co do remontow, to w sumie nie wiem na 100 % ale chyba jednak plany wchodza w zycie, wiec lipa. No i zalezy tez kiedy i co, bo tescie leca na wakacje i jeszcze mi chca psa zostawic ! Kompletnie zwariuje....A tak sobie wczesniej myslalam, ze jakby co, to tesciu mi pomoze.no ale,.bede sie w sumie martwic pozniej.
Megi, no to sie kuruj, do piatku dasz rade, a potem co? Lezec bedziesz musiala?
Bisia, mam nadzieje, odpoczywa i odsypia, i sie nawadnia. 😘
A ja wczoraj wypilam bezalkoholowe....no dobra, jest napisane, ze bezalkoholowe, ale ,ze moze zawierac do 0,5 % alkoholu. Moze, ale nie musi. Troche mnie sumienie meczy, ale tak mi sie chcialo...i takie dobre 🙂. Ale male, bo 0,3.

• Mamusia
Karmi tez bezalkoholowe do 0,5%..wypilam juz 2 razy na meczach 🙂
Mam nadz. Madziu, ze jakos ten remont ogarniesz...jak nie ma wyjacia to czlowiek do roznych rzeczy moze przywyknac i przetrwac:P Ogladalam fotki z dzis i zla jestem, bo cos sie zwalilo z aparatem i duzo nieostrych wyszlo..i to glownie tych z mezem..buuu:/ Pozniej cos pewnie wrzuce..mam wielka pilke przed soba i ledwo ja nosze! A w ogole to wrocilam, umylam sie i padlam..taki dzien to dla mnie meczarnia! Cmoki Mamcie!

• Mamusia
Hej dziewczynki
SUPERBABECZKO fajnie ze z Helenka dobrze wszystko i rosnie jak na drozdzach 🙂 a fotka super wiem ze z twoim samopoczuciem nie najlepiej,ale na zdjeciu wygladasz kwitnaco 😉
MAGDALUKE wspolczucia z tym remontem niewiem jak ty na to wszystko znajdujesz sile- naprawde cie podziwiam.
Ja to jakos ostatnio nie za dobrze sie czuje chyba od tej soboty mnie trzyma ten zoladek-okropnie boli i mi niedobrze i slaba jestem, kurcze mam nadzieje ze szybko minie bo ja to nie przyzwyczajona do zlego samopoczucia 🥴
A brzuszek sie juz tak nie prezy, ale zaczelam brac juz nospe codziennie wiec mysle ze ona pomaga.
Dziewczyny chcialam sie was spytac czy wasze bobaski w brzuchu czesto maja czkawke?
Moja mala ma przynajmniej 6 razy dziennie i tak jest od paru tygodni-zaczynam sie troche martwic czy to nie za czesto.
Amelka to wogole nie miala prawie czkawki jak z nia w ciazy chodzilam.

• Mamusia
Aguska - moja tez miewa czkawke pare razy dziennie 🙂 Ponoc to nic groznego, a dobre cwiczenie dla plucek..duzo dziewczyn martwilo sie tu tym samym 🙂 Niech Ci to cholerstwo z zoladkuem mija..jakis wirus chyba:/ A super ze brzucho juz sie tak nie prezy!
Ja po dzisiejszym dniu mam jakies bole w dole..pewnie sie nalazilam albo pecherz zawialam:/ W sumie dobrze, ze jutro kontrola u ginki 😉

• Mamusia
Wiecie co ja to nie umiem uwierzyc ze juz nam tak malo zostalo do konca ciazy 😉 a pamietam ze bylo ciezko niektorym z nas niekiedy-prawda SUPERBABECZKO 🤨
Teraz juz wszystko zniesiemy byle do konca donosic. Niektore to juz za 4 tyg moga rodzic.
Mam nadzieje ze nam szybciutko zleci 🙂

• Mamusia
hej 🙂
Dodi moze i ty sie sasiadowi snilas i sie teraz tak telepatycznie spotykacie 😁
Suuperbaba nerwusie! Helenka zdrowa wiec git! za duzo nie wymagasz?! 😁 bedzie dobrze i wiem ze ci to ciezko przychodzi ale badz dobrej mysli... a zdjecie super i bardzo do siebie pasujecie!!!
Magdaluke obrzezanie ciezki temat ale zrobicie jak bedziecie uwazali! z imieniem tez ciezko bo nigdy sie wszystkim nie dogodzi! ja mowie, ze to moje dziecko a jak ktos ma mi jakies wymowki robic ze mozna inaczej to mowie ze nic straconego i jak bedzie mial swoje dziecko to tak zrobi... pomaga!
uuuuuuuuu pamietam akcje z paznokciami! i to moje niebieskie... 😁
Pampinka jak ja robilam pranie i cala pralka wyszla tylko jasnorozowych to jak maz wyszedl na balkon i suszarke zobaczyl to myslal, ze mu cos na oczy sie rzucilo! 😁 a w ogole minispodenki to maja taki urok bo sukienki i body czy spioszki to takie normalne a spodenki takie bardziej dorosle! 🙂
Megi a niech wszystko dokladnie sprawdza i bedziesz wiedziala co i jak! a piatek juz niedaleko dasz rade teraz jeszcze z towarzystwem 😉 trzymaj siE!
Biska tobie tez zdrowka!
Strzauka te twoje cyce!!! 😁 kurde moze ty na miare musisz szyc... 🙂 ja glupia tez jeszcze nie mam stanika!
Monia u ciebie to fajnie bo corcia duzo bedzie pomagala pewnie przy malenstwie 🙂 i gratuluje sukcesow!
Aguska jak nospa pomaga to git! u was to strasznie trzeba tak naprawde na wlasna reke sobie radzic! ale fajnie ze masz dobre nastawienie - juz niewiele zostalo i musimy dac rade 🙂

• Mamusia
Hey dziewczyny.
Obojętnie czy pójdę spać o pierwszej czy o północy to i tak budzę się o 06:10 🥴

Superbabeczko strasznie się cieszę że Hela zdrowiutka i pięknie rośnie 😘 A lekarz lekarzowi nie równy więc jedni są delikatni a inni surowi i wyrażają swoje zdanie bez ogródek. A zdjęcia śliczne 😉 Szczęśliwa żonka i mamusia z Ciebie 🙂 😘
Megi Ty bidulo szkoda że tyle czasu spędzisz w szpitalu 🤨 Ale wszystko dla pociech byle Ci się polepszyło do piątku 😘
Agusia to fajnie że brzuszek popuścił nawet dzięki nospie. A jak ma często czkawkę to oznacza że masz dobre wody płodowe 😉
Magdaluke Ty to żyjesz jakbyś w ciąży wogóle nie była 😉
Dodi zawsze jak ma się słabsze chwile to tęskni się za najbliższą osobą, ale już minęło troszkę czasu 😘
Magdad odwiedź nas zamiast ciągle coś robić 😉
Bisia odpoczywaj Kochana, oby pogoda Ci odpowiadała chociaż 😘

U mnie powiedzmy że jest lepiej, napisałam wczoraj Mężowi w smsie-podczas pisania którego ryczałam jak bóbr 🤔, co mnie trapi i męczy przez całą ciążę, a jak wrócił z pracy to przyszedł i przytulił to mi wtedy już kompletnie puściło wszystko i się poryczałam a On ze mną i tak staliśmy i płakaliśmy 😁

• Mamusia
Megi - super! To znaczy, ze nic zlego Ci nie grozi 🙂 Kuruj sie w domku polegujac...
Loczku - super zrobilas! Takie oczyszczenie sytuacji jest najlepsze! Tez to stosowalam, a potem ryczelismy jak bobry 🙂 Ciesze sie bardzi, ze sie ulozylo i uspokoilo:*
D-brycz - z tym imieniem to mamy takie samo podejscie..od poczatku mowilam, ze nasze dziecko i my zdecydujemy 🙂 Na szczescie na Helenke wszyscy sie ucieszyli...ale wczesniej wymieniali nam "piekne" imiona itp itd, a ja tylko sie usmiechalam :P
Magdad - gdzie jestes?! Zdecydowanie za duzo zajec sobie organizujesz! Walnij sie choc jeden dzien caly na kanape z nogami do gory 🙂
Aguska - ladnej pogody Ci dzis zycze...bo widze, ze teskno Ci za spacerkami 🙂 U nas widze, ze ladnie za oknem...ale zbliza sie kolejny dzien upalu jak mniemam:/

Kochane! ALE MIALAM SEN! Normalnie zawal...pewnie za duzo emocji wczoraj, zmeczenie, jeszcze bol brzucha na noc:/ Snilo mi sie, ze poszlam dzis do ginki, ona mnie bada i tak jakos duzo wydzieliny mam w srodku...i ona nagle krzyczy, ze natychmiast do szpitala jedziemy bo mi wody plodowe leca..i ze rodze, a ona musi znalezc do tego mi lekarza by odebral porod! A ja wylam iblagam, ze jeszcze chociaz dzien bo kazdy jeden jest wazny dla maluszka..Okropne to bylo! 😞 Obysmy spokojnie dotrwaly do bezpiecznych dni...bez takich nerwow jak we snie!!! Obudzilam sie i gacie sprawdzalam, czy nic mi nie leci:/
A w ogole to sie skusilam czoraj na pomidoryz cebula i boli znow zoladek:/ Musze "opitolic" mame", ze mi je dala..bo ja opanowac sie przed talerzen nie umiem:P Dzis do mnie przyjezdza, a pod wieczor tata z ktorym pojade do gina - z mega lista pytan 🙂 Milego dnia Mamusie:*

• Mamusia
Witam się 🙂

Megi super, że wychodzisz, w domku od razu lepsze samopoczucie 🙂

D-brycz wózek ma być pod koniec czerwca, więc czekam lada dzień na telefon. Ale jeśli chcesz zamówić Navingtona, to radzę się pospieszyć, bo jest bardzo duże zainteresowanie i długo się na niego czeka - ja czekam około 1.5 m-ca.

Co do imion, to nam bardzo trudno było znaleźć imię dla dziewczynki, niewiele imion mi się podoba, Ada to taki w sumie kompromis bardziej niż miłość od pierwszego wejrzenia 😉 Rodzina męża przyjęła imię bez problemu, za to moja jest pod tym względem bardzo okrutna i dlatego dowie się dopiero, kiedy dziecko się urodzi.

• Mamusia
aguska Damianek ma czkawkę średnio co drugi dzień, max dwa razy dziennie.

czarnyloczek pewnie Martusia już Cię ustawia na porę karmienia, stąd codziennie ta 6:10 😉
a scena z płaczącymi małżonkami musiała być wzruszająca - a powinniście być w tym czasie ciągle radośni!!

Suuperbabeczko
powodzenia na wizycie 🙂

Ale miałam kiepską noc - nad ranem burza z piorunami za cholerę nie dała mi spać... Na szczęście już nie pada, bo o 12 jedziemy w góry - oby pogoda się poprawiła 🙂

• Mamusia
a co do imienia to dla dziewczynki nie mieliśmy większych problemów, za to dla chłopca to był na prawdę horror - kilka razy przelecieliśmy listy w necie i nawet cały kalendarz... i Damian to też kompromis (rodzinka zaakceptowała bez zbędnego entuzjazmu 😉 )

• Mamusia
Co do imion to fakt, ze mega trudno:/ My dla dziewczynki jakos latwo znalezlismy, ale z chlopcem bylby horror:P Dodi - to nie taki zly pomysl, by poinformowac po 🙂 A Loczek to Dzuniora Miloszka ma:P Domi ma Martusie 🙂 Ale tyle tych naszych pociesz, ze myli sie oj myli 🙂 A ja u Ciebie Strzauka ciagle pamietam Gabrysie..hihi 🙂