Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dorotko widzę że wszystkie wariujemy z tymi snami 😉 Jak wszystko przeżywamy 😉 U nas Dziewczynka miała być Kaja bo chrzestnej Katarzynie, a co do Miłoszka... Wiedziałam że takie imię będzie miał nasz syn odkąd zaczęliśmy się starać o dzidzie. I sama o tym zadecydowałam gdy dowiedziałam się że tak miał na imię Braciszek mojego męża który umarł gdy miał miesiąc... 😞
Więc możecie się domyśleć reakcji teściów jak dostali pierwsze zdjęcie USG i powiedziałam: "Przedstawiam Wam Miłosza" 🙂

• Mamusia
Nam najłatwiej było wybrać imię dla chłopczyka dla dziewczynki jakoś nie mogliśmy się zdecydować. A pierwsze imię jakie mi przyszło do głowy odrazu jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to był Mikołaj mężowi nie odrazu się spodobało ale ja byłam pewna tego imenia bo to inie nosił mój pradziadzio który zginą w wypadku na motorze mając tylko 30 pare lat a tata się z tego bardzo u cieszył że mały będzie miał imię po jego dziadku. 😜

• Mamusia
Loczku najpiękniejsze imiona to takie, które oznaczają coś lub kogoś ważnego, rzeczywiście piękny gest.

Megi my też mieliśmy od początku imię dla chłopca - Franek lub Mikołaj, a jak wyszło, że dziewczynka, to był problem, ale już chyba zostanie Ada, choć w mojej rodzinie to imię nie za bardzo się podoba, ale trudno 🙂

• Mamusia
hej mamusie,
widze, aktywne od samego rana 😉
loczku- super, że się w końcu ten koszmar emocjononalny skończył..i że sobie wszystko wyjaśniliście, widaocznie to było potrzebne dla oczyszczenia atmosfery
superbabo- ale cudne fotki... wyglądasz kwitnąco 😉)) i fajna z Was para 😉
megi- dobrze że Cie wypuszczają ! tylko wypoczywaj w tym domu;
Co do imion to jak usłyszeli np moim rodzice to w ogóle im się nie spodobało..miny robią do tej pory! ale będzie Juluś i tyle !
Ja dziś się źle czuje.. duszno i gorąco.. nie mam czym oddychać..i serce wali jak głupie..

• Mamusia
U mnie dla dziewczynki od razu było Laura i z Filipem też jakoś bez żądnych głębszych problemów 😉 każdy już się przyzwyczaił .. i tylko 'to będzie dla Filipa' 😁 ostatnio nawet mój chrześniak 3-letni powiedział jak był u mnie w domu rodzinnym (jest takie małe krzesełko u mnie .. dla takich właśnie brzdąców jak Bartosz ) i prosi moją mamę 'czy mogę swoje krzesełko' .. a Bartka mama powiedziała, 'że teraz to będzie krzesełko Filipka' .. a Bartosz spuścił głowę i powiedział 'nie lubię tego Filipka' 😁 nie ma w zasadzie co się dziecku dziwić jak tylko o Filipie mowa ostatnio .. i wszystkie ciuszki Bartosz musiał oddać Filipowi 😁

• Mamusia
Loczku - bardzo się cieszę, że już wszystko zostało wyjaśnione 😘
Dorotko - jeny jeny .. 🤪 jaki słodki bębenek i mamusia jaka piękna! a co do snu .. to mi też już siada i śnią mi się jakieś niestworzone rzeczy .. ale już co raz więcej nas będzie .. już lada moment każda będzie miała jakiś \'sen o porodzie\' 🙂

• Mamusia
Jestem dumna z tego że będę miała syna ☺️

Dodi w mojej pracy poznałam pierwszy raz w życiu dziewczynę o imieniu Ada i powiem Ci że.... Jak się spotkałyśmy to się mijałyśmy na kilometr 😜 Ja mam ciężki charakter do nowych, ona też taki miała więc kiepsko było 😜 Ale jak zaczęłyśmy się docierać i poznawać to było super, laska to łamaczka męskich serc, bawiła się facetami 😁 A teraz ma tego jedynego-niby 🙃 Ale dziewczyna zapada w pamięć, choć powiedziała że jakby mogła wybierać sobie imię to by chciała inne 😜

Co do Hellleny to chodziłam z taką do gimnazjum, nazywaliśmy ją Helga 😆 Bo była duuuuża i wysoka 🙂 Ale charakter miała super 😉

A co do Miłosza... Chodziłam z jednym do liceum... Nie przepadałam za nim był dumny jak paw, ale był przystojny i mądry 😜

• Mamusia
To tak trochę jest, że się czasem sugerujemy imionami osób, które znamy - a wszystkie Ady, które znam są bardzo fajne, mądre i umieją się ubrać 😉

Co do imion chłopców, to ja pracuję w Technikum Mechanicznym i tam prawie każde męskie imię kojarzy mi się z jakimś gnojkiem lub przystojniakiem 😉

• Mamusia
wkoncu 32 tydzien juupi mimo ze w polsce mowili ze mniej to sugeruje sie tutejsza data 🙂

u nas z imieniem dla dzieczynki byl problem zawsze podobal mi sie oscar kacper i nico a niby u dziewczynek jest wiecej imion ladnych ale jakos trudno bylo sie zdecydowac

dodi moj maz tez chcial adrianne bo sam jest adrian ale powiedzialam ze jedne imie tego typu w rodzinie wystarczy 😉

jakos poprzednio mowilismy do brzuszka po imieniu teraz w ogole nie wiem czy to oznacza ze jeszcze nam sie odmieni :/ a wy mowicie?? ja ciagle mowie "mala"

u nas wkoncu slonce aguska to u was pewnie tez

pawie latajace po dworze maja okres godowy i tak sie dra jak sie robi jasno (3-4 w nocy) a do 12 jest dalej jasno wiec dziwnie sie spi:/ juz koncowka i dni beda znow krotsze

zmienilam woncu zdjecie bo prawie kazdy ma jakies ciazowe i tak jest fajnie 🙂

• Mamusia
Witajcie dziewuszki!

Suuperbaba świetnie że Helenka zdrowa, no i że płeć się nie zmieniła. Fajnie macie że na każdej wizycie mówią Wam czy chłopiec czy dziewczynka bo mój gin w ogóle o tym nie wspomina gdyż uważa że to nie jest ważne, więc mi tylko powiedzieli płeć jak byłam na badaniu w 21 tygodniu no ale myślę że z mojego Antosia już się babeczka nie zrobi 🙂 Wczoraj byłam na wizycie, zrobił mi usg i wyszło że mały waży 1,5 kg (lekarz mówi że jest tydzień do przodu i że nie chce być mały więc przy moich wymiarach miednicy raczej będzie cc ale na razie mam się nie zamartwiać) i ogólnie lekarz mówił że wszystko z nim ok a i już się Antoś obrócił i jest główką w dół. Teraz mam mieć wizyty co 2 tygodnie i kazał mi już liczyć ruchy 3 razy dziennie (rano, w południe i wieczorem) przez godzinę i zapisywać. Ale trochę mnie mój gin zmartwił bo od połowy lipca idzie na urlop i nie wiadomo kiedy wróci bo teoretycznie już w drugiej połowie sierpnia (tak jak ja mam termin porodu) ma być ale to nie jest pewne bo jego syn będzie miał operacje i nie wiadomo czy nie będą musieli się non stop nim zajmować to wtedy gin do pracy od razu nie wróci ale przynajmniej mówił że w takiej sytuacji w gabinecie będzie przyjmował tak z "doskoku" a wtedy cc zrobi mi kto inny. No i zdecydowałam że jeśli faktycznie to nie on będzie mi robił cesarkę to nie będę rodzić w tym szpitalu co on pracuje tylko pojadę na porodówkę w mieście w którym obecnie mieszkam.

Monia gratulacje dla zdolnej córy!
Loczku ciesze się że wszystko z mężem sobie wyjaśniliście i atmosfera się oczyściła.
Megi super że już wychodzisz do domku.
Magdaluke nie dziwię się że macie problem z doborem imienia.
Ale z imieniem to nigdy wszystkim się nie dogodzi u nas też niektórzy z rodziny jak powiedzieliśmy jakie imię wybraliśmy to marudzili że nie bardzo i myśleli że zmienimy, ale to nasza decyzja i musieli się przyzwyczaić a teraz już się nic nie odzywają.

Znów zapomniałam co chciałam napisać 🤢, więc przepraszam jak kogoś pominęłam.

• Mamusia
agadka napisał(a):
jakos poprzednio mowilismy do brzuszka po imieniu teraz w ogole nie wiem czy to oznacza ze jeszcze nam sie odmieni :/ a wy mowicie?? ja ciagle mowie "mala"

Mąż mówi już zdecydowanie Ada i Ada, a ja ostrożnie "mała", "dzidzia", "dziecko" itp. 🙂

• Mamusia
Hej,
ale tu gwarno od samego rana 🙂 Ja tez jakos ostatnio rannym ptaszkiem jestem, a dzisiaj to swoj rekord pobilam, bo o 6.30 wstalam.
Z imieniem dla dziecka to jest czasem problem, bo imie jednak na cale zycie zostaje. Zgadzam sie, ze to tylko wybor rodzicow i nie ma co sie innych sluchac. My zanim nawet zaczelismy planowac ciaze to myslelismy, ze mamy imie dla syna, ale stwierdzilismy, ze nie bedziemy krzywdzic malego zbyt orginalnym imieniem i chyba zostanie Alexander, a na drugie Dorian 😜

• Mamusia
A tak W ogole to wspolczuje wam tych upalow, bo u nas ledwo 20 stopni, a ja ledwo dysze jak na chwile na maly spacer przejde.
My w koncu jedziemy wybrac jakis wozek, bo od kilku miesiecy mysle i na nic fajnego nie wybralam. Moze dzisiaj sie uda.

• Mamusia
Dodi - bo Ada pewnie spi! 🙂 Ten lekarz od usg powiedzial, ze jak dzieci teraz takie duze to juz inne ruchy mozemy czuc..nie motylki, nie plywanie, nie pokopywanie, ale rzadziej a solidne kuksance i kopy! Kurde...moja Helenka to nie daje mi w ogole spokoju, wiec nie mam co nawet tych ruchow juz liczyc..hehe! A i na usg powiedzial, ze raczki czesto w piastki zwija (co dobre, bo ok napieciue miesniowe) i przywala mi z nich:/
Gajeczko - ja wlasnie pisalam o tym Dodi wczoraj, ze moja gin prowadzaca nie robi mi takich usg z ocena dziecka...tylko serduszko, zwykle badanie i ze wzgledu na to lozysko m- usg wenetrzne by je dogladac! Ja te usg robie u innego specjalisty i niestety bule za to gruba kase:/ Ale musze, bo to specjalista od patologii lozysk i on mi je ocenia, a orzy okazji bada cala Helenke 🙂 Teraz to juz moge liczyc tylko na usg w szpitalu, bo od lipca leze tam na patologii;/
Agadka - to zostaje ta Sarah agata czy jak? 🙂
Aguska - Ty nadal z Zoe? 🙂

• Mamusia
dodi napisał(a):
Kurczę Gaja a ja jakoś nie kontroluję ruchów, właśnie sobie uświadomiłam, że od rana nic nie czułam, i co teraz??? 😞

Dodi mi też się ogólnie wydaje że mało czuję Antka i miałam już te ruchy liczyć najpierw od 8 potem od 9 ale jakoś zapominałam żeby to kontrolować i dopiero o 10 się zmobilizowałam i się wsłuchiwałam 😆w brzusio i naliczyłam 7 ruchów ale w sumie to ruszał się tak zaraz po 10-tej a potem już nic i tak od 10:30 to go nie czuję (pewnie śpi).

• Mamusia
A ja się ciesze że mam wreszcie 3 z przodu 🙂
Mały jednak chyba nie śpi tylko taki spokojniutko sobie leży w brzuszku i właśnie kopnął z prawej strony żeby się mamusia nie martwiła że coś jest nie tak i dalej cisza 🙂