Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
baby-love napisał(a):
Kilka dni temu kupiłam sobie zarąbisty krem do biustu w ciąży od Palmersa. :P pachnie jak czekolada.. 🙂 Niesamowity, polecam. 🙂

Ja juz druga ciaze uzywam Palmersa i kupilam ten sam krem co zawsze i chyba zmienili cos w skladzie, bo wlasnie pachnie jak czekolada. Milo smnie zaskoczyli. Sama przyjemnosc teraz!

• Mamusia
Ja dnia, w którym po 4 sekundach od zrobieniu testu dowiedziałam się, że jestem w ciąży wolę nie pamiętać. :P Wtedy moje ogromne przerażenie faktem, że już za 9 miesięcy będę leżała na porodówce, rodząc przerosło moją radość z nadejścia nowych zmian w moim życiu. :]

• Mamusia
Ja też przeczuwałam, że jestem w ciąży, dlatego już wcześniej powiedziałam o tym mojemu facetowi. :P ale testu sama zrobić się bałam, tak więc zrobiliśmy go razem.. 🙂 A najlepsze jest to, że jest cieszył się bardziej ode mnie.. a ja miałam wiele obaw.. Jak sobie poradzę w nowej roli i w ogóle..

• Mamusia
Ja nie pamietam dokladnej daty, ale 16.12 bylam juz u mojej ginki i od razu dostalam zastrzyki Clexane i luteine...ale nie do konca widac bylo jeszcze zarodek..tydzien pozniej juz byl na pewno 🙂 Wydaje mi sie, ze 14 wstalam z grypa i jechalam do internisty po zwolnienie i ogolnie, by zbadal! I tak zle sie czulam z goraczka itp...i poszlam do kibelka przed wyjazdem itak stwierdzilam, ze zrobie test, bo w razie co bym dostala od razu od lekarki skierowanie na beta hcg czy lekow nie brala..tak na luzie 🙂 A tu patrze 2 kreski..i otworzylam tylko lazienke i do meza "W ciazy jestesmy" a ten myslal, ze zartuje:P Smiesznie bylo...w sumie ze 2-3mies probowalismy 🙂

• Mamusia
4nula - moja mama też ma opuchnięte oczko .. i poszła do lekarza wczoraj i okazało się, że jakiś robak czy tam pająk ją ugryzł .. i dostała zastrzyk i tabletki .. więc nie wiem może u Ciebie to samo? moja szwagierka też to miała z miesiąc temu 🥴

Ja natomiast byłam u ginekologa 20 grudnia i dowiedziałam się, że właśnie jestem w 6 tygodniu 🙂 tydzień wcześniej robiłam test ciążowy i druga kreseczka była słabiutka i wolałam się bardziej przekonać, że jednak jest ciąża .. płakałam i śmiałam się na przemian 🙂

• Mamusia
4nula- a może to alergia na cos co pyli?
Czy jedliście kalafior niedawno? Jak Wasze dzieci się zachowywały po nim, ja zjadłam kalafiorową i brzuch zaczął mi się wyginac w prawo w lewo na dół, jakby Franek się przekręciał o 180 stopni i z powrotem. Drugi raz to mi się zdarzyło po kalafiorze i zastanawiam się czy to jest tylko przypadłośc mojego syna czy Wy też tak macie?
Ja zrobiłam test 8 grudnia i dzwonie do męża " chyba jestem w ciąży" ( bo ta kreska była taka blada okropnie) a mąż na to "spokojnie, pewnie Ci się wydaje" ( po poronieniu on bał się, że mojego nastawienia, że się udało) potem zadzwoniłam do mamy do pracy, czego zazwyczaj nie robie , bo zajmuje się 3 latkami i nie lubie jej przeszkadzać i powiedziałam coś w stylu "mamo przyjezdzaj do mnie, chyba jestem w ciąży, zaraz padnę z emocji". A potem przez godzine płakałam, żeby była to prawda

• Mamusia
pampinka- ewentualnie mógłby jakiś komar mnie dziabnąć, ale to też wątpliwe bo miałabym jakiś znak a po drugie mam cały czas środek włączony przeciw komarom, to w domu nie widzę żadnego a na dwór nie wychodzę. Więc prędzej będzie to zapalenie.

• Mamusia
Ja zanim cokolwiek zaczęłam podejrzewać i upewniać się to pierwsza wizyta u ginki była 8 lutrgo. ;p
pamiętam jakby dziś jak robiła mi usg, a ja patrzę, a tam mały człowieczek wyleguje się w brzuszku i macha mi łapką. ;p na pierwsze usg 4d nie załapałam się już. :P ale za to mogłam zobaczyć za pierwszym razem moją córeczkę przypomniającą człowieka, a nie małą kropeczkę. :P

• Mamusia
bisia ja tez 8mago grudnia zrobilam ten szczesliwy pozytywny test 🙂 potem jeszcze 3 na potwierdzenie i przez pierwszy miesiac robilam test co drugi dzien 😮 zeby sie upewnic ze ciagle jestem w ciazy haha
zadzwonilam do meza odrazu i mowie musze ci cos powiedziec jak wrocisz z pracy a on : jestes w ciazy! wiedzialem odrazu wczesniej niz ty hahahah

popatrzcie jaka dluuuga droga

• Mamusia
Dziewczyny, ja do tej pory mam ten paseczek z dwiema kreseczkami.. 😉 a robiłam ten test.. już nie wiem który raz w życiu i mówie 'eee kurde, an pewno znów będzie negatywny' patrze a tu 2 krechy! jak wyszlam z łazienki to mój mąż odrazu wiedział o co chodzi 😉

Znacie kobietki jakiś tańszy, a równie dobry odpowiednik oliatum?

• Mamusia
Amelia - oilan polskiego producenta - moja siostra bardzo go sobie chwali 🙂

Brzucho mnie bolidzis na dole:/ Oby nie zadna infrkcja nooo...za niedlugo musze sie myc i szykowac do wyjscia fo gina. A w ogole to powiem Wam szczerze, ze ja juz jestem na maxa zmeczona ciaza i tym wszystkim;( Pewnie lepiej bym znosila, gdybym miala sily i normalnie zyla a nie lezala plackiem! No ale coz..trwam z dnia na dzien!

• Mamusia
Bisiu ja kilka razy jadlam kalafior i nie zauwazylam zmian w zachowaniu damianka.

Co do testu to tez wiedzialam, ze jestem w ciazy - w srodku dnia cycki mnie bolaly i mowie do meza ze chyba jestem w ciazy i ide zrobic test. Po chwili wyszlam z lazienki, przytulilam go i sie poryczalam - bylam przerazona, a on oczywiscie bardzo sie ucieszyl i smial sie ze mjie, ze zamiast sie cieszyc to ja placze 😉 a akurat dziecko planowalismy pol roku pozniej wiec moja pierwsza reakcja bylo przerazenie :P

Kurcze, pochwale sie Wam, ze maz dostal prace w Gostyniu i wyglada na to, ze po samym porodzie czeka mnie przeprowadzka 🙂 szkoda, ze odpadnie nam pomoc dziadkow przy dziecku, ale najwazniejsze, ze cos nam ruszylo do przodu 🙂

• Mamusia
Strzauko - gratulacje 🙂 Kazda pozytywna zmiana jest super - oby do przodu! 🙂

A wiecie co? Ja bylam pewna, ze w tym miesiacu sie nie udalo, bo od polowy bolal mnie na maxa brzuch jak na okres i nawet gadalam z szefowa, ze zaraz go dostane bo zdycham z bolu:P A tu surpise! I juz zaraz zaczynam 8 miesiac 🙂

• Mamusia
Powiem wam tak- siedze w majtkach i staniku przed klima i sie chlodze....
No Strzauka, gratki dla meza. Takie zmiany to zwykle na plus!
Moj Luke juz pare dni w nowej pracy i zadowolony bardzo. Nawet na przywitani emieli dla niego wywieszony szyld powitalny hihi. ALe Ella pogniewana na tate...wczoraj nie mogla nawet na niego patrzec i w ogol enie mogl sie do niej odezwac. Okropne to bylo, zlamala mu serca...a potem jej przeszlo.
Dziewczyny, a pamieatcie jak rzygalysmy i nie moglysmy jesc patrzec na niektore jedzeni czy wachac...., hehe. Biedne lutowki, to przed nimi.

• Mamusia
Moja koleżanka zadzwoniła parę dni temu z wiadomością, że będzie lutóweczką 🙂 Ale ten czas leci, ja też pamiętam test - 16.12, tydzień wcześniej robiłam i wyszedł negatywny, ale ja jakoś czułam, że się myli 🙂

Superbaba ja też się przywiązuję do miejsc - rok temu, jak się wyprowadzaliśmy z naszej kawalerki, to było mi smutno i przykro i bardzo długo się aklimatyzowałam do nowego mieszkania. A teraz jak pomyślę o przeprowadzce, to mi się wszystko przewraca, na pewno nie przez najbliższe 100 lat 😉

• Mamusia
amelia11111 napisał(a):
Mnie na szczęście mdłości i rzyganie ominęło 🙂 nic takiego nie odczuwałam 😉 za to teraz cierpie na straszna zgagę.. i już nie wiem co na nią poradzić 😞

Amelia a próbowałaś tego syropu Gaviscon? Mnie on ratuje, bo też się bardzo męczę ze zgagą 😞 I mleko też mi pomaga. A rzyganek też nie miałąm na początku, tylko mega mdłości i śpiączkę.