Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dodi, moze sie jeszcze znajdzie!...ja nie nawidze jak zgubie cos wartosciowego dla mnie...plakac mi sie zawsze chce. Ale zdarzylo mi sie odnalezc cos doslownie w stogu (no prawie) siana. Moj maz rozkladal u tesciow na podworku slome ( na bloto) i zgubil obraczke...i bylam tak zdeterminowana, ze ja odnalazalam. Szczegolnie, ze byla to juz druga obraczka, pierwsza, slubna, zostala gdzies na dnie rzeki na campingu...to byly lzy 😞

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gaja - jak na moje oko to faktycznie ta nieszczesna rwa kulszowa..a na to leku nie ma:/
Dodi - moze jak mowi Madzia jeszcze sie znajdzie..ja czasem cos znajdowalam jak przestalam szukac 🙂
D-brycz - bo ludzie to dziady nieczule sa:/

Ja zadzwonilam zryczana do lekarki swojej i gadalam chyba z 15min..uspokajala mnie, ze jesli cokolwiek by ja niepokoilo, to mialabym wizyty co tydzien albo lezalabym w szpitalu. Szyjke mam w miare ok i jakby sie o nia niepokoila to pobralaby posiew i wtedy szyla..a nc takiego nie ma miejsca! Mam polegiwac i nic sie nie martwic..a blisko to moge sobie jechac i tam lezec, ale na dzialke 50km za Wawe to juz nie pozwolila jechac 😞No nic..majowka w domku.
Dzis mam gorszy dzien, bo brzuch boli na dole..no ale oddycham spokojnie i staram sie pozbyc tej cholernej paniki!

A w ogole to przyszly pizamki i sa bardzo fajne 🙂

• Mamusia
Dodi jak zginęła gdzieś w domu to na pewno sie znajdzie. Gorzej jak np. na mieście. Teraz mąż musi kupić taką samą 😉 A te truskawki to już polskie? Bo ja codziennie chodzę do warzywniaka sprawdzać czy może juz maja polskie :P
A mi sie przypomniało jakie porady dziś dostałam od gina na problemy z wypróżnianiem - oczywiście pierwsze co to czopki glicerynowe, ale mogę spróbować kompot z suszonych śliwek, ale żebym piła go przy drzwiach od łazienki bo na niektórych tak działa :P Ewentualnie kwaszoną kapustę popić maślanką. Moi rodzice kiedyś tak zrobili, całkiem niezamierzenie i z łazienki nie wychodzili, więc ładna porada 😮

• Mamusia
🙂 Superbabo nie zamartwiaj się tak bo to tylko bardziej cię denerwuje-lekarka ma rację, jeśli działo by sie coś złego to dałaby ci skierowanie na oddział-wypoczywaj w ile tylko możesz a będzie dobrze

Dodi może bransoletka się znajdzie-pewnie w najmniej oczekiwanym miejscu i czasie ja znajdziesz, co do obrączki to ani ja ani mąż nie nosimy obrączki jakoś tak wyszło, mi w pierwszej ciąży spuchły palce ze obraczka z amała była i jak ja schowąłam 3 lata temu tak do dzis jest w pudełku a mąż nie nosił bo pracuje na kopalni więc nie bardzo, szczerze mówiąc obrączki zakąłdamy tylko jak idziemy na jakieś wesele 😁

Gaja ja tez mam taki ból ale juz od dłuższego czasu moż eto dzieci nam jakieś nerwy uciskają?? mnie boli zaraz nad pupą i czasem jak zaboli nagle to aż się zegne w kolanie w pół takie dziwne uczucie(zazsze promiuje mi do lewej nogi;/) boli tez jak chce nagle zmienic pozycje oby po ciazy ten ból przeszedł-jeśli odczuwasz taki sam ból jak mój to czekam na wiesci co ci lekarz na to powie

• Mamusia
Superbabo a piżamki to Ci bardzo szybko przyszły-swoją droga boję się zamawiać przez inetrnet cokolwiek ale jak już zamówię to nie mogę doczekąc się aż paczka przyjdzie :P i z zacisnietym tchem odpakowywuje bo boje sie co tam w srodku znajde

• Mamusia
Nirmala - faktycznie: sok z kapusty kiszonej i murowany kibel byl u mnie 🙂 A te czopki glucerynowe tez mi polecala, ale nie tylko na wyproznienie ale i na gazy!

Maiha - no ja zawsze tez sie boje z tym allegro, ale zazwyczaj jestem zadowolona 🙂 Tylko ze faktycznie zwracam uwage, jaki material czy firma...a pizamki Italian Fashion, wiec firma dobra..no i faktycznie milutkie i w sam raz!!! No i rewelacyjny stanik wynalazlam..wysle Wam linka..zamawiam za chwile jeszcze bialy, bo siper mieciutki, nie uciskajacy..troche jak sportowy, ale jednak cycki ladni wygladaja i na dekolt sie nadaje:P

No lekarka uspokoila..ale wiecie jak ze mna jest..za chwile znow spanikuje:/ Ogolnie to w tejmojej ciazy szalu ze zdrowiem nie ma..raczej kiepsko i ciagle nerwy przez to:/ Ciesze sie, ze chociaz z wiekszoscia Was jest dobrze:*

• Mamusia
Dodi poszukaj dobrze w domku a bransoletka się na pewno znajdzie!!! a jak nie to Ci mężulek na pewno nową sprawi 😜
Suuperbaba to już się teraz nie denerwuj skoro tak Cię Twoja gin uspokajała 🙂
Gaja nie pytałam mojej gin od czego te bóle, będę 10 maja na wizycie to zapytam.
Wyspałam się po południu i teraz nie mogę zasnąć, leżę z laptopem w łóżku i wcinam kanapki z serem i pomidorkiem 🙂 Może jakiś filmik obejrzę bo mój mąż na jakiś mecz patrzy a ja jakoś nie mam nastroju

• Mamusia
Bisia ten facet u którego wylicytowąłm ten zestaw ciuszków dla chłopaka o którym mówiłą sż eteż chciałas licytowac znów wystawił takie paki do licytacji ja już nie bed elicytowac ale moze tobie sie cos spodoba ja jestem zadowlona z ciuszków takie jak w opisie dla dziewczynek te zma jakby jakas mam była chetna

Powiem wam ż e3ciuszki zgadzają się zopismai naprawde moge polecic 🙂 ja już wyprałam te ciuszki i wyprasowałam ale wiekszosc z nich jest w stanie takim jak nowe ze sklepu , kilka sztuk miało śłady używnaia ale było to napisane w opisie 🙂 ale i tak te śłady były bardzo znikome niezauważalne wręcz
http://allegro.pl/kremowa-wyprawka-dla-synka-6-9-12m-41szt-nr24-i2296149388.html
http://allegro.pl/blekitna-wyprawka-dla-synka-0-3-6m-43szt-nr37-i2296149647.html
http://allegro.pl/kolorowa-wyprawka-dla-synka-0-3-6m-az-52-szt-nr14-i2296150052.html

a tu dla małych dam 🙂

http://allegro.pl/wyprawka-dla-coreczki-0-3-6m-43-szt-nr17-i2296150158.html
http://allegro.pl/wyprawka-dla-coreczki-0-3-6m-49-szt-80-jak-nowe-i2296150330.html
http://allegro.pl/firmowa-corcia-6-9-12m-az-44szt-nr15-i2296150456.html

• Mamusia
Maiha - no faktycznie facet ma fajne ciuszki dla dzieci 🙂 Tylko, że moja Helenka ma już prawie wszystko...chyba, że z czasem skuszę się na taka aukcję z 6-9 miesięcy 🙂

A ten stanik, co pisałam że tak fajnie się układa i miły i w ogóle ach och to: http://allegro.pl/hannastyle-ciazowy-bezszwowy-biustonosz-zapinany-c-i2279761232.html - domawiam sobie biały, bo naprawdę fajowy!

• Mamusia
A stanik super chyba tez się na taki skusze tylko musze zastanowic sie nad rozmiarem i do karmienia sie nada chyba

dziewczyny a kupujecie juz sobie zapas wkladek laktacyjnych?? ach tego to nigdy za wiele 😜 ja chyba zaczne juz kupowac, zeby zgromadzic sobie zapas i tu musze powiedziec ze lepiej dolozyc i kupic lepszej jakosci bo ja wiele wypróbowałam przy córci ale te tanie były do d... 😮
przy wyborze kieruje sie tym zeby były one bardzo zbite takie sztywne i cienkie, bo te grube i takie meikkie sie w kulki zbijały jak nasiąkły mlekiem;/ nie weim jak to barzdiej dosłownie wytłumaczyć 😜

• Mamusia
To jak Maiha znajdziesz jakieś dobre - to dawaj znać 🙂 w takich tematach to ja w ogóle nie uświadomiona :P Ja mam teraz takie wielkie B albo nawet małe C i ten C jest dobry...i jeszcze napewno bedzie ok jak urosna troszke...A te ciuszki dla dzieci ma naprawde fajne - nawet dodalam do obserwowania taka paczke jedna 🙂

• Mamusia
Superbabo ja sobie lubie oglądac takie zestawy 🙂 choć na razie nie bede juz kupowac bo do roczku mam juz dla syna pełen zestaw ubrań ale żałuję ż enie ma nic dla starszych dzieci tylko do 12 miesiecy bo kupiałam taki zesatwik dla córci na lato 🙂 a co do zestawu to obstawima że obserwujesz ten z trzeciego linka 🙂 a licytacje u niego kończa sie w granicy od 150-bo to jego cena minimalna do 200zł obserwuje go już jakiś czas więc stąd to wiem 😜

to ja w takim arzie zamówie wiekszy rozmiar bo ja mam teraz DD, w sumie piersi mi jakoś nie urosły w tej ciaży sa pełniejsze może ciut ale rozmiar mam taki jak przed ciążą bo staniki pasują ale nie mam nic na okres karmienia iersią wiec skusze sie na ten co Bisia pokazała 🙂

• Mamusia
Oj tam... właśnie, że nie wszystkie śpią :P Mąż ogląda gwiezdne wojny juz n-ty raz bo to jego ulubiony film a ja sobie przeglądam rzeczy dla Michasi i ceny spisuje dla porównania :P
Fajne te zestawy tylko teraz to dużo rzeczy letnich ma a jak bobaski bedą mieć te 3-6 mies. to akurat zima będzie. Może później wystawi więcej cieplejszych rzeczy.

• Mamusia
Czesc kobietki 🙂
Dzień mnei nie bylo a godzine nadarbiałam wpisy 🙂 15 stron 🙂 i juz zapomnialam co mialam napisac 😞

Gaja mnie bardzo czesto jak posiedze i na czyms twardym i wstane to lapie okropny ból kosci ogonowej 🤢 zwalilam na ciąże i niewygodne siedzenia heheh

dodi Ja bronilam sie z ekonomii i u nas byl taki standard ze wszystkie prace powyzej 100 ale jesli chodzi o jezykowe to ciezko by bylo tyle stron spłodzic 😮 aaaa truskaweczki wcinam i tez czekam na polskie 🙂

Bisia: ojjjjjjjjj jakbym te lody zjadla to sobie nawet nie wyobrazasz a tu katar okropny dalej trzyma i trzeba sie opanowac 😞

Laski bylam wczoraj na kontrolii i Piotrus ma 716 g ma sie dobrze 🙂 Pozycja jak do wylotu, główka w dol juz mu sie znudzila i teraz znow ma miednicowa 🥴 Nio i ginekologicznie wszytsko ok 🙂 Nio i musze Wam powiedziec ze odmowilam badania przez studentów 🙂 I nawet mi sie upieklo 🙂 AAAmialam mierzona dokladnie szyjke na prenatalnym w 21 tygodniu i mialam 37 mm a teraz to tylko mowia ze bez zmian 🙂
Nio i dowiedzialam sie ze z racji tego ze biore tableki na tarczyce to bede po porodzie dluzej w szpitalu bo dzieciaczek musi byc oczyszczony z leków które brala matka 😮
Nio i wyjechalismy o 7 a wrocilismy o 21 normalnie nogi to mi do duuuu... wlazly tak sie ochodzilam i juz piszczalam do domu.. Nio ale ogladalismy sprzety do mieszkania a pozniej poszlam jeszcze do Carrrefoura i tam kupilam torbe na rzeczy dla Piotrusia do szpitala (bo taka kolorowa) i kosztowala 15 zł 🙂 Nio i byly takie ladne duze kocyki w misie i kosztowaly 12 zł to tez wzielam 🙂
Nio i przyjechalam do domku to prawie od razu wpadlam na lozko i zasnelam (maz zrobil mi tylko kanapki zebym jeszcze o 12 sie obudzila i zjadla (zeby cukier w nocy nie spadal. Nio i ciezko bylo mi sie budzic na mierzenie (a mierze o 1 i o3 w nocy )cukru. Nio i snilo mi sie ze moj brat który juz kupil lozeczko dla Piotrusia i powiedzial zebym wybrala wszytsko a on chce calosc sfinansowac do niego stwierdzil ze nie kupuje jednak bo mu inne wydatki wyskoczyly 🙂 NIo i budze sie i stwierdzilam ze dzis musze wszytsko wybrac 🙂Nio bo jeszcze sie sen zisci hehe 🤢 Nio tylko nie wiem jaki materac;/ Dziewczyny bo sa jakies piankowe jakas gryka i kokos;/ zgluplam 🤢

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Superbabo Bisia chciała licytowac ten sam zestaw co ja licytowałam ale jeśłi dobrze pamiętam to akurta przed końcem aukcji klienci przyszli umowe spisac i przegapiła, dla mnie to dobrze bo pewnie by mnie przebijała 😜

Nirmala fakt musisz trafić na takie ubranka które cie interesują ja mam 6-9-12 ale z przewagą na 9-12 więc akurat to co idelanie sie zgra z pogodą 🙂 a po za tym z doświadczenia wiem że metka nie zawsze równa rozmiarowi jest i dzieciaczki pochodza dluzej w ubrankach niz na metce napisano, np moja Nadia jest wysoka dziewczynką, za kilka dni skonczy 2,5 roku czyli 30 miesiecy-a ten wiek odpowiada mneij więcej rozmiarowi 98 ale wiekszosc ciuchów 92 idelanie na nia pasuje a spodnie w pepco kupiłąm jeansowe na 24 miesiące i nawet są jeszcze za duże, mam nawet kilka koszulek które są w rozmiarze na 1,5 roku i Nadia ma je jeszcze dobre 🙂 w ubiegłe lato były ciut luźneijsze a teraz są bardziej dopasowane 🙂

• Mamusia
Magdad ale mi teraz dałaś do myślenia bo ja też mam tarczycę i biorę Euthyrox N100 ale nikt mi nie powiedział ż ebęde musiałą dłuzej w szpitalu zostać?? chciałam zapytać lekazra czy dziekco bedzie miało badana tarczyce po porodzie ale wypadło mi to z głowy przy osttaniej wizycie ☺️ byłam tydzien temu u endo i tez nic nie mowił o tym ze dziekco musi sie oczyscic z tych leków moich ach ci lekarze 😠

• Mamusia
Ja mam materac gryka-kokos po córci, ja go nawet mam jeszcze w folii 😜 bo i tak na niego połozyłam prześcieradło a jak mała sie posikała w łózeczku to mi materac nie przemokł piankwoy można wyprac a tego wiec zapach byl by straszny po kilku takich wpadkach siuskowych teraz tez nie bede tej folii zdejmowac 🙂

• Mamusia
Maiha juz sama nie wiem 😞 wiesz to niby klinika patologii ciązy (ze względu na cukrzyce) i oni moze dla matki idealni nie sa ale ponoc dla dziaciaczka najlepsi. NIo ja nawet sie nie pytalam tylko sami tak zaczeli ze dziecko po porodzie musi byc oczyszczone z leków matki bo w hego organizmie one zaostaja i jeszcze po tym zostac przebadane czy jego organizm dziala ok bez leków a biore euthyrox 25 wiec taki minimum. NIo juz sama nie wiem 🥴

• Mamusia
Dzień dobry mamusie 🙂 Magdad synuś rośnie jak na drożdżach 🙂 Super, że wszystko jest dobrze!!!
Jeżeli chodzi o materac to najlepszy chyba kokosowy, taki miałam dla mojej córki i taki mi polecali, chyba, że pojawiło się juz cos lepszego?
Ja ogarniam mieszkanie, piorę i bedę prasowała bo cała sterta się nazbierała 😲

• Mamusia
Hej hej,

Ja od rana pisanko, ale to już ostatnie wstawki i poprawki. Może uda mi się dobić do 70 stron, ale to by było na tyle 🙂

Z plecami to ja mam masakrę od początku ciąży i tylko się pogłębia - chodzę gorzej niż moja babcia.

Co do bransoletki, to dzięki kochane za słowa otuchy, nie znalazłam jej, ale może macie rację - przestanę szukać i zobaczymy. Dobrze, że to nie obrączka, bo bym naprawdę się załamała, a wiem, że je też często się gubi. Najgorsze, że kompletnie nie zarejestrowałam momentu, kiedy ją widziałam na ręku po raz ostatni 🤔 I wiecie, kiedy to zauważyłam?? Jak wczoraj mąż kupił mi złote kolczyki na rocznicę ślubu - radocha, a nagle patrzę nie ma bransoletki. Więc z jednej strony jedno świecidełko pomogło w stracie drugiego, ale jednak żal tym większy, że to też był prezent 😞

Od rana mnie glaca napierdziela, jak zwykle, kiedy świeci słońce. Buziole 😘