Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczynki; nie mogłam wcześniej ...
co do tej szyjki, to ma 3 i jest zamknięta.. ale najgorsze jest to, że mam twardy brzuch,,= skurcze..
i dostałam leki rozluźniające macice.. jak nie pomogą to krążek...;/ bo szyjka powinna się skracać po 37 tygodniu.. lekarz mówi, że zdecydowanie za wcześnie.. Miałam jechać na uczelnie w weekend ale.. zwolnienie mi dał;/ A z optymistycznych rzeczy to kupiłam dziś pierwsze rzeczy dla małego ! rożek usztywniany i kocyk polarowy 😉 w kolorze zielonym 😉

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny trochę głupio mi o tym pisać ale może Wy mi coś doradzicie bo już nie wiem co robić. A chodzi o to że od jakiegoś miesiąca co jakiś czas boli mnie tyłek (tak jakby kość ogonowa) a dziś nasilił się ból prawego półdupka i tak mnie boli że ciężko mi wstać a każdy krok to okropny ból, jakaś masakra, do tej pory aż tak mnie nie bolało. Miała może któraś z Was coś podobnego, albo może wiecie od czego to może tak boleć?

• Mamusia
Hej
Wspolczuje problemow rodzinnych...swoje moge dorzucic niestety 😞 Wiec glowki w gore, brzuszki do przodu i wszystko dla bobaskow!
U nas pogoda ladna, ale humor nie dopisuje. Wlasnie z cora wrocilysmy, bo od rana zniknelysmy sobie i znowu mam ekipe w domu, wiec siedzimy w salonie i mala po scianach skacze. A ja mam podly humor i nastroje smutnawe jakies...wiec zero we mnie zycia i promyczkow...echh.
Dzis noc poza domem, trzeba pomoc tesciom itp. Nie chce mi sie....
Moj tatko dzis jedzie do innego szpitala na rekonwalescencje, wiec ok. Za to wujek Lukea od poniedzialku w domu. Tak tu jest...operacja na otwartym sercu i po 4 dniach papa do domu. Jak sobi pomysle, ze mnie trzymali 2 tyg w dwoch szpitalach, to dociera do mnie, jak musilao byc zle...ufff.
Mnie tez czeka glukoza, ale ja tylko pije, czekam godzine, nie musze byc na czczo i pobieraja z palca. Moze gdyby bylo zle, to wtedy jakies dokladne badania by byly? Nie wiem. Potwiedza sie jeszcze raz- co kraj to (oby)zwyczaj.

• Mamusia
Amelia - ale 3cm to nie jest krotka szyjka..nie rozumiem w takim razie:/Jak mialam
3,3 na usg to mowila ze jest super...teraz gin w medicoverze cos mowila o 1,5...ale chyba wole wierzyc usg, poza tym 2 dni wczesniej moja mnie badala i mowila, ze all ok. To ja juz glupieje ile to jest ok z szyjka..w kazdym razie najwazniejsze ze zamknieta!

Kurcze Babeczki - odpedzcie te smutki..ta...pogadam sobie, a sama ciagle smutne dni:/ Dzis nawet kompa nie wlaczylam..leze i cos sobie ogladam non stop.
Fajnie ze powoli kazda cos tam kupuje dla maluchow 😉Jak cos z allegro to chwalcie sie Babeczki 🙂 Mi dzis przyszly moje pizamy i stanik, ale bede mierzyc wieczorem bo nie mialam sil sie roznierac w ciagu dnia. Wygladaja na fajowe!

• Mamusia
Wróciliśmy od gina. Michaśka już 800g waży, ale teraz łepkiem w górę odwrócona (dlatego tak mnie po pęcherzu naparza :P), ze mną też ok tylko mały opiernicz dostałam bo zapomniałam powiedzieć, że mam wypadanie płatka zastawki, ale dawno temu mi stwierdzili i całkiem zapomniałam. A teraz muszę do kardiologa iść się przebadać bo mnie dusi, serce sie trzepie, bardzo szybko sie męczę i coraz częściej mi słabo a to może byc właśnie od tego i lepiej sie upewnić, że wszystko ok. A po długim weekendzie ide też na glukozę :/ 75g :/
Co do rodziców to moi cudowni, a ja ich oczkiem w głowie jestem i wszystko by dla mnie zrobili. Dbają o mnie na maxa mimo że już mężata i dzieciata prawie jestem 😉 A że jestem jedynaczką to strasznie trudno było im się ze mną rozstać jak wyjeżdżałam na studia więc teraz są happy, że wracamy 😉

• Mamusia
Nirmalka - 800g?!?! To chyba Michasia bedzie duza dziewczynka 🙂))) Super Wam, ze Wam na usg kazdym sprawdzaja i mierza i waza...mi nic;/Nawet prywatnie to ostatnio mialam tylko ogladanie lozyska i szyjki:/ Buu..a teraz przez Amelie wkrecilam sie w ta szyjke macicy..napisalam do tamtej lekarki z zapytaniem ile miala...a swoja tez pomecze by tel:/

• Mamusia
Nirmala cieszę się, że wszystko u córci i Ciebie dobrze 🙂
Wiecie ja zwariuje z lekarzami, tak jak Nirmala mam wypadający płatek zastawki i mówię, że męczę sie itp a nikt sobie nic z tego nie zrobił, co lekarz to inne zdanie i inna opieka, ja pierdziu

• Mamusia
No wypytajcie lekarzy dziewczyny. Ja tez , jak nigdy, ciut zaczelam sie przejmowac, bo cos nie tak do konca sie czuje. No ale poczekam, bo w sumie nawet nie wiem co bym lekarzowi powiedziala. Tak jakby mi brzuch twardnial, ale to pewno Braxton-Hicks. I cos mnie plecy pobolewaja, tak na wysokosci kosci ogonowej...mnie z reguly plecy nigdy nie bola, tylko biodra...no nic. Troche sie zmartwilam kombinacja brzuch-plecy, ale pewno nic mi nie jest.
Gaja a jak Twoj tyl? Mniej boli?

• Mamusia
To rośnie kolejna duża dziewuszka 🙂. Nirmala cieszę się że jest ok.

Ja właśnie pogadałam sobie trochę z moją mamuśką i humorek mi się poprawił, bo jak na razie wszystko w domu się unormowało i mama też lepiej się czuje, więc jest dobrze i oby tak dalej.

• Mamusia
Magdaluke teraz już tak bardzo nie boli, ale ten ból łapie mnie niespodziewanie. No nic jak nadal będzie mnie to męczyć to skonsultuje się z lekarzem, choć ja do lekarza to nie cierpię chodzić i przeważnie idę jak już nie ma innego wyjścia.

• Mamusia
Superbabo i reszta kobietek, nie chciałam Was wystraszyć.. CO do tej szyjki.. mój ginekolog powiedział, że troche sie skróciła i że za wcześnie.. Tak jak Wam pisałam, lekarz mi powiedział, że skracać się powinna po 37 t.c ale wiecie że każdy lekarz ma inne podejście.. Nie chce tutaj jakiejś paniki niepotrzebnej robić.. ale sama się wystraszyłam.. Co do twardości brzucha to nie jestem w stanie określić, jak twardy jest.. po prostu na tyle, że jak naciskam na niego palcem czy dłonią, to nie chce się uginać.. tylko jest napięty i świadczy to o skurczach macicy.. mam już stos leków;/ mb6, tabletki na rozkurcz macicy, luteine dopochwowo ;/ jeszcze złapałam opryszczke na szyi !;/ i w zasadzie po to poszłam do niego wczoraj, bo chciałam żeby mi coś na nią dać a przy okazji zbadał mnie i okazało się że szyjka się skróciła. Życze nam wszystkim, żebyśmy spokojnie donosiły..
A mój waży ponad 700 🙂

• Mamusia
Oj wy moje obolałe 😘
Ja ostatnio stacjonarnie daję radę i nie boli praktycznie tak jak mówiłam, tylko czasem nie mogę nawet 50 metrów przejść i tak okrutnie coś ciągnie, że aż się płakać chce, więc może lekarz jest prorokiem z tym wskazaniem do leżenia :P
Duże już te Wasze dzieciaczki, ciekawe jak Martusia, no ale tego to się dowiem dopiero w połowie maja...
No i kupiliśmy dzisiaj ten wózek dla Martusi !!! Przecudny jest i wcale nie zniszczony - normalnie wygląda jak nowy, a za pół ceny 🙃 Bardzo bardzo się cieszę, że mała ma już furę hehehe

• Mamusia
Amelia - no po to jestesmy by sie siebie radzic, a ze ja panikara to w oole sie zestresowalam:/ Ale poczytalam tez i w sumie kazda kobietka moze miec inaczej...po prostu polegujmy sobie! Ja probuje sie dodzwonic do lekarki i z nia pogadac, bo inaczej pewnie zwariuje. Ja w ogole nie wiem jak dotrwac, skoro juz teraz panicznie sie boje i wsluchuje w siebie..przeciez nie bede co tydzien do lekarza latac?!:/
Akinimod - super ze kolejny bobas ma juz fure! I super ze w dobrym stanie i za dobra kase!
Bisia - moze my jednak powinnysmy pomyslec o zamknieciu gdzies, no jak patrze na nas to mi rece opadaja:/

Ogolnie Kobietki to ja sie strasznie boje o ta swoja ciaze i Helenke..dopiero koncze 23tydz..a juz takie nerwy i nie do konca dobrze jest:/ Chlip chlip..

• Mamusia
Ja jak dzisiaj pytałam gina kiedy sie może szyjka skracać to mi powiedział, że w 39/40 t.c.... I mój nie podaje ile ma cm tylko mówi czy ok.
Magdaluke u mnie to nie jest groźne bo jedynie szybciej się męczę i serce mi się telepie a teraz to sie po prostu nasiliło. A no i momentalnie słabo mi się robi w dusznych pomieszczeniach - właśnie to było przyczyną wykrycia bo mdlałam. Wiem jednak, że u niektórych to się objawia poważniej.
Akinimod to już kolejna pociecha ma swoje 4 kółka. Fajnie, że tak Wam sie udało kupić 🙂
A nam pulpecik rośnie :P Jak tak będzie szaleć to się w końcu nie przeciśnie i będą musieli ją wyjąć 😉 A mi się przytyło kolejne 2 kg - razem już 5 😉

• Mamusia
Nirmalka ale córcia Ci rośnie!!! 🙂 Super!!! Cieszę się, że wszystko dobrze 🙂
Gaja ja też mam często takie bóle jak opisujesz a najgorzej jak się zasiedzę to nawet mi ciężko wstać tak mi coś wlezie w dupsko 😮 😁
A ja najadłam się truskawek i poszłam spać i teraz dopiero wstałam 🙂 Dodi zrobiła mi apetyt na truskawki i poleciałam jeszcze na ryneczek po nie 🙂 Jednak nie są jeszcze zbyt dobre, były lekko twarde i mało słodkie ale dodałam cukru i śmietany i było git!!!

• Mamusia
Nirmala oj powazna waga 😁 u Cibeie i u dzieciatka tez 😉
moje badanie z glukoza wygladalo tak, ze poszlam rano do punktu, bylam tam juz przed 7 a punkt od 7.30. patrze a tam juz 6 osob czeka, usiadlam i czekam cierpliwie. przez te pol godziny naszlo moze kolejne 30 osob 😮 no i miedzy innymi taki facet moze kolo 40. zapytal kto ostatni w kolejce i powiedzial to ja bede za pania i zaraz wroce bo mam cos jeszcze zalatwic. w koncu 7.30 i otwieraja punkt i mysle sobie teraz albo nigdy i pytam czy jesli ktos na krzywa cukrowa to ma normalnie czekac czy ma pierwszenstwo. powiedzieli ze mam pierwsza wchodzic. pierwsze pobranie krwi. do gabinetu wchodzi kobieta i pyta czy panie pobiora krew 8-latkowi czy ma isc na oddzial dzieciecy. pielegniarka mowi jej ze musi zobaczyc zyly i mowi zeby weszla z dzieckiem a ona, ze ludzie na zewnatrz jej nie dadza 🙂 no ale weszla ja w tym czasie wychodze i slyche weszla tylko zapytac a teraz pobieraja bez kolejki! i najglosniej krzyczal ten facet co w miedzy czasie 3 sprawy zalatwia a kolejki jednak nie pilnowal! i mnie wkurw... i mowie mu ze dziecko weszlo tylko zeby mu zyly sprawdzily i wlasnie wyszla ta kobieta z dzieckiem i z probowkami ale pustymi. i ten facet o jak nie pobieraly! a ja mowie a widzial pan ze te probki puste i ta pani na oddzial musi isc! i dalej mowie mu ja tez weszlam pierwsza bez kolejki na krzywa cukrowa i co pan mi powie?! ale sie zamknal 🤪
po pol godziny po pierwszym pobraniu krwi podali mi glukoze bo te pierwsza krew musieli sprawdzic. dawka 75 i mozna bylo popic naprawde nikla iloscia wody. no i po 2 godzinach czekania znow pobranie krwi. tez mi kazali siedziec ale bylo mi slabo i wychodzilam na podworko

• Mamusia
Monia no ja też najgorzej mam jak dłużej siedzę czy leżę bo wówczas to ciężko wstać, ale dzisiaj to nawet chodzić się nie dało. A pytałaś może lekarza co to jest? Bo ja u swojego gina mam wizytę dopiero 7 maja i wtedy to na pewno go o to zapytam ale do tego czasu nie wiem jak sobie z tym radzić bo to z dnia na dzień jest co raz silniejszy ból.

• Mamusia
Nirmalka fajnie, że z Michasią wszystko dobrze 🙂 Teraz to już będą dzieciaczki rosły 🙂
Mnie po tych truskawkach boli brzuch - jednak to nie to samo, co działkowe w czerwcu 🤢
Trochę zrobiło mi się smutno, bo zgubiłam moją ukochaną złotą bransoletkę, dostałam od męża po ślubie, tak ją lubiłam, co za pech... 😞