Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Bryka dla Ady zamówiona jupii 🙂 Ale w ostatnim dobrym momencie, bo pan powiedział, że koloru nie ma i nie wiadomo, kiedy będzie, no ale do sierpnia to na pewno 😉
Ja mam glukozę 75 nie wiem co to znaczy, ale idę na czczo, bo jeszcze krew będą pobierać. Mam zamiar w domu gorzkiej herbaty się ciut napić. Jeść to oczywiście będę dziś normalnie, ale nie chcę się nafrukać słodyczy, więc sobie dam spokój chyba.

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dodi jedz to na co masz ochotę, jasne, że słodycze też możesz jeść 🙂 ja właśnie wcinam placki z jabłkami a na "deser" mam ciacha z czekoladą a też idę jutro na glukozę 😉

a jaki wózeczek kupiliście? ah, pozazdrościć Adzie bryki, my też w tym miesiącu kupimy jakąś dla Damianka 😉

• Mamusia
http://www.navington.com/produkty/29/wozek-cadet/
Już od początku miałam wybrany ten wózeczek, kolor black sea, ten co na obrazku 🙂 Do tego wzięliśmy fotelik maxi cosi pebble 🙂

• Mamusia
Strzauka - to widze, ze taki full zestaw kupiliscie? 🙂 Fajnie...ja chyba pokupuje pojedynczo jednak, bo czesc mi niepotrzebna na ta chwile! Ale to i tak dopiero chyba z pensji czerwcowej, bo teraz nie nastarczy..a doszlo do kupienia lozeczko i materac jednak:/ Turystyk to sie najwyzej kupi, jak bobo juz bedzie..bo teraz pieniazkow nie starczy!
Dodi - Navington ma fajowe wózki 🙂 Znajoma ma i bardzo zadowolona...super tez sa JEDO i my ten chcielismy, ale nie zmiescil sie w mojej furze. A musimy niestety miec terenowy - stad Navongton odpadal...ale gratulacje furki dla Ady! Nasz X-lander czeka teraz na chwile czasu i wypranie tapicerki 🙂

A z glukoza to bede jednak miala jak Amelia..i powiem Wam, ze ja dzien przed pobraniem krwi zawsze ok 3 nad ranem jem kawalek bulki, a z rana troche wody pije..nigdy nie zafalszowalo mi wynikow a nie mialam az tak pustego zoladka :P

• Mamusia
hej 🙂
byłam dzis na mieście i niesttey nie kupiłam nic choć przymierzyłam chyba wszystko co sie dało to w żadnej sukience nie wyglądałam dobrze jakaś taka głupia moda jest ż esukienki odcinane są w pasie a nie pod biustem i niestety nie znalazłąm nic ;/ w sklepie z odzieżą ciązowa bym coś może znalazła ale cena od 199zł w górę a szału te kiecki nie robiły;/

co do wkładke to mam jescze kilka po nadii ale jak na złość nie ma na nich nazwy hmm, ale na to jest czas wiec jak bede w markecie anstepnym razem to zobacze kupie dla siebie id am ci znac 🙂 mam w domu avent ale z tego co pamietam nie bylam z nich zadowolona bo sie przyklejały do sutków;/

• Mamusia
suuperbabo to mnie pocieszylas bo te kopniaki mnie strasznie zmartwiły...co do teściowej to ona na szczescie męża nie wychowala bo sam szybko się wyprowadzil i musiał usamodzielnić 🙂
inaczej by nawet herbaty sobie sam by nie zrobił bo mamusia by zrobiła...
Co do rożków to mam dwa jeden usztywniany a drugi zwykły...
Ogólnie maż wczoraj przyniusł trochę ubranek dla dziecka sa słodkie tylko większośc różowych...a do tego przyniusł różowy rowerek nie wiem po co ;p cos ten kolor mnie przesladuje nie wiem czy to jakiś znak , gorzej będzie jak będziemy mieli chłopca bo nawet wózek mamy różowy;p

• Mamusia
Maiha a może pobuszuj w lumpkach? Chyba, że nie jesteś amatorką tego typu sklepów 😉 Ja dziś kupiłam 2 extra sukienki 🙂 A jeśli masz kasę, to polecam sklep Happy Mum - są tam śliczne sukienki i na pewno dobre na ciążówkę w każdym rozmiarze, ale niestety dość drogie.

• Mamusia
No Happy Mum super, ale mega drogie 😞 Maiha - kup zatem ktoras z tych sukienek z allegro..moze ta taka czarno kolorowa? Wydatek nieduzy - nawet jak sie nie sprawdzi to bedziesz miala do latania!
4nula - no musi byc dziewczynka :P U nas Helenka ma pare rozowych rzeczy, ale ogolnie maz nie lubi i narzeka jak cos rozowego kupie..haha..ale mu powiedzialam, ze to dziewczynka wiec troszke rozu musi byc :P Wozek ma w koncu blekitny, rozek tez bedzie w innym kolorze...nie przesadzajmy! Co do meza..w takim razie super chlop, ze sam sie taki "wychowal"! Moja tesciowa dla odmiany super go przystosowalna do zycia...sam prasuje, z praniem nie ma problemu, zmywa, sprzata, nawet ostatnio jak leze to troszke gotuje...wiec wiwat dobre Mamusie i fajne chlopy! A z tym stukaniem w dole to naprawde spokojnie - upewnialam sie ze 3 raz,, bo jeszcze u tej drugiej ginki...nic zlego sie nie dzieje, tylko nieprzyjemne to niestety!

A tak w ogole to polukalam na allegro i moge Wam polecic pare rzeczy...kocyk kupilam i jest calkiem sympatyczny: wybralismy szary w rozowe kropki:P http://allegro.pl/womar-polski-kocyk-100-x-150-bawelna-akryl-wzory-i2296978353.html

A dla mamusiek polecam tunike na chlodniejsze dni: http://allegro.pl/bawelniana-tunika-podkreslajaca-brzuszek-i2269406246.html
Ja wlasnie szykuje sie do zakupu pierdol...i czas zleci!

• Mamusia
a superbabo maść to obowiązkowa rzecz w torbie do spzitala, ja polecamz polskich masci " bepanthen" to maść która smarujesz obolałe sutki i nie trzeba jej zmywac do karmienia, a do tego jest świetna na odparzoną pupę niemowlaka to jedyna maść która u nas szybko działała bo np sudokrem jest bardzo tłusty wysusza skórę i ciężko go zmyc ze skóry;/ wiec ja za tym kreme nie przepadam

• Mamusia
Z tymi kremami do pupek niemowlakow to pewnie roznie..bo dla odmiany znajome chwala sudocrem i tylko jego, niektore linomag...Ty bepanthen - pewnie kazda inna ma sprawdzona 🙂 Pewnie kupie po malym opakowaniu akzdej i sprawdze...dla siebie na pewno kupuje nakladki na sutki, bo juz przyjaciolka mi doradzila, wkladki to kupie te na L co Magdaluke mowila, a herbatka laktacyjna Bocianek czy lepsza medela? Patzre an ceny i same zakupy dla mnie to tez kupa kasy...

• Mamusia
superbabo kupisz krem taki jaki bedzie odpowiadała twoejmu amluskzowi ale nie zapomnij o bepanthenie bo z tego co pamietam jest jeden z bardzo niewielu kremów ktore nie trzeba zmywac z sutkow gdy sie karmi a uwierz mi ze bedziesz go barzdo potzrebowac jak chcesz karmic piersią

• Mamusia
http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?cat=1.10.114.1.439.2.&pr=48934

ja ma te sukienke tylko mam problem z jej zawiązaniem;/ wygląda inaczej niż na zdjeciu, ja ją mam przed kolana a mam 170 cm wzrostu ;/ mam kolor granat w groszki

• Mamusia
Maiha - Wow..sukienka wygląda ślicznie 🙂 Na pewno tak zle w niej sie czujesz? Bo naprawde ladniutka!
Bepanhthen napewno kupie...teraz zamawiam u tej Justinex, wiec biore co tam ma...jedna paczka bedzie z glowy, wiec jakies gaziki, waciki i male opakowanie sudokremu tez!
Amelia - nie dziwie sie Twoim leniem, bo ja mam to samo 🙂 Leze plackiem, a ok 16 musze sie zwlec schowac pranie do szafek bo o 16.20 przychodza ogladac mieszkanko! Potem sobie od razu obiad zjem i sie wysikam, bo teraz nie mam nawet sily wstac! A czas zajmuje sobie szukaniem na allegro co trzeba kupic!

A w ogole to mimo, ze dzis cmi i pobolewa, to jestem w nastroju, ze wszystko bedzie dobrze i zdrowo 🙂

• Mamusia
Hej. Maz pojechal po niunie, i dobrze, bo ja taka nieprzytomna za kierownica, to nic dobrego. A w kinie fajnie, ale zimno i cos nam radio szwankowalo ( a potrzebne, zeby film slyszec) a potem zasnelam i o 1 powiedzielismy, koniec i do domu. A mielismy vana tesciow i cos tam z wycieraczkami nie tak i sie ustawialy w poprzek szyby i nie dalo sie ogladac, komedie mowie wam, hehe. A Strzauka, kochana, no ja tez tak sobie mowilam, ze rodzice musza miec przerwe od dziecka, ale kurka, w praktyce trudniej 😞 Teskni sie, ja przynajmniej, niesamowicie. Moj maz sie ze mnie smieje, ale facecie sa inni. Daletgo ciesze sie, ze nie pracuje teraz i nie musze oddawac Elli do zlobka/przedszkola. No i w ogole obudzilam sie przez koszmary, ze mi ELle jakis facet porwal, wiec same widzicie....
Maiha, no moja sisi uzywala bepanthenu. To pewno podobny do tego co ja uzywalam Lansinoh czy jakos tak, bo tez nie trzeba zmywac ani nic, jest swietny.
Powodzenia z glukoza dziewczynki! Ja 16tego...i krew chyba tego dnia, tak na morfologie. ojjj
4anula, wspolczuje takich tekstow ze strony tesciowej, ja bym tez cos powiedziala, ale wiadomo, Ty wiesz najlepiej czy sie klocic, czy przemilczec. I racja, pewno Twoj maz powinien upomniec swoja mame...A Tobie zycze cierpliwosci i zdrowka!
A co do tych niskich kopniakow- to norma, tak mi sie wydaje.
W ogole super zakupy dziewczynki. Buziaki

• Mamusia
Magdaluke - ja tez mowie, jak Strzauka...ze bede chciala troszke oddawac Helenke rodzicom czy tesciowej...ale pewnie w praniu wyjdzie 🙂 Aczkolwiek ja wracam do pracy, maz pracuje...wiec zeby malutka miala porzadne wakacje, to jednak musimy ja troszke po innych poobwozic 🙂 My z nia pojedziemy pewnie gdzies na 2 tygodnie w wakacje, a potem moze rodzice i tesciowa ciutke..niech wdycha swieze powietrze spoza miasta 🙂 Zobaczymy, jak to sie ulozy wszystko! A za twoim poleceniem zakupie te wkladki...

• Mamusia
Juz mala wytulilam, ale spiocha ma wiec lezy kolo mnie, och, od razu mi lepiej! 🙂
Superbaba, oczywiscie, ze bedzie dobrze! Przyklasnelam Ci z tej okazji 😉
A w ogole, to Bisi praktycznie na forum nie ma, tak zle sie czuje czy zdolowana nie ma ochoty? Bidna 😞..Jesli nas czytasz Bisiaku, to pozdrowionka i buziaki i glowka w gore.
Niewyspana jestem..ech.
Dodi, a w lumpkach czy jak tam zwal, to mozna fajne rzeczy znalezc, taniutko , wiec ja popeiram. Ale ten temat to juz chyba poruszany byl wielokrotnnie 😜
A wiecie, ja nie mam roznka, tu w ogole nie ma rozkow. Zawija sie dzieciaczka tzw swaddeling, ucza na szkole rodzenia, mam nadzieje, ze sobie raz dwa przypomne. A czy w polskich szpitalach praktykuja metode, ze sie kladzie dzicko na cialo mamy od razu po urodzeniu? Skora do skory? Oczywiscie, jesli jest taka mozliwosc. My to praktykowalismy przez dlugi czas, i ja i Luke, i to tu nazywaja kangarooing. Switna sprawa. Poczytajcie jesli chcecie odrobinke (po angielsku)http://www.marchofdimes.com/baby/inthenicu_kangaroocare.html - to tak jakby wam sie chcialo 🙂

• Mamusia
Superbabo chyba będę musiałą iśc w tej sukience bo to jedyna jaką mam w któa sie meiszcze tylko ze ona jest tzw. 10 w 1 ze góre sie wiazę na 10 sposobów niby ale mi ciężko zawiązac ją w choć jeden;/

Superbabo chcesz w te wakacje jechać z małą na 2 tygodniowe wczasy?? podziwiam Cię 🙂

Ja nie mam pracy ale od września zabieram się za szukanie i to taks olidnie a Adas i Nadia beda z moją mamą ale w końcu mieszkamy razem to nie bede malych wywozić ale ajk co to tesciowa meiszka blisko tez moze sie zając 🙂

• Mamusia
Jej zachciało mi się zupy szczawiowej i sobie zrobiłam a teraz jak już gotowa to mi się odechciało i jakoś mi tak dziwnie pachnie ze aż nie dobrze się robi...
Co do pościeli to dostałam ostatnio propozycje ze mi znajoma uszyje tylko abym jej materiał dala, widziałam to u niej to super wygląda bo można odrazu baldachim , falbanki do łóżeczka a nawet zasłony na okno zrobić z tego samego materiału tylko nie wiem czy to się opłaca bo trochę materiału byłoby potrzebne a jeszcze nie wiem czy sa w sprzedaży takie jakie bym chciała 😉

• Mamusia
superbabo mi sie podoba z trych 2 to fiolet kratka+biały a ja wybrałabym penwie bardziej kolorowe w paksi:P albo ten biały+fiolet tez ładny

Magdaluke znam te tesknote za dzieckiem to sm,ieszne bo np jestem na zakupach w galerii , mała z mama a ja moge sobie spokojnie pochodzic po sklepach ale jak widze mame z dziekciem to mi teskno do Nadulki 😜

Co do becika hmm ja sie przyznaję ze nosiłam nadie chyba przez 6 miesiecy tlyko w beciku bo bałam sie jej:P i tak w wiekszosci czaus spedziła w beciku 🙂 ja mam zwykły na rzepy i był ok nie miałam okajzi nigdy wypróbowac ani anwet zobaczyc na zywo tych usztywnianych wiec nie wiem jak sie sparwdza ale nte zpewnie beda ok 🙂

• Mamusia
Maiha - no cos Ty! Ja mowie o przyszlym roku dopiero, jak Helenka bedzie miala roczek 🙂 A sukienka mi sie podoba i ja bym sobie z nia spokojnie kombinowala...
Magdaluke - no chociaz jeden bardziej optymistyczny dzien, co?:P Bisia ma sie jako tako...jak i jak wiecej gorszych dni, to sobie we dwie marudzimy telefonicznie lub smsowo:P Ale chyba wczoraj i dzis nie tak zle, tylko u rodzicow siedziala... Co do metody kladzenia dziecka skora d skory to ja czytalam duzo i ogladalam na filmach, ze to zdrowe bardzo i rodzi bliskosci...ale szczerze - to watpie czy u nas to stosuja w szpitalach:/ A u nas dla odmiany wlasnie kaza z rozkiem do szpitala sie udac, wiec wyjscia nie ma...ja od dziewczyn chce sobie zamowic otulaczek - zamiast miekkiego rozka wtedy 🙂 W srode z lekarka pogadam, czy moge 19 zrobic baby shower..w sensie, ze czy moge jeszcze ciutke wstawac czy juz tylko placek...bo dla mnie wazniejsze zdrowie niz imprezka w razie co!