Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
akinimod dziwne, bo mi ginka powiedziała, że nie muszę być zupełnie na czczo na glukozie tylko, żebym się nie przejadała ale lekkie śniadanko mogę zjeść... więc porządną kolację tym bardziej zamierzam :P bo ze śniadania jednak zrezygnuję, zaraz po przebudzeniu wypiję to świństwo, odczekam godzinę i do laboratorium - dobrze, że mam pod domem 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja to nie wiem, mi nikt nie kaze poscic przed gluzkoza...nie wiem jak to tutaj. Ale moje wiyzty wczesnie umawiam , przed 8 rano...zwykle i tak nic nie jem o tej porze. ALe sok czy kawe to pewno wypijam...no nic. Ja mam ta wygode, ze u mnie wszystko u lekarza robia, pobieranie krwi i glukoze, wiec nie musze sie do laboratiorium dodatko wybierac.

• Mamusia
Ja to nie lubie przesady...mam lekarke internistke, ktora zawsze mowila ze przeginaja z tym na czczo czasami! Jak mialam urografie..takie badanie nerek to kaza 1,5 dnia nic nie jesc i moglam tylko pic wode lub herbate, a dodatkowo sie przeczyszczac..i od 18 juz nic...popukala sie w glowe! I nie dosc, ze wypilam tylko 1 plyn na przeczyszczenie a nie 2, to jeszcze jadlam normalnie zupe krem caly dzien..i to jeszcze o 20...plus pilam do 23...i wszysoo bylo git i sie badanie udalo i zero problemow... 🙂 Moze musza tak straszyc, a tak naprawde to przesadzaja? Ja bym padla na pewno nie ejdzac od 18..zwlasczza ze potem nie jesz jeszcze 2 godziny po wypiciu glukozy 😞 No ale jak chcesz Kochana...:*

• Mamusia
Ja sie musze zgodzic z Superbaba, nie jedz na noc, ale kolacje zjedz, skoro Ci ZLE. Co dobrego Ci przyjdzie z tego, ze nie dojdziesz do lekarza bo padniesz gdzies po drodze? 😉
WIecie, ja naprawde czuje sie wypruta, troche zaleglam na kanapie a powinnam sie zdrzemnac...a nie moge, kurcze, tak mam. I caly dzien zwalony juz...
I wiecie co jeszcze, pytam meza, czy powiedzial o dzidzi naszej grupie znajomych z collegu od Lukea...oczywiscie nie powiedzial 😠. Tak to jest, ze sie porozjezdzali wszyscy i raz na rok sie spotykamy....a i to zalezy, ale kurcze, az mi glupio. Rozeslalam wiadomosci, wiem, ze sie uciesza. A w ogole to jest cala masa osob, ktore sie dowiedza o dzidzi pewno juz po narodzinach i beda gadac, ze nic nie wiedzieli 😮

• Mamusia
A mój to z kolei ma odwrotnie. Wszystkim dookoła mówi, że Julas w drodze 😉

Właśnie ulepiłam pierogi 😉 z kapustką 😉
A mąż nadal mnie zadziwia 😉 dziś mi przywiózł ( w godzinach swojej pracy) obiad ! żebym głodna nie była.. niedługo nasze święto 😉 kolejny rok razem i planuję zrobić album ze zdjęciami Julka z usg 😉 i troche naszych 😉

• Mamusia
No to Amelka - nie jest taki zly ten twoj chlop 🙂 Ucaluj go! Ja zazdroszcze Wam, ze umiecie gotowac :P Ja niewiele i nie lubie, a teraz i tak nie moge stac i sie rpzemeczac, wiec albo catering od rodzicow albo maz cos kombinuje 🙂 Jutro dla odmiany dziadki przyjezdzaja do mnie z obiadkiem i na pogaduchy...zawsze godzinka w towarzystwie!

• Mamusia
Superbabo- no nie mogę na niego narzekać.. tylko ostatnio miał jakiś krysys i humor "ciążowy";p
dobrze, że rodzinka do CIebie wpada 😉 zawsze to milej czas upływa..
A mnie się zapowiada ciężki tydzień.. nie dość, że robie jeszcze praktyki.. to ten wyjazd w weekend na studia..przeraża mnie to 😞 ale może jakoś dam rade.

• Mamusia
Amelia - tylko Ty uwazaj na to bieganie, bo ta szyjka to nie zabawa! Poleguj wiecej niz laz...

Mnie to nadal co i raz lapie strach z tym lozyskiem:/ ale staram sie nie myslec i lezec..ale nie dziwie Ci sie, bo mnie tez nosi...chociaz pranie wstawilam, obiad zjadlam na siedzaco itp..

• Mamusia
u mnie moj Michał pierwszy wszystkim wygadal o ciazy, ja chcialam zaczekac az skoncze 3 miesiac ale nie wytrzymal... i w sylwestra wygadal sie mojej mamie a potem juz lawinowo wszystkim dookola, mnie pozostalo tylko kiwanie glowa, ze to prawda 🙂
dzis i mnie brzuch boli 😞 tak cmi ciagle jak przed okresem, bralam juz nospe i dalej boli 😞 ale Iza kopie wiec sie za bardzo nie przejmuje za bardzo
ja uwielbiam gotowac ale teraz tylko jakies szybkie dania zeby za dlugo nie stac przy kuchence i sie martwie bo chcialam na sobote imprezke zrobic mezowi z okazji jego 30 urodzin ale mama nakrzyczala, ze niepotrzebnie wymyslam i zebysmy u nich na podworku grilla zrobili i o zgrozo! michal sie zgodzil! no nic ale pewnie z salatkami poszaleje 😁

• Mamusia
A ja zjadłam kolację i to porządną, bo nikt mi żadnych wskazówek nie dawał, tylko koleżanka, która już glukozę miała 😉 Zobaczymy, jak to będzie jutro, napiję się w domu herbatki i wezmę ze sobą cytrynę.

Jak zaczęliśmy dziś robić listę rzeczy dla dziecka (bez typowej wyprawki, same "sprzęty), to aż nie mogę uwierzyć, ile kasy to ciągnie 🤢 Niby dużo udogodnień, ale wszystko nieźle kosztuje. Co do tego artykułu od Magdy, to ja się boję nawet go czytać, jakoś nie chcę się nakręcać na takie straszne rzeczy 🥴

• Mamusia
Dodi - no i good...trzymam kciuki za jutrzejdze glukozy! A z ta wyprawke to ja zalamana naprawde..bo ciagle zostaja najdrozsze zakupy jak lzoeczko, materac, posciel itp...i skad kase brac?;/
D-brycz - no i mama ma racje...nie ma co sie przemeczac, a grill tez super sprawa 🙂 Co do cmienia..mam to samo, chociaz wczoraj bylo gorzej:/ Wydaje mi sie, ze rosniemy i dlatego...mi lekarka raz powiedziala, ze jak nie ma mega silnych skurczy albo plamien to spokojnie i nie panikowac, a polegiwac i brac nospe 😉

A tym praniem ciuszkow to podlamana jestem..haha..tego jest taka masa ze hoho:P

• Mamusia
Magdaluke - no jesli zdecydujemy sie na 2 bobasa to napewno bedzie latwiej 🙂 A z tym artykulem to tez sie boje, bo ja panikara..
Amelia - Ty nie panikuj tylko duzo poleguj 🙂 A jak w srode masz wizyte to sie uspokoisz...bo Cie zbada i sprawdzi! Ja i Bisiak tez mamy w srode...