Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
O jacie, ale tutaj szaleństwo zakupowe 😮 😮
Do mnie przyszła dzisiaj poduszka i już się na niej wyleguję i kocyk bawełniany w różowe groszki i getry razy trzy :P
jutro koszule nocne do szpitala, śpioszki i sukienki dla małej

iii jutro GLUKOZA 75g....co mnie wcale nie cieszy...czyli od 18 post...została mi niecała godzina, a jeszcze nie jestem głodna...
ale wiecie co, brzuch nie boli, więc cieszę się dniem 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Akinimod - ale czemu od 18 post? Mi nikt nie mowil, ze mam nie jesc az tyle..mam zamiar normalnie zjesc o 22-23:/
Pokazuj getry jak sprawdzone...a co za poduszka? Bo ja chyba bede musiala jakas kupic, bo w nocy jak leze na boku to sobie koldre pod brzuch wciskam, bo mi jakos zwisa i niewygodnie...jak macie sprawdzone to poprosze 😉

• Mamusia
No właśnie dziewczyny, jaka ta poduszka? też bym sobie taką nabyła.. bo w nocy to mi tak nie wygodnie, że nie wiem jak się już ułożyć.
Ej, znów mam chyba te skurcze, jak to mówi Superbaba Hixa sriksa..;/ myślałam, że to dziecko się tak śmiesznie układa,że do pępka mam mięciutki brzuch a od pępka napięty.. a to chyba skurcz;/

• Mamusia
Akinimod to trzymamy kciuki za dobry wynik glukozy 🙂

Superbabo łóżeczko super i praktyczne i zaoszczedzis kiedyś jak Helenka wyrośnie to tylko kupisz duży materac i bedziesz miała już duże łózko dla niej 🙂 ja napewno poelcam łózeczkoz z szufladą a bieguny można dokupić i poza kompletem
http://allegro.pl/bieguny-plozy-do-lozeczka-kolyska-bujak-i2324263322.html

a co do poduszki to moja nadia spałą na podusi 😜 ale sa różne zdania jedne mamy na płaskim kładą dzieci a inne na podusiach 🙂 mówią że podusia nie potzrebna ale ja miałam i teraz tez bede miała

• Mamusia
Amelia ja kupiłam tę poduszkę: http://allegro.pl/wielofunkcyjna-poduszka-do-karmienia-rogal-190cm-i2296990154.html

nie zachwyciła mnie ale przyznaję, ze dużo z niej korzystam - w dzień podkładam pod plecy i głowę, a nocą pod brzuch, między nogi i pod głowę - dzięki niej nie przekręcam się na brzuch bo to był mój problem...

• Mamusia
ja mam wizytę u gin za tydzień we wtorek ale wiecie co mnie martwi?? ż ewy piszecie ż emacie taką i taką szyjke ze rozwarcia bark i nic się nie obnizyło itd. a mój gin mnie nie bada na ginekologicznie na fotelu, i wiem że nie ebdize w ogóle tak badac bo w pierwszej ciąży tez mnie ani razu nie badał ani razu 🥴 jej zaczyna mnie to martwić, teraz mam wizytę za tydzień ale tak na luxie 3 minuty w gabinecie i już, wejde zapyta jak sie czuje czy coś dolega, zmierzy brzuch sprawdzi czy miekki i karze przyjśc za miesiac 🤨

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Przepraszam, że tak mało teraz wchodzę, ale tak jak mnie uprzedzał ortopeda w 12 tyg, że im dalej tym będzie mi ciężej siedzieć bez bólu, po za tym ( to już sama sobie diagnozę postawiłam) synek umiejscowił się w prawym boku ( mam krzywy brzuch jak maiha) i te prawe biodro jest strasznie obciążone.
Przez 3 dni miałam cały czas Franka na pęcherzu( jak superbabeczka ma tak wciąż to wielki szacunek , że jeszcze nie zwariowała z bólu) tak cholernie synek walił w pęcherz, że mi oczy z orbit wychodziły. ZAJEBISTY Ból!
Dziś jestem po próbie z glukozą, kto jeszcze nie był to radzę iść z kimś. Można naprawdę zasłabnąć. Postanowiłam nigdy już nie jeść słodkiego 😉, wciąż czuje smak tego syropu.
Tęskni mi się do Was, jakoś wypadłam z tematu 😞 ale myślę o WAS i superbabeczka jest moim kontrolerem czy wszystko u Was w porządku

• Mamusia
Strzauka - no chyba bede musiala cos takiego zakupic, bo narazie to koldre wpycham pod brzuch jak elze na boku i ok..ale jak urosnie to bedzie okropnie niewygodnie:/
Maiha - to dziwne, ze nie bada..ale za granicą jak widzisz tez tego nie robia 🙂 Mi na kazdej wizycie bada recznie szyjke, zeby w razie skracania reagowac...usg tylko rzadko. Ale teraz mysle, ze tez na kazdym bed emiala to wewnetrzne, zeby zerkac na lozysko.

• Mamusia
Amelia- ja kupiłam podobną poduszkę co strzauka, też nie zachwyciła mnie, ja akurat z niej słabo korzystam, jest dla mnie za wielka do spania , przysłania mi cały świat, a jak miałabym noge na nią zarzucić to bym spała w szpagacie bo jest wysoka

• Mamusia
Bisia - meza na laptopa namow..teraz mozna jakies tanie dostac 🙂 Ja bym bez niego zwariowala! Ale spokojnie - wiesci przekazuje 🙂
A te skurcze Hixa-sriksa sa nieprzyjemne...no ale musza byc i juz!

Wlasnie sprawdzilam konto i stwierdzam, ze glodujemy do konca miesiaca 😞

• Mamusia
Ja sobie wkładam między kolana poduche.. o wiele mi lepiej wtedy.. ale zaczyna nie wystarczać..nie mogę się doczekać tej paczki bo wy już w takim szaleństwie zakupów a ja nic nie mam...

Popisałam trochę pracy, nawet jestem z siebie zadowolona..a teraz leżę plackiem 🙂
a ! i zrobiłam nowe zdj brzuchola, zaraz wstawie 😉

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
Bisia - ale jakie cwiczenie bys w nocy miala z tym szpagatem:P Narazie tez wydaje mi sie za wysoka, ake jak nam brzuchy urosna to moze sie nada..a jak nie to sobie jakiegos cienkiego jaska bed epodkladac:P

superbabeczko, ważne jest z czego ta poduszka jest zrobiona, moja jest tak twarda, tak ciężka, że w moim stanie ledwo ją podnoszę, kup żeby w środku była miękka a nie tak jak ja kupiłam wał .
Mam laptopa ale nie da się internetu podłączyć do niego ( taki przedwojenny typ).
Dziewczyny ja w czerwcu jadę do hurtowni po wyprawkę, Wy jak widzę macie już wiele rzeczy kupionych, zwrócę sie z prośba do Was w czerwcu byście mi w skrócie napisały co polecacie a co nie 🙂 teraz jak leże i niestety rzadziej zaglądam to nie moge spamiętać co i jak 🙂

• Mamusia
poduszka taka - jestem zadowolona http://allegro.pl/womar-poduszka-rogal-karmienie-eko-bawelna-i2315309507.html, nawet bardzo, bo nie jest za ciężka i za wielka - wypełnienie było albo styropianowe albo poliestrowe - wybrałam to drugie

kocyk taki - http://allegro.pl/womar-kocyk-75x100-polski-bawelna-100-i2313139155.html bardzo bardzo mięciutki

a getry takie http://allegro.pl/getry-3-4-rybaczki-ciazowe-panel-anatomiczny-l-xl-i2296835897.html, ale jeszcze nie mierzyłam, nie umiem się zmobilizować :P

• Mamusia
Ja nie wyobrażam sobie nie mieć mojej poduszki! Codziennie z nią śpię, a właściwie śpimy - mąż ją nazywa ośmiornica 😜 Na jednym boku zawijam się w męża, a na drugim w poduchę, uwielbiam ją i przydaje się też w ciągu dnia do siedzenia, a potem do karmienia.
http://www.akpolbaby.pl/akcesoria-dla-mam/191-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-motherhood-5906714472018.html

• Mamusia
Ok, to ja z innego tematu i nie krzyczcie na mnie. To jest dla mnie wazny temat i chcialam, zebyscie sobie tylko przeczytaly....ja wiem, ze niby w innym kraju, to inne zasady, niby. Ale przeciez dzieci wszedzie takie same. No wiec, przykre to ale sie zdarza, tzw. SIDS czyli smierc lozeczkowa. I oczywiscie, rzadko sie zdarza, ale ja mam wrecz paranoje na tym punkcie. I juz czesto tu pisalam, czego nas tu ucza, i pamietam, ze u Agadki tak samo, to po prostu poczytajcie http://www.ciazowy.pl/artykul,nagla-smierc-lozeczkowa-niemowlecia,1352,1.html
nie chce siac paniki, ani nic, naprawde nie o to mi chodzi. I jesli ktos zyczy sobie miec podusie, to jasna sprawa. Ja sie zaloze, ze ja jako dziecko spalam na podusi 😉.
http://www.sids.org/nprevent.htm a tu jeszcze jeden artykul ale po angielsku

No a poza tym, to paseczki tez ladne SUperbaba, ale filetowa krateczka... 🙂 Ja lubie fiolety. No ale gdyby na swiat przyszedl kiedys synus, to moze fiolety zbyt dziewczece? ALe to moze i kiedys tam.
Maiha, lozeczko dla Nadii bardzo fajne, dziewczece i na lata. I pewno mala wazna i duza sie czuje jak w nim spi, co?
Bisia, trzymaj sie i racja, z laptopem latwiej by bylo, albo nawet z mniejsza wersja, notebookiem. Zycze mniej cierpien i wiecej radosci z ciazy, naprawde.
Ale jestem zmeczona...
Superbaba, nie wiem jak teraz sie sprzedaja mieszkania, ale pewno srednio, wiec jak beda chcieli kupic, to wiadomo, sprzedawaj, koncz dol i sio na swoje!

• Mamusia
Akinimod, poducha i getry sie stronki nie otwieraja 😮 A kocyk slodki. Dodi, dobrze, ze Ci poducha sluzy, smieszne te poduchy. Ja wam powiem, ze nigdy jakos takiej potrzeby nie mialam, ogolnie, to ja zawsze moglam spac gdzie i jak popadnie. No a i w ciazy sypiam na podlodze...jak Ella ma swoje nocne pobudki czy jak ja ( i siebie) usypiam. I nie powiem, bo sie zwykle czuje polamana, ale daje rade...jakos. Gorzej to na mnie upaly dzialaja. A i od czasu do czasu kot mi skoczy na glowe albo brzuch, to tego nie lubie 😜
A i mialam sie pozalic, ze te skurcze braxton hicksa, to ja mam czesto. Brzch sie robi twardy jak skala...no prawie....i takie troche to nieprzyjemne. Czuje wrecz jak jest ten skurcz, no ale nie boli w sumie. Nie bardzo pamietam takich intensywnych skurczy z pierwszej ciazy..a jak u was? I mi to caly brzuch twardnieje, od dolu do gory. I tak przynajmniej minute trzyma....

• Mamusia
No narazie strzymalam sie z rozkiem i posciela, bo wydalam z 250 zl na pierdoly i gloduejmy do konca miesiaca:/ Ale jak kupie to te paseczki, bo maz sie uparl:P
Co do mieszkania - to wiem, bo sprzedajemy od listopada 😞 Jak beda chetni to i z ceny jeszcze z 10 tysi zejdziemy pewnie i sprzedamy! Trzymajcie kciuki - ja sie narazie nie podniecam, bo juz paru ogladalo i nic z tego nie wyszlo!
Co do tego SIDS - tez mam paranoje, ale staram sie za duzo nie myslec bo by czlowiek zwariowal! Bez poduszeczki to napewno u mnie, bo to nawet znajome mowily, ale kolderke to chyba kupie...bedzie jesien, zima i jakos moze za zimno jej bedzie:/

Jeju - maz upiekl szarlotke, lody waniliowe w lodowce i teraz codziennie zzeram szarlotke na cieplo z lodami...ale pychota!!!! Mniam!

• Mamusia
Magdaluke - ja te skurcze mam kilka razy dziennie...dzis jakos mniej akurat! Ale mi tez twardnieje caly i takie nieprzyjemne uczucie, ale mija po ok 30 sekundach albo i szybciej...
Co do pogody to mi juz wszystko jedno..oby za czesto sie nie zmieniala, bo ja wtedy zle znosze:/ Aczkolwiek nie powiem - jak msuze lezec w domu to wole chlodniej...mniej cierpie z powodu braku mozliwosci wyjscia z domku 😉

• Mamusia
jak kupujecie tę poduchę to zwracajcie uwagę na wkład - żeby tylko nie był styropianowy a granulat poliestrowy (on jest antyalergiczny więc lepiej później gdy poducha będzie służyła do karmienia maleństwa). moja jest lekka i mięciutka, na to nie mogę narzekać.

co do skurczy to mnie na szczęście nie męczą, brzuch nie twardnieje ani nic podobnego, czasem coś zaboli jak za dużo w ruchu czy pozycji siedzącej jestem, ale ogólnie jest ok 🙂

o SIDS też staram się nie mysleć i nie popadać w paranoje... generalnie nie zamierzam dziecka na początku na żadnej poduszce kłaść, kołderką raczej będę okrywać zimą a latem kocyk lub pieluszka flanelowa, bo u nas w mieszkaniu gorąo latem 🙂