Suuperbaba no nic nie poradzisz! taaka delikatna jestes, ze wystarczy drobnostka i juz 😞 i sie nie przejmuj dobrze bedzie wyleczysz!
a ile Hela wazy?
Magdad dobrze ze na brzuszku to tylko sie czyta 😉
Superbabeczko tylko spokojnie kochana, chyba za duzo tego wszystkiego ostatnimi czasy u ciebie i nerwica znowu o sobie daje znac 🤨, ale nie martw sie jutro bedzie dobrze, badz dobrej mysli.
A opryszczka sie nie martw duzo kobiet w ciazy lapie rozne infekcje i nic sie nie dzieje-bedzie dobrze 🙂 glowa do gory
Jestesmy z toba i pisz jak ci jest-dziewczyny tutaj to jak psycholodzy 🙂 zawsze lepiej sie wygadac 😉 Agadka ja juz mam przyznane maternity allowance ale dostalam tylko takie pismo ze mi przyznali i do kiedy beda placicli. ja nie musze tego nigdzie zanosic bo pracuje sama dla siebie 🙂
A mi mala sie ulozyla jakos dziwnie i zas kopie po pipce 😮
No... poprasowałam 🙂 I mam spakowaną torbę 🙂 hurra!!! Zostały tylko do kupienia laczki do szpitala...i tu problem 😲 Chyba muszę kupić dwa rozmiary większe bo tak mam nogi opuchnięte 🤢. Odkurzyć juz nie dałam rady 😠 jutro nadrobię ...chyba.. 😉 Dorotka tyle już przeszłaś, że myślę, ze z ta opryszczką też dasz radę!!! trzymaj się Kochana i bądź dobrej myśli!!! A jak będziesz w szpitalu to juz będziesz pod dobrą opieką i tylko już będziesz czekać na Helenkę 🙂 I oczywiście pisz jak tylko będziesz miała ochotę na gg lub skypa!!!
Magdad współczuję Ci tych problemów z uchem, zawsze coś..
Jeszcze trochę i nasze maluszki nam wszystkie te nasze bóle i dolegliwości wynagrodzą 🙂 Megi współczuję ale dasz radę z tą dietą!!! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!!!
Aguska mnie też tak kopie po pipce 😜 Tylko, że mi moja gin powiedziała, że ma bardzo nisko juz główkę i może dlatego.
Ja jutro idę bo wynik GBS..mam nadzieje, że nic tam nie wyhodowali.
Dobrej nocy i mam nadzieję, ze jutro wszystkie spotkamy się w dobrych albo chociaż w lepszych niż dziś humorach.
Dorotka 😘😘😘😘 juz spokojnie, jutro nowy dzien, zobaczysz co sie da zrobic. Trzymaj sie XOXO
Magdad, ale jazda z uchem, dobrze,ze juz slyszysz!
Megi ,no to miejmy nadzieje, ze sie rozpusci. A wiem, ze jakby co , to wlasnie 2 tyg mniej wiecej po robia laparoskopie. Ja wyszlam tego samego dnia,ale w POlsce chyba na noc trzymaja.
A Madzia, jak ja bylam na diecie na woreczek to i do tego przez jakis czaswbylam na bezglutenowej...bo ELla na pszenice byla uczulona a ja karmilam...i na jajka i na soje i na orzechy. Ja nie wiem juz sama co ja jadlam. ALe wydalam fortune na bezglutenowe pieczywo itp..........i racja, gorzej na takiej diecie . Ale ogolnie tgo sie zajadalam salatmi i owocami, hehe.
U nas 37 stopni...a odczuwalna...kto to wie...wrocilismy i padlismy wszyscy. Masakra.
😉Monia...Agadka....Maiha...ktos wam musi motorki wylaczyc.... 😉 Ja swoj wylaczylam jakis czas temu, bo nie daje rady.
A ja mam liste- jaki postep. Przestudiowalismy liste i w sumie az tak duzo nie potrzebne, tylk oraczej pozwozic i poprac i poukladac.
Moje dziecko wstalo, pogadalo do mnie i do kota i sie dalej polozyla..hehe. SMieszna ona.
Magdaluke u Was tez takie upały...uff. jak Ty sobie z nimi radzisz? I jeszcze musisz biegać za Ellą 😲 ja mam tak opuchnięte nogi, że szok 😮 jak żelazka i do tego jeszcze pieką. Mogłoby się chociaż parę dni ochłodzić.
Magdaluke u Was tez takie upały...uff. jak Ty sobie z nimi radzisz? I jeszcze musisz biegać za Ellą 😲 ja mam tak opuchnięte nogi, że szok 😮 jak żelazka i do tego jeszcze pieką. Mogłoby się chociaż parę dni ochłodzić.
No Monia, wlasnie sek w tym, ze sobie nie radze. W domu jeszcze w miare, bo klima chodzi, ale nie chlodzi tak jakbym chciala, bo jest po prostu za goraco.....a niedawno uszczelniali nam dom i mialo byc chlodniej w lecie-cieplej w zimie. No ja sama nie wiem....
Na cale szczescie, mi nie puchna nogi ani rece, ne jakos nadzwyczajnie przynajmniej. No a co Twoja ginka radzila na opuchlizne?
A tak w ogole, siedze w samej bieliznie..i widze, ze tam, gdzie maly najbardziej kopie i sie wygina , to mam normalnie na brzuchu popekane naczynka czy cos. Ewidentnie od tych kopniakow, jak nic.... 😲
Mówiła, ze to wyłącznie przez upały bo wyniki mam dobre, mam więcej odpoczywać i moczyć nogi..ale to za wiele nie daje niestety 😞 Tak juz pewnie będzie do końca 😮 chyba, ze pogoda się trochę zmieni. Dobrze, ze już nie zostało dużo do końca. Za dużo nie wychodzę z domu jak nie muszę. rano tylko mlodą zaprowadzam na tańce i odbieram o 13:30 i wtedy juz do wieczora siedzę w domu. Dzis dopiero po 20:00 wyszliśmy aby Olka mogła sobie trochę rowerem pojeździć.
Madzia ja tez siedzę tylko w staniku i spodenkach 😜 A naczynka to pewnie masz rację, ze popekane od kopniaczków, mi tylko widać żyłki ale pewnie dlatego, ze skóra naciągnięta. Naczynka to mam popękane na prawej łydce, mam nadzieję, że jak odejdzie trochę kilogramów to zejdą bo nie wygląda to zbyt ładnie 😮
MagdalukeMonia ja was podziwiam kurcze takie upaly 😮 i wspolczuje.
U nas tylko 20 st a jak slonce zaswieci to sie wydaje ze bardzo cieplo, a co dopiero 37 st 😲 Pamietam jak moja siostra chodzila 8 lat temu z synkiem w ciazy wlasnie koncowke miala w sierpniu a lato bylo wtedy masakra cieplo. Byla tak spuchnieta ze szok i jeszcze w dodatku malemu sie nie spieszylo na swiat za bardzo i urodzil sie prawie 2 tyg po terminie 🥴
OOO, to masz oklaska 😉 No u mnie to nawet nie koniecznie naczynka, o tak widac, ze cos jest, moze to siniak....ach ten maluch, jeszcze sie nie urodzil a juz rozrabia 😉 No ja tez staram sie nie wychodzic, jesli nie ma potrzeby ale tak mi szkoda malej....ale u nas ostrzezenia sa, zeby siedziec w domu w klimatyzacji. Szczegolnie dzieci, starsi i w ciazy....
No wspolczuje opuchlizny.....
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
d-brycz
a ile Hela wazy?
Magdad dobrze ze na brzuszku to tylko sie czyta 😉
aguska101
A opryszczka sie nie martw duzo kobiet w ciazy lapie rozne infekcje i nic sie nie dzieje-bedzie dobrze 🙂 glowa do gory
Jestesmy z toba i pisz jak ci jest-dziewczyny tutaj to jak psycholodzy 🙂 zawsze lepiej sie wygadac 😉
Agadka ja juz mam przyznane maternity allowance ale dostalam tylko takie pismo ze mi przyznali i do kiedy beda placicli. ja nie musze tego nigdzie zanosic bo pracuje sama dla siebie 🙂
A mi mala sie ulozyla jakos dziwnie i zas kopie po pipce 😮
MoniaC82
Dorotka tyle już przeszłaś, że myślę, ze z ta opryszczką też dasz radę!!! trzymaj się Kochana i bądź dobrej myśli!!! A jak będziesz w szpitalu to juz będziesz pod dobrą opieką i tylko już będziesz czekać na Helenkę 🙂 I oczywiście pisz jak tylko będziesz miała ochotę na gg lub skypa!!!
Magdad współczuję Ci tych problemów z uchem, zawsze coś..
Jeszcze trochę i nasze maluszki nam wszystkie te nasze bóle i dolegliwości wynagrodzą 🙂
Megi współczuję ale dasz radę z tą dietą!!! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!!!
Aguska mnie też tak kopie po pipce 😜 Tylko, że mi moja gin powiedziała, że ma bardzo nisko juz główkę i może dlatego.
Ja jutro idę bo wynik GBS..mam nadzieje, że nic tam nie wyhodowali.
Dobrej nocy i mam nadzieję, ze jutro wszystkie spotkamy się w dobrych albo chociaż w lepszych niż dziś humorach.
magdaluke
Magdad, ale jazda z uchem, dobrze,ze juz slyszysz!
Megi ,no to miejmy nadzieje, ze sie rozpusci. A wiem, ze jakby co , to wlasnie 2 tyg mniej wiecej po robia laparoskopie. Ja wyszlam tego samego dnia,ale w POlsce chyba na noc trzymaja.
A Madzia, jak ja bylam na diecie na woreczek to i do tego przez jakis czaswbylam na bezglutenowej...bo ELla na pszenice byla uczulona a ja karmilam...i na jajka i na soje i na orzechy. Ja nie wiem juz sama co ja jadlam. ALe wydalam fortune na bezglutenowe pieczywo itp..........i racja, gorzej na takiej diecie . Ale ogolnie tgo sie zajadalam salatmi i owocami, hehe.
U nas 37 stopni...a odczuwalna...kto to wie...wrocilismy i padlismy wszyscy. Masakra.
magdaluke
A ja mam liste- jaki postep. Przestudiowalismy liste i w sumie az tak duzo nie potrzebne, tylk oraczej pozwozic i poprac i poukladac.
Moje dziecko wstalo, pogadalo do mnie i do kota i sie dalej polozyla..hehe. SMieszna ona.
MoniaC82
magdaluke
No Monia, wlasnie sek w tym, ze sobie nie radze. W domu jeszcze w miare, bo klima chodzi, ale nie chlodzi tak jakbym chciala, bo jest po prostu za goraco.....a niedawno uszczelniali nam dom i mialo byc chlodniej w lecie-cieplej w zimie. No ja sama nie wiem....
Na cale szczescie, mi nie puchna nogi ani rece, ne jakos nadzwyczajnie przynajmniej. No a co Twoja ginka radzila na opuchlizne?
magdaluke
MoniaC82
MoniaC82
MoniaC82
aguska101
U nas tylko 20 st a jak slonce zaswieci to sie wydaje ze bardzo cieplo, a co dopiero 37 st 😲
Pamietam jak moja siostra chodzila 8 lat temu z synkiem w ciazy wlasnie koncowke miala w sierpniu a lato bylo wtedy masakra cieplo. Byla tak spuchnieta ze szok i jeszcze w dodatku malemu sie nie spieszylo na swiat za bardzo i urodzil sie prawie 2 tyg po terminie 🥴
magdaluke
OOO, to masz oklaska 😉
No u mnie to nawet nie koniecznie naczynka, o tak widac, ze cos jest, moze to siniak....ach ten maluch, jeszcze sie nie urodzil a juz rozrabia 😉
No ja tez staram sie nie wychodzic, jesli nie ma potrzeby ale tak mi szkoda malej....ale u nas ostrzezenia sa, zeby siedziec w domu w klimatyzacji. Szczegolnie dzieci, starsi i w ciazy....
No wspolczuje opuchlizny.....