Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam mamusie w niedzielny poranek 🙂
wczoraj mąż mi fajną niespodziankę zrobił(takie spóźnione walentynki połączone z ostatkami), położył dzieci szybciej spać zamówił pizzę, przyniósł wino(pomoczyłam usta ale wzięłam soczek on wino a potem przytulanko 🙂)

• Mamusia
Witam się i ja niedzelnym południem :-)

Po urodzinach hmmmm 🥴 nawet ok ale kuzynka zrobiła ze mnie jakiegoś aliena... jak by ludzie ciąży nie widzieli 🤪 który to miesiąc jak na imię co będzie jak się czujesz i to na środku pokoju przy wszystkich... ehhh nie nawdizę czegoś takiego... a nawet nie pojadłam bo iu mamy byłam wcześniej i mama zrobiła mi pyszny rosołek zjadłam 2 talerze do tego zmieniaczki z pyszną suróweczką i jajeczko sadzone i miejsca już brakło zjadłam kilka kawałków ciasta grzybki marynowane i sałatkę śledziowa ale była ochydna feee odbijało mi się cały wieczór nią...

Ja się śmieje z mojego męża bo ostatnio do mnie mówi tak " Czy dziwnie będzie to wyglądało jak będzie z córką grac w pilkę nożna... .... najwyzej ona stanie na bramce..." wiec się uśmiałam z niego 😁 😁 😁 teściowa kupiła słiweczki i winogronko MNIAM

• Mamusia
Witam 🙂
Kasialeczek ale sie uśmiałam 😁 moj mąż powiedział dokładnie to samo- to nic że Córa- będzie stała na bramce 😁 😁 😁
Dzięki za linka, w sumie nie planowaliśmy bo troche nam szkoda kasy ale za taką cenę... muszę to przemyśleć 🤪
A ponieważ dziś późno zaglądnęłam to od razu życze wszystkim smacznego obiadu- ja mam lenia więc robie kurczaka z warzywami na patelni (chińskie) + ryżyk a na deser galaretka 🙂

• Mamusia
Ale zaległości! 🙂
trochę się martwie, bo zaczyna mi spadać żelazo, ale na szczęście już w środę mam ginekologa 🙂
bierze któraś z Was tabletki Pharmaton Matruelle? ostatnio strasznie ciężko mi po nich w brzuchu i nie wiem jak temu zaradzić... 😞

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Ale zaległości! 🙂
trochę się martwie, bo zaczyna mi spadać żelazo, ale na szczęście już w środę mam ginekologa 🙂
bierze któraś z Was tabletki Pharmaton Matruelle? ostatnio strasznie ciężko mi po nich w brzuchu i nie wiem jak temu zaradzić... 😞

Tosia ja nie biorę akurat tych tabletek, ale żelazo mam niskie i łykam przepisane od ginekolog w tabletkach (sorbifer durules). I ostatnio męczę się strasznie bo mam po nich zaparcia 🥴

• Mamusia
Hey nie pisalam bo o 4:30 znowu dostalam takiego bolu tej nerki ze nie moglam wytrzymac... wyszlam z sypialni zeby mezowi nie jeczyc i plakac to do 7 meczylam sie sama w salonie.... 😞 😞 koszmar 😞 wymiotowalam znowu ale jak dostalam drgawek i mi sie slabo robilo to juz wolalam meza zeby mnie z podlogi podniosl i do lozka zaprowadzil i od 7 bylo ok.... 😞 😞 ja tak 4 miesiace nie wytrzymam bo lekarze mowia ze po ciazy bedziemy to leczyc ;(

• Mamusia
daria0910 napisał(a):
Hey nie pisalam bo o 4:30 znowu dostalam takiego bolu tej nerki ze nie moglam wytrzymac... wyszlam z sypialni zeby mezowi nie jeczyc i plakac to do 7 meczylam sie sama w salonie.... 😞 😞 koszmar 😞 wymiotowalam znowu ale jak dostalam drgawek i mi sie slabo robilo to juz wolalam meza zeby mnie z podlogi podniosl i do lozka zaprowadzil i od 7 bylo ok.... 😞 😞 ja tak 4 miesiace nie wytrzymam bo lekarze mowia ze po ciazy bedziemy to leczyc ;(

Jej, Daria ja Ci współczuję takiej męczarni...

• Mamusia
Daria szczerze współczuję,
ja od zawsze obawiam się kłopotów z nerkami w ciąży, bo kiedyś przy usg lekarz mi powiedział,
że kiedyś w ciąży to trzeba będzie uważać,
tylko co oprócz regularnych badań można robić? nic 🙂
ja idę teraz w tym tygodniu na badania i pewnie też w skończy się na braniu żelaza,
a zaparcia mam i bez tego,
dzisiaj jakbym robiła zdjęcia brzuchola to wierzcie mi byłby o wiele wiele większy
i do tego boli
no i oczywiście też narobiłyście mi smaka na galaretkę, ale już wcześniej o niej też myslałam
tylko że w domu nie ma, a nie będę męża do sklepu gonić, zrobiliśmy sobie dzisiaj leniwą niedzielę, sami w domku na kanapie, jedząc 🙂

• Mamusia
teraz siedzę i szukam czegoś do ubrania na allegro,
bo już przestaję się mieścić w spodnie i spódnice,
jedne spodnie jeansy powinny przyjść mi w tym tygodniu, tylko mam nadzieję że się w nie zmieszczę,
nie zawsze trafiam z rozmiarem rzeczy kupowanych przez internet
ok to szukam dalej 🙂

• Mamusia
Daria strasznie współczuję Ci tych bóli.. 😞
Tosia ja biorę Pharmaton ale nie mam po nich nigdy żadnych dolegliwości ubocznych.. i oprócz tego też łykam żelazo- Tardyferon Fol (czy jakoś tak) również bez skutków ubocznych.
A na zaparcia ostatnio przeczytałam że trzeba dużo wody niegazowanej pić 🙂

• Mamusia
Daria, wierzę że wreszcie przejdzie! ze złego samopoczucia, wymiotów i senności w ciąży robimy koniec świata, a ja zastanawiam się jak można znieść taki ból, o jakim piszesz 😞 jesteś bardzo dzielna, bo ja nie wiem czy bym dala radę... 😞
może jak będę brała tabletki przed snem to prześpię to co najgorsze... 🙂 bo uczucie takie jak na początku ciąży 🙂 ciężko mi na żołądku i mdli strasznie....
pisałyście gdzieś o soku z buraków, może jakaś jestem dziwna, ale bardzo mi zasmakował 😁 podgrzałam sobie w mikrofali i smakował jak czerwony barszcz. Naczytałam się o jego niesamowitych właściwościach i podobno niezastąpiony podczas anemii, do tego super dawka kwasu foliowego, więc chyba musimy się z nim zaprzyjaźnić! 🙂