Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
Witaj Jufi na formu 🙂

My dziś byliśmy u doktorka 🙂 i sobie pooglądaliśmy maluszka na usg 🙂 Pokazał nam nawet jego dziurki w nosie:p i potwierdził że będzie chłopak 🙂
Mi też się zdarzają sny erotyczne ale z mężulkiem budzie sie taka rozpalona ale żal mi go w nocy budzić ☺️
Już z 2 razy śniło mi sie że sie dzidzia za szybko urodziła i wogóle nie byliśmy na to przygotowani.. ale postanowiłam się nie przejmować tymi snami 😎
No i ginek powiedział że z dzisiejszych oględzin termin porodu wychodzi mu na 2 dni wcześniej 🙂 No zobaczymy jak się te przepowiednie sprawdzą 🙂

Przepis na sosik serowy brzmi bardzo dobrze 🙂 może w weekend przetestuje 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Zapomniałabym o naszej tabelce 🙂
Kasiulek proszę o dopisanie ruchów mojego maleństwa w 19 tygodniu 🙂

Witam!! no i ja od wczoraj czuje ruchy wyraźniej, takze nie są to już raczej gazy tylko takie kopniaczki, pukanie, zazwyczaj wieczorem i rano. Świetne uczucie 😁 🤪 Nie mogę w to uwierzyć
Jutro wizyta u gin więc się kasialeczek zapytam co z ta szkodliwością zaparć 🤔
mi trochę przeszły na szczęście. dawno nie widziałam takiego potwora jak dziś w toalecie 🤪

• Mamusia
hej

Witam jufi wśród lipcówek mamy nadzieję ze będziesz się tu czuła dobrze tak jak my wszystkie 🙂

właśnie ja też nie wiem jak to jest z tym stawianiem się brzucha bo ja zazwyczaj wieczorami mam tak ze brzuch jest ogromny i twardy jak kamień tylko nie wiem czy to od zaparć czy stawia mi się macica 😞

Co do zaparć to u mnie trwają nadal ale od kąd zaczęłam na sniadanie jeść mleko z płatkami i ten mój cudowny wynalazek z suszu to robię powiedzmy co 2-3 dzien a wcześniej jak liczyłam to było 3 razy na 2 tygodnie 😞 więc dramat 😞 ja tęśknie za "ślimakiem" w muszli ale to chyba dopiero po ciąży się zdarzy... wczoraj mówiłam do meża że chciała bym puścić takiego "motylka" żeby mi brzuch opadł ☺️ i oczywiście śmiał się ze mnie 😠

Dzisiaj mnei teściowa podminowała trochę że mi oczk skakało wrrrrr 😠 bo mówi mi jak będzie mi wygodnie po porodzie karmić dziecko na łóżku i ze powinniśmy je zmienić bo na tym to mi będzie nie wygodnie i że ona moze nam za nie zapłacić 😠 owszem to łóżko być nie moze ale komentarze tego typu niech sobie zostawi dla sibie 😠 😠 😠

właśnie zajadam się frytkami bo skończyłam je smażyć i czuję jak mi brzuch rośnie ☺️

a co do ruchó to jestem w 80 % pewna jak nie więcej kiedy moje maleństwo spi kiedy się bawi rano zawsze robie mu na złosć tzn układam się tak zeby jemu było niewygodnie i w tedy mi daje kopniaczki a nie wygodnie mu kiedy leżę na plecach z wyprostowanymi nogami 😁 to jest takie odczycie jak by chciała mnie wykopać dziurę w brzuchu 🤪

• Mamusia
Dzięki za powitanie 🙂
My też jutro wybieramy sie na usg połówkowe i dowiemy się co nas czeka, lekkie ruchy towarzysza mi już od 2 tygodni, ale sama nie wiem... syn mało sie ruszał i tez ma taki spokojny charakter, córka kopała jak najeta i temperament ma tez zupełnie inny 🙂 nie ma reguły, jutro zdam relację

• Mamusia
jufi to czekamy na wieści co nosisz tym razem pod serduszkiem 🙂 pewnie ci to obojętne skoro masz już i córkę i syna?

Kasialeczek jakiego motylka bo nie zaczaiłam 😜
Frytki oj uwielbiam wręcz, w ciąży mogłabym chociaż raz na tydzień jeść!
A od poprzedniej wizyty (6 tygodni temu) przytyłam 2,5kg 😠 idzie mi waga w górę jak szalona

Kasialeczek a cały czas masz twardy czy czujesz jak ci się tak spina co jakiś czas na chwilę?

• Mamusia
widzę że temat snów erotycznych na tapecie mamy 😁 otóż u mnie to zawsze było tak że jak sie rozstawaliśmy z mężem na jakieś czas (np. ktoreś z nas musialo jechać na parę dni w delegację) to u mnie od razu pojawialo sie senne baraszkowanie + oczywiście orgazm 😜 teraz w ciąży jak mamy celibat mam tak samo od samego początku co jakiś czas mój organizm odreagowuje zsyłając mi takie właśnie sny 😁 budzę sie oczywiście z potwornymi wyrzutami sumienia bo to powoduje skurcze macicy których muszę za wszelką cenę unikać 🥴 🥴 😞 ach, no i nie zawsze są to sny z moim mężem ☺️ a ostatnio mam tak że np dobieramy sie do siebie (we śnie) i ja mówie że nie powinniśmy bo to może Dzidzi zaszkodzić i mąż mówi tak samo ale jednak nie możemy sie powstrzymać ale z drugiej strony nie chcemy zaszkodzić i tak walcze całą noc czyli jednak świadomość gdzieś tam sie przebija przez podświadomość 😁 😁
Kasialeczek olej teściową, Twoja to przynajmniej chce Wam coś podarować chociaż troche we wredny sposób ale ja od swojej to nawet złamanej grzechotki dla Dziecka nie dostanę i też mam ochotę ją zabić czasami.. 😠
hehe ja też tak dokuczam swojej Córci bo uwielbiam jak mnie kopie 😁

• Mamusia
Karola to jest tak ze około godziny powiedzmy 19-20 robi się twardy i zostaje tak do zaśniećia a kłądę się spać bo mnie boli 😞 a Karola motylki to nic innego jak męskie bąki 😁 😁 😁 u Nas tak się to nazywa ze dziewczyny puszczają motylki a faceci bąki 😜 żeby tak delikatnie kobieco było 🤪

Monkado to widze ze do snów to rękę mozemy sobie podać ☺️

ej zjadłam tyle frytek pół kilo i nadal głodna jestem 😞 😠

• Mamusia
Witam dzisiaj pierwsza 🙂
Życzę wszystkiego najlepszego wszystkim Kobietom z okazji Naszego Świeta 😘 ☺️ 🙂 🙂
Ja dzisiaj obudziłam się o 5.45 i już zasnąć nie mogłam.
Wczoraj odwiedziłam koleżankę, która za tydzień ma termin porodu. Pooglądałam sobie jej wyprawkę dla maluszka i już tak jej pozazdrościłam 😉 Wszystko już jest gotowe, pozostaje tylko czekanie 😁 A! i wózka jeszcze tylko nie mają. Najlepsze jest to, że do 6 miesiąca lekarz utwierdzał ich w przekonaniu że będzie dziewczynka, więc tak sie nastawiali. Później okazało się nagle że jednak jest siusiak i będzie chłopiec 😁 Rzeczy które kupiła dla córeczki oddała siostrze, bo ta urodziła 2 tyg temu (Aurelię - propozycja imienia dla poszukujących 🙂 )więc nic sie nie zmarnowało 😉 Ale ona jeszcze do tej pory mówi do dziecka jako "ona, jej, Mała" bo nie może przestawić sie na rodzaj męski 😁 😁

Dzień dobry 🙂
Kasielaczek ja mam z brzuchem właśnie tak samo i dlatego mam luteinę. I gin powiedział, że mogę nospe brać jak mam takie skurcze.
Mnie wczoraj nie było bo pomagałam mamie łazienkę zaprojektować i miałyśmy turnee po marketach budowlanych i przyjechałam taka padnięta ( a tylko 3h mnie nie było), że usnęłam na kanapie. W ogóle mąż mi mówił, że tak się przestawiłam dziwnie, że o 21.00-22.00 chodzę spać a wstaje z nim o 6.30-7.00.
A teraz właśnie wyszłam z wanny, zrobiłam sobie takie wylegiwanie troszkę 😉 i mała tak się wierciła, że widziałam taką kulkę-wybrzuszenie jak mi po brzuchu się przemieszcza 🤪 nie mogłam powstrzymać śmiechu i wtedy przestawała jak ją trzęsłam 🙂 Fantastyczne uczucie, normalnie przez skórę było widać gdzie się wypycha!
Mi już lekarz kazał spać na lewym boku i mówił, żebym za często nie leżała na wznak, a też lubię tak malutkiej dokuczać 🙂

• Mamusia
Wszystkiego najlepszego dziewczynki 😘 😘
Ilka właśnie przedstawiłaś mój najgorszy koszmar 😜 wiecie ja sie już przestawilam z chlopca na dziewczynkę i teraz jestem tak napalona na tą moją Córcie że jakby mi powiedział że jednak chłopak to chyba bym sie rozpłakała.. a wszystko może sie zdarzyć bo nie potwierdził nam płci na 100%.. 🙂
zmykam na śniadanko a później do lekarza ale dziś bez usg tylko kontrola 🙂

• Mamusia
monkado napisał(a):
Wszystkiego najlepszego dziewczynki 😘 😘
Ilka właśnie przedstawiłaś mój najgorszy koszmar 😜 wiecie ja sie już przestawilam z chlopca na dziewczynkę i teraz jestem tak napalona na tą moją Córcie że jakby mi powiedział że jednak chłopak to chyba bym sie rozpłakała.. a wszystko może sie zdarzyć bo nie potwierdził nam płci na 100%.. 🙂
zmykam na śniadanko a później do lekarza ale dziś bez usg tylko kontrola 🙂

Monkado na szczęście to nie reguła, więc życzę Ci upragnionej Córci 🙂

• Mamusia
Wszystkiego najlepszego w naszym dniu brzuszki zycze 🙂 🙂 🙂
dzisiaj mialam tyle planow i pogoda mi wszytko popsula u nas pada snieg 🤔a wczoraj bylo tak ladnie....spacer mi tak dobrze zrobil.
co do waszych snow dziewczyny to mi sie nic nie sni ale za to wczoraj mialam na zywo 😉 😉moja dzidzia jest grzeczna choc to mnie nadal martwi ale przynajmniej nie dostaje zadnych kopnikaow jak tatus ja odwiedza 😜 😜 😜 😜 😜 😜 co do tych ruchwo to jeszcze poczekam tydziej ale pozniej to dowiedze jeszcze raz gin...musi to sprawdzic 😞
i co tu dzisiaj robic.... 🤢

• Mamusia
Wszystkiego najpiękniejszego dziewczynki kochane w tym naszym pięknym dniu

Ja właśnie zjadłam śniadanko czyt. mleko z płatkami czekoladowymi ☺️ mąż jeszcze śpi wrrrr ja coś zasnąc nie mogłam 😠 zasnełam dopiero po 2 i o 10 się obudziłam a raczej siku mnei obudziło

Ilka no j atez się już nastawiłam na dziewuszkę :-) tym bardziej ze tyle ubrań mam dla córuni ze ho ho ho

Jufi to czekamy na wieści po wizycie 🙂

• Mamusia
Przyjmij życzenia Babo kochana od drugiej baby z samego rana niech dzień cały będzie radosny, bądź zdrowa Babo aby do wiosny. Szczęścia życzę Tobie, sobie i kobietom na całym globie. By marzenia się spełniały, a Nas chłopcy wyręczali! My dziś soczki i kaweczki.
NASZE ŚWIĘTO DZIŚ BABECZKI!

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
Przyjmij życzenia Babo kochana od drugiej baby z samego rana niech dzień cały będzie radosny, bądź zdrowa Babo aby do wiosny. Szczęścia życzę Tobie, sobie i kobietom na całym globie. By marzenia się spełniały, a Nas chłopcy wyręczali! My dziś soczki i kaweczki.
NASZE ŚWIĘTO DZIŚ BABECZKI!
takiego sms-a rano dostałam od szwagierki 🙂

kasiulek85 napisał(a):
[IMG]http://i39.tinypic.com/8vso00.jpg[/IMG]

no piękne! 🤪 zapytam męża czy może mi jeszcze raz wręczyć bukiet ale w taki sposób 😁 😁 😁